Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει debate Τσίπρα - Σαμαρά, φυγομαχεί ο «μόνιμα απών» πρωθυπουργός

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου. Kατατέθηκε πρόταση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης (debate) μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Αντώνη Σαμαρά, την οποία ο πρωθυπουργός αρνήθιηκε. 


«Μόνιμα απών ο Αντ. Σαμαράς, αρνείται τώρα και να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ» «Μοναδική του πρόταση και πυξίδα είναι το μνημόνιο και τα μόνα συμφέροντα που υπερασπίζεται είναι αυτά των δανειστών» αναφέρει μεταξύ άλλων το σημερινό σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές εξελίξεις και την άρνηση του πρωθυπουργού να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ

 Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση: Ο κ. Σαμαράς αποτελεί πρωτοφανές παράδειγμα πρωθυπουργού που αποφεύγει κάθε διάλογο με την αντιπολίτευση. Μόνιμα απών από το κοινοβούλιο, αρνείται τώρα για μια ακόμη φορά να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ και να υπερασπιστεί με επιχειρήματα την πολιτική του. Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό ένας πρωθυπουργός που κάνει πολιτική μόνο μέσα από “διαγγέλματα” ψεύτικων υποσχέσεων προς τον ελληνικό λαό και μέσα από τις μονταζιέρες της Συγγρού, ενώ φυγομαχεί από τη ζωντανή πολιτική αντιπαράθεση. Γιατί δεν υπερασπίζεται ο κ. Σαμαράς μπροστά στον ελληνικό λαό το μεσοπρόθεσμο, το νέο φερετζέ του μνημονίου που φέρνει εσπευσμένα στη Bουλή και περιλαμβάνει πρόσθετους φόρους και περικοπές κρατικών δαπανών; Γιατί δεν θέλει να προβάλλει τις θέσεις του για την Ευρώπη; 

Για τον απλούστατο λόγο, ότι μοναδική του πρόταση και πυξίδα είναι το μνημόνιο και τα μόνα συμφέροντα που υπερασπίζεται είναι αυτά των δανειστών. Και αυτά κανείς δεν μπορεί να τα υπερασπιστεί όταν αναγκάζουν τους πολίτες να περιμένουν σε ουρές για μια σακούλα δωρεάν τρόφιμα». Παρασκευή 2/5/2014 Φυγομαχεί ο Σαμαράς από το ντιμπέιτ με τον Τσίπρα Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Σήμερα στις 11 π.μ. ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου. Στη συνάντηση κατατέθηκε πρόταση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης (debate) μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Αντώνη Σαμαρά. 

Η πρόταση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι να διεξαχθούν δύο συζητήσεις: Η πρώτη θα πρέπει να αφορά τις οικονομικές εξελίξεις που άπτονται του νέου μεσοπρόθεσμου και του νέου μνημονίου Η δεύτερη τα εθνικά και ευρωπαϊκά θέματα. Ο κ. Κεδικογλου δήλωσε αναρμόδιος για να απαντήσει αλλά δεσμεύτηκε να μεταφέρει την πρόταση. Αναρμόδια, επίσης, δήλωσε και η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κ. Ασημακοπουλου, με την οποία υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία. 
Τελικώς παρέπεμψαν και οι δυο στη διακομματική επιτροπή η οποία όμως, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μιχελάκη, έχει ολοκληρώσει το έργο της. Αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση του κ. Σαμαρά στη πρότασή μας . Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προσηλωμένος στην αρχή του ανοιχτού διαλόγου και της πλήρους διαφάνειας όσον αφορά τις θέσεις και τις προθέσεις των κομμάτων πριν την επερχόμενη κάλπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου