Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ ΣΤΑ ΚΡΙΕΖΑ

Χθες βράδυ (18/7)  παίχτηκε στα Κριεζά ένα φαινομενικά καλοστημένο Θέατρο. Όλες οι πλευρές – ή οι περισσότερες- του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου κακολογούσαν τους μελετητές των ΣΧΟΟΑΠ των πρώην Δήμων Αυλώνος και Κονιστρών καθώς και τους επιβλέποντες γιατί αρνήθηκαν προκλητικά και παράνομα να  παραστούν στη συνεδρίαση και να απαντήσουν στις απορίες, τις παρατηρήσεις αλλά και στις προτάσεις των δημοτικών συμβούλων. Το ίδιο είχε συμβεί και στη συνεδρίαση της 2ας Ιουλίου 2013 (σημειώστε την ημερομηνία) όπου για τον λόγο αυτόν αναβλήθηκε η συζήτηση των δύο αυτών θεμάτων. 
Χθες ο Δήμαρχος υπερθεματίζοντας στις καταγγελίες κατά των μελετητών ενημέρωσε ότι δεν ήρθαν γιατί ήδη η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είχε εγκρίνει την πρώτη φάση των αντίστοιχων μελετών. Άρα η παρουσία τους θα ήταν άνευ αντικειμένου. Μάλιστα εκ του ασφαλούς – κατά την αλαζονική άποψή του- προσχώρησε στις διαμαρτυρίες για την πρόταση οικοπεδοποίησης δασικής έκτασης στην Αμπελουσιά του Δήμου Αυλώνος  όπου για σαράντα χρόνια αμφισβητούνται εκτάσεις, χρήσεις γης, ιδιοκτησίες και όρια. Εμφανίστηκε μάλιστα και εκπρόσωπος Συνεταιρισμού που  έχει αγοράσει την έκταση – με διαδικασίες που σύντομα θα αποκαλύψουμε- για να κλαψουρίσει επειδή ο Δήμος;;; και οι κάτοικοι;;; δεν τους θέλουν. 
Την ίδια στιγμή και οι κλαψουρίζοντες ενδιαφερόμενοι, ο Δήμαρχος και άλλοι ξέρανε ότι ήδη από τις 2 Ιουλίου 2013 με την Απόφαση 2846/2-7-2013 του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Συντονισμού (βλ. ΕΔΩ, ανάρτηση στο Διαύγεια 3/7/2013) είχε όχι μόνο εγκριθεί η μελέτη για την οποία εκείνη την ημέρα υποτίθεται ότι θα γνωμοδοτούσε το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά  είχε επιλεγεί και το σενάριο στο οποίο θα κινηθεί η δεύτερη φάση χωρίς την γνωμοδότηση κανενός συλλογικού πολιτικού οργάνου. Δηλαδή ένας υπάλληλος και οι μελετητές που αρνήθηκαν ή κάποιοι τους έκρυψαν από το Δημοτικό Συμβουλίου  αποφάσισαν για λογαριασμό της κοινωνίας και των κατοίκων ποιο σενάριο ανάπτυξης και σχεδιασμού θα ακολουθήσει η περιοχή. Η Απόφαση της 2ας Ιουλίου αφορά το ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Αυλώνος και κοινοποιήθηκε στον Δήμος Κύμης Αλιβερίου. Ο Δήμαρχος λοιπόν όταν έβαζε το θέμα στην ημερήσια διάταξη της χθεσινής συνεδρίασης ήξερε ήδη τι έχει γίνει. Εμείς πιστεύουμε ότι το ήξερε πολύ καλά και στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Για το ΣΧΟΟΑΠ των Κονιστρών χθες είπαν ότι επίκειται και αυτού η έγκριση. Και όμως το ΣΧΟΟΑΠ Κονιστρών εγκρίθηκε στις 10 Ιουλίου 2013 από τον ίδιο υπηρεσιακό παράγοντα κρυφά από το μόνο αρμόδιο όργανο να αποφασίσει, το Δημοτικό Συμβούλιο.(βλ. ΕΔΩ) Για το ΣΧΟΟΑΠ αυτό θα ξαναμιλήσουμε συντόμως...

Άρα και χθες αλλά όχι μόνο χθες η κοροϊδία πήγε σύννεφο. Εξάλλου κάποιοι απόρησαν με τα λεγόμενα του Δημάρχου όταν ξέρουν ποια συμφέροντα και ποιών εξυπηρετούν οι Αποφάσεις  που κρύφτηκαν επιμελώς και μόνο ψέλλισαν χθες βράδυ.
Πρέπει να ξέρουν όλοι αυτοί ότι το παιχνίδι δεν τελείωσε αλλά τώρα αρχίζει.
ΑΥΤΟΙ  ΞΕΥΤΗΛΗΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Που ακούστηκε μία Υπηρεσία, μία επιβλέπουσα Αρχιτέκτων Μηχανικός και ένας Προϊστάμενος να επιλέγουν τα σενάρια που προτείνουν οι μελετητές και ο μόνος αρμόδιος που εκπροσωπεί την κοινωνία, το δημοτικό συμβούλιο να εμποδίζεται συζητήσει και να αποφασίσει με χίλια δύο τεχνάσματα, με  μελετητές που δεν τολμούν να εμφανιστούν δημόσια και να συζητήσουν τις προτάσεις τους αλλά και μελετητές που έγραψαν άλλα αντί άλλων και προφανώς με μελέτες που δεν αντέχουν την δημόσια διαβούλευση. Να αμφισβητείται η ιδιοκτησία ντόπιων και μη και να μην ακούγεται ή να περιπαίζεται η φωνή τους. Να αποκρύπτεται η άποψη της υπηρεσίας του Δημοσίου που υπερασπίζει τον δασικό χαρακτήρα μίας σημαντικής έκτασης ή οποία μάλιστα προστατεύεται και ως αναδασωτέα και και να θάβονται τελεσίδικες αποφάσεις που κατοχυρώνουν μόνο ένα μικρό κομμάτι πολεοδομήσιμης έκτασης και ο Δήμαρχος να σφυρίζει αδιάφορα ή να παίζει θέατρο, όπως συνήθως κάνει όταν σκύβει μέχρι κάτω στα μεγάλα συμφέροντα. Εξάλλου πολεοδομικές μελέτες στην Αμπελουσιά έχουν να δώσουν πολύ χρήμα σε μελετητές, πολιτικούς μηχανικούς τοπογράφους, πολεοδομούντες. Γνωστά ονόματα έχουν πάρει προ πολλού θέση και άλλα διαγκωνίζονται. 
Το παιχνίδι που έπαιξε ο Θωμάς και η παρέα του ήταν αναμενόμενο. Δεν μπορούσαν να παίξουν άλλο. Τουλάχιστον για την υπόθεση της Αμπελουσιάς. Αυτό όμως δεν τους δίνει το δικαίωμα να κοροϊδεύουν και να παίζουν θέατρο πίσω από τις πλάτες του Συμβουλίου και των πολιτών. 
ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΕ ΤΟΥΣ  ΤΩΡΑ. ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!
Ο Γκρεμιστής και ο Χτίστης τυχαίνει να μην είναι ντόπιος αλλά μέτοικος και έτσι να μην ξέρει καλά τις υποθέσεις. Γιαυτό ζητάμε από όσους ξέρουν περισσότερα να βγουν και να τα πουν. Κάποια στιγμή θα έρθει η σειρά σας, στην αστική δημοκρατία της συμφοράς, να πάτε να ψηφίσετε τους άρχοντες του τόπου; Να μην ξέρετε ποιόν ψηφίζετε και γιατί. Να νομίζετε ότι ψηφίζετε τον  Λάκη και να σας βγαίνει Λουλού;  Να μην ξέρετε ποιοι έχουν μερίδιο στο ταλαίπωρο Συνεταιρισμό της Αμπελουσίας και συνεπώς έχουν συμφέρον το δασικό να γίνει τσιμέντο και ότι οι ιδιοκτήτες από τον Μάγειρα έως το Χειρομύλι και όχι μόνο θα φάνε μία περιουσία στα δικαστήρια για να σώσουν τις ιδιοκτησίες τους; 
http://ogremistisoxtistis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου