Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Κεφάλι της ΝΔ σε τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Καθαρό προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ αλλά χωρίς να προκύπτει ένδειξη αυτοδυναμίας, δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο. 
Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, μάλιστα, με το ζόρι καταφέρνουν να ξεπεράσουν αθροιστικά το ποσοστό του 42% στην προτίμηση του εκλογικού σώματος.

Επικίνδυνες τοξικές ουσίες σε 15 γνωστές μάρκες ρούχων

Ίχνη της επικίνδυνης τοξικής και ελάχιστα βιοδιασπώμενης ουσίας εννεϋνοφαινόλη βρέθηκαν σε 15 γνωστές μάρκες.
Μετά από έλεγχοι που έγιναν σε 78 είδη αθλητικών ειδών και παπουτσιών, με σημεία πώλησης σε 18 διαφορετικές χώρες, διαπιστώθηκε ότι στα 2/3 των ρούχων υπήρχαν ίχνη της επικίνδυνης ουσίας.

Γιατί αργήσατε, κ. Πάγκαλε; «Ήμουν στα κτήματα»!

Και όμως ναι, αυτή ήταν η απάντηση του Aντιπροέδρου της Κυβέρνησης, κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, στον διευθυντή της «prionokordela.gr», κ. Αχιλλέα Βουνάτσο, που βρέθηκε στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, για τα 37 χρόνια από την ίδρυση του.
Ο κ. Βουνάτσος απηύθυνε την ερώτηση «Γιατί αργήσατε, κ. Πάγκαλε;» στον Αντιπρόεδρο, όταν τον συνάντησε στο διάδρομο,

Ο Γ.Παπανδρέου λησμόνησε πως κυβερνά, λέει η ΝΔ για την ομιλία του πρωθυπουργού

«Ο κ. Παπανδρέου, σε μια ανιαρή πραγματεία, που διάβασε σήμερα, μπροστά σε ένα παγωμένο ακροατήριο, λησμόνησε πως κυβερνά, εδώ και 2 χρόνια, την Ελλάδα» σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης την ομιλία του πρωθυπουργού στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.

«Σε τόσο κρίσιμες ώρες, ο κ. Παπανδρέου, δυστυχώς, ζει σε άλλη πλανητική διάσταση, χωρίς να έχει καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα» πρόσθεσε ο κ. Μιχελάκης.

Πριν από 37 χρόνια, στις 3 του Σεπτέμβρη του 1974, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, το ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Ανδρέα Παπανδρέου, ξεκίνησε έναν πολύχρονο αγώνα για την εδραίωση της δημοκρατίας, την ισότιμη συμμετοχή όλων στα κοινά, την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την ισότητα ευκαιριών και τη δίκαιη κατανομή των βαρών.

Χυτήρης: «Δεν ξέρω αν αύριο θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ…»...


«Εγώ δεν ξέρω αν το ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει και αύριο με την έννοια που υπήρχε όταν δημιουργήθηκε» ανέφερε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Τηλέμαχος Χυτήρης, ανήμερα των 37ων γενεθλίων του κόμματος.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σε δηλώσεις του στο
ραδιόφωνο του ΑΝΤ1,

Αλλαγή πορείας και προσώπων

Κριτικές παρατηρήσεις για κυβερνητικές επιλογές, διατύπωσαν ορισμένοι ομιλητές από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, με το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών στην Ολομέλεια να γίνεται με περιορισμένο ακροατήριο στην κεντρική αίθουσα των συνεδριάσεων. 
Από το βήμα της Συνδιάσκεψης όλοι σχεδόν οι ομιλητές απευθύνθηκαν στο Γιώργο Παπανδρέου και του ζήτησαν να προχωρήσει σε αλλαγή πορείας αλλά και προσώπων «πριν να είναι πολύ αργά».
Μήνυμα ενότητας και αυτοκριτικής έδωσε ο πρωθυπουργός στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. 
  • Τόνισε ότι η παράταξή του θα καταφέρει να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση
  • "Τα πανεπιστήμια δεν είναι τσιφλίκι κανενός" διαμήνυσε 
  • Αποδοκιμασίες από φοιτητές της ΠΑΣΠ
  • Προανήγγειλε δημοψήφισμα, αναθεώρηση του Συντάγματος και συνέδριο του κόμματος το 2013.
  • Προανήγγειλε  το νέο  Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ  θα γίνει  την Ανοιξη του    2012

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Η αποχώρηση της τρόικας και η Γερμανία

Πηγή: "Dw world de"
H τρόικα αποχώρησε από την Ελλάδα προσωρινά, όπως δήλωσε, μέχρις ότου η ελληνική πλευρά ολοκληρώσει το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2012 και τα διάφορα μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα.
Τα γερμανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 'ρήξη' της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, ή για εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, αν και τόσο η τρόικα, όσο και ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος μιλούν «για προσωρινή αποχώρηση» και προγραμματισμένο ραντεβού για τον Σεπτέμβριο.

Ξαφά -Μάνος το Δίδυμο του Υes Men


Μιράντα Ξαφά, Στέφανος Μάνος οι δύο ποιο σκληροί εκφραστές, στην χώρα μας της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας, Έτρεξαν πρωί-πρωί με το που μάθανε τι έγινε χθες το βράδυ μεταξύ Βενιζέλου και Τρόικας στο Ράδιο του Σκαϊ, που αλλού άλλωστε; να δώσουν μαθήματα-εξετάσεις αλήθεια που; Νεοφιλελευθερισμού.

Με στόχο να χειραγωγήσουν-πανικοβάλλουν την Ελληνική κοινή γνώμη με τις ποιο ακραίες και επικίνδυνες ιδεολογικά και πρακτικά πολιτικές προτάσεις τους.

Στέφανος Μάνος στο Ραδιόφωνο του Σκαι "Κλείστε τώρα το Μαξίμου προκειμένου να σωθούμε"!!!!....


«Έχει εξαφανιστεί κάθε αίσθημα ευθύνης της κυβέρνησης και στο τέλος του μήνα το ταμείο θα είναι άδειο. Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία περικοπή δαπανών ξοδεύοντας φέτος περισσότερα από πέρυσι».
"Δεν περικόπτουν τίποτα θα έπρεπε ο Πρωθυπουργός να μην πάει στη έκθεση της Θεσσαλονίκης τα έξοδα ποιος θα τα πληρώσει;

Μιράντα Ξαφά: Κλείστε τώρα μία ΔΕΚΟ για να σωθούμε

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να κλείσει άμεσα μία ΔΕΚΟ, για παράδειγμα τον ΟΣΕ, να απολύσει άχρηστους υπαλλήλους, και να επιδείξει σοβαρότητα στο ζήτημα των βαρέων και ανθυγιεινών χωρίς να περιμένει το 2013», δήλωσε η οικονομολόγος και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά.

Φοβάται ή εύχεται την παραίτηση ο Βενιζέλος; ...

Είναι προφανές ότι κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του Βενιζέλου, στα χέρια του οποίου αναμένεται ότι θα σκάσει η βόμβα της χρεοκοπίας.

Για αυτό και τις πρώτες πρωινές ώρες διέρρευσε ότι αποχώρησε από ...

ΜΕΝΩ ΕΚΤΟΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ

μέτρησα.. Ελευθερία Αρβανιτάκη (lyrics)

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Τι είχε δηλώσει ο Μίμης εκφράζοντας την Διαφωνία του για την στελέχωση της επιτροπής της Προυπολογισμού της Βουλής

«Θέλουμε ανθρώπους που να έχουν ανεξαρτησία σκέψης, επάρκεια και να μπορούμε να βασιστούμε πάνω τους, απέναντι στους ερασιτεχνισμούς των προϋπολογισμών», είχε τονίσει ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτηριστικά εκφράζοντας  την διαφωνία του για τις επιλογές Παπακωνσταντίνου

Σχόλιο:

Παραίτηση, μετά το άδειασμα, για την εκλεκτή του Γ. Παπακωνσταντίνου

Την παραίτησή τους έχουν καταθέσει σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους μετά το  «άδειασμα» τους  από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Επικεφαλής του Γραφείου είναι η κυρία Στέλλα Σάββα Μπαλφούσια, προσωπική επιλογή του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου,

Τηλεπαρουσιάστρια πίσω από την κλοπή του πίνακα του Ρούμπενς αξίας 15 εκατ/ριων €

Μία 40χρονη  παρουσιάστρια ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση κλοπής και διακίνησης του πίνακα «Το κυνήγι του καλυδώνιου κάπρου» του Φλαμανδού  ζωγραφου Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, ο οποίος είχε κλαπεί το 2001 από το μουσείο της Γάνδης  (Βέλγιο) και βρέθηκε προ ολίγων ωρών σε ξενοδοχείο στην Γλυφάδα.

Πυρ και μανία πολιτικοί και ακαδημαϊκοί για την προδοσία της Alpha Bank

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στον πολιτικό και πνευματικό κόσμο της χώρας η ενέργεια της Alpha Bank να αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της τα Σκόπια ως «Μακεδονία».
Ήταν ενέργεια που ερμηνεύεται ως κίνηση «ικανοποίησης» του πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου του γειτονικού κρατιδίου που θέλει να ονομαστεί κάποτε ως «Μακεδονία».

Τον Γιάννη Σγουρό στηρίζει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της Ένωσης Περιφερειών

Όλες οι υποψηφιότητες της Ιπποκράτους
Τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, στηρίζει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές για την Ένωση Περιφερειών (ΕΝΠΕ), όπως ανακοινώθηκε από την Ιπποκράτους.

Με την ίδια ανακοίνωση γνωστοποιούνται και οι υποψηφιότητες που στηρίζει το κυβερνών κόμμα για τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ) σε 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας που έχουν ως εξής:

Πόσο επίκαιρη είναι;;;;

Σε σχέση με τις δύο αναρτήσεις που ακολουθούν. ΙΩΑΝΝΟΥ 2/11/1981 

Η Σταυρούλα Οικονομέα: ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!

Η Σταυρούλα Οικονομέα με την ανακοίνωση που ακολουθεί απαντάει σε μέρος όσων συμβαίνουν αυτές τις μέρες στο Νοσοκομείο. Με αφορμή την αντικατάσταση της Διοικήτριας από τον νέο Διοικητή και τη διαταραχή ισορροπιών που φέρνει αυτή η αλλαγή, καθότι όπως είναι δεδομένο θα θίξει συμφέροντα, έχει ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Στην ανακοίνωση της η κ. Οικονομέα κατηγορεί τον  κ. ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑ για τις ενέργειες του, γράφει ότι διακατέχεται από ΑΝΤΙΠΑΣΟΚΙΚΟ μένος  και αποδίδει τον τσακωμό μαζί του στην υπεράσπιση που παρείχε έναντι της συκοφαντικής συμπεριφοράς του σε  υπάλληλο του Νοσοκομείου.
Διαβάστε την ανακοίνωση...

Εμφύλιος στο Νοσοκομείο


Από χθες το βράδυ μάθαμε, ότι κάτι γίνεται στο Νοσοκομείο Χαλκίδας σήμερα αργήσαμε να βάλουμε αναρτήσεις γιατί είμαστε στο Νοσοκομείο να μάθουμε τι "παίζει" .
Μας δημιουργεί έκπληξη η ενέργεια Διευθυντή του Νοσοκομείου να βγάλει ανακοίνωση την εβδομάδα

Αποτροπιασμό και αηδία από την "Αφύπνιση" του Νοσοκομείου Χακλίδας για την αντικατάσταση της κας Καφαντάρη

Δελτίο τύπου εξέδωσε η πρωτοεμφανιζόμενη; «οργάνωση» "Αφύπνιση" που «εκπροσωπεί» τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Περιέχει απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για εργαζόμενους που δεν κατονομάζει,  μιλάει  για  «άρχοντες των δακτυλιδιών», που κατάφεραν να αποπέμψουν την εργατικότερη και αρτιότερη Διοικητή που πέρασε από το Γ.Ν.Χ. Η ανακοίνωση  αναφέρει:

Ο κ. Βενιζέλος καταγγέλει την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής!!!!

Την εγκυρότητα της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το χρέος αμφισβήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το θόρυβο που προκάλεσε η δημοσιοποίησή της, ισχυριζόμενος ότι το Γραφείο δεν διαθέτει γνώση, εμπειρία και υπευθυνότητα (!).

«Μάνα, πατέρα, συγγνώμη φεύγω και θα σας βλέπω από ψηλά» - Συγκλονίζει η αυτοκτονία του 19χρονου στα Χανιά

"Φεύγω και θα σας βλέπω από ψηλά", έγραφε στο σημείωμα που είχε πάνω του όταν βρέθηκε, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, κρεμασμένος από μια χαρουπιά σε ορεινή περιοχή Νότια των Μουρνιών Χανίων.
Ο 19χρονος αυτόχειρας, γιός γνωστής γιατρού των Χανίων, είχε φύγει από το σπίτι του πριν απο ένα μήνα, αφήνοντας ένα σημείωμα στο οποίο ανέφερε ότι πηγαίνει ταξίδι. Στις 9 Αυγούστου και καθώς δεν έδινε σημεία ζωής, οι οικείοι του δήλωσαν την εξαφάνισή του στις αρχές.

Ηρωίνη σε βερμούδα με παραλήπτη κρατούμενους των φυλακών Τρικάλων !


Τρία άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στο σωφρονιστικό κατάστημα της πόλης.
Πρόκειται για μία γυναίκα,..

Κουραμπιέδες για "τρελή χαρά" σε κηδεία!!!

Φορτίο με περισσότερα από 60 κιλά ανόθευτης κοκκαϊνης εντοπίστηκε σε φορτηγό γνωστής αλυσίδας ζαχαροπλαστείων με προορισμό την γειτονική Βουλγαρία. Οι έμποροι ναρκωτικών
προσπάθησαν να περάσουν το φορτίο από τα σύνορα, καμουφλάροντας την κοκαΐνη σε άχνη ζάχαρη την οποία και πασπάλισαν σε 650 κιλά παραδοσιακούς κουραμπιέδες, τους οποίους μετέφεραν σε κουτιά γνωστού ζαχαροπλαστείου.
Άγνωστοι είδαν βουνό και σκέφτηκαν να κάνουν τα "Ζωνιανά" της Εύβοιας στα Καμπιά της Δίρφυς φυτεύοντας δάσος από χασισόδεντρα μέσα στο ελατοδάσος.
Χθες, Τετάρτη 31 Αυγούστου, μετά από οργανωμένη επιχείρηση της Αστυνομίας και με τη συμμετοχή αστυνομικών σκύλων από την Αθήνα εντοπίσθηκε η φυτεία και ξεριζώθηκε.

ΔΟΕ Ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών


Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τα συσσωρευμένα προβλήματα που θα υπάρξουν στο χώρο της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκε σήμερα 30-8-2011 συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τη Γραμματέα του Κ.Κ.Ε. κ. Αλέκα Παπαρήγα. Από την πλευρά της Δ.Ο.Ε. αναλύθηκαν τα προβλήματα της νέας χρονιάς,

Όχι άλλες εν λευκώ επιταγές στους εθνικούς εργολάβους…

Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα Σπανούδη, κατέθεσε την ακόλουθη ερώτηση :
«Στην επόμενη Επιτροπή Περιβάλλοντος την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, συζητείται ένα πολύ σοβαρό θέμα: η ίδρυση ιδιωτικής ΒΙΠΕ της ΤΕΡΝΑ στο Μαντούδι Ευβοίας. Όπως δηλώνεται στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η ΒΙΠΕ δημιουργείται για να φιλοξενήσει αρχικά ένα ιδιωτικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 1150 ΜW με φυσικό αέριο, το μεγαλύτερο στη χώρα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Στελεχώθηκε το Eφετείο Xαλκίδας

Συνεδρίασε χθες Tρίτη 30 Aυγούστου το Aνώτατο Δικαστικό Συμβούλιο και με απόφαση του στελεχώθηκε το υπό ίδρυση Eφετείο Xαλκίδας. Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου αναλαμβάνουν καθήκοντα οι εξής δικαστικοί:

Πρόεδρος Εφετών:
Αρτεμισία Παναγιώτου του Σπυρίδωνος.

Τα μάθατε τα νέα;

Τα θλιβερά φαινόμενα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μαθητών η βαθμολογική επίδοση των οποίων δεν δικαιολογεί όχι την όποια επιτυχία ούτε καν την αποφοίτησή τους από το Λύκειο (μιλάμε για τραγικά νούμερα) δεν επιβεβαιώνουν μόνο την παταγώδη αποτυχία του συστήματος εισαγωγής που είχε εκπονήσει ο πρώην υφυπουργός Παιδείας κ. Ι. Πανάρετος. Επιβεβαιώνουν την άμεση ανάγκη για εκ βάθρου αναδόμηση της εθνικής Παιδείας. Γιατί μπορεί η νυν υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου να μερίμνησε για το μέλλον του Πανεπιστημίου, κάποιος όμως πρέπει να μεριμνήσει και για το υλικό που μπαίνει σε αυτό…

Ρε τα Γερμανά. Κανένας να τους βοηθήσει;;;

Ένα ζευγάρι από την Γερμανία έμαθε ότι έπρεπε να κάνει πρώτα σεξ για να αποκτήσει παιδί! 
Το εν λόγω ζευγάρι πήγε σε κλινική γονιμότητας έπειτα από οκτώ χρόνια γάμου και αφού δεν είχαν κάνει παιδιά για να μάθουν την αιτία. Οι γιατροί στην πανεπιστημιακή κλινική του Lubek υπέβαλαν το ζευγάρι σε μια σειρά εξετάσεων για να αποκαλυφθεί ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα γονιμότητας.

Η Τράπεζα Πειραιώς αιτία για την σημερινή βουτιά του ΧΑΑ στο -5% ; Έκανε χρήση του μηχανισμού έκτακτης παροχής ρευστότητας ELA

Εξανεμίζονται στο ΧΑΑ τα κέρδη του deal της Δευτέρας, καθότι η πτώση του σήμερα βρίσκεται στο -4,9%, με την Τράπεζα Πειραιώς στο -13,20%  και τον δείκτη της 910 μονάδες.
Η Τράπεζα Πειραιώς έχει κάνει χρήση του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (Emergency Liquidity Assistance) της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως είπε σήμερα Τετάρτη, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας σε αναλυτές, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου.

Deal ήταν και πάει, σύννεφα ξανά στο Μαξίμου

Η όποια ...ευφορία που προκλήθηκε από το τραπεζικό deal πήγε πολύ γρήγορα περίπατο για την κυβέρνηση, την οποία και πάλι σκιάζουν τα μαύρα σύννεφα των ενδοκυβερνητικών συγκρούσεων.

Θρίλερ με το εξοχικό της Μπιρμπίλη στον Κάλαμο! Η Τίνα σιωπά, μαθαίνοντας γαλλικά, αλλά.. ισχύει το δάσκαλε που δίδασκες;.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της εξοχικής κατοικίας της Τίνας Μπιρμπίλης, την ίδια στιγμή που η ίδια επιλέγει την σιωπή στις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος σχετικά με τις παραβάσεις του παραθαλάσσιου σπιτιού της.

Προ των πυλών η αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Συνεχής συσκέψεις στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με στόχο την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες.
Όπως «Το Βήμα» πληροφορείται η απόφαση για την αύξηση της θητείας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και αυτό που απομένει είναι πως θα εφαρμοστεί αν και έπεσαν στο τραπέζι πολλές προτάσεις, όπως η στράτευση στα 18 (όπως συμβαίνει στην Κύπρο και στο Ισραήλ), ο περαιτέρω περιορισμός των αναβολών κατάταξης, αλλά και το κυνήγι των φυγόστρατων και των ανυπότακτων.

« Δηλώσεις του κ. Αθανασίου Χειμάρα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου »


Δελτίο Τύπου:
Ο κ. Αθανάσιος Χειμάρας προέβη στις παρακάτω δηλώσεις στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 31 Αυγούστου 2011 :
κ. Πρόεδρε , κ. Περιφερειάρχη κυρίες και κύριοι,
Είναι γνωστό σε όλους μας ότι τα προβλήματα της Περιφέρειας μας, κυρίως τα οικονομικά είναι πολλά και τα περισσότερα εξ’ αυτών, ξεκινούν από την Κεντρική εξουσία την Κυβέρνηση, μόνο που και εμείς, κυρίως εσείς της πλειοψηφίας, τα παρακολουθείται κ. Περιφερειάρχη,
Σιωπηλά και χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση, ή αντίδραση, τόσο για τα γενικά , όσο και για τα περιφερειακά.

Δωρεά παιδεία 50 χρόνια πίσω!!!

Μητρόπουλος για την δωρεά παιδεία του ΓεροΠαπανδρέου

ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΥΡΟ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Άρθρο στο οποίο εκφράζει την διαφωνία του για το αιολικό πάρκο της Σκύρου και παραθέτει επιχειρήματα για τις επιπτώσεις που θα έχει για το νησί, ανάρτησε στο blog του ο πρώην Δήμαρχος Αυλώνος Δ. Κατσούλης.
Ο κ. Κατσούλης τεκμηριώνει με επιχειρήματα ότι το ΠΑΡΚΟ απειλή την βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού, το οποίο γίνεται πρώιμο εργαστήρι των «επενδυτών» τονίζοντας  το μόνο που θα επιφέρει ως κέρδος για την κοινωνία της Σκύρου είναι η υπονόμευση της συνοχής και του παραγωγικού ιστού της τοπικής κοινωνίας.
Διαβάστε το άρθρο…

Παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στο Υπουργείο Παιδείας για το θέμα των αποσπάσεων


Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ανέβαλε τη σημερινή τακτική του συνεδρίαση και πραγματοποίησε, παρουσία και των αιρετών του ΚΥΣΠΕ, παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας για το θέμα των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών.
Με αφορμή την πρωτοφανή καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποσπάσεων με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Παιδείας αλλά και την ενημέρωση που είχε από τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ ότι τίθεται πλαφόν στις αποσπάσεις

Παραλίγο να πέσει ξύλο!

Διαπληκτισμοί και έντονη λογομαχία, επικράτησε στην συνέλευση που έκανε ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου στον Άγιο Λουκά απόψε το βράδυ. Η ένταση πυροδοτήθηκε όταν τον λόγο πήρε ο Γιώργος Παπαδιόχος.
Πριν καλά προλάβει να κάνει τις ερωτήσεις του στον Δήμαρχο, ένας υποστηρικτής και υποψήφιος με τον συνδυασμό του Δήμαρχου πήρε τον λόγο ρωτώντας τον με ποια ιδιότητα μιλά. Εκείνη την στιγμή άναψαν τα αίματα και άρχισε η ένταση.

"Ψαλίδι" έως 150 ευρώ μηνιαίως στο δημόσιο...Η όλη η απόφαση Σαχινίδη


Περικόπτονται από 1/7/2011 μια σειρά από επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων και τίθεται πλαφόν στις ανώτατες αποδοχές δικαστικών και ιατρών του ΕΣΥ. Την επέκταση της συζήτησης για το ενιαίο μισθολόγιο, στο σύνολο του ευρύτερου δημοσίου τομέα, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Ανοίξαμε και σας περιμένουμε»

Αυτή την ταμπέλα που κρεμάνε μαγαζιά για την αλιεία πελατών θα μπορούσε κάλλιστα να κρεμάσει το ΠΑΣΟΚ αυτές τις ημέρες, καθώς υπάρχει αδιαφορία νέων υποψηφίων για τις λίστες του Κινήματος ενόψει εκλογών.
Ο Μιχάλης Καρχιμάκης που έχει αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο κατάρτισης των καταλόγων των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για τις προσεχείς εκλογές αντιμετωπίζει δύο σχεδόν ανυπέρβλητα προβλήματα.

Συναίνεση της ΝΔ και σε δεύτερο νομοσχέδιο, τουλάχιστον επί της αρχής. Διαβάστε τους διαλόγους για δικά σας συμπεράσματα...

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, με συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας και των ανεξάρτητων βουλευτών της «Δημοκρατικής Αριστεράς», το νομοσχέδιο για την σύσταση της ενιαίας ανεξάρτητης αρχής δημοσίων συμβάσεων και την αναμόρφωση του πτωχευτικού κώδικα. 
Η νέα συναίνεση, που σημειώθηκε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, προκάλεσε ευχές για διεύρυνσή της από πλευράς ομιλητών του ΠΑΣΟΚ, καυστικά σχόλια από πλευράς ΛΑΟΣ...

"Πολιτική κατάντια το Σ/Ν για τις Δημόσιες Συμβάσεις" Κ.Μαρκόπουλος

Τμήμα ομιλίας του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Μαρκόπουλου στο Σχέδιο Νόμου για τις Δημόσιες Συμβάσεις:
…”Είναι πολιτική κατάντια να φέρνετε σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις 22 μήνες μετά την ανάληψη της ευθύνης της κυβέρνησης που κυρίαρχο ρόλο έχει την περιστολή δαπανών του Δημοσίου και γενικότερα τη δημοσιονομική εξυγίανση…

Θα κάνω τα πάντα για να χρεοκοπήσει η Ελλάδα..

Την πρόθεσή του να κάνει το παν ώστε η Βουλή της Σλοβακίας να μην επικυρώσει τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου εξέφρασε ο Πρόεδρος του σώματος Richard Sulik. Το κόμμα του συμμετέχει στην συντηρητική κυβέρνηση συνασπισμού.
Σε συνέντευξή στην εφημερίδα DIE WELT, o πρόεδρος της Βουλής της Σλοβακίας και αρχηγός του συγκυβερνώντας κόμματος «Ελευθερία και Αλληλεγγύη» Richard Sulik τονίζει ότι θα...

Υπό τους ήχους Μπετόβεν η κηδεία του Λεωνίδα Κύρκου

Σήμερα  στις 5.00 το απόγευμα σύντροφοι, συγγενείς και απλός κόσμος θα πουν το τελευταίο "αντίο σύντροφε" στον ιστορικό ηγέτη της Αριστεράς Λεωνίδα Κύρκο. 
Η κηδεία στο Α' Νεκροταφείο θα  είναι πολιτική και θα γίνει υπό τους ήχους... Μπετόβεν που τόσο αγαπούσε ο Λεωνίδας Κύρκος. Θα ακουστεί...

"Απασφάλισε" ο Ρέππας από τις διαρροές για τα κλειστά επαγγέλματα σε ρόλο πυροσβέστη ο Μόσιαλος

Ευθεία επίθεση στον Γιάννη Ραγκούση εξαπέλυσε ο Δημήτρης Ρέππας με αφορμή διαρροές από το υπουργείο Μεταφορών που έκαναν λόγο για απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας  για το πλήρες άνοιγμα και χωρίς περιορισμούς των κλειστών επαγγελμάτων.

"Εκτός ΑΣΕΠ" η συμμετοχή των ΜΚΟ στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Την αδυναμία του ΑΣΕΠ να ελέγξει τη διαδικασία συμμετοχής των ΜΚΟ στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για τους ανέργους του υπουργείου Εργασίας, δήλωσε ο πρόεδρος του Αρχής Γιώργος Βέης.
Κατά την ακρόασή του από τα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος της Αρχής δήλωσε ότι «το ΑΣΕΠ συνδιαλέγεται μόνο με το δημόσιο, όταν ο εργοδότης είναι ιδιώτης δεν μπορεί να κάνει κάτι, προκύπτει θεσμικό πρόβλημα».

Μάλιστα, ο κ. Βέης επεσήμανε ότι προκειμένου ..