Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Χρυσαυγίτης δολοφόνησε τον Φύσσα – Ομολόγησε και πέταξε στα σκουπίδια την ταυτότητά του

fyssas-dolofonia-570Αναμενόμενη τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι το βράδυ της Τρίτης, καθώς επιβεβαιώνονται οι αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι υποστήριξαν πως άνδρες με ομοιόμορφα μαύρα ρούχα που παραπέμπουν στην ενδυμασία της Χρυσής Αυγής, του επιτέθηκαν και τον δολοφόνησαν.

Ο 45χρονος δράστης ο οποίος κρατείται από την Αστυνομία φέρεται να ομολόγησε την πράξη του ενώ παράλληλα παραδέχεται πως είναι και μέλος του εθνικιστικού κόμματος.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης ζήτησε από την γυναίκα του να πετάξει στα σκουπίδια την ταυτότητα της Χρυσής Αυγής την οποία είχε, μόλις συνειδητοποίησε ότι επίκειται η σύλληψή του. Η σακούλα των σκουπιδιών βρέθηκε και κατασχέθηκε κατά την αστυνομική έρευνα στο σπίτι του, στη Νίκαια. Συνεχίζονται οι έρευνες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Η γυναίκα μάζεψε όλα τα σχετικά αντικείμενα και τα πέταξε αλλά η σακούλα βρέθηκε κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας. Η δε σύζυγός του δράστη ομολόγησε ότι ακολούθησε τις οδηγίες του.
Το χρονικό της επίθεσης
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, εντός καφετέριας στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60, στο Κερατσίνι, υπήρξε φραστική αντιπαράθεση στην οποία συμμετείχαν ο 34χρονος και ο 45χρονος.
Όπως μεταδίδει το enet.gr ο 34χρονος μουσικός ήταν με τη σύντροφό του και δύο φίλους του στην καφετέρια. Ομάδα νεαρών με μαύρες μπλούζες τους πλησίασαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα ενώ λίγη ώρα μετά έφθασαν και άλλοι. Ακολούθησε συμπλοκή.
Οι τέσσερις νέοι ξέφυγαν από τον κλοιό των ακροδεξιών όμως ένα αυτοκίνητο που εμφανίστηκε από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας τους έκλεισε το δρόμο. Ο οδηγός κατέβηκε από το αυτοκίνητο και μαχαίρωσε τον 34χρονο τουλάχιστον τρεις φορές και τον άφησε αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο. Ο δράστης έφυγε πεζός μαζί με τους υπόλοιπους.
Ο τραυματίας διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Νικαίας σε κρίσιμη κατάσταση, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, τις πρώτες πρωινές ώρες υπέκυψε στα στα τραύματά του. Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες το θύμα, όντας βαριά τραυματισμένος, πρόλαβε να υποδείξει τον δράστη, ο οποίος και συνελήφθη ενώ μετά από έρευνα της ΕΛΑΣ στο αυτοκίνητο του 45χρονου εντοπίσθηκε το όπλο του εγκλήματος.
Σύμφωνα με τους μάρτυρες ο δράστης άφησε το αυτοκίνητο του στον τόπο του εγκλήματος, ωστόσο όχημα της ΕΛΑΣ το μετακίνησε μετά τις 4 το πρωί. Στο σημείο της δολοφονίας συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, ενώ αναμένεται να υπάρξει και κάλεσμα για συγκέντρωση το απόγευμα της Τετάρτης.
Γυναίκα συνέλαβε τον δράστη
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δολοφονία του 34χρονου στην καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη έγινε μπροστά στα μάτια της ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία αντί να επέμβει παρακολουθούσε απαθής με τι δικαιολογία ότι οι ακροδεξιοί που είχαν μαζευτεί ήταν πάρα πολλοί.
Μόνο μία κοπέλα αστυνομικός ήταν εκείνη που προέταξε το όπλο της στον 45χρονο δράστη καταφέρνοντας να τον ακινητοποιήσει και στη συνέχεια να τον συλλάβει, όπως αποκάλυψαν η κοπέλα και ο πατέρας του 34χρονου.
Όπως αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες η γυναίκα αστυνομικός έριξε μόνη της στο έδαφος τον δράστη, και του φόρεσε χειροπέδες αφού τον ακινητοποίησε με το όπλο της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση τόσο για το περιστατικό όσο και την αδιαφορία των συναδέλφων της που μάταια φώναζε να τη βοηθήσουν.
Στον εισαγγελέα Πειραιά αναμένεται να οδηγηθεί ο 45χρονος που φαίνεται ως ο δράστης της δολοφονίας του νεαρού Παύλου Φύσσα.  Με εντολή του εισαγγελέα, η αστυνομία διεξήγαγε έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Μεσογείων, με αφορμή το χθεσινό αιματηρό επεισόδιο στο Κερατσίνι.
Ποιος ήταν ο Παύλος Φύσσας
Χρήστες του Twitter και το Indymedia κάνουν λόγο για αντιφασιστική δράση που είχε αναπτύξει ο 34χρονος στην περιοχή και ήταν μουσικός της χιπ χοπ με ψευδώνυμο Killah P.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό:
Παύλος Φύσσας, 34 χρονών νεκρός. Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα. Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση και όπως γνωρίζουν καλά, του επιτέθηκαν και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι. Η συμμορία της Χρυσής Αυγής που προωθείται από οικονομικά συμφέροντα για συγκυβέρνηση με την ΝΔ, συνεχίζει τα μνημονιακά εγκλήματα. Δεν δέρνουν το κατεστημένο - χτυπούν και σκοτώνουν μετανάστες, αριστερούς και τη νεολαία. Οι φασίστες οπλίζονται από τους κυβερνώντες, ενώ στην ίδια κατεύθυνση τα μνημονιακά παπαγαλάκια προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός ή να το παρουσιάσουν σαν σύγκρουση ακροκινούμενων ομάδων. Όμως στην πραγματικότητα αυτό είναι ο φασισμός και η φασιστική Χρυσή Αυγή. Δολοφονική συμμορία, όπλο του συστήματος ενάντια σους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Μετά τις χιλιάδες αυτοκτονίες των τελευταίων χρόνων, τις κρατικές δολοφονίες, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, το παρακράτος, με τη διαρκή ανοχή της αστυνομίας, μαχαιρώνει κάποιον απλά και μόνο επειδή ήταν αντιφασίστας. Σήμερα Τετάρτη, μαζί με τους απεργούς όλης της χώρας παλεύουμε για ψωμί παιδεία ελευθερία, παλεύουμε για ζωή, ενάντια σε αυτούς που μας την στερούν, λίγο λίγο ή κατευθείαν, με μία μαχαιριά.
Όλοι στους δρόμους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών, και ολόκληρη την μέρα, να πολιορκήσουμε τους φασίστες και την πολιτική που δολοφονεί.
Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση, σήμερα Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα στον τόπο δολοφονίας στο Κερατσίνι, και στις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου