Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας Ψήφισμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2014





Εμείς οι εργαζόμενοι της Εύβοιας, σήμερα, 128 χρόνια μετά την εξέγερση των πρωτοπόρων αγωνιστών της Εργατικής Τάξης στο Σικάγο, που βάφτηκε από το αίμα τους, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΜΕ σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και στο κτίριο του Εργατικού  Κέντρου στο Αλιβέρι, για να τιμήσουμε την μνήμη  τους και να γιορτάσουμε την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων της Τάξης μας.



      ΤΙΜΑΜΕ  την μνήμη των  αγωνιστών του Μάη του 36 στην Θεσσαλονίκη, τους ήρωες της Καισαριανής και τους ανώνυμους μαχητές της Εργατικής Τάξης, που έχυσαν το αίμα τους στον αγώνα για λευτεριά, ανεξαρτησία και μια καλύτερη ζωή.
  
   Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ αποτελεί σημείο αιχμής της δράσης του Συνδικαλιστικού Κινήματος, ενάντια στα οικονομικά και πολιτικά κέντρα του καπιταλισμού, που επιβουλεύονται τις λαϊκές κατακτήσεις και την παγκόσμια ειρήνη.
   Η παγκόσμια ύφεση, οδηγεί σε υποτέλεια, έθνη και λαούς, επιτρέποντας στο Διεθνές κεφάλαιο να κερδοσκοπεί σε βάρος των δυνάμεων της εργασίας.
   Η δημιουργία εμπόλεμων και εμφυλιοπολεμικών συγκρούσεων, στο όνομα προσχηματικών ελευθεριών και δικαιωμάτων σε απροκάλυπτες επεμβάσεις και επιβολή αντιλαϊκών εξουσιών, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
   Η Αραβική Άνοιξη οδηγήθηκε σε τραγωδία και η Ουκρανία σε διάσπαση.
   Η φετινή  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, σηματοδοτεί την ένταση των αγώνων της Εργατικής Τάξης, για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στην ύφεση, τις απολύσεις, την ανεργία, την εξαθλίωση της κοινωνίας.
   Σηματοδοτεί, την μάχη για την ανατροπή πολιτικών που καταργούν δικαιώματα και κατακτήσεις, που αποκλείουν την  κοινωνία και τους εργαζόμενους από τα κοινωνικά αγαθά, που οδηγούν στην λιτότητα, την φτώχια και το κοινωνικό περιθώριο.
   Η φετινή ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, βρίσκει την Εργατική Τάξη και ολόκληρη την κοινωνία μπροστά στις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές, που επιβάλλουν το Διεθνές κερδοσκοπικό κεφάλαιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελληνική Κυβέρνηση.
   Η συγκυρία απαιτεί την Ενότητα της Εργατικής Τάξης, την αγωνιστική της κινητοποίηση και την πλήρη αμφισβήτηση των μνημονιακών πολιτικών, που υποθηκεύουν το μέλλον της κοινωνίας του τόπου και των επερχόμενων γενεών.
   Οι εργαζόμενοι της Εύβοιας, αισθάνθηκαν στο πετσί τους, την εφαρμογή αυτών των πολιτικών.
   Αποσαθρώθηκε πλήρως ο κοινωνικοοικονομικός ιστός του Νομού, Δεκάδες επιχειρήσεις έκλεισαν ή υπολειτουργούν και χιλιάδες εργαζόμενοι οδηγήθηκαν στην ανεργία, την φτώχια και την εξαθλίωση.
    Συμπολίτες μας χάνουν καθημερινά την δυνατότητα πρόσβασης στα βασικά κοινωνικά αγαθά, την υγεία και την εκπαίδευση.
   Αδυνατούν να ανταποκριθούν σε κοινωνικές υποχρεώσεις και στοιχειώδη αγαθά διαβίωσης.
   Μπροστά σε αυτή την θύελλα που ισοπεδώνει τα πάντα, υψώνουμε την φωνή μας και ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να  υποταχθούμε σε Κυβερνητικές αποφάσεις, που υπαγορεύουν ξένα κέντρα αποφάσεων και χαλκεύουν  δεσμά για το λαό μας, σε  αποφάσεις που καταργούν κάθε μορφής δικαιώματα και κάθε έννοια κοινωνικού κράτους.     

   Οι εργαζόμενοι της Εύβοιας βιώνουμε καθημερινά τις επιπτώσεις αυτών των πολιτικών, την αποβιομηχάνιση, την ανεργία, την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία  την ισοπέδωση της εργατικής νομοθεσίας.
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
·         Στους εργαζόμενους των ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ,  που αγωνίζονται για την συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου μη αποδεχόμενοι την ιδιότυπη ομηρία στην οποία τους έχει θέσει η εργοδοσία, προκειμένου να επιβάλλει τους επιχειρηματικούς της σχεδιασμούς.
·         Στους απολυμένους της ΣΕΛΜΑΝ, της ΝΕΟΣΕΤ,  της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ, της ΒΕΤ και της ΒΙΟΜΕΚ.
  • Στους απλήρωτους εργαζόμενους της ΙΝΤΕΡΚΕΜ, της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ, της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ, των Σ/Μ ΓΑΛΗΝΟΣ.
  • Στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που αγωνίζονται για να μη ξεπουληθεί ο ορυκτός μας πλούτος.
  • Στους χιλιάδες ανέργους συναδέλφους μας, που ζουν χωρίς κανένα εισόδημα και δεν έχουν καμία δυνατότητα να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις κοινωνικές και οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Α Γ Ω Ν Ι Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε
  • Να ανατρέψουμε τις υφεσιακές πολιτικές που οδηγούν σε απολύσεις, παράγουν ΑΝΕΡΓΙΑ, ΦΤΩΧΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ, υποθάλπουν ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ και ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ φαινόμενα και καταργούν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους.
  • Να επανακτήσουμε τα ασφαλιστικά, κοινωνικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα.
  • Να επιβάλλουμε την διατήρηση και την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς και ημερομίσθια.
  • Να επανακτήσουμε και να κατοχυρώσουμε το θεσμικό και εργασιακά πλαίσιο που βίαια και αντισυνταγματικά κατήργησαν με τα μνημόνιά τους.
  • Να ανατρέψουμε  το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών μας πόρων και την εκποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων κοινωνικού χαρακτήρα.
  • Να δημιουργήσουμε δείκτη προστασίας και αλληλεγγύης για όλου τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους μετανάστες.

Οι εργαζόμενοι της Εύβοιας, ΕΝΩΝΟΥΜΕ την φωνή μας με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου και ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ την απόφασή μας να αγωνιστούμε για την ανατροπή όλων αυτών των πολιτικών που οδηγούν τα έθνη στην οικονομική ομηρία, τους λαούς και τα κινήματα σε διωγμό.

Ζ Η Τ Α Μ Ε
  - Την διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδιασμού που θα δίνει προοπτική ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας, θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους του Νομού μας, προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας και της παραγωγής.
 - Την δημιουργία υποδομών που θα εξυπηρετούν την ανάπτυξη και την παραγωγή.
  -Την μεταφορά του Λιμανιού Χαλκίδας εκτός πολεοδομικού ιστού.
- Την συνέχιση και ταχεία ολοκλήρωση των εργασιών του νέου Νομαρχιακού Νοσοκομείου.
- Την αναβάθμιση των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών που λειτουργούν στο Νομό.

Π Α Λ Ε Υ Ο Υ Μ Ε
 Για την ανατροπή των μνημονικών πολιτικών, των αντεργατικών νόμων.
 Για να μη περάσει η εργοδοτικά αδιαλλαξία.
 Για μια πολιτική που θα βάζει τον άνθρωπο πάνω από τους αριθμούς.
 Για τιμωρία των ενόχων και την επιστροφή του κλεμμένου πλούτου, που  δημιούργησε η εργασία μας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
  • Για την ανατροπή των μνημονικών πολιτικών.
  • Για να επανακτήσουμε δικαιώματα και κατακτήσεις.
  • Για να υπερασπιστούμε το κοινωνικό κράτος.





ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
        
              
Ε  Ξ  Ο  Υ  Σ  Ι  Ο  Δ  Ο  Τ  Ο  Υ  Μ  Ε
Το Προεδρείο του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ να στείλει το ΨΗΦΙΣΜΑ αυτό σε κάθε αρμόδιο.

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας
               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       Στέφανος    ΜΠΑΣΙΝΑΣ               Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου