Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Σχολική τσάντα και ευχές για «πρωτάκια» του Γυμνασίου από το Κοινωνικό Παντοπωλείο



Μετά τους μαθητές της Α΄ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων, ήταν η σειρά των μαθητών της Α΄ Τάξης των Γυμνασίων.
Το απόγευμα της Παρασκευής, 13ης Σεπτεμβρίου, 25 μαθητές/-τριες της Α΄ Τάξης Γυμνασίου, παιδιά (γεννηθέντα το 2001) οικογενειών δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χαλκιδέων, παρέλαβαν και αυτά τη σχολική τους τσάντα.

Σε μια συνεχιζόμενη προσπάθεια των υπευθύνων του Δήμου και του Κοινωνικού του Παντοπωλείου, να στηρίξουν και να ενθαρρύνουν τις οικογένειες συμπολιτών που αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα στην καθημερινότητά τους.
Ο Δήμαρχος, Θανάσης Ζεμπίλης, καλωσόρισε  γονείς και παιδιά και τους ευχήθηκε «καλή και δημιουργική σχολική χρονιά» και «δύναμη» στην αντιμετώπιση της δύσκολης πραγματικότητας.
«Ο ήχος του σχολικού κουδουνιού, στη σημερινή δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα, ακούγεται ως ήχος συναγερμού που καλεί σε δράση. Κατά προτεραιότητα στηρίζουμε τον αγώνα των παιδιών, στηρίζοντας τις ελπίδα για το μέλλον», εξήγησε. Και σηματοδότησε τη συνέχιση της προσπάθειας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, με το μήνυμα ότι «κανένα παιδί δεν πρέπει και δεν μπορεί να μείνει χωρίς σχολική τσάντα και τετράδια».


Την προσπάθεια στηρίζουν  τα βιβλιοπωλεία «Αλφαβητάρι», «Αλφάβητο», Βαρδακώστα,
 «Έμπνευση»-Δεσίπρη, Ζεμπίλη, «Ίαμβος», Λιάσκου (Αρτάκη), Παπαποστόλου, Περγάμαλη Αφοι, Περγάμαλη Δημ., Σαμαρτζή, Σιακανδάρη, «Σβούρα»-Δράκου, «Στόχος» (Βασιλικό), «Φοίβος», «Υδρόγειος»-Κουμουρτζάκη (Βαθύ)  και το πολυκατάστημα «Jumbo».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου