Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Μανώλης Μπακαλόπουλος ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Αγαπητοί μας φίλοι,

Πάνε λίγοι μήνες από την ημέρα που μια μικρή ομάδα ανθρώπων που είχαμε γνωριστεί μέσα από αγώνες για τα κοινά, σε ένα χώρο για καφέ συζητούσαμε  σαν μια παρέα φίλων για τις κοινές μας ανησυχίες για τις πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας,αλλά και για τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας λόγω των επερχόμενων εκλογών.
Εκεί και εντελώς αυθόρμητα γεννήθηκε η ιδέα της συγκρότησης μιας Δημοτικής δύναμης που θα έβαζε φρένο στα κακώς κείμενα του Δήμου μας όπου οι τελευταίες δημοτικές αρχές δεν είχαν δείξει ούτε έδειχναν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του τόπου,αφήνοντας κενά στην καθημερινότητα,αφήνοντας να χρονίζουν και να λιμνάζουν προβλήματα ετών,συνεχίζοντας ως παράδοση την κακή διαχείριση,σωρεύοντας προβλήματα όπως αυτό των απορριμμάτων, όπως αυτό του Νησιού που έμεινε ένα ερείπιο σαπίζοντας αναξιοποίητο αλλά και μακριά από το δικό μας όνειρο να το εντάξουμε εξ ολοκλήρου στην περιουσία του Δήμου αξιοποιώντας το,όχι για οικονομικά και άνομα οφέλη,αλλά για να το παραδώσουμε νοικοκυρεμένο για αναψυχή και όχι μόνο,στους δημότες αλλά και στους χιλιάδες των επισκεπτών που κατακλύζουν την περιοχή μας χειμώνα καλοκαίρι!
Με το βλέμμα μας στον τόπο που κατοικούμε και αγαπάμε και αναλογιζόμενοι όλα αυτά τα προβλήματα που τα μνημόνια ήρθαν να οξύνουν στο έπακρο βρίσκοντας πολιτικά σύμφωνη και αρωγό την Δημοτική αρχή στα παράλογα σχέδιά τους,μας γεννήθηκε η ιδέα πως για να αντιπάλεψουμε την αρρωστημένη αυτή κατάσταση ένας μόνο τρόπος υπήρχε και αυτός είναι που αναφέρουμε και στην αρχή αυτού του κειμένου !!!
Δεν πήρε πολύ χρόνο και η απόφαση είχε παρθεί! Η Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών είχε βρει τον δρόμο προς την αρένα των εκλογών αποφασισμένη να παλέψει για τα προβλήματα του τόπου με αγώνα και ρήξεις ακόμα αν χρειαστεί με την κεντρική εξουσία για τα δίκαια αιτήματα των δημοτών τηρώντας πάνω από όλα τις αρχές της διαβούλευσης,των κοινών αποφάσεων,την σύγκρουση με κάθε μνημονιακό εκφραστή που θα τολμούσε να βάλει χέρι στην περιοχή μας !!!
Από τότε και μέχρι σήμερα πολλά έχουν γίνει, οι δέκα γίναμε πενήντα, εκατό και τώρα πολύ περισσότεροι,ενωμένοι στον αγώνα για την διεκδίκηση της Δημαρχίας για το καλό των παιδιών μας και του τόπου μας !!!
Χωρίς διακρίσεις μεταξύ των πολιτών,χωρίς προκαταλήψεις τοπικιστικού χαρακτήρα,όλοι σαν ίσος προς ίσον με τα ίδια δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες για όλους να προχωρήσαμε μπροστά με μοναδικό όραμα το καλό του τόπου και μόνο !!!
Συγκροτήσαμε επιτροπές,καταρτίσαμε πρόγραμμα,διαβουλευτήκαμε ανοικτών των θυρών και ενώπιον κάθε πολίτη που ήθελε να παρακολουθήσει τις διαδικασίες και σήμερα βρισκόμαστε προ των πυλών διεκδικώντας την ψήφο κάθε δημότη που θέλει και οραματίζεται την ανατροπή από αυτή την ανεπίτρεπτη κατάσταση που έχουν οδηγήσει οι προηγούμενοι τον Δήμο,οξύνοντας το πρόβλημα της διαβίωσής μας που είναι είδη βεβαρημένο με τα μνημόνια και την ανεργία !!! 

Σήμερα δίνουμε έναν αγώνα με το κατεστημένο και τους εκφραστές του, έναν αγώνα πραγματικής ανιδιοτέλειας, έναν αγώνα του εμείς και όχι του εγώ !!!
Τον αγώνα που όλοι επιθυμούμε για το καλό της πατρίδας και του τόπου μας που θα συνεχιστεί από εμάς και μετά τις εκλογές ανεξαρτήτως αποτελέσματος !!!
Μην μεταφράσεις την δυσφορία σου με αποχή ή προσκολλημένος σε λογικές οικογενειοκρατίας γιατί έτσι καταδικάζεις σε θάνατο εκτός από τον τόπο σου που στενάζει υπό τον ζυγό των μνημονιακών δυνάμεων,αλλά και τα ίδια σου τα παιδιά και το μέλλον τους !!!

Μην απαξιώνεις την πολιτική γιατί εξυπηρετείς άθελά σου αυτούς που σε καταστρέφουν !!!

Επαγρύπνηση και τιμωρία με το μοναδικό όπλο που διαθέτεις και είναι η ψήφο σου !!!

Όλοι στις κάλπες του Μάη που θα δείξουν το δρόμο της Ανάστασης του τόπου !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου