Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η συνέντευξη τύπου Ευάγγελου Βενιζέλου πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ στα τοπικά ΜΜΕ κατά την επίσκεψη του στη Λαμία

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε, καλώς ήρθατε στη Λαμία. Ήρθατε σε μια περιφέρεια που έχει περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ τώρα και δεν έχει υποψήφιο περιφερειάρχη ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές που έρχονται. Όπως επίσης και ο δήμος της Λαμίας δεν έχει υποψήφιο από το χώρο σας. Να μας πείτε το σκοπό της προεκλογικής επίσκεψης. Αφορά μόνο τις ευρωεκλογές, ή και τις αυτοδιοικητικές; Και τι έγινε, εάν θέλετε να μας πείτε, εάν κάνετε προσωπικές προσπάθειες για να υπάρχει εδώ υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στο διάστημα που προηγήθηκε.
Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές έχει μια αρχή που ακολουθεί. Σέβεται τις πρωτοβουλίες και τις επιλογές των τοπικών κοινωνιών. Πέρασε η εποχή των χρισμάτων, πέρασε η εποχή των σκληρών και στενών κομματικών ψηφοδελτίων.

σαφές μήνυμα έστειλε από τη Λαμία ο Βαγγέλης Βενιζέλος σε όσους απεργάζονται σενάρια για το βράδυ των εκλογών.

Μάλιστα χαρακτήρισε τις εκλογές τις 25ης Μαΐου ως «Πάσχα» λέγοντας πως «απέχουμε λίγες μέρες από το Πάσχα» και συμπλήρωσε με αποφασιστικότητα ότι «κάποια στιγμή μέχρι και ο Ιησούς πήρε το φραγγέλιο…».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει debate Τσίπρα - Σαμαρά, φυγομαχεί ο «μόνιμα απών» πρωθυπουργός

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου. Kατατέθηκε πρόταση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης (debate) μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Αντώνη Σαμαρά, την οποία ο πρωθυπουργός αρνήθιηκε. 

10 λόγοι για να ψηφίσουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ψηφίζω ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. γιατί:

1. Είμαι οργισμένος και οργισμένη με την κυβέρνηση, για όσους και όσα μας στερούν τη ζωή και το μέλλον, μας αναγκάζουν να επιζούμε και μας απαγορεύουν να ζούμε. Είμαι θυμωμένος εναντίον όσων κατάφεραν να ρίξουν τα βάρη της αθεράπευτης και πρωτοφανέρωτης από το 1930 κρίσης του συστήματος που πειθήνια υπηρετούν, στις πλάτες μας. Θέλω να αντιπροτείνω στο αναίσχυντο κατεστημένο των ελληνικών ΜΜΕ που εξολοθρεύουν την αλήθεια, την δύναμη της ελεύθερης σκέψης και της συνειδητά έντιμης στάσης. Δεν αρκούμαι, όμως, σε ένα γενικόλογο και τελικά αδιέξοδο όχι.

Ο Αναγνωστάκης για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών



Τοποθέτηση, ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, έκανε ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης στην ολομέλεια της βουλής, κατά τη διάρκεια συζήτησης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης: ¨Άσκηση Εμπορικών Δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος¨.

EΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, απευθύνουν έκκληση για παροχή βοήθειας και συνδρομής.

Ο αθλητής του Συλλόγου Ε.Σ. ΚΑΔΜΟΣ της Θήβας Στέργιος Παπαδόπουλος, νοσηλεύεται στο Π.Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ και χρειάζεται άμεσα αιμοπετάλια.

Η Χαλκίδα τελευταίος σταθμός της περιβαλλοντικής εκστρατείας της HELMEPA



Στην Εύβοια και συγκεκριμένα την πόλη της Χαλκίδας ολοκληρώνεται η ενημερωτική Εκστρατεία της HELMEPA για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες, που πραγματοποιείται από τις αρχές του 2012 σε 12 περιοχές της Ελλάδας με την υποστήριξη του Βρετανικού κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyds Register Foundation (The Foundation*).

Μανώλης Μπακαλόπουλος ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Αγαπητοί μας φίλοι,

Πάνε λίγοι μήνες από την ημέρα που μια μικρή ομάδα ανθρώπων που είχαμε γνωριστεί μέσα από αγώνες για τα κοινά, σε ένα χώρο για καφέ συζητούσαμε  σαν μια παρέα φίλων για τις κοινές μας ανησυχίες για τις πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας,αλλά και για τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας λόγω των επερχόμενων εκλογών.

Δώστε τους τη χαρά ότι βγαίνουν με 80% από την πρώτη Κυριακή.

Χωρίς έκπληξη, μαθαίνουμε από συμπολίτες ότι διενεργείται στο δήμο μας τηλεφωνική δημοσκόπηση  από γνωστή (έτσι τουλάχιστον δηλώνει) εταιρεία δημοσκοπήσεων με αντικείμενο τις δημοτικές εκλογές.

Πλήθος κόσμου στην απεργιακή συγκέντρωση ΠΑΜΕ Νότιας Εύβοιας

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε το πρωί για την Πρωτομαγιά που διοργάνωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Νότια Εύβοια. Η 1η Μάη είναι ημέρα τιμής για τους εργάτες που έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, την απελευθέρωση από τη μισθωτή σκλαβιά, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Θανάση Ζεμπίλη στη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά



Εμφάνιση ΖΕΜΠΙΛΗΣ [ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ].JPGΤο «παρών» στη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά, που διοργανώθηκε μπρος από το κτήριο του Εργατικού Κέντρου, έδωσε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης.  
Στην ομιλία-χαιρετισμό του, ανέφερε:
 «Σήμερα, 1η Μαΐου, τιμούμε τους εργατικούς αγώνες.
Εδώ, στην περιοχή της Χαλκίδας. Που βιώνει στο έπακρο μια πρωτοφανή και χωρίς όρια επίθεση, μια συνεχή πρόκληση για το κοινωνικό σύνολο. Που δοκιμάζεται από τη φτώχεια και την ανεργία, την πλήρη αποβιομηχάνιση και αποδιάρθρωση του παραγωγικού ιστού.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ - ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ



Εμφάνιση 10247369_804806102865923_4610548291822370666_n.jpgΘα μου επιτραπεί  να πω ότι θύμισε το θαύμα της Κανά, η εικόνα που αντικρίσαμε  όταν άνοιξε η καρότσα του φορτηγού του! Μπορεί να σας φαντάζει υπερβολικό, μα έτσι νιώσαμε όλοι στην Δομή Παροχής Συσσιτίων Χαλκίδας όταν αντικρίσαμε 700kg ψάρι να μας προσφέρετε ανιδιοτελώς και με τόση αγάπη. Τέτοια προσφορά δεν είχε ξαναγίνει!!! Σαρδέλα, γαβράκι και κολιοί ολόφρεσκοι να σπαρταρούν μέσα σε μεγάλα κασόνια από αφρολέξ!!! «Είναι όλα δικά σας» μας είπαν οι Παλαιολόγος  Παρασκευάς και Άγγελος Μπαρακός και μας συγκίνησαν βαθύτατα θυμίζοντας μας πως σε περιόδους οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η ανθρωπιά ορισμένων ανθρώπων δεν στερεύει.

Περιοδεία Β.Αποστόλου στη Φθιώτιδα



Εμφάνιση 2014-04-30 10.07.37.jpgΣτο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Βαγγέλης Αποστόλου σε όλη την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, χθες, Τετάρτη 30 Απριλίου, βρέθηκε στη Φθιώτιδα και συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Τιμπλαλέξη και πολλούς υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού «Η Στερεά σε νέα τροχιά», επισκέφτηκαν:
το πρωί τις περιοχές Άγιο Κων/νο, Καμμένα Βούρλα και Μώλο, και  το απόγευμα τις ίδιας ημέρας πραγματοποίησαν περιοδεία σε Αμφίκλεια, Κάτω Τιθορέα και Ελάτεια

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 30 Απριλίου η Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Αριστερής Παρέμβασης

Εμφάνιση κόσμος 30-04-14.JPGΠραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 30 Απριλίου στη Λαμία, η Παρουσίαση του Ψηφοδελτίου της Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά Ελλάδα. Τις θέσεις της Αριστερής Παρέμβασης ανέπτυξαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Βασίλης Ζούμπος, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Χρόνης Βάρσος και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Παντελής Μπρόφας, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Φθιώτιδας.

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας Ψήφισμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2014





Εμείς οι εργαζόμενοι της Εύβοιας, σήμερα, 128 χρόνια μετά την εξέγερση των πρωτοπόρων αγωνιστών της Εργατικής Τάξης στο Σικάγο, που βάφτηκε από το αίμα τους, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΜΕ σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και στο κτίριο του Εργατικού  Κέντρου στο Αλιβέρι, για να τιμήσουμε την μνήμη  τους και να γιορτάσουμε την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων της Τάξης μας.

Εορτασμός εύρεσης της θαυματουργής εικόνας στην Παναγία Παραβουνιώτισσα

Εμφάνιση DSC08873.JPGΜε κατάνυξη εορτάσθηκε και φέτος στο Δήμο Ερέτριας,  η επέτειος  ευρέσεως της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Παραβουνιώτισσας, η οποία μεταφέρθηκε από την Γαλλιμή της Προικοννήσου (νήσος Μαρμαρά) της Μικράς Ασίας, στην Ερέτρια. Τη Δευτέρα  28 Απριλίου 2014,  τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Η Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών Eρέτριας καταδικάζει την επίθεση στο εκλογικό κέντρο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ερέτριας.

Η Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών-ΔΗ.Κ.Ε.Π., καταδικάζει απερίφραστα κάθε θρασύδειλη και προβοκατόρικη ενέργεια εναντίον εκλογικών κέντρων συνυποψηφίων μας συνδυασμών,όπως αυτή που έγινε πρόσφατα στο εκλογικό κέντρο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ερέτριας.
Θεωρούμε αυτονόητο,το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας και όλες οι δημοτικές παρατάξεις,να καταδικάσουν την προκλητική και ύπουλη αυτή ενέργεια.

Είναι αναγκαίο να συγκληθεί άμεσα η Διαπαραταξιακή Εκλογική Επιτροπή,η οποία έπρεπε ήδη να είχε λειτουργήσει και στον Δήμο μας.

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Οι δημοσκοπήσεις στην Στερεά Ελλάδα μηδενίζουν τα κοντέρ... Ξανά από την αρχή..



Η κατάσταση στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, έχει κάνει τους δημοσκόπους να σκίζουν τα πτυχία τους! Πως αλλιώς να ερμηνεύσεις την «δημοσκόπηση» της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ της περασμένης Κυριακής που έγραφε, ότι ο κ. Μπακογιάννης στην Στερεά θα επικρατήσει πιθανό από την πρώτη Κυριακή  με ποσοστό πάνω από 40%, βέβαια άλλαι αι βουλαί του κυρίου και άλλες του Μπόμπολα…Και όλα τα ηλεκτρονικά μέσα «έτρεξα» να την δημοσιεύουν αγαθή την καρδία.. και άλλα να βγάζουν οι αξιόπιστες δημοσκοπήσεις.

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Προσέχε ....

…. Για να μην πεις την επόμενη τις 18ης & 25ης Μαΐου 
Ο καλύτερός μου φίλος είναι το δεξί μου χέρι.
 Το τι μαλακίες έχουμε κάνει μαζί τόσα χρόνια...

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στη φύση στο Σκουντέρι

ΦωτογραφίαΑπό τις 2 Μαΐου έως και τις 4 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο Σκουντέρι ένα τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην φύση, την αλληλεγγύη, την οικολογία. Βασικό θέμα της εκδήλωσης είναι η σωστή διαχείριση των πόρων, η αποκέντρωση, η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων με επίκεντρο τον σπόρο συνδυασμένα με την λαϊκή μας παράδοση.
Τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στη φύση στο Σκουντέρι Ευβοίας
Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Η εκδήλωση γίνεται στον εγκαταλελειμμένο οικισμό ΠΥΡΓΟΣ- ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ του Δήμου Διρφύων -Μεσσαπίων της Κεντρικής Εύβοιας.

Περιοδεία Β. Αποστόλου στη Βοιωτία



Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βαγγέλης Αποστόλου, σε συνέχεια των περιοδειών του ανά την Περιφέρεια, επισκέφτηκε χθες, Τρίτη 29 Απριλίου, τη Βοιωτία, τις περιοχές Θήβα, Σχηματάρι, Οινόφυτα, Μαυρομάτι, Λεοντάρι, Θεσπιές, και Πλαταιές.
Συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Νίκο Θηβαίο, και υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού «Η Στερεά σε νέα τροχιά», το πρωί συμμετείχαν στον εορτασμό του πολιούχου της Θήβας του Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένου.

Έκτακτη εισφορά πλοιοκτητών.

Επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών, κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, σχετικά με την έκτακτη φορολογία των εφοπλιστικών εταιρειών, με βάση το σύμφωνο οικιοθελούς φορολόγησης, που συμπεριελήφθη στο Νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Ανακοίνωση του Δημ Αναγνωστάκη για Ανάκληση τροπολογίας

Η παρ. 5 της υπ' αριθμόν 1410/228-25.04.2014 υπουργικής τροπολογίας, σχετικά με την άρση περιορισμού τηλεοπτικών εμφανίσεων υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών, ανακλήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Tο Ψηφοδέλτιο της Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά Ελλάδα

fbcover2Κατατέθηκε την Κυριακή 27 Απριλίου 2014 στο Πρωτοδικείο Λαμίας το αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο του Περιφερειακού Σχήματος της Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά Ελλάδα, που απαρτίζεται από αγωνιστές του συνδικαλιστικού χώρου, του φοιτητικού κινήματος και των κινημάτων αντίστασης ενάντια στα μνημόνια, ανένταχτους αριστερούς, αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων συντρόφων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου και παρουσίαση υποψηφίων από τον Θανάση Ζεμπίλη



Την προσεχή Τρίτη, 6 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ, ο συνδυασμός «Γέφυρα στο Μέλλον / Κοινωνική Συμμαχία – Αλληλεγγύη» πραγματοποιεί τα εγκαίνια του Εκλογικού του Κέντρου, στη Χαλκίδα, στη λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 8 (έναντι Δικαστικού Μεγάρου)

Μπατζελή: Αν το ΠΑΣΟΚ πέσει κάτω από 12%, θα υπάρχει εσωτερικό πρόβλημα

Μπατζελή: Αν το ΠΑΣΟΚ πέσει κάτω από 12%, θα υπάρχει εσωτερικό πρόβλημα
Προσέφερε έμμεση στήριξη στις κινήσεις του Γ.Παπανδρέου
Η υποψήφια ευρωβουλευτής θέτει ψηλά τον πήχυ για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και υποστηρίζει ότι ακόμη κι αν το ΠΑΣΟΚ συγκρατήσει τις δυνάμεις του θα πρέπει να ξεκινήσει ευρύτερα ο διάλογος για την συγκρότηση της κεντροαριστερού πόλου

Το εργατικό Κέντρο Εύβοιας για τον εορτασμό της 1ης του Μάη



Ο εορτασμός  της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ  φέτος γίνεται κάτω από τις χειρότερες συνθήκες μεταπολεμικά, όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης του Ελληνικού λαού.
Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι  βρίσκονται κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες που συνεχώς χειροτερεύουν.

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Η Ουρανία Παπανδρέου καταγγέλει τον υποψήφιο δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού Ιωάννη Αναγνώστου

Με επιστολή της η Ουρανία Παπανδρέου υποψήφια δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού καταγγέλει τον υποψήφιο Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού Ιωάννη Αναγνώστου, αναφορικά με τις δηλώσεις του ότι δεν έχει κώλυμα εκλογιμότητας:

Η θέση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» για τις εκλογές στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Με επιστολή τους οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» εκφράζουν τη θέση τους για τις εκλογές που θα διεξαχθούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Ανεξάρτητοι Έλληνες
Το πλήρες κείμενο της επιστολής τους είναι το ακόλουθο:
Το κίνημα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», από την στιγμή της δημιουργίας του, αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας και τις αιτίες που τα προκαλούν.

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο Χαλκιδέων

Το ψηφοδέλτιο για το Δήμο Χαλκιδέων της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Βαγγέλη Σταματούκο.
Υποψήφιος Δήμαρχος

ΣΤΑΜΑΤΟΥΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Εκλογική Περιφέρεια Ανθηδώνος
1. ΑΛΛΑΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
2. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
3. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΜΑΡΙΟΥ

Προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. σας προσκαλεί στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της με θέμα: "Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. μπροστά στη μάχη των εκλογών" που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Μαΐου στις 19:00 στη Χαλκίδα, στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, Μ. Φριζή 10. Προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο Άγγελος Χάγιος, υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης Κύμης- Αλιβερίου" με επικεφαλής τον Κώστα Μιχαήλ



ΜΙΧΑΗΛ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, Υποψήφιος Δήμαρχος

Εκλογική Περιφέρεια Αυλώνος
1.    ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Υποψ.Δημ.Σύμβ.(Εκλογ. Περ.  Αυλώνος)
2.    ΚΕΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ                                              »
3.    ΝΤΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ           »
4.    ΞΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ                                            »
5.    ΡΗΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ          

Κάλεσμα των υποψηφίων του συνδυασμού ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ για το πρόγραμμα δράσης του



Όλοι  οι υποψήφιοι του Συνδυασμού  μας Κ Α Λ Ο Υ Ν Τ Α Ι την ΤΕΤΑΡΤΗ  30/4/2014  και ώρα 7.30’μ.μ. στην αίθουσα Γ.Σ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ.
΄Επειτα και από την επίσημη κατάθεση  του Συνδυασμού μας στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας, θα συζητήσουμε, θα ανταλλάξουμε απόψεις και προτάσεις και θα αποφασίσουμε το περεταίρω πρόγραμμα δράσης μας.

Οι υποψήφιοι του δημοτικού συνδυασμού «Γέφυρα στο Μέλλον / Κοινωνική Συμμαχία – Αλληλεγγύη»



Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων
Ζεμπίλης Αθανάσιος του Γεωργίου

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
(κατά εκλογική περιφέρεια και αλφαβητική σειρά)
 
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΘΗΔΟΝΑΣ 

Αφράτης Αντώνιος του Νικολάου
δημοτικός σύμβουλος / συνταξ. υπάλληλος ΟΤΕ 
 
Δεληγιάνννης Θεοδόσιος (Σάκης) του Βασιλείου
δικηγόρος

167 υποψήφιοι στο πλευρό του Ζεμπίλη



Ισχυρός, υπερπλήρης και πολυπληθέστερος όλων ο συνδυασμός του
Κατατέθηκε, νομίμως και εμπροθέσμως, από τον Δήμαρχο Χαλκιδέων Θανάση Ζεμπίλη, ο φάκελος της υποψηφιότητας του συνδυασμού «Γέφυρα στο Μέλλον / Κοινωνική Συμμαχία – Αλληλεγγύη».
Ο συνδυασμός περιλαμβάνει εν συνόλω 167 υποψηφίους, δημοτικούς συμβούλους στις Δημοτικές Ενότητες και κοινοτικούς συμβούλους στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ο 902 αριστερά στα FM, ο 901 πού;

http://vathikokkino.com/wp-content/uploads/2014/04/902tv-300x201.jpgΤης Αντας Ψαρρά – «Εφημερίδα των Συντακτών»
Ο σταθμός με συχνότητα 90,1 «θα τραβάει τ” αυτί» όχι πια ως ΚΚΕ από τα αριστερά στα FM, αλλά μάλλον από τα πολύ δεξιότερα, αν κρίνουμε από τον προσανατολισμό της εφημερίδας του Γιάννη Κουρτάκη, αλλά και από το «καστ» των ονομάτων.
Μεγάλα ερωτήματα -επιχειρηματικά και πολιτικά- υπάρχουν για την πώληση της ερτζιανής συχνότητας του ΚΚΕ στην εταιρεία που φέρεται να έχει ο Γ. Κουρτάκης, διευθυντής της εφημερίδας «Παραπολιτικά»

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Η Στερεά σε νέα τροχιά» με υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας τον Βαγγέλη Αποστόλου.

Κατατέθηκε χθες στο Πρωτοδικείο Λαμίας το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Η Στερεά σε νέα τροχιά» με υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας τον Βαγγέλη Αποστόλου.
Ο Συνδυασμός θα συμμετάσχει στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 για την Ανάδειξη Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειαρχών  και Περιφερειακών Συμβούλων.

Το όνομα του Συνδυασμού είναι «Η Στερεά σε νέα τροχιά- Βαγγέλης Αποστόλου» και σαν έμβλημα έχει απλές κυρτές γραμμές (πράσινη, κόκκινη, μπλε και γαλάζια, κίτρινη) που σχηματίζουν αντίστοιχα δύο βουνά, τη θάλασσα, ένα αστέρι, πέντε μωβ τελείες, που αντιστοιχούν στους πέντε νομούς, καθώς και το όνομα (Βαγγέλης Αποστόλου), το οποίο είναι του υποψήφιου Περιφερειάρχη του συνδυασμού.


Ο Συνδυασμός έχει ως εξής:
Αποστόλου Ευάγγελος  του Δημητρίου
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Το ψηφοδέλτιο για τον Δήμο Κύμης -Αλιβερίου του Συνδυασμού " ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ" με επικεφαλής τον Θ. Μπουραντά



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΥΛΩΝΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΓΛΥΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΚΟΤΣΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΟΥΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ
ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΤΣΑΠΕΡΟΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΦΛΩΡΟΥ-ΠΑΣΣΑ ΕΛΕΝΗ του ΙΩΑΝΝΗ

Οι υποψήφιοι του Συνδυασμού «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» του υποψήφιου Δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά

Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου και επικεφαλής του μόνου πραγματικά ανεξάρτητου από κομματικές δεσμεύσεις και εξαρτήσεις συνδυασμού "ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" για το Δήμο Κύμης- Αλιβερίου» κατέθεσε τον συνδυασμό την Κυριακή 27 Απριλίου στις 1,30μμ, στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας. Πρόκειται για τον μοναδικό υπερπλήρη συνδυασμός με 210 άτομα που υποβλήθηκε για το Δήμο, καθότι οι υπόλοιποι υπολείπονται του μέγιστου αριθμού υποψηφίων, που είναι για το
Δήμο 210.

ΘΩΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ 

Ο Συνδυασμός της Κίνησης "Νέος Δήμος Νέο Ξεκίνημα" στο Δήμο Καρύστου

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΡΑΒΙΟΛΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 

1. ΑΛΑΜΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 

“Καρυστία Μπροστά'' - Όλα τα ονόματα των Δημοτικών Συμβουλών του συνδυασμού

Το ψηφοδελτιο της ΝΙΚΗΣ για μια  ΚΑΡΥΣΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο Δήμαρχος Καρύστου Νικόλαος Μανώλης, όπως είχε υποσχεθεί, κατέθεσε ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο το οποίο συνδυάζει την εμπειρία και την ανανέωση. Χωρίς εκβιασμούς και χωρίς μικροκομματικές τακτικές, η «ΚΑΡΥΣΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ», θα είναι η νικήτρια των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.


ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΚΑΡΥΣΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Μανώλης Νικόλαος του Ιωάννη
Υποψήφιος Δήμαρχος Καρύστου 

Υποψήφιοι Συνδυασμού «ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Παπανδρέου-Παπαδάκη Ουρανία υποψήφιας Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού

Εκλογική Περιφέρεια Αιδηψού
Αλεξανδρής Κωνσταντίνος του Γεωργίου
Αμανατίδης Κυριάκος του Θεοδώρου
Γεωργούλας Δημήτριος του Ηλία
Καρνέση Μόσχανθη (Μόσχα) του Γεωργίου
Κοκκαλιάρης Ανδρέας – Συμεών του Ιωάννου
Κρινής Βασίλειος του Σταματίου
Μαραβέλη – Ανδρίτσου Αργυρώ του Γεωργίου
Μέντη – Σπανού Πελαγία του Δημητρίου
Μορόζοβα Τατιάνα του Βαλέριου

Ο λόξυγγας

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για το δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού

Εκλογική Περιφέρεια Αιδηψού
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
1. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
2. ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΚΗ (ΜΑΤΟΥΛΑ) του ΧΡΗΣΤΟΥ
3. ΚΑΠΕΛΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
4. ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
5. ΞΗΡΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
6. ΠΑΠΠΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
7. ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
8. ΣΑΡΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
9. ΣΟΥΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΛΑΜΠΡΟΥ

Ο Συνδυασμός «Ενωτική Δημοτική Κίνηση» Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΛΥΜΝΙΩΝ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1 ΑΓΙΑΣΟΦΙΤΗ ΙΩΑΝΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
2 ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ
3 ΓΙΑΝΝΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
4 ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
5 ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
6 ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
7 ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΣ ΗΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
8 ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
9 ΜΠΛΟΥΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο Συνδυασμός ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ "Mε λογισμό και μ΄ όνειρο" Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας



Έπειτα από μεθοδεύσεις, εξαγορές και πιέσεις, η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «Με λογισμό και μ’ όνειρο» κατάφερε να στηθεί όρθια. Είναι ένας συνδυασμός που αποτελείτε από άφθαρτα πρόσωπα και καθημερινούς ανθρώπους, που δεν είναι επαγγελματίες τις πολιτικής, δεν έχουν δεσμεύσεις και εξαρτήσεις. Έχουν τη δύναμη και την πεποίθηση ότι ο τόπος μπορεί να αλλάξει. Μπορεί να διώξει και τα πρόσωπα και τις πολιτικές που οδήγησαν την κοινωνία σε μαρασμό. Η Ελπίδα υπάρχει, το δίκαιο θα νικήσει

Ο Συνδυασμός έχει ως εξής

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

ΠΑΖΑΡΑΣ Βασίλειος του Ιωάννη   

Δημοτική Κίνηση Δήμου Καρύστου "Αλλιώς": Δήμος ανοιχτός σε όλους

Από την πρώτη στιγμή της σύστασης μας ως Κίνηση, ένα από τα πράγματα που τονίσαμε ήταν η  προσήλωση μας στην αξία της συμμετοχής όλων των ανθρώπων και όλων των κοινωνικών ομάδων στα  κοινά του τόπου μας, δίχως αποκλεισμούς και προκαταλήψεις, δίχως να θεωρούμε κάποιους  ανώτερους από άλλους.

Ο Συνδυασμός της Κίνησης "Ο Δήμος είσαι ΕΣΥ" στο Δήμο Ιστιαίας- Αιδηψού με επ Νατάσσα Φουρνάρη

Υποψήφια Δήμαρχος
ΦΟΥΡΝΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΣΑ)


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΙΔΗΨΟΥ

ΒΕΝΕΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΑΡΙΣ του ΙΩΑΝΝΗ 
ΖΑΓΚΑΝΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ (ΜΑΚΗΣ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΜΑΝΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 
ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΡΑΠΤΟΥ - ΠΑΤΡΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ) του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 

"Φορτωμένος"!


Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Θράκη: Παιδιά, κομμένη η "πλάκα"!

Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Πρώτο: Στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα. Δεν υπάρχει καμία «τουρκική» μειονότητα. Τελεία. Και παύλα!
Δεύτερο: Είναι ακριβώς η τριχοτόμηση της εθνοτικής καταγωγής  της μειονότητας (Τουρκογενείς, Πομάκοι, Τσιγγάνοι) που καθόρισε και το θρησκευτικό της προσδιορισμό ως μουσουλμανικής, με τη Συνθήκη της Λοζάνης. Η δε Συνθήκη της Λοζάνης αποτελεί αυτό που θα λέγαμε «ακρογωνιαίο λίθο» στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου για την απόκρουση από την Ελλάδα αιτιάσεων που εγείρονται από τρίτους. Όποιος επιχειρεί να ξηλώσει κάποιον «πόντο» από τη Συνθήκη της Λοζάνης επαπειλείται το ξήλωμα όλης της «κάλτσας». Συνεπώς με την Συνθήκη της Λοζάνης δεν «παίζουμε». Ούτε επιτρέπουμε σε άλλους να «παίζουν». Τελεία. Και παύλα!

Απεργία διαρκείας για τους παραγωγούς-πωλητές λαϊκών αγορών...

Σε απεργία διαρκείας κατεβαίνουν από τη Δευτέρα οι παραγωγοί και οι πωλητές λαϊκών αγορών, κλείνοντας τις λαϊκές όλης της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο, που...
προωθείται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Για τις 10 το πρωί αύριο έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση του κλάδου στην πλατεία Κάννιγγος και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Αντίστοιχη εκδήλωση προγραμματίζεται και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι διαμαρτυρόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 9 στην Καμάρα και θα πορευτούν προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.