Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ψάρεμα...

Τα 43 σημεία της Προγραμματικής Συμφωνίας Σαμαρά – Βενιζέλου. “Όχι” σε νέα μέτρα και… ορίζοντας τετραετίας

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκαν και ενέκριναν το τελικό κείμενο της Προγραμματικής Συμφωνίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε συμφωνία σε όλα τα σημεία της προγραμματικού πλαισίου, ενώ κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα, και παρουσιάστηκε συμφωνία και σε όλα τα οικονομικά ζητήματα.

H «Κοινωνική Συμφωνία» για τον θάνατο του Αντώνη Καρρά

Αποχαιρετούμε σήμερα τον αιώνιο έφηβο, τον Άνθρωπο που πάντα ήταν στο πλευρό του Ελληνικού Λαού και των Λαών που αγωνίζονταν να αποκτήσουν μια ανεξάρτητη πατρίδα.

Κάλεσμα στο Φιλοζωικό Σωματείο της Βόρειας Εύβοιας - Ας βοηθήσουμε όλοι να κρατήσουμε ζωντανό το όνειρο της Ήρας

ο Φιλοζωικό Σωματείο Βόρειας Εύβοιας είναι πλέον γεγονός, δίνοντας σε όλους μας μεγάλη χαρά καθώς χρόνια τώρα η έλλειψη μιας τέτοιας οργανωμένης δράσης ήταν εμφανής.
Να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας την κυρία Λίλα Ευθυμιοπούλου, ψυχή της προσπάθειας και φυσικά όλους τους φίλους μέχρι τώρα που έχουν αγκαλιάσει ζεστά αυτή τη σπουδαία κίνηση...

Δεύτερο κρούσμα μέσα σε λίγες μέρες. Συνελήφθησαν τρεις Ρομά στη Μυτιλήνη για αρπαγή ανηλίκου

Ένα βρέφος 2,5 μηνών που δεν ήταν δικό τους, όπως έδειξε η έρευνα είχαν δύο γυναίκες και ένας άντρας Ρομά.

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται τρεις Έλληνες ρομά, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη για αρπαγή ανηλίκου.
Πρόκειται για δύο γυναίκες και έναν άνδρα, ηλικίας 51, 19 και 21 ετών, που συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης σε καταυλισμό. Εκεί βρέθηκε και ένα βρέφος 2,5 μηνών, το οποίο, όπως προέκυψε από την έρευνα, δεν ήταν δικό τους.

Στα δύο η ΔΗΜΑΡ : Οι «σκληροί» φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ και στοχοποιούν τον Ευ.Βενιζέλο

Ανεβαίνουν οι τόνοι αντιπαράθεσης στη ΔΗΜΑΡ, με τους «σκληρούς» να εξετάζουν την ιδέα να συνταχθούν με την πρόταση Τσίπρα για Εξεταστική Επιτροπή κατά του Ευ. Βενιζέλου για τα υποβρύχια, παρά τις αντιδράσεις των «Κεντροαριστερών» του κόμματος.

Απάντηση σοκ του Ολι Ρεν: Χωρίς ανεξαρτησία η Ελλάδα και μετά τα μνημόνια και μέχρι να αποπληρώσουμε το 75% του Χρέους

 Απάντηση στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βαλαβάνη
«Θα δοκιμάσουμε σύντομα, από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους,  τόσο τη Συνθήκη για το Ευρώ όσο και για τον ESM, και τότε θα ισχύει ότι εφ’ όσον το όριο του 75% δεν έχει επιτευχθεί, η επιτήρηση θα συνεχίζεται», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν, προσθέτοντας ότι το «πόσο χρόνο ακόμα θα σημαίνει αυτό για την Ελλάδα, είναι ολοφάνερα νωρίς και πρόωρο για να λεχθεί».

Ρεκόρ στην ανεργία των πτυχιούχων με αύξηση κατά 189%

Την δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι νέοι πτυχιούχοι, αποτυπώνει έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την οποία η ανεργία σε αυτή την ομάδα του εργατικού δυναμικού αυξήθηκε κατά 189%, την περίοδο 2008-2012.

«Έφυγε» ο Αντώνης Καρράς

"Έφυγε" από την ζωή ο πρώην βουλευτής και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Καρράς, μετά από σύντομη νοσηλεία του σε νοσοκομείο. Ο Αντώνης Καρράς, υπήρξε μια λαμπρή προσωπικότητα, η οποία έχαιρε της εκτίμησης ακόμα και των πολιτικών του αντιπάλων.

Σε σχολεία της ακριτικής Θράκης ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου



Περιοδεία σε σχολεία της Θράκης θα πραγματοποιήσει ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, αφού προηγουμένως παραστεί στην Τελετή Αναγόρευσης του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ. Βαρθολομαίου,

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ερέτρια



Γενικός τετραήμερος σημαιοστολισμός από της όγδοης πρωινής της 25ης μέχρι & τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2013.
Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων & Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς & των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, Τραπεζών, των οικιών & των ελλιμενισμένων πλοίων του Δήμου  μας κατά τις βραδινές ώρες της 27ης & 28ης Οκτωβρίου 2013.

Απ Βαγγέλης Παράνομες παραχωρήσεις δημόσιας γης για στεγαστική αποκατάσταση πολιτών.



Με το Π.Δ. της 24/5/1985 (ΦΕΚ Δ239) ορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις παραχώρησης οικοπέδων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για στεγαστική αποκατάσταση πολιτών .
Οι δικαιούχοι δεσμεύονταν, με ποινή έκπτωσης από τα δικαιώματα κυριότητας επί του οικοπέδου:

Ο Δ. Αναγνωστάκης στη Σκύρο



Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης, παραβρέθηκε εχθές 21-10-2013 στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκύρου.

Καθυστερήσεις στις απονομές συντάξεων



Ο βουλευτής Ευβοίας Δημήτρης Αναγνωστάκης καταθέτει ως αναφορά, την με ημερομηνία 21-10-2013 επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Συνταξιούχων ΑΓΕΤ Ηρακλής του εργοστασίου Μηλακίου Αλιβερίου, σχετικά με την καθυστέρηση έκδοσης και απονομής συντάξεων.

Συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου σε κινητοποιήσεις



Οι αποφάσεις του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για τις επόμενες κινητοποιήσεις είναι οι εξής:
Συμμετοχή στην παρέλαση στις 28/10/2013, μαζί με όλα τα Σωματεία που συμμετείχαν στην κατάληψη - διαμαρτυρία (Συλληφθέντες, Άνεργοι, Όμηροι, Απλήρωτοι, Εργαζόμενοι).
Συμμετοχή στην Απεργιακή Κινητοποίηση που εξήγγειλε η Γ.Σ.Ε.Ε. στις 6/11/2013.

Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, είναι αρμόδια για την έκδοση αδειών τέλεσης των αθλητικών συναντήσεων



Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  σας γνωρίζει ότι, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με το Νόμο 4049/2012 (Άρθρο 22), είναι αρμόδια για την έκδοση αδειών τέλεσης των αθλητικών συναντήσεων που λαμβάνουν χώρα στη χωρική της αρμοδιότητα. Ο ανωτέρω νόμος θέτει τρεις βασικές προϋποθέσεις, προκειμένου να εκδοθούν οι εν λόγω άδειες:

Όταν οι εργαζόμενοι αποχωρούν τα ΜΑΤ έρχονται…………..



Μετά  από 36 μέρες κατάληψης κι ενώ κατεστάλη ο αγώνας των εργαζομένων, με επέμβαση της αστυνομίας και συλλήψεις, τα Σωματεία με το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, αποφάσισαν να απαντήσουν με μια ειρηνική κινητοποίηση, πάλι προς το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ώστε να απαντήσουν στη βίαιη καταστολή της ενέργειάς τους, προς τους υπεύθυνους και να παραδώσουν ΨΗΦΙΣΜΑ.

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Οι Υποψήφιοι για τα όργανα του περιφερειακού τμήματος νομού Ευβοίας του τεχνικού επιμελητήριου Ελλάδας στις εκλογές της 24 Νοέμβριου 2013

Οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών οργάνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και των οργάνων του Περιφερειακού Τμήματος Νομού Εύβοιας, θα διεξαχθούν στο Ξενοδοχείο Παλίρροια, στην Χαλκίδα, σε τρία (3) εκλογικά τμήματα, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 7.00 το βράδυ.

Συμπαράσταση στους συλληφθέντες των σωματείων του ιδιωτικού τομέα Εύβοιας

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Εύβοιας, δηλώνει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων των Σωματείων του Ιδιωτικού Τομέα του νομού μας.

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ



Έπειτα από 36 μέρες ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, η δικαιοσύνη, αντιδρώντας, έστειλε τις δυνάμεις καταστολής και σταμάτησαν την κατάληψη με καταδρομική επιχείρηση και συλλήψεις.

Είμαστε πέντε δάκτυλα και γίναμε γροθιά και συνεχίζουμε πιο δυνατά και αποφασιστικά.

O Συμεών Κεδίκογλου προωθεί μνημεία της Εύβοιας να χαρακτηρισθούν ως μνημεία παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς της Unesco



Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο Συμεών Κεδίκογλου παραβρέθηκε σε εκδήλωση της Ελληνικής Επιτροπής της Unesco (τμήμα Πειραιώς και νήσων), όπου τιμώμενος νομός ήταν η Εύβοια και έγινε παρουσίαση από όλα τα μέρη του νομού μας για θέματα παραδοσιακών χορών, φορεσιάς και γευσιγνωσίας.

του Βαγγέλη Αποστόλου, Βουλευτή Εύβοιας Η Σκύρος αντιστέκεται στην εγκατάσταση 111 ανεμογεννητριών της Μονής Μεγίστης Λαύρας

Αν και κανένας δεν πρέπει να διαφωνεί με την προώθηση των ΑΠΕ και ιδιαίτερα των αιολικών πάρκων, κατορθώσατε με τις επιλογές σας, τόσο εσείς όσο και οι προηγούμενοί σας, το ακατόρθωτο:
Καταστήσατε τη φιλικότερη προς το περιβάλλον ενέργεια, όπως είναι η αιολική όχι μόνον εχθρό των τοπικών κοινωνιών αλλά και οικονομικά  δυσβάσταχτη για τον ελληνικό λαό.

ΑΙΣΧΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΜΠΑΛΚΟΝΙ.pdf ΑΙΣΧΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΜΠΑΛΚΟΝΙ.

Πρωτοποριακό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για την υγεία των παιδιών σε όλα της σχολεία της Ελλάδας



Το Ε.Υ.ΖΗ.Ν. είναι πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που στοχεύει στη διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων μέσα από την υιοθέτηση ισορροπημένων συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας. Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους μαθητές των Νηπιαγωγείων,

Δημόσιος υπάλληλος δεν έχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή στο δάνειο του και το ταμείο παρακαταθηκών του σφαγιάζει το εφάπαξ



 Έγινε και αυτό! Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έδωσε εντολή παρακράτησης ¾ του εφάπαξ δανειολήπτη Δημοσίου Υπαλλήλου, που δεν έχει ούτε μία ληξιπρόθεσμη οφειλή, με το αιτιολογικό ότι το ποσό της σύνταξης του δικαιούχου δεν επαρκεί για την παρακράτηση της μηνιαίας δόσης εξυπηρέτησης του δανείου.

Το κίνημα Αλληλεγγύης για την στήριξη της μητέρας και του πεθερού του κ. Στουρνάρα φουντώνει!



Μετά το μεγάλο κύμα Αλληλεγγύης που αναπτύσσεται σ’ όλη την Ελλάδα, με την σειρά μας κι εμείς στέκουμε αλληλέγγυοι στους συνταξιούχους συγγενείς, των 500 ευρώ, του κ. Στουρνάρα, αλλά και σ’ όλους τους συνταξιούχους, μάνες και πεθερές, πατέρες και πεθερούς, που πλήττονται από τις πολιτικές της λιτότητας, που εφαρμόζει ο κ. Στουρνάρας και η κυβέρνηση που συμμετέχει, κατ’ εντολή των «δανειστών».

ΔΙΠΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



Α.  Την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, στις 7 το βράδυ στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου (Φαρμακίδου 15α) πρόκειται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, ειδικά, με μοναδικά θέματα ημερήσιας διάταξης τη συζήτηση και λήψη απόφασης

Ενημερωτική εκδήλωση για τους εμβολιασμούς των ενηλίκων



Επιστημονική ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα  «Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά», διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Χαλκιδέων και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, με τη στήριξη του ΔΟΑΠΠΕΧ και της Φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer Ελλάς.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα, στην αίθουσα Παπαδημητρίου,