Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Άγρια συμπλοκή ΜΑΤ-εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην εθνική όδο

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η εθνική οδό Αθηνών Λαμίας στον κόμβο του Μαρτίνου, όταν άντρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα σε εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ. Οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του εργοστασίου.

Συνηθισμένες λέξεις που τις λέμε λάθος στην καθομιλουμένη!

Συνηθισμένες λέξεις που τις λέμε λάθος στην καθομιλουμένη!
Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο, κάποιες λέξεις τις λέμε λάθος στη φωνητική τους απόδοση
 Ένα άρθρο που σκοπό έχει να μας δώσει μία λίστα από αρκετά συνηθισμένες τέτοιες λέξεις και να τις διορθώσει.

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη δημοσίευση της φωτογραφίας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα από το "Πρώτο Θέμα"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη δημοσίευση στο κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», φωτογραφίας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα λίγο πριν ξεψυχήσει.
Η δημοσίευση αυτή όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της ενημέρωσης, αλλά, αντιθέτως, προσβάλλει κατάφωρα τους κανόνες δεοντολογίας του επαγγέλματος και τις πανανθρώπινες αξίες.

Εμετικό πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος - Οι υμνητές των ναζί τώρα "πουλάνε" τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Έκαναν lifestyle επιλογή το ναζισμό, έχτισαν το προφίλ των δολοφόνων, τώρα εμπορεύονται τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα Το "Πρώτο Θέμα" του Θ. Αναστασιάδη, γνωστού κομιστή DVD, κατάφερε να τερματίσει τον κανιβαλισμό:

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει για πολλά χρόνια

Ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια δημόσιας συζήτηση, χθες βράδυ στη Βιέννη, στο «Μπρούνο Κράισκι Φόρουμ για το Διεθνή Διάλογο», σχολιάζοντας την άνοδο της Χρυσής Αυγής και την δολοφονία του Παύλου Φύσσα τόνισε πως υπήρξε πολιτική δολοφονία από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής,

Διχασμένη η ΔΗΜΑΡ για τον «γάμο» με τον Λοβέρδο

Τριγμούς στη ΔΗΜΑΡ προκαλεί η συνεργασία του κόμματος του Φώτη Κουβέλη με τον Ανδρέα Λοβέρδο, και αποτυπώνεται στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Όλα τα είχαμε, αυτοί μας έλειπαν

Με άγριες διαθέσεις καταφτάνει την Κυριακή η Τρόικα στην Αθήνα, ώστε να ξεκινήσουν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε αναβρασμό μετά τη δολοφονική επίθεση του 45χρονου Χρυσαυγίτη στον Παύλο Φύσσα.

Το success story, του κ. Σαμαρά, του κ. Στουρνάρα και «των άλλων παιδιών» αποδεικνύεται tragic story για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Οι προσπάθειες της συγκυβέρνησης του Μνημονίου, Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ, για παρουσίαση πρωτογενούς πλεονάσματος της Κεντρικής Κυβέρνησης, για θετικό ισοζύγιο προσλήψεων, μέσω του συστήματος «Εργάνη» το τελευταίο 8μηνο, ενώ η ανεργία με τα επίσημα ωραιοποιημένα στοιχεία, σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, πέφτουν στο κενό από τη θλιβερή για όλους μας πραγματικότητα.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και του Κολεγίου των Επιτρόπων της EE καταστρέφουν την ελληνική κτηνοτροφία και την οικονομία της χώρας



Μεγάλη ανησυχία υπάρχει και σοβαρές θα είναι οι συνέπειες στους Έλληνες κτηνοτρόφους, στην εθνική οικονομία και στο καταναλωτικό κοινό της χώρας αν δεν ανακληθούν οι αντίστοιχες αποφάσεις που αφορούν στην προστασία της Φέτας ΠΟΠ

Βαγγέλης Αποστόλου: Νέα πρόκληση του ΥΠΕΚΑ: θέλουν να προσθέσουν καινούργια διόδια στην είσοδο της πόλης



Είναι γνωστό ότι το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της Εύβοιας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση και δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας αδυνατούν να εκπληρώσουν όχι μόνο τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το δημόσιο (χαράτσια, φόροι κ.λπ.),  αλλά και τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης τους.

Εκλογές για την ανάδειξη Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κεντρικής Εύβοιας



Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη Συμβουλίου της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κεντρικής Εύβοιας. Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί στα γραφεία του κινήματος στη Χαλκίδα (Ελ. Βενιζέλου 22 - 5ος όροφος)

Χαιρετισμός Αναγνωστάκη στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας



Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, παραβρέθηκε την Παρασκευή 20-09-2013 στις εργασίες του έκτακτου συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), για τα οικονομικά των περιφερειών.
Ξεκινώντας το σύντομο χαιρετισμό του, ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δολοφονηθέντος Π. Φύσσα, από το φονικό μαχαίρι χρυσαυγίτη.
Ο βουλευτής διατύπωσε με πλήρη σαφήνεια το πλαίσιο θέσεων της Δημοκρατικής Αριστεράς, για την αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση, με ισχυρές αιρετές περιφέρειες και ισχυρούς δήμους, με αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καταδικάζει την επέμβαση των ΜΑΤ



Η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καταδικάζει με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επέμβαση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ .

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Αντώναρος “πυροβόλησε” τον Χρύσανθο στο Twitter

Ο τελευταίος κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter… πυροβόλησε εμμέσως τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, με αφορμή τη συνεπή ρητορική του βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, περί εξαίρεσης του ΣΥΡΙΖΑ από το συνταγματικό τόξο.

Καμμένος: Ηθικοί αυτουργοί Καψής, Πορτοσάλτε, Παπαχρήστος

Μέσω των social media, και του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter,  o Πάνος Καμμένος ενημέρωσε ο ίδιος για την κατάσταση της υγείας του, μετά την επίθεση που δέχτηκε το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κερατσίνι.

Γρονθοκόπησαν τον Πάνο Καμμένο στην αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι!


panos-kammenos-570Επίθεση δέχθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, τη ώρα που ήταν σε εξέλιξη η αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

Χρυσαυγίτης δολοφόνησε τον Φύσσα – Ομολόγησε και πέταξε στα σκουπίδια την ταυτότητά του

fyssas-dolofonia-570Αναμενόμενη τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι το βράδυ της Τρίτης, καθώς επιβεβαιώνονται οι αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι υποστήριξαν πως άνδρες με ομοιόμορφα μαύρα ρούχα που παραπέμπουν στην ενδυμασία της Χρυσής Αυγής, του επιτέθηκαν και τον δολοφόνησαν.

Διεθνής τύπος για την πολιτική δολοφονία του Π. Φυσσα


Κεντρικό θέμα στον διεθνή τύπο η δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φυσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής. Ενδεικτικά
Guardian: Ελληνας μέλος της Χρυσής Αυγής συνελήφθη για την δολοφονία αριστερού ράπερ

Η "Κοινωνική Συμφωνία" για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα


Από το Γραφείο Τύπου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα...
«Η στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποτελεί ένα ακόμη επικίνδυνο σκαλί της ολοένα βαθυνόμενης ρήξης του κοινωνικού ιστού, στην οποία οδηγούν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές της κυβέρνησης.

Δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, για τη δολοφονία στο Κερατσίνι

Ο χθεσινός νεκρός, νεαρός αντιφασίστας στο Κερατσίνι και η δολοφονική επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ στα Πέραμα, μεγαλώνουν  επικίνδυνα τον  κύκλο αίματος στη χώρα και  απειλούν  τη Δημοκρατία και την ομαλότητα.

Προβλήματα στα σχολεία Ειδικής Αγωγής».



Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατέθεσε ως αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την ανοιχτή επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, σχετικά με τις σοβαρές ελλείψεις που σημειώθηκαν κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα σχολεία ειδικής αγωγής.

Άρση των εμποδίων που δημιουργούν προβλήματα στην απρόσκοπτη και αποδοτική λειτουργία της μονάδας Φυσικού Αερίου Αλιβερίου



Ο Υπουργός  Ναυτιλίας και Αιγαίου με πρόσφατη απόφασή του ανακαλεί την  0322.32/02/11/10-6- 11  σύμφωνη γνώμη του « για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης  χώρου εντός ζώνης, Λιμένα Αλιβερίου, στη θέση Κάραβος για τη λειτουργία της ΔΕΗ».

Αποχή εκπρόσωπων ΤΕΕ/Π.Τ. από συμβούλια και επιτροπές

Το Περιφερειακό Τμήμα Εύβοιας του Τ.Ε.Ε., με ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του, καλεί τους εκπροσώπους του Διπλ. Μηχανικούς να απέχουν από τα Συμβούλια και τις Επιτροπές σε Κεντρικό και Περιφερειακό επίπεδο για το χρονικό διάστημα από 16/09/2013 έως 28/09/2013:

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας θα λειτουργήσει φέτος στο Μαντούδι υπό την προϋπόθεση συγκέντρωσης ενός ελάχιστου αριθμού αιτήσεων



Παράρτημα Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας θα λειτουργήσει φέτος στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, ύστερα από σχετικό αίτημα των τοπικών φορέων προς τον Συμεών Κεδίκογλου.

Ο Β. Αποστόλου με αφορμή τη συμμετοχή του στη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων της Χαλκίδας δήλωσε τα παρακάτω:



Η σημερινή κινητοποίηση με τη μαζικότητα και την αγωνιστικότητα της έδειξε ότι ο λαός της Εύβοιας έχει τη θέληση και τη δύναμη να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον. 

Δήλωση για επίθεση στο δημοσιογράφο Μ.Παπαμακάριο

Στη Δημοκρατία δεν χωρούν πράξεις βίας. Η κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη και κατακριτέα.
Η βία δεν μπορεί να έχει καμία κοινωνική, πολιτική και ηθική νομιμοποίηση.

Δήλωση για επίθεση στο δημοσιογράφο Μ.Παπαμακάριο



Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου με αφορμή την επίθεση κατά του δημοσιογράφου Μάνου Παπαμακάριου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δυο χρόνια χωρίς τον Δημήτρη Παπαναστασίου



Πέρασαν δύο χρόνια από την ημέρα που έφυγε για την αιωνιότητα ο ηγέτης των «Πολιτών της Αυτοδιοίκησης», ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαναστασίου. Η απουσία του ηγέτη, του φίλου, του συνοδοιπόρου βιώνεται καθημερινά

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Πώς ο Βενιζέλος τελειώνει το ΠΑΣΟΚ μέχρι τις εκλογές- Το κοινό ψηφοδέλτιο χωρίς όνομα και έμβλημα

Για πρώτη φορά στην ιστορία των 39 ετών του, το ΠΑΣΟΚ δεν θα κατέλθει αυτόνομο σε εκλογές, αλλά ως συνιστώσα ευρύτερων δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. Το σχέδιο Βενιζέλου, ενόψει ευερωκελογών, μπαίνει στην τελική του ευθεία και ήδη προετοιμάζονται οι κινήσεις που θα γίνουν.

ΟΛΜΕ: Η συμμετοχή στην απεργία ξεπέρασε το 90% πανελλαδικά.

Η ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ για την απεργία
ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Με αποφασιστικότητα και πείσμα ξεκίνησε η απεργία στη Β/βάθμια εκπ/ση. Η συμμετοχή των συναδέλφων ξεπέρασε το 90% πανελλαδικά. Εκατοντάδες σχολεία ανάμεσα σε αυτά και όλα σχεδόν τα Επαγγελματικά συμμετείχαν σε ποσοστό 100%.

Success story συνέχεια. Η Βιοχάλκο από τα Οινόφυτα, μας αφήνει για το Βέλγιο!!!!


Στο φοβερά ανταγωνιστικό... Βέλγιο μετέφερε την έδρα της η γνωστή βιομηχανία αλουμινίου Βιοχάλκο εγκαταλείποντας την "Κίνα της Ευρώπης", δηλαδή την χώρα μας καθώς όπως αναφέρει με άπασα ειλικρίνεια στην ανακοίνωσή της "θα βοηθήσει τον όμιλο για να έχει αμεσότερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και στη δημιουργία ενός βραχίονα χρηματοοικονομικής στήριξης των θυγατρικών της εταιρειών".

Υποψήφιοι νομού Φθιώτιδας για την συντονιστική επιτροπή



Με την παρούσα σας γνωστοποιούμε τον τελικό πίνακα υποψηφιοτήτων για τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου 2013, προκειμένου να αναδειχθούν τα Συμβούλια των  Συντονιστικών Επιτροπών, σύμφωνα με την από 30 Αυγούστου 2013 Εγκύκλιο της  Γραμματείας Περιφερειακών Οργανώσεων σε συνδυασμό με το από 2-9-2013 Δελτίο Τύπου μας.

Συνάντηση Αναγνωστάκη με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Εύβοιας και Βοιωτίας.



Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης συναντήθηκε σήμερα, 16-9-2013, με την πρόεδρο και τη γραμματέα του Συλλόγου Υπαλλήλων Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Εύβοιας και Βοιωτίας.

Συνάντηση Αναγνωστάκη με το Σωματείο Εξωτερικής Φρουράς Φυλακών Χαλκίδας.



Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, συναντήθηκε σήμερα, 16-9-2013, με το προεδρείο του Σωματείου Εξωτερικής Φρουράς Φυλακών Χαλκίδας και συζήτησαν για τα προβλήματα που απασχολούν το συγκεκριμένο κλάδο.

Δρομολογείται η λειτουργία του σχολείου ειδικής αγωγής στο δήμο Κύμης Αλιβερίου



Αυτό ενημερώνει με επιστολή του ο Συμεών Κεδίκογλου προς το δημοτικό συμβούλιο, από το οποίο ζητά την ομόφωνη απόφασή του για να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες, αποδεικνύοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον γι’ αυτά τα παιδιά.

«Η συμβολή του αγροτικού κόσμου στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας»



Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ


Χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα στο συνεταιριστικό χώρο
ΕΙΘΙΣΤΑΙ στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης οι πολιτικές δυνάμεις να παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη της χώρας. Και ο αγροτικός χώρος είναι από αυτούς που μπορούν να συμβάλουν γιατί δεν είναι μόνο ένας τομέας παραγωγής προϊόντων και παροχής υπηρεσιών αλλά κι ένας δυναμικός και διαρκώς ανανεώσιμος φυσικός πόρος και μάλιστα με υψηλή ανταποδοτικότητα σε πυκνό χρόνο.

O Δήμος Χαλκιδέων εγκατέστησε σύστημα διαχείρισης του στόλου βαρέων οχημάτων



Την κίνηση των δρομολογίων-γραμμών αποκομιδής απορριμμάτων  επιθεώρησε ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης, σε αιφνιδιαστική επίσκεψή του στο Εργοτάξιο, στη 1 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής,13ης Σεπτεμβρίου.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Δήλωση για τον θάνατο της Κίττυς Αρσένη


Από το Γραφείο Τύπου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» εκδόθηκε η ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο της Κίττυς Αρσένη:
«Έφυγε από την ζωή η αγωνίστρια  ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, η γυναίκα  που κατέθεσε την ψυχή και το σώμα της για τον πολιτισμό, για τη ζωή, για τις αξίες, για τον άνθρωπο.

Με αφορμή τον ξυλοδαρμό δημοσιογράφου Μάνου Παπαμακάριου. Ας μη γίνουν ξανά άλλα λάθη.



Μια βόλτα στο κτίριο της αντιπεριφέρειας είναι αρκετή να «δεις» τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής που εφαρμόζεται στην χώρα την τελευταία τετραετία και όχι μόνο. Αποβιομηχάνιση του νομού, εργαζόμενοι που αγωνιούν για το σήμερα και το αύριο της ζωής τους, ανεργία, ανέχεια, φτώχεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εκπαιδευτικών



Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας με επικεφαλής το βουλευτή Εύβοιας Β.Αποστόλου, θα επισκεφθεί αύριο Δευτέρα 15/9 στις 8.00π.μ. τις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ Χαλκίδας προκειμένου να εκδηλώσει τη συμπαράστασή της στον αγώνα που ξεκινούν οι εκπαιδευτικοί της Εύβοιας.

Άγριο ξύλο στη Νομαρχία…Καταληψίες έδειραν το Μάνο Παπαμακάριο

Με μπουνιές και κλοτσιές επιτέθηκαν στον  ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού ράδιο ένα Μάνο Παπαμακάριο  5-6 καταληψίες του διοικητηρίου στις δώδεκα σήμερα το μεσημέρι όταν αυτός πήγε να ενημερωθεί σε σύσκεψη στην οποία θα συμμετείχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων και ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς…

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την κατάληψη του Διοικητηρίου Εύβοιας και τη δημιουργία ευρύτατου μετώπου αντίστασης και ανατροπής



Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Αποστόλου, συμμετέχοντας χθες στην κοινή σύσκεψη φορέων εργαζομένων στην Εύβοια που έγινε στο χώρο του υπό κατάληψη Διοικητηρίου, μεταξύ άλλων δήλωσε τα παρακάτω:

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τη διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού των Πανεπιστημίων.



Η προωθούμενη, από το Υπουργείο Παιδείας, οριζόντια διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ αποτελεί μία λανθασμένη πολιτική, η οποία θα έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες στην ομαλή λειτουργία των Ιδρυμάτων.

Τρόπος υπολογισμού του πρωτογενούς πλεονάσματος



Ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, σχετικά με την πορεία των αποκρατικοποιήσεων.

Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ μα τον σύλλογο υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ Εύβοιας

Την Πέμπτη 12-9-13,   ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ Εύβοιας και Βοιωτίας, εκπροσωπούμενος  από την Πρόεδρο Γκαίτατζή Μαρίνα και την Γραμματέα Κηρύκου Ασημίνα, συναντήθηκαν  στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας με τον υπεύθυνο  της Επιτροπής Υγείας και Μέλος της Ν.Γ. της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας Μακρυπούλια Νίκο και με το μέλος της Γραμματείας  Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκίδας  Κατσάτο Τάσο.

ΣΥΡΙΖΑ:Η Εύβοια που αντιστέκεται

Διανύουμε ήδη την τέταρτη μέρα από τότε που οι εργαζόμενοι των σωματείων στα κλειστά εργοστάσια (Τσιμεντάδικο, Σέλμαν, Ιντερκέμ, Νεοσέτ κι από χθες και της Λάρκο) προχώρησαν στην κατάληψη του Διοικητηρίου στην πρωτεύουσα του νομού Εύβοιας, στη Χαλκίδα.

Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και φορέων που συμμετέχουν στην Εύβοια

Στην  χθεσινή  συνεδρίαση  της  Ν.Ε. Εύβοιας  του  ΣΥΡΙΖΑ  αφού  εκτιμήθηκε  η  κατάσταση  που  επικρατεί  και  στην  τοπική  κοινωνία  με  την  συνεχή αύξηση  της  ανεργίας και  το  κλείσιμο  εργοστασίων  και  μαγαζιών ,το  κτύπημα  των  δικαιωμάτων στην πρόσβαση σε  βασικά  κοινωνικά  αγαθά 

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για την παραμονή στο ευρώ και το πρόγραμμα προσαρμογής.



Οι αποκαλυπτικές αναφορές του Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι πρώην μέλους της Ε.Ε της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το πόσο σοβαρά εξετάζονταν από τους ηγετικούς κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δείχνει τον πραγματικό κίνδυνο στον οποίο βρέθηκε η χώρα.

Η προσφυγική μνήμη καλά κρατεί και στη Νέα Λάμψακο



Στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων «προσφυγικής μνήμης» στη Νέα Λάμψακο, το πρωί του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου, ακριβώς στην επέτειο της φυγής του πρώτου κύματος από τη Λάμψακο των Στενών του Ελλήσποντου,  έγιναν (στο μνημείο που έχει ανεγερθεί από το 1998,

Σχολική τσάντα και ευχές για «πρωτάκια» του Γυμνασίου από το Κοινωνικό Παντοπωλείο



Μετά τους μαθητές της Α΄ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων, ήταν η σειρά των μαθητών της Α΄ Τάξης των Γυμνασίων.
Το απόγευμα της Παρασκευής, 13ης Σεπτεμβρίου, 25 μαθητές/-τριες της Α΄ Τάξης Γυμνασίου, παιδιά (γεννηθέντα το 2001) οικογενειών δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χαλκιδέων, παρέλαβαν και αυτά τη σχολική τους τσάντα.