Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

«Εξωση» σε Δαμανάκη και Πάγκαλο

Αμείωτη συνεχίζεται η «μάχη των γραφείων» που δίνει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και αφορά τους χώρους στη Βουλή
Αυτή τη φορά ήρθε η σειρά της Μαρίας Δαμανάκη, με την ιδιότητα της πρώην προέδρου της ΚΟ του Συνασπισμού και του Θόδωρου Πάγκαλου, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου στις κυβέρνησεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, οι οποίοι διατηρούσαν γραφεία στο κτήριο επί των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων.

337% περισσότεροι φόροι στους φτωχότερους Έλληνες

Σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος Hans Böckler, το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην Ελλάδα της κρίσης μεγάλωσε δραματικά. Oι φτωχότεροι επιβαρύνθηκαν φορολογικά κατά 337% ενώ οι εύποροι κατά 9%.
«Ελλάδα. Αλληλεγγύη και προσαρμογή στα χρόνια της κρίσης»

Νeue Ζurcher Ζeitung: Η σχέση Αθήνας-Βερολίνου και το οδυνηρό θέμα των αποζημιώσεων

 Στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμά της η ελβετική εφημερίδα "Νeue Ζurcher Ζeitung". Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε ρητά από τις αποζημιώσεις και την επιστροφή του αναγκαστικού δανείου, σημειώνει η εφημερίδα της Ζυρίχης, σε αντίθεση με το Βερολίνο που υποστηρίζει ότι όλα τα θέματα έχουν λυθεί στο πλαίσιο της επανένωσης

Τα γερμανικά τελεσίγραφα

  Του Μάκη Ανδρονόπουλου
Το γερμανικό τελεσίγραφο που μετέφερε ο Ολλανδός Ντάιζελμπλουμ στο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου 2015 μου θύμισε το αντίστοιχο γερμανικό τελεσίγραφο που επέδωσε η Βιέννη το 1914 στη Σερβία. Παραθέτω εδώ το σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο μου «Το Γερμανικό σύνδρομο – Η Ελλάδα και η Ευρώπη απέναντι  στη γερμανική ιδιαιτερότητα» (εκδ. Ταξιδευτής, 2013).

Τα συμφραζόμενα της παρέμβασης Obama προς Merkel

Του Κώστα Ράπτη
Ο Barack Obama έχει δύο λόγους να προβληματίζεται για τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης και Παρασκευής. Ο πρώτος (που δεν αφορά τίποτε λιγότερο από την κατοχύρωση για το προβλέψιμο μέλλον της αμερικανικής γεωπολιτικής πρωτοκαθεδρίας), είναι η ουκρανική κρίση - καθώς πληθαίνουν στους κόλπους των 28, μετά τη σχετική δημόσια τοποθέτησης και της Ισπανίας, όσοι επιφυλάσσονται απέναντι στην ανανέωση των κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας.

Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων Χαλκίδας: Δράση αλληλεγγύης «Άστεγος για μία μέρα»

O ΔΟΠΠΑΧ και η Δημοτική Κοινότητας Χαλκίδας σε συνεργασία με τις Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας που εδρεύουν στο Εργατικό Κέντρο και τo Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων διοργανώνουν τη δράση αλληλεγγύης «Άστεγος για μία μέρα» .

Στις βραβεύσεις του Επιμελητηρίου Ευβοίας ο Νίκος Μαυραγάνης.



Ο Βουλευτής Εύβοιας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκος Μαυραγάνης  παραβρέθηκε στις 18/3/2015 στην εκδήλωση βράβευσης Ευβοέων επιχειρηματιών που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο της Εύβοιας κατά την κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου για το νέο έτος.

Ο Βαγγέλης Αποστόλου στη γιορτή του Κιλελέρ



Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Βαγγέλης Αποστόλου, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Αγοραστού


Η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στο Π.Σ της Δευτέρας 16/3/2014 σχετικά με την  ολοκλήρωση της διαμόρφωσης πέντε «Περιφερειακών Κοινωνικών Συμπράξεων» και την κατάθεση των  σχετικών φακέλων προτάσεων στο Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρώπινου Δυναμικού από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας .

ΚΚΕ: Σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης

Σε σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης το Γραφείο Τύπουτης ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Όταν η κυβέρνηση, στις διαβουλεύσεις της με τους εταίρους, θέτει ως βασικό στόχο την εφαρμογή της αντιλαϊκής συμφωνίας της 20ης Φλεβάρη

Ν. Στουπής: Η ατομική ευθύνη να μην καταστει συλλογική ενοχή! Διαφάνεια και Κάθαρση μέχρι τέλους για κάθε περίπτωση διαφθοράς .



Καμία Διοικητική αλλαγή χωρίς πειστική εξήγηση και αξιοκρατία!!!
Στην τοποθέτησή του με ευκαιρία τις ανακοινώσεις του Περιφερειάρχη για φαινόμενα οικονομικής διαφθοράς στην Δ/νση Συγκοινωνιών-Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, αλλά και τις φήμες για ευρείες ριζικές αλλαγές στους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων της ίδιας Περιφερειακής  Ενότητας , ο εκτελών χρέη Επικεφαλή της Παράταξης  Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Στουπής, ανέφερε:

Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης:



Ευρεία συναίνεση για μια βραχύβια έστω υποτυπώδη λειτουργία του μέχρι την ριζική και ουσιαστική αλλαγή του θεσμού;;; Ή Μονοκομματική λογική και περαιτέρω εκφυλισμός του;;;
Στην τοποθέτησή του κατά την διαδικασία εκλογής Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης , ο εκτελών χρέη Επικεφαλή της Παράταξης  Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Στουπής, ανέφερε:

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΡΑΕ σε ΛΑΦΑΖΑΝΗ: Δεν ακυρώνονται οι αυξήσεις στο ρεύμα

Τις αυξήσεις στο ρεύμα αρνείται να πάρει πίσω η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ενώ στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις με τον Υπουργό ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη. Ειδικότερα σε χθεσινή της συνεδρίαση η Ρυθμιστική Αρχή έκρινε, ότι αν δεν αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο δεν μπορεί να ληφθεί νέα απόφαση για το θέμα.

Ενταση στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων - Πολίτες μπήκαν στο προαύλιο

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Πολίτες, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί λίγο νωρίτερα έξω από τη Σχολή, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν εναντίον της σχολικής βίας και του εκφοβισμού έσπασαν το λουκέτο της καγκελόπορτας και εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο.

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Το “τελευταίο αντίο” στον Βαγγέλη είπαν συγγενείς και φίλοι

Κηδεύτηκε στο Σελί Ρεθύμνου ο 20χρονος άτυχος φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης του οποίου η τραγική κατάληξη συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Υπάλληλος της Π. Ε. Ευβοίας έκανε «χρυσές» δουλειές αφού έπαιρνε τα παράβολα από ήδη μεταβιβασμένα αυτοκίνητα, τα «επέστρεφε» και τσέπωνε τα λεφτά.



Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης ενημέρωσε το ΠΣ  για   υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος με κέντρο την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας.
 "Κυρία Πρόεδρε,
Με την άδειά σας θα ήθελα να ενημερώσω τις κυρίες και τους κυρίους συναδέλφους για μια σημαντική υπόθεση υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος.

Το 19ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας πρόσφερε χρήματα στο Σύλλογο «Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός»




Το Διοικητικό  Συμβούλιο του Πανευβοϊκού  Συλλόγου  Γονέων , Κηδεμόνων & Φίλων Α.με.Α  « Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός » επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες του στην εκπαιδευτική κοινότητα του 19ου  Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας  καθώς και στις μαθήτριες και τους μαθητές  της  Δ1 Τάξης

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου στη σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας



Ο Αναπληρωτής Υπουργός Β. Αποστόλου συμμετείχε στη σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 16 Μαρτίου. Στο περιθώριο του Συμβουλίου, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Επίτροπο αλλά και με το Μανώλη Γλέζο, που μετέχει στις εργασίες της Επιτροπής Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου.

Δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Υπουργού ΠΑΠΕΝ και του Βαγγέλη Αποστόλου, Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης



Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την παραγωγική αναζωογόνηση της χώρας, στηρίζουμε πλήρως την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) και τονίζουμε την ανάγκη να εφαρμοσθεί ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της βιομηχανίας, το οποίο ως έναν από τους κύριους στόχους του

Ο Νίκος Μαυραγάνης στο συνέδριο της ΟΣΥΠΕΣΔΔΑ



Ο Βουλευτής Εύβοιας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων   Νίκος Μαυραγάνης παρέστη στις εργασίες του 7ου Τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.