Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Τα μάθατε τα νέα;

Τα θλιβερά φαινόμενα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μαθητών η βαθμολογική επίδοση των οποίων δεν δικαιολογεί όχι την όποια επιτυχία ούτε καν την αποφοίτησή τους από το Λύκειο (μιλάμε για τραγικά νούμερα) δεν επιβεβαιώνουν μόνο την παταγώδη αποτυχία του συστήματος εισαγωγής που είχε εκπονήσει ο πρώην υφυπουργός Παιδείας κ. Ι. Πανάρετος. Επιβεβαιώνουν την άμεση ανάγκη για εκ βάθρου αναδόμηση της εθνικής Παιδείας. Γιατί μπορεί η νυν υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου να μερίμνησε για το μέλλον του Πανεπιστημίου, κάποιος όμως πρέπει να μεριμνήσει και για το υλικό που μπαίνει σε αυτό…


ΥΓ.1: Μαθαίνω ότι στην Αρχιτεκτονική, στην κατηγορία των πολυτέκνων, εισήχθη υποψήφιος με 4.000 μόρια. Δηλαδή, αν αφαιρέσουμε το Σχέδιο, στα υπόλοιπα μαθήματα δεν έχει γράψει ούτε για 2!

Το μπλοκ υπενθυμίζει ότι όταν εκπονήθηκε το νέο σύστημα εισαγωγής Υπουργός Παιδείας ήταν η κ. Διαμαντοπούλου. Η δε δήλωση του υπουργείου ότι την επόμενη χρονιά θα διορθωθεί το σύστημα εισαγωγής, δεν είναι επαρκής για να διορθώσει τις αδικίες που δημιούργησε εφέτος, ούτε και να απαντήσει στην απορία πώς θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα των σχολών τους οι "επιτυχόντες" φοιτητές με βαθμό 4!
Από την Πανδώρα/ "ΒΗΜΑ" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου