Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Στην πολιτική έχει νόημα μόνο το πότε το λές, Ενα ενδιαφέρον άρθρο από το ΕΘΝΟΣ

Λάθος ώρα!!!

Ήταν λίγο πριν από τις εκλογές του 1977. Για την ακρίβεια, η τελευταία συνεδρίαση της Βουλής πριν από τη διάλυσή της. Στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών μπαινόβγαιναν βουλευτές όλων των κομμάτων για τους τυπικούς αποχαιρετισμούς. Πολλοί από αυτούς ήξεραν ότι μόνο ως επισκέπτες θα ξαναπερνούσαν την πόρτα του Κοινοβουλίου.

Κουβέντιαζα με έναν από αυτούς, τον Γιάννη Παπαδόπουλο, βουλευτή της ΕΚΝΔ στον Εβρο. Ήταν απαισιόδοξος για το μέλλον και του κόμματός του και του ίδιου. Και αυτό ακριβώς είπε και στον Κύρκο όταν μας πλησίασε.
«Δεν συμφωνώ, Γιάννη», του απάντησε ο Λεωνίδας. Δεν ξέρω αν το έλεγε από ευγένεια ή αν πραγματικά το πίστευε. «Και δεν καταλαβαίνω την απαισιοδοξία σου».
«Μα είναι απλό, Λεωνίδα μου. Θα βγει ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και θα πει στον κόσμο: «Έξω από το ΝΑΤΟ». Θα βγει ο υποψήφιος της ΝΔ και θα του πει: «Μέσα στο ΝΑΤΟ». Και θα βγω κι εγώ και θα του πω: «Μέσα στο πολιτικό ΝΑΤΟ, έξω από το στρατιωτικό ΝΑΤΟ». Μέχρι να καταλάβει τι του λέω, οι εκλογές θα έχουν τελειώσει κι εγώ θα έχω μείνει εκτός Βουλής».
Τα γεγονότα δικαίωσαν τον Παπαδόπουλο. Βέβαια η αιτία της προσωπικής ήττας του αλλά και του καταποντισμού του κόμματός του δεν ήταν μόνο η δυσνόητη για τους πολλούς πολιτική του, αλλά ήταν ένας από τους βασικούς λόγους. Ο κόσμος θέλει εύκολα και απλά μηνύματα. Και η πείρα έχει αποδείξει ότι αυτά είναι που επηρεάζουν το πολιτικό κλίμα, διαμορφώνουν πολιτικές τάσεις και κερδίζουν εκλογές.
Χθες ο Αντ. Σαμαράς επιχείρησε μια σοβαρή, τη σοβαρότερη στη διάρκεια της θητείας του ως αρχηγός της ΝΔ, παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις. Αλλά άσχετα από την όποια αξία των προτάσεών του και τη δυνατότητά τους να επηρεάσουν πραγματικά την οικονομική πορεία του τόπου, εκείνο που επικοινωνιακά θα μετρήσει δεν θα είναι η ουσία αλλά η χρονική συγκυρία. Κι αυτή δεν τον ευνοεί καθόλου.
Καλώς Ή κακώς στην επικαιρότητα κυριαρχούν η «ΑΓΡΟΓΗ», ο Χατζηγάκης και οι διορισμοί του. Κι αύριο θα κυριαρχούν ο Παπαθανασίου και τα παραποιημένα στοιχεία που στέλνονταν στη Eurostat. Απλά, εύληπτα και κατανοητά από όλους θέματα.
Πηγή: Έθνος- ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου