Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Aυτά είναι τα ελληνικά νησιά που ζητά να εκκενωθούν η τρόικα!

ελληνικά νησιάTην εκκένωση όλων των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους ζήτησε η Τρόϊκα από την ελληνική κυβέρνηση.
Το επιχείρημα των τροϊκανών ήταν ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά,  ενώπιον των εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αφήνοντας άφωνους τους πάντες.

Μπαράζ αντιδράσεων για τη ΔΤηλεόραση

Έντονα αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης για τον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Οι ίδιοι την χαρακτηρίζουν ως μια «πρόσκληση ενδιαφέροντος η οποία βρίθει γενικοτήτων και ασαφειών και θίγει βάναυσα τους εργαζόμενους».

Απαγόρευσε τη ρατσιστική διανομή ο Καμίνης


Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εξέδωσε απαγόρευση για την προγραμματισμένη, από τη Χρυσή Αυγή, διανομή τροφίμων και ρούχων, αύριο το απόγευμα στις 6.00 μ.μ. στην πλατεία Αττικής. Η απαγόρευση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Έρχεται καύσωνας την Παρασκευή


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 32 στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 32 στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 20 έως 28 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΣΔΟΕ: Παραβάσεις 409 επιχειρήσεων σε 838 ελέγχους, Πρωταθλήτρια της παραβατικότητας αναδεικνύεται η Εύβοια (100%)

Πρωταθλήτρια της παραβατικότητας αναδεικνύεται η Εύβοια (100%) στους ελέγχους που διενήργησε το ΣΔΟΕ το διάστημα από 16 Ιουνίου έως και 22 Ιουλίου.
Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στο διάστημα αυτό το ΣΔΟΕ διενήργησε 838 ελέγχους σε επιχειρήσεις εστίασης, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, ενοικιαζόμενες πολυτελείς κατοικίες και υπαίθριες αγορές.

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για την κινητικότητα

«Το πογκρόμ απολύσεων και μετακινήσεων δημοσίων υπαλλήλων, εκφράζει τη στρατηγική της ολοκληρωτικής υποταγής της κυβέρνησης στις απαιτήσεις της τρόικας και τη χειρότερη διάψευση αυτών που η ίδια υποσχόταν λίγους μήνες πριν», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αποσύνδεση της κινητικότητας από τις απολύσεις ζητά η ΔΗΜΑΡ

Επαναδιαπραγμάτευση της διαδικασίας διοικητικής μεταρρύθμισης στα κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτό της πλήρους αποσύνδεσης της κινητικότητας από τις απολύσεις, ζητά από την κυβέρνηση η Δημοκρατική Αριστερά.

Οι ΑNEΛ για την κινητικότητα

Η αναπληρωτής γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας και τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε για το θέμα της κινητικότητας:

Η ΧΑ για την κινητικότητα

Το κόμμα της Χρυσής Αυγής εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα της κινητικότητας:
"Η Χρυσή Αυγή λέει ΟΧΙ στην κινητικότητα, ΟΧΙ στις απολύσεις και την εξαθλίωση των Ελλήνων. Η συγκυβέρνηση είναι ένας θίασος, που άγεται και φέρεται από τους τοκογλύφους δανειστές.

Στην βουλή ο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας που σύνταξε το ΔΝΤ σύμφωνα με καταγγελία της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Αντιδρούν ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας
Νομοσχέδιο με τίτλο "Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας" κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, προκειμένου να συζητηθεί με διαδικασίες κατεπείγοντος στο θερινό τμήμα της Βουλής, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να προβάλουν τις "ενστάσεις" τους.

Σκληρές ερωτήσεις και αποκάλυψη των πραγματικών προθέσεων της συγκυβέρνησης για τα αυθαίρετα



Κατά την ομιλία του για το εισαγόμενο ν/σ για τα αυθαίρετα στην Επιτροπή παραγωγής & εμπορίου της Βουλής ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για το ν/σ Βαγγέλης Αποστόλου μεταξύ άλλων τόνισε τα παρακάτω:
«Μέχρι σήμερα δεν κάνατε τίποτα για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, αν και είχατε τη δυνατότητα, αλλά και δε θα κάνετε τίποτα για να σταματήσετε την αυθαίρετη δόμηση αφού και η τωρινή νομοθετική σας πρωτοβουλία δεν διαφέρει καθόλου από όσες έχουν παρθεί μέχρι σήμερα, που όλες έχουν ως μόνιμες επωδούς:

Ανοικτή επιστολή προς το Δημάρχους, το «Συντονιστικό για την Υγεία Κεντρικής-Ανατολικής Εύβοιας και Σκύρου» και τους πολίτες της περιοχής

Αξιότιμοι κ.κ Δήμαρχοι, φίλοι δημότες Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για δεκάδες χιλιάδες πολίτες των δήμων της περιοχής σας όχι μόνο η διατήρηση του Νοσοκομείου Κύμης ως Γενικού Νοσοκομείου, αλλά και ο εμπλουτισμός και εκσυγχρονισμός του με σύγχρονα διαγνωστικά μηχανήματα, εργαστήρια, τμήματα και μονάδες.

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για το θέμα των απολύσεων και της κινητικότητας.



Ο ξαφνικός θάνατος υπηρεσιών, όπως η κατάργηση ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης, δεν συνιστούν ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα. Η κινητικότητα πρέπει να αποσυνδεθεί πλήρως από τις απολύσεις και να αφορά αποκλειστικά στην ορθολογική κατανομή του προσωπικού.

Παράταση μέχρι την Παρασκευή για τις φορολογικές δηλώσεις

Παρατείνεται έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος 2013 των φυσικών προσώπων, με ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 και 2 και έληγε σήμερα.

Γιατί το “Βήμα”… έβγαλε στη σέντρα τον Λυκουρέντζο;;

Ένα παραπολιτικό που φέρνει σε δύσκολη θέση τον πρώην Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, δημοσιεύει σήμερα το “Βήμα της Κυριακής” στη στήλη του “Βηματοδότη”.
Σύμφωνα με όσα αναγράφει η έγκριτη εφημερίδα, ο απελθών Υπουργός Υγείας, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του καθώς διαπιστώθηκε ελλιπής δυνατότητα διαχείρισης του νευραλγικού τομέα που του ανέθεσε ο Πρωθυπουργός,

Απεργία των γιατρών στις 24 Ιουλίου


Απεργία αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι γιατροί σε όλη την χώρα, την Τετάρτη 24 Ιουλίου, για τις απολύσεις στο χώρο της υγείας, τα λουκέτα στα Νοσοκομεία και τη διάλυση του ΕΣΥ. Από κοινού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας για τις 24 του μήνα, ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης και της νέας ηγεσίας του υπουργείου υγείας.

Μείωση του ΦΠΑ νοημοσύνης..


H νέα πολιτική γραμματεία και ο νέος γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ


Eπτά μελή στα 21 εξέλεξε η "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ" στη νέα πολιτική γραμματεία λευκό ψήφισε η "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ" για το νέο γραμματέα  διασώθηκε ένα Πασοκογενής.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συγκροτήθηκε σε σώμα, αποτελούμενο από 201 μέλη, μετά από το Ιδρυτικό Συνέδριο του κόμματος.

Κύμη: Λέμε όχι στην υποβάθμιση του Γ.Ν. Νοσοκομείου

Στις 11/7/2013 το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σχέδιο αναδιάταξης του ΕΣΥ που περιλαμβάνει μετατροπή Νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας αστικού τύπου ή αλλαγή χρήσης σε μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δηλ. Κέντρα Υγείας με εξειδικευμένες λειτουργίες.

Ενωση Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, καταδικάζει την απόλυση συνδικαλιστικού στελέχους



Με αφορμή την καταγγελία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας για την απόλυση της Προέδρου της, επειδή διεκδίκησε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, το Σωματείο μας καταδικάζει τόσο την απαράδεκτη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου της Ερέτριας Avantis suites Hotel, όσο και την  επικίνδυνη άποψή του ότι «πρόκειται για κομμουνιστική λογική η συλλογική διεκδίκηση ανθρώπινων όρων εργασίας» .

ΣΥΡΙΖΑ: Το μετέωρο βήμα του ....συνεδρίου

Το  ιδρυτικό  συνέδριο του  ΣΥΡΙΖΑ  που  τελείωσε  πριν  λίγες  μέρες  και  έγινε  μέσα  σε  πραγματικά εφικτά δημοκρατικά  πλαίσια  ,έχοντας  βέβαια  και  τις  έντονες  στιγμές  του  που  δικαιολογούνται  όταν  εντάσσονται  στην  πάλη  των  ιδεών  για  να  αποκρυσταλλωθεί   η  καλύτερη  και  δημοκρατικότερη  θέση  που  θα  ακουμπήσει  πάνω  της  το  μαζικό  κίνημα .

Συμπαράταξη των αριστερών Δυνάμεων : Στην Αθήνα έγινε η αρχή εδώ μένουμε πίσω;; Μήπως πρέπει να συζητήσουμε και εδώ με ειλικρίνεια;

του Βαγγέλη Αντωνίου,
Ο κ. Κώστας Χαϊνάς, σε νέο άρθρο του στην «Ευβοϊκή Γνώμη» της11ης Ιουλίου, μετά από εκείνο το αλήστου μνήμης – και ανάλογης ποιότητας, επίσης – «πόνημά» του,  αναφορικά με την κυπριακή «διάσωση» από το Eurogroup, με τίτλο, αυτή τη φορά, «ο νέος ρόλος της ΔΗΜ.ΑΡ.», επιχειρεί να παρέμβει στην πολιτική συγκυρία για να

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, με θέμα τη βιωσιμότητα της ΛΑΡΚΟ



Ο βουλευτής στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και δεδομένης της δύσκολης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η εν λόγω εταιρεία, ζητά να μάθει πιο είναι το σχέδιο, που επεξεργάζεται το ΤΑΙΠΕΔ, για την αξιοποίηση της ΛΑΡΚΟ.

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Την ανάγκη συσπείρωσης, συμπαράταξης των προοδευτικών, σοσιαλιστικών, οικολογικών και αριστερών δυνάμεων, ώστε να συγκροτηθεί ένα Μέτωπο αντίστασης και αντίδρασης και –τελικά-
ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και κατάθεσης μιας εναλλακτικής
Σας ενημερώνουμε ότι τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν κατά το διήμερο εκδηλώσεων στην παραλία Σουβάλας στις 29 και 30 Ιουνίου, δόθηκαν στους εργαζομένους της Ιντερκέμ σαν υποστήριξη για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων οστεοπόρωσης



Η Αντιδημαρχία Υγείας & Πρόνοιας του Δήμου Χαλκιδέων, στο πλαίσιο της προληπτικής κοινωνικής ιατρικής, οργανώνει πρόγραμμα δωρεάν  εξετάσεων οστεοπόρωσης.
Το πρόγραμμα, στο πλαίσιο της προστασίας και προαγωγής της υγείας των πολιτών, έχει σκοπό την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας.

ΤΟ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ ΣΤΑ ΚΡΙΕΖΑ

Χθες βράδυ (18/7)  παίχτηκε στα Κριεζά ένα φαινομενικά καλοστημένο Θέατρο. Όλες οι πλευρές – ή οι περισσότερες- του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου κακολογούσαν τους μελετητές των ΣΧΟΟΑΠ των πρώην Δήμων Αυλώνος και Κονιστρών καθώς και τους επιβλέποντες γιατί αρνήθηκαν προκλητικά και παράνομα να  παραστούν στη συνεδρίαση και να απαντήσουν στις απορίες, τις παρατηρήσεις αλλά και στις προτάσεις των δημοτικών συμβούλων.

Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:



«Οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά τη συνάντησή του στην Άγκυρα με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, εγείρουν πολλές απορίες για την πορεία που λαμβάνουν οι θέσεις της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας.

B. Αποστόπλου Με πρόσχημα τη περιβαλλοντική προστασία εισάγουν ακόμη ένα νομοσχέδιο παρεκκλίσεων και εξαιρέσεων και εισπρακτική κατεύθυνση



Όταν εκατοντάδες  οριστικά χαρακτηρισθέντα κατεδαφιστέα αυθαίρετα ζουν και βασιλεύουν παρά τα επικοινωνιακά κόλπα της συγκυβέρνησης  ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή ένα νέο νομοσχέδιο γεμάτο με σωρεία παρεκκλίσεων και εξαιρέσεων σχεδόν για όλα τα θέματα για τα οποία το ΣτΕ έχει αμετάκλητα αποφασίσει και νομολογήσει υπέρ της περιβαλλοντικής προστασίας.

Δήλωση του Β. Αποστόλου, για τη συνέχιση της καταβολής χαρατσιού για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ από τους αγρότες:



Σε περίοδο σοβαρών περικοπών των κονδυλίων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πολύχρονης καθυστέρησης καταβολής των ενισχύσεων σε παραγωγούς, ο Υπουργός χαρίζει εκατομμύρια στην Ένωση ΠΑΣΕΓΕΣ - Neuropublic A.E. και ωθεί τους παραγωγούς να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία υποβολής Αιτήσεων ΟΣΔΕ 2013 μόνοι τους δια μέσω του διαδικτύου.

Πρόγραμμα Πανηγύρεως της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
 ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ – ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΞΕΩΝ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Ώρα 9.00 μ.μ.     
ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, κατά την οποία θα λάβει χώρα η ενθρόνισις της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Αγίας Παρασκευής εις το Λιτανευτικόν Προσκυνητάριόν Της.

Το πρόγραμμα της πανηγύρεως του ιερού ναού Άγιου Παντελεήμονος (Εντός του Γηροκομείου)



Ανακοινώνεται στους ευσεβείς χριστιανούς της Πόλεώς μας ότι το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013 εορτάζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός του Γηροκομείου Χαλκίδας και σας καλούμε όλους όπως τιμήσετε με την παρουσία σας τις θρησκευτικές εκδηλώσεις σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα :

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 και ώρα  7.00 μ.μ.   θα τελεσθεί μέγας Πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και στη συνέχεια Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Παντελεήμονος, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνού Παπακωνσταντίνου.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!