Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 30 Απριλίου η Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Αριστερής Παρέμβασης

Εμφάνιση κόσμος 30-04-14.JPGΠραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 30 Απριλίου στη Λαμία, η Παρουσίαση του Ψηφοδελτίου της Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά Ελλάδα. Τις θέσεις της Αριστερής Παρέμβασης ανέπτυξαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Βασίλης Ζούμπος, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Χρόνης Βάρσος και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Παντελής Μπρόφας, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Φθιώτιδας.


Όλοι οι ομιλητές τόνισαν πως δεν υπάρχει πτυχή της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου που να μην έχει ρημάξει από τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ και πως γι’ αυτό το λόγο η Αριστερή Παρέμβαση θεωρεί πως η μάχη των επερχόμενων εκλογών είναι μια κεντρική πολιτική μάχη ενάντια στην κυβέρνηση, την τρόικα και την πολιτική τους.

Οι άνεργοι ξεπερνούν το ενάμισι εκατομμύριο, οι επισφαλώς εργαζόμενοι αριθμούν εκατοντάδες χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ζούνε με τον κατώτατο μισθό των 480 ευρώ το μήνα, 3 εκατομμύρια συνάνθρωποί μας είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν κανένα δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τρεισήμισι εκατομμύρια συνάνθρωποί μας ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, 120 χιλιάδες νέοι άνθρωποι έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία 4 χρόνια αναζητώντας μια δουλειά στα σκλαβοπάζαρα του εξωτερικού, η επίσημη ανεργία είναι στο 28% και η ανεργία των νέων μέχρι 25 ετών φτάνει το 60%, και τουλάχιστον 5 χιλιάδες συνάνθρωποί μας έχουν αυτοκτονήσει.

Οι ομιλητές επεσήμαναν πως η βραχυπρόθεσμη επιβίωση του λαού, του κόσμου της εργασίας και όλης της κοινωνίας περνά μέσα από βαθιές πολιτικές διεκδικήσεις και ανατροπές. Αν θέλουμε ψωμί και δουλειά πρέπει να καταργήσουμε τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις και να διεκδικήσουμε την έξοδο από το Ευρώ και την ΕΕ. Αν θέλουμε δαπάνες για την παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον, τον πολιτισμό πρέπει να διαγράψουμε το παράνομο και τοκογλυφικό δημόσιο χρέος. Αν θέλουμε να σωθεί το σπίτι που μένουμε πρέπει να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και να διαγραφούν τα χρέη των φτωχών. Αν θέλουμε να προστατευθούν οι άνεργοι και να βρουν δουλειά οι νέοι, αν θέλουμε να αποτρέψουμε ένα ακόμα τεράστιο κύμα μετανάστευσης νέων προς τα σκλαβοπάζαρα του εξωτερικού, πρέπει να μειωθούν οι ώρες δουλειάς και τα χρόνια συνταξιοδότησης, να εθνικοποιηθούν χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο οι μεγάλες επιχειρήσεις και να δουλέψουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, με αυτοδιαχείριση, τα εργοστάσια που κλείνουν οι καπιταλιστές. Κι όλα αυτά μπορεί να τα διεκδικήσει και να τα επιβάλλει μόνο ένα μαχητικό, μαζικό, λαϊκό και εργατικό κίνημα.

Πάνω από όλα, η Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα θεωρεί πως ή θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την κρίση για να κάνουμε βαθιές πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές προς σοσιαλιστική κατεύθυνση, ή θα επικρατήσουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου και ολόκληρες γενιές θα ζήσουν μέσα στην εξαθλίωση και τη φτώχεια, σε όλη την Ευρώπη.

Οι Υποψήφιοι της Αριστερής Παρέμβασης στη Φθιώτιδα είναι:

Υπ. Αντιπεριφερειάρχης
Βάρσος Χρόνης του Κωνσταντίνου, Τραπεζικός Υπάλληλος
Αντιπρόσωπος ΣΕΤΑΠ στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας

Υπ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι

1. Αυλακιώτης Απόστολος του Ιωάννη, Αυτοκινητιστής, Μέλος του κινήματος "Δεν Πληρώνω"
2. Βάσωφ Ιωσήφ του Εσμπέρ - Χημικός μηχανικός
3. Γιαννακοπούλου Φωτεινή του Ιωάννη, Τεχνικός ιατρικών μηχανημάτων
4. Δάρας Δημήτριος του Γεωργίου, Δασολόγος
5. Καψάλη-Γεροκούδη Βασιλική του Κωνσταντίνου, Φιλόλογος
6. Κωνσταντίνου Δημήτριος του Παναγιώτη, Φοιτητής Τμήματος Στατιστικής της ΑΣΟΕΕ
7. Μελέτη Χρυσάνθη του Αλεξάνδρου, Οδοντοτεχνίτρια
8. Μέλλιος Ιωάννης του Φωτίου, Γεωπόνος - Ιδ. Υπάλληλος
9. Μπούρχα Άννα του Στέλιου, Συνταξιούχος δημοσιογράφος
10. Ντρίζος Άγγελος του Χρήστου - Φοιτητής Ιστορικού - Αρχαιολογικού Ιωαννίνων
11. Παπαδόπουλος Αθανάσιος του Γεωργίου, Μεταλλειολόγος μηχανικός
12. Παπαλιάκος Ευστάθιος του Δημητρίου - Φοιτητής Πολυτεχνείου Κρήτης
13. Περίσσιου Δήμητρα του Παναγιώτη, Αρχαιολόγος - άνεργη
14. Σκούρα Άννα του Επαμεινώνδα – Κωνσταντίνου, Φιλόλογος
15. Τζελαλίδου Μαρία του Γρηγορίου, Υπάλληλος Νοσοκομείου Λαμίας
16. Τσιγγέλη Παρασκευή του Αθανασίου, Γεωπόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου