Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Επιτέλους Εφετείο στην Χαλκίδα

ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ
Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου γνωμοδότησε χθες υπέρ της ίδρυσης τεσσάρων νέων εφετείων, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Χαλκίδα, στο Αγρίνιο και στη Μυτιλήνη. Για το Εφετείο του Αγρινίου υπήρξε ισχυρή μειοψηφία η οποία δεν ενέκρινε την ίδρυση του.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2010 τέσσερα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που προέβλεπαν την ίδρυση των τεσσάρων εν λόγω εφετείων είχαν κριθεί από το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας μη νόμιμα.
Στη συνέχεια επανήλθε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Καστανίδης στον Α.Π. και ζήτησε εκ νέου να γνωμοδοτήσει για την ίδρυση των νέων εφετείων. Ο υπουργός επανήλθε στον Α.Π., καθώς το ΣτΕ είχε κρίνει ότι τα τέσσερα Π.Δ. στηρίχθηκαν σε παρωχημένες (του 2008) και ελλιπείς γνωμοδοτήσεις του Α.Π.

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Ποιά είναι τα νέα ζευγάρια;

Τραπεζικοί "Γάμοι"

«Γάμοι» ΕΤΕ-Alpha και Eurobank-Πειραιώς; Τραπεζικοί «γάμοι» μοιάζουν να βγαίνουν από τις προβλέψεις των πιθανών αποτελεσμάτων των stress tests που θα δημοσιοποιηθούν στις 23 Ιουλίου! Έτσι, αν ισχύουν οι προβολές που δημοσιοποιεί σε χθεσινή της έκθεση η Credit Suisse, η Εθνική με την Alpha και η Eurobank με την Τράπεζα Πειραιώς θα μπορούσαν να συγκροτήσουν δύο νέους ομίλους, με κεφάλαια επαρκή, για να μη χρειασθούν την επίπονη διαδικασία ενίσχυσης από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Σε μια ανάλυση με τον εύγλωττο τίτλο «Who’s testing whom?» («Ποιος δοκιμάζει ποιον»;) οι αναλυτές της Credit Suisse σχολιάζουν, ότι στην πραγματικότητα τα stress tests που θα διενεργηθούν οδηγούν σε μια μεγάλη δοκιμασία όχι μόνο τις τράπεζες, αλλά τις ίδιες τις εποπτικές αρχές και τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς θα κληθούν να δώσουν πειστικές απαντήσεις στο μεγάλο ερώτημα των αγορών: αν οι τράπεζες χρειάζονται ενίσχυση, από πού θα την πάρουν;

Παράταση τριών μηνών, για το θέμα της Διαιτησίας

Παράταση τριών μηνών, για το θέμα της Διαιτησίας

Μέχρι το Φθινόπωρο, ή το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου, το υπουργείο Εργασίας θα έχει υπογράψει Προεδρικό Διάταγμα, μετά από προτάσεις των κοινωνικών εταίρων αλλά και την έγκριση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, με το οποίο θα καθορίζονται οι όροι παρέμβασης του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) καθώς και ο τρόπος ορισμού των μεσολαβητών και των διαιτητών. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε χθες, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αποσύροντας παράλληλα τα επίμαχα άρθρα 73 και 74 για τον ΟΜΕΔ, που καταργούσαν τη δυνατότητα μονομερούς παρέμβασης του Οργανισμού.

Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής, έσωσε τα προσχήματα και έδωσε το άλλοθι στους κυβερνητικούς βουλευτές να ψηφίσουν τελικά όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου. Να σημειωθεί ότι την αντίθεσή του με τα επίμαχα άρθρα, είχε εκφράσει ανοικτά, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.
Ενόχλησε και χαρακτηρίζεται απολίτικη η συμπεριφορά της κ. Γκερέκου.

Την πιστή εφαρμογή των Κανόνων Δεοντολογίας της Πολιτικής Ηγεσίας, που ενέκρινε ομοφώνως το Υπουργικό Συμβούλιο, υποδεικνύει στα μέλη της κυβέρνησης το Μέγαρο Μαξίμου επικαιροποιώντας παράλληλα τους κανόνες πολιτικής συμπεριφοράς που καθιέρωσε πριν από τέσσερις μήνες. Τους κανόνες αυτούς είχαν επεξεργασθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος και ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης, οι οποίοι και τους παρουσίασαν στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Εκρηξη της ανεργίας προβλέπει ο ΟΟΣΑ

Αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα στο 12,1% εφέτος και στο 14,3% το 2011 από 9,5% το 2009 προβλέπει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στην ετήσια έκθεσή του για την απασχόληση, την οποία παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Άνχελ Γκουρία, στο Παρίσι.
Η ανεργία στην Ελλάδα αυξήθηκε από 8% τον Δεκέμβριο του 2007 στο 10,2% τον Δεκέμβριο του 2009, σημειώνοντας μία άνοδο κατά 2,2%.

Στην περιοχή του ΟΟΣΑ, η ανεργία αυξήθηκε από 5,8% κατά μέσο όρο τον Δεκέμβριο του 2007 σε 8,7% το Μάρτιο του 2010, σημειώνοντας άνοδο κατά 2,9% (για την Ελλάδα δεν αναφέρονται μηνιαία στοιχεία μετά τον Δεκέμβριο του 2009).

Περιορισμούς στην απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων.

Περιορισμούς στην απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των εργαζόμενων στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έβαλε χθες η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που καταχωρίζονται στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων.

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Δήλωση φωτιά του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης για το σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την διαφάνεια, τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και την διοικητική ανασύσταση της χώρας ανέφερε.
«Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ αποτελεί ένα θεσμό που θα μας βγάλει από την παρακμή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η μεγαλύτερη αδιαφάνεια παρουσιάζεται στο 100% το εταιρειών που έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και κατά μεγάλο ποσοστό 60% η ίδια η Τοπική Αυτοδιοίκηση.»
Λόγια φωτιά, λόγια αλήθεια, λόγια καταγγελίας, λόγια θάρους .

Εκθεση Αξιολόγησης της Ελλάδας για θέματα Διαφάνειας Από το Συμβούλιο της Ευρώπης


Απλοποίηση του ιδιαίτερα περίπλοκου νομικού πλαισίου" και "κατάργηση των προθεσμιών διαγραφής για την άσκηση ποινικών διώξεων κατά πολιτικών προσώπων", συνιστά μεταξύ άλλων στην Ελλαδα το Συμβούλιο της Ευρώπης, στην έκθεση του για τη διαφάνεια.
Το ειδικό όργανο του Συμβουλίου που παρακολουθεί τη βελτίωση των χωρών-μελών στα θέματα της διαφθοράς θα επανέλθει το 2012, για να ελέγξει κατά πόσο οι συστάσεις αυτές ακολουθήθηκαν από τη χώρα μας.
Η έκθεση αποτελεί τον "τρίτο κύκλο αξιολόγησης " που διεξήγαγε η
GRECO ( Groupe d'Etats contre la Corruption- Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς), ειδικό όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης που παρακολουθεί τη βελτίωση των χωρών-μελών στα θέματα της διαφθοράς.
Εν τω μεταξύ, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας επισήμανε ότι η διαφθορά στο δημόσιο έχει περιοριστεί συγκριτικά με πέρυσι.

Ούτε για στραγάλια δεν φτάνουν τα λεφτά για την παράκαμψη του Βασιλικού

Υπογράφη η παράκαμψη του Βασιλικού
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κα Κατερίνα Περλεπέ, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υπογραφή από τον Υφυπουργό Οικονομίας κ. Σταύρο Αρναουτάκη, την Τετάρτη 7 Ιουλίου, της χρηματοδότησης ώστε να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις και το έργο της παράκαμψης Βασιλικού. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μένοντας στην δεκαετία του 80-90 μας υπενθυμίζει ότι, παρ' ότι το συγκεκριμένο έργο η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το είχε ανακοινώσει, δεν είχε εγγράψει ούτε ένα ευρώ πίστωση για το προϋπολογισμό του.

ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

Το ρεπορτάζ είναι από την "ΗΜΕΡΑ"  ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ και αναφέρεται στα προβλήματα που έχει το ΠΑΣΟΚ Λαμιας

Τα προβλήματα δεν έχουν τέλος για το ΠΑΣΟΚ στις πρωτεύουσες της Στερεάς

 Προβλήμτα φαίνεται ότι έχει το ΠΑΣΟΚ και στις τρεις πρωτεύουσες των μεγάλων Νομών της Στερεάς αναλυτικά για κάθε Νομό.
Λειβαδιά
Φωτιά παίρνουν οι διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων στο ΠΑΣΟΚ μετά την τοποθέτηση του Δημάρχου Λιβαδειάς στην πρόσφατη διαβούλευση της ΝΕ με τους ενδιαφερομένους για το νέο Καλλικρατικό Δήμο. Ο κ. Τσιφής συγκεκριμένα είπε πως αν δεν λάβει ο ίδιος το χρίσμα δεν προτίθεται να συνεργαστεί με κανέναν από τους άλλους. Στάση που χαρακτηρίστηκε ως απαξίωση των διαδικασιών και των υπολοίπων ενδιαφερομένων. Οι πέντε από τους εφτά ενδιαφερόμενους με έγγραφό τους στη ΝΕ και στην επιτροπή αξιολόγησης αναφέρουν, ότι στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δώσει το χρίσμα στον Δημήτρη Τσιφή, δεν θα στηρίξουν την υποψηφιότητά του. Το έγγραφο συνυπογράφουν οι Γιώργος Ζιώγας, Γιώργος Λαζάρου, Γιάννης Παλαμίδας, Νίκος Παπαγγελής και Χρήστος Θεοδωρόπουλος. Την επιστολή δεν υπέγραψε ο Δημήτρης Νταλιάνης.

Στην πολιτική έχει νόημα μόνο το πότε το λές, Ενα ενδιαφέρον άρθρο από το ΕΘΝΟΣ

Λάθος ώρα!!!

Ήταν λίγο πριν από τις εκλογές του 1977. Για την ακρίβεια, η τελευταία συνεδρίαση της Βουλής πριν από τη διάλυσή της. Στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών μπαινόβγαιναν βουλευτές όλων των κομμάτων για τους τυπικούς αποχαιρετισμούς. Πολλοί από αυτούς ήξεραν ότι μόνο ως επισκέπτες θα ξαναπερνούσαν την πόρτα του Κοινοβουλίου.

Το μέλος της ΝΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ έκανε το παρακάτω σχόλιο

«Αν δεν μπορείς να είσαι σοσιαλιστής μέσα στην κρίση, τότε δεν μπορείς ποτέ να είσαι σοσιαλιστής, παρά μόνον νεοφιλελεύθερος. Το νομοσχέδιο είναι ανέντιμο πολιτικά, γιατί από τη μία κόβονται μισθοί και συντάξεις και από την άλλη νομιμοποιούνται στα νοσοκομεία παρανομίες δισ. με το επιχείρημα ότι θα είναι η τελευταία φορά. Έχουμε τρελαθεί. Έχουμε τρελαθεί τελείως» !!!

Επιφυλάξεις εκφράζει ο Δήμαρχος Αυλώνος Δημ Κατσούλης για το θαλάσσιο αιολικό πάρκο στην Κύμη

Τις επιφυλάξεις του εκφράζει ο  Δήμαρχος του Αυλώνος κ. Δημ Κατσούλης για την απόφαση του ΥΠΕΚΑ να γίνει θαλάσσιο αιολικό πάρκο στο κόλπο της Κύμης-Οκτωνιάς. Ο κ. Κατσούλης καταδικάζει τις αποφάσεις και τις πρακτικές του ΥΠΕΚΑ, που γίνονται χωρίς διάλογο των τοπικών φορέων και αναφέρει τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει η δράση αυτή για την περιοχή. Αλλωστε ο Δήμαρχος έχει εκφράσει την διαφωνεία του, για την ανάπτυξη των ΑΕΠ, χωρίς αυτή να παρέχει "κέρδη" στην τοπική κοινωνία και τον πλούτο αυτό να τον καρπώνονται άλλοι, οι οποίοι δεν έχουν καμιά αγωνία για το μέλλον της περιοχής. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κατσούλη.
Ανακοινώθηκε χθες, 6 Ιουλίου 2010, η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για την προέγκριση των θαλασσίων περιοχών όπου θα εγκατασταθούν, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών, θαλάσσια αιολικά πάρκα. Για την επιλογή των εταιριών που θα κατασκευάσουν τα θαλάσσια αιολικά πάρκα προβλέπεται από τον νέο νόμο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δημόσιος διαγωνισμός.

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙ, ΛΥΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Έχεται εντολή να λύνεται τα προβλήματα και όχι να τα καταργήται
Είναι αλήθεια ότι ζούμε σε μια χώρα της υπερβολής, της απάτης και της αρπακτής. Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, υπήρχα «υπερβολικά πολλοί τρίτεκνοι σε μια χώρα με έντονο πρόβλημα υπογεννητικότητας. Μάλιστα, στο υπουργείο έχουν διαπιστωθεί περιπτώσεις σημαντικής αύξησης των μετεγγραφομένων που προέρχονται από τρίτεκνες οικογένειες. Ενδεικτικά, στο ΕΜΠ από τις 502 αιτήσεις μετεγγραφών που έγιναν φέτος δεκτές στις επτά σχολές του ιδρύματος, οι 280 αιτήσεις ήταν φοιτητών από τρίτεκνες οικογένειες (ποσοστό 55,7%).
«Το σύστημα με τις υιοθεσίες και με τις επιμέλειες τέκνων, ακόμη και παιδιών προσφύγων δεν είναι απολύτως καθαρό», ανέφερουν το Υπουργείο και Πανεπιστημιακοί.
Αυτό όμως, είναι άλλο και ως χώρα που λειτουργοί με κανόνες και θεσμούς, δεν  παίρνεις μέτρα τύπου «πονάει χέρι κόβεις χέρι». Δεν καταργείς εν μέσω της οικονομικής κρίσης την μεταγραφή παιδιών από πραγματικά τρίτεκνες οικογένειες.
Απλά καταργείς τις μεταφραφές των περιπτώσεων "τρίτεκνων" που προέρχονται «από υιοθεσίες και επιμέλειες τέκνων». Αλήθεια  ποιών οικογενειών παιδιά θέλουν το ΕΜΠ, μήπως παιδιά «φραγκάτων» που μπορούν να πληρώσουν υιοθεσίες και επιμέλειες, ώστε τα βλαστάρια τους να σπουδάσουν στο ΕΜΠ.

Πως γράφονται τα ρήματα;


Πετύχαμε την ποιότητα στις σπουδές!
Τον περασμένο Απρίλιο, όταν η Αννα Διαμαντοπούλου κατήργησε τη βάση του 10 για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, δήλωσε:«Τέσσερα χρόνια μετά την υιοθέτηση της ρύθμισης αυτής, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ή μελέτη που να αποδεικνύει ότι η θέσπιση της βάσης του δέκα πέτυχε στο ελάχιστο την άνοδο της ποιότητας σπουδών στο λύκειο ή τα τριτοβάθμια ιδρύματα».
Χθες λοιπόν ανακοινώθηκαν οι βάσεις από τις οποίες προκύπτει ότι αρκεί ο βαθμός 6 για την εισαγωγή σε ορισμένα ΑΕΙ! Ο αντίστοιχος μέσος όρος για τα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ είναι 4!  Περίπου 10 με 12 χιλιάδες μελλοντικοί φοιτητές και σπουδαστές δεν κατόρθωσαν να πάρουν μέσο όρο βαθμολογίας στα μαθήματα που εξετάστηκαν ίσο ή μεγαλύτερο του δέκα. Το 16, 4 % των υποψηφίων, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με πέρυσι, έλαβε μέσο όρο βαθμολογίας από 0-5. Η άνοδος της ποιότητας των σπουδών είναι ... πασιφανής.
Με 6 στο Πανεπιστήμιο και με 4 στο ΤΕΙ, είναι βέβαιο ότι οι αυριανοί απόφοιτοι των σχολών θα βγουν στην κοινωνία με τα χαρτιά στα χέρια και θα βρουν αμέσως δουλειά έχοντας εφοδιαστεί με πολύτιμες γνώσεις.
Είναι γεγονός ότι αυτή χώρα βαδίζει με ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ,  και σπουδαστές σε ΑΕΙ , ΤΕΙ που απλά έχουν ακούσει κάτι για το τριώνυμο f(x) = αx2 + βx +γ τώρα όσο αφορά παραγώγους, ούτε λόγος να γίνεται.
Α! και κάποιος να μάθει τα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν σε Πανεπιστήμια  τα ρήματα γράφονται με ω και όχι με ο
Πηγή: e-mail εκπευδευτικού στο eviapost

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Περιορισμός μετεγγραφών για τρίτεκνους Το υπουργείο προσανατολίζεται στη θέσπιση πλαφόν 20%

Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έσωσαν την παρτίδα!!!
Σε περιορισμό των μετεγγραφών των υποψηφίων από τρίτεκνες οικογένειες σε κεντρικά ΑΕΙ και ΤΕΙ προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας. Η πρόταση προκάλεσε αντιδράσεις χθες στον ΚΤΕ Παιδείας ΠΑΣΟΚ, όπου όμως η συζήτηση δεν προχώρησε, διότι δεν κατετέθη από την υπουργό κ. Αννα Διαμαντοπούλου κείμενο τροπολογίας του ισχύοντος νόμου για το θέμα των τριτέκνων.
Ειδικότερα, καθώς η κατάργηση από φέτος της βάσης του 10 θα αυξήσει τους εισακτέους στα περιφερειακά ΤΕΙ κατά περίπου 14.000 (πρόκειται για υποψηφίους με βαθμό πρόσβασης κάτω από 10), το υπουργείο επιχειρεί να τοποθετήσει «φίλτρα» για να μην υπάρξει έκρηξη των αιτήσεων για μετεγγραφή το 2010-2011. Ενα από αυτά είναι ο περιορισμός των μετεγγραφών των υποψηφίων που προέρχονται από τρίτεκνες οικογένειες. Ο ισχύων νόμος δίνει δικαίωμα άμεσης μετεγγραφής στο ΑΕΙ της αρεσκείας τους στους φοιτητές από τρίτεκνη οικογένεια. Μόνος όρος είναι η ηλικία του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας που δεν θα πρέπει να έχει ξεπεράσει τα 26 έτη.