Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Μέρκελ: «Δεν βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία»

Σε συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε πως η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα δεν βρίσκεται κοντά.
«Δεν έχω ακούσει ότι το ΔΝΤ θέλει να αποχωρήσει. Αντιθέτως, η πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι είναι κοινή», τόνισε.

Το ΔΝΤ αποδέχτηκε το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για ομαδοποίηση των δόσεων

Αίτημα για σύμπτυξη των δόσεων του ΔΝΤ καταθέτει η κυβέρνηση - Το ΔΝΤ έκανε δεκτό το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για εφάπαξ πληρωμή όλων των δόσεων του Ιουνίου στις 30 του μηνός.

Το Σχέδιο της τρόικας για την Ελλάδα


Η πρόταση Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, Ντράγκι, Λαγκάρντ που δόθηκε την Τετάρτη στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Σκληρά μέτρα για τις συντάξεις, το ΕΚΑΣ, τον ΦΠΑ στην ενέργεια και το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο περιλαμβάνει η πρόταση που παρουσίασε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το βράδυ της Τετάρτης.

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Η ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΙΓΓΛΕΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, το περασμένο Σαββατοκύριακο, υπογράμμισε την επιτυχία της κυβέρνησής του, κατά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, να συμφωνηθεί χαμηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 καθώς και για τα επόμενα χρόνια.

Η ΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

 ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Από την Άλωση δεν μπορώ να κρατήσω ούτε τους μαρμαρωμένους βασιλιάδες, ούτε το ότι “πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα είναι”.
Υπάρχουν όμως πολλά ιστορικά γεγονότα τα οποία μπορούν να μας διδάξουν . Το ένα είναι ο διχασμός και η εμφύλια διαμάχη , μεταξύ Παλαιολόγων και Καντακουζηνών, που κρατά με διαλείμματα , πάνω από έναν αιώνα ( από το 1328) .

Συνέντευξη – Σούζαν Γουότκινς: Μια ανεξάρτητη Ελλάδα θα ανατίναζε τη γερμανική ηγεμονία

Σούζαν Γουότκινς, εκδότρια του New Left Review
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στην Ιωάννα Κλεφτόγιαννη.
«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει ΠΑΣΟΚ Nο2 θα τον καταστρέψουν», εκτιμά η εκδότρια του New Left Review, Σούζαν Γουότκινς η οποία, προσκεκλημένη του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς στο πλαίσιο των τεσσάρων συζητήσεων για την ευρωπαϊκή συγκυρία 

«Aς είναι καλά το μοναστήρι»;

Όσοι υποστήριζαν (από την εποχή του Ηλιού και του Κιτσίκη) και υποστηρίζουν ότι η επιλογή της πρόσδεσης στην ΕΕ θα ήταν καταστροφική για τη χώρα φαίνεται ότι τώρα επιβεβαιώνονται. Η λογική του Ευρωμονόδρομου και, κυρίως, η εκβιαστική εισδοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη –με τον τρόπο που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τον Σημιτικό «εκσυγχρονισμό»- έχει πλέον καταδείξει ότι αποτελεί το βασικό εμπόδια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την αξιοποίηση όλου του πλούσιου δυναμικού της.

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Mετά από συνεχή λάθη της κυβέρνησης τέλος το σήριαλ Παναρίτη : «Ποτέ δεν ζήτησα αυτή την θέση» – «Είναι αδύνατον να δεχθώ τον διορισμό μου εν μέσω αντιδράσεων»

Το σήριαλ Έλενα Παναρίτη έλαβε λίγο πριν τις δυο το μεσημέρι, τέλος με μια επιστολή της ιδίας με την οποία δηλώνει ότι δεν αποδέχεται την τοποθέτησή της στην θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.