Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ενωση Εργαζομένων στα Λατομεία της ΛΑΡΚΟ στην Εύβοια . Ερασιτεχνική, ανίκανη και επικίνδυνη διοικητική ομάδα της ΛΑΡΚΟ.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
Το διοικητικό συμβούλιο του σωματίου συνεδρίασε την Δευτέρα 02-12-2013 για τρέχοντα θέματα εργασίας, που απασχολούν τα μεταλλεία και για τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγήσει με τους ερασιτεχνισμούς της αυτή η ανίκανη και επικίνδυνη διοικητική ομάδα.
Σας ενημερώνουμε ότι στις 26-11-13 συνεδρίασε η περιβόητη επιτροπή περικοπών. Μια επιτροπή που η διοίκηση δεν είχε την ευαισθησία να ενημερώσει τους προέδρους ότι θα συμμετέχουν σε αυτήν. Η θέση του σωματείου μας είναι ξεκάθαρη.
Καμία συζήτηση για περικοπές δεν γίνετε εάν πρώτα δεν διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, παράλληλα  ζητήσαμε να γίνει ενημέρωση στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων από τον πρόεδρο για την συνάντηση που είχε στο ΤΑΙΠΕΔ και για τον προγραμματισμό του 2014 που έγινε στο συμβούλιο των διευθυντών στη Λάρυμνα. Δυστυχώς ο πρόεδρος για άλλη μια φορά αρνήθηκε τον διάλογο αλλά και την ενημέρωση που οφείλει να παρέχει στους εργαζόμενους (είναι βλέπετε λάτρης του εποικοδομητικού μονόλογου) .

Συναδέλφισσες συνάδελφοι , από τον μήνα Απρίλιο αλλά και λίγο αργότερα είχαμε επισημάνει ότι τα μεταλλεία της Εύβοιας θα πρέπει να πάνε με μια αυξημένη παραγωγή τους θερινούς μήνες δημιουργώντας προϋποθέσεις ομαλής τροφοδοσίας του εργοστασίου για τους χειμερινούς μήνες. Μας καθησύχαζαν ότι προγραμμάτιζαν να μπουν σε αυτήν την διαδικασία αξιοποιώντας όλο το μηχανικό εξοπλισμό αλλά και με προσθήκη κάποιον μηχανημάτων που θα αγόραζαν. Δυστυχώς μέχρι σήμερα τα σχέδια τους παραμένουν στο μυαλό τους  και τα αποθέματα διαθεσίμου μεταλλεύματος μειώνετε δραματικά με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες του εργοστασίου. Το ίδιο θέμα υπάρχει και στο μεταλλείο του Αγ. Ιωάννη στη θέση Τσούκα.

Τυχαία αυτή η καθυστέρηση ή μεθοδευμένη απαξίωση;;;;  Σίγουρα οδηγούν  με τις αποφάσεις τους στην απαξίωση των μεταλλείων και στρέφονται στη αγορά της Τουρκίας με αυξημένο κόστος κατά 20%, κόστος το οποίο η εταιρεία δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει με αποτέλεσμα να την  οδηγήσουν  σε χρεωκοπία και σε κλείσιμο.

Συνάδελφοι για να καταλάβετε, το μπάχαλο και η ρεμούλα που γίνετε αυτήν την περίοδο στην Λαρκο, σας παραθέτουμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα  της ανικανότητας  που λειτουργεί αυτή η διοίκηση.
Ο πρόεδρος εδώ και αρκετούς μήνες αυθαιρετεί και χωρίς να έχει την προβλεπόμενη έγκριση του διοικητικού συμβουλίου αναθέτει παραγγελίες γαιάνθρακα αξίας εκατομμυρίων ευρώ μέσα από διαδικασίες μη νομότυπες με αποτέλεσμα η εταιρεία να βρίσκετε στα πρόθυρα αδιεξόδου με άμεσο κίνδυνο το κλείσιμο του εργοστασίου.  Είναι πρωτοφανές στα χρονικά  ένα τόσο σοβαρό θέμα να έρχεται σε 4 συνεχόμενες συνεδριάσεις  Δ.Σ. και να μην μπορεί να πάρει έγκριση. Το όλο θέμα γεννά αρκετά ερωτήματα όπως η προμήθεια ακατάλληλου φορτίου γαιάνθρακα  το οποίο δεν επιστράφηκε ώς ακατάλληλο  με αποτέλεσμα η εταιρεία να επιβαρύνετε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και παράλληλα να εκτίθενται σε κίνδυνο οι εγκαταστάσεις και οι εργαζόμενοι. Επειδή η όλη διαδικασία δεν είναι τυχαία αλλά συστηματική παρατυπία το ίδιο συμβαίνει και στην θαλάσσια μεταφορά μεταλλεύματος από την Εύβοια προς την Λάρυμνα . Η εταιρεία που της ανατέθηκε να μεταφέρει το μετάλλευμα δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί με αποτέλεσμα να απευθυνθούνε σε άλλη εταιρεία και να επιβαρυνθεί η Λαρκο με ένα κόστος άνω των 150.000 ευρώ και παράλληλα από τις καθυστερήσεις που δημιουργήθηκαν μειώθηκε η παραγωγή κατά 100 τόνους νικελίου αξίας 1.400.000 ευρώ.
Συνάδελφοι η διοίκηση κάνει μεγάλη προσπάθεια για να απαξιώσει και να χρεοκοπήσει την εταιρία.
Κύριοι της διοίκησης η υπομονή μας εξαντλήθηκε, αντί να ασχοληθείτε με τα σοβαρά προβλήματα που έχετε δημιουργήσει στην εταιρία , αντί να ασχοληθείτε με το κόστος της ενέργειας (ΔΕΗ) , αντί να ασχοληθείτε με τις αλόγιστες σπατάλες και την απώλεια παραγωγής που έχετε δημιουργήσει με τις ηλίθιες καθυστερήσεις στην εξόρυξη και την τροφοδοσία του εργοστασίου, ασχολείσθε με το φοιτητικό επίδομα και την γαλοπούλα.
Οι εργαζόμενοι δε θα επιτρέψουμε άλλο να διασύρετε και να χρεοκοπήσετε την εταιρία.     
Συνάδελφοι το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να κηρύξει 3ωρη στάση στις 10-12-13 και στις τρείς βάρδιές στο τέλος κάθε βάρδιας και 48ωρες τα Σαββατοκύριακα μέχρι τέλους του έτους.
Καλέσαμε όλα τα συνδικάτα να βάλουμε τέλος στην κακοδιαχείριση και στην απαξίωση που θέλει να επιβάλει η Διοίκηση.
Κύριε πρόεδρε σίγουρα δεν θα μπορέσετε να κλείσετε το στόμα  των εκπροσώπων των εργαζομένων όσα εμπιστευτικά σημειώματα και αν στείλετε στα στελέχη σας στα οποία απαγορεύεται την ενημέρωση.
        Η ευθιξία κύριε πρόεδρε να ξέρεται είναι αντρικό προσόν.


       


 

 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου