Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Δρομολογείται η λειτουργία του σχολείου ειδικής αγωγής στο δήμο Κύμης Αλιβερίου



Αυτό ενημερώνει με επιστολή του ο Συμεών Κεδίκογλου προς το δημοτικό συμβούλιο, από το οποίο ζητά την ομόφωνη απόφασή του για να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες, αποδεικνύοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον γι’ αυτά τα παιδιά.


Ο Συμεών ενημερώνει στην επιστολή του ότι μετά από σχετική έρευνα βρέθηκε κτίριο για τη στέγαση του σχολείου, στο «Πράσινο», και άρα ο βασικός λόγος για τον οποίο το σχολείο ήταν σε αναστολή ξεπεράστηκε. Επίσης, αν υπάρξουν και άλλες προτάσεις για το κτίριο του σχολείου θα εξεταστούν.

Ο Υφυπουργός αναμένει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σε αυτό το ζήτημα ιδιαίτερης κοινωνικής σημασίας.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής :

Προς Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης – Αλιβερίου
12-09-2013
Θέμα: Λειτουργία Σχολικής Μονάδας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Αγαπητέ Δήμαρχε, αγαπητοί Αντιδήμαρχοι, Πρόεδρε και μέλη του δημοτικού συμβουλίου,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις που έχω δρομολογήσει για τη λειτουργία του ειδικού σχολείου στο δήμο, το οποίο εδώ και καιρό βρίσκεται σε αναστολή λόγω έλλειψης προσωπικού και κτιρίου.

Η ίδρυση σχολείου ειδικής αγωγής είναι μια διαδικασία που προϋποθέτει τα εξής :
1.      Θετική εισήγηση από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
2.      Θετική εισήγηση από το αρμόδιο ΚΕΔΔΥ
3.      Θετική εισήγηση από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης
4.      Θετική εισήγηση από τον σχολικό σύμβουλο ειδικής αγωγής
5.      Έγκριση από την αρμόδια επιτροπή Παιδείας του Δήμου για τα λειτουργικά έξοδα που θα χρειαστούν καθώς και βεβαίωση ύπαρξης κτιρίου που θα στεγαστεί η σχολική μονάδα
Τώρα, βρισκόμαστε στην πέμπτη φάση. Έχω επανειλημμένα έρθει σε επαφή με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης καθώς και με τον αρμόδιο Διευθυντή του Υπουργείου και το θέμα θα προχωρήσει τάχιστα.

Πολύ σημαντική εξέλιξη είναι επίσης το γεγονός ότι, κατόπιν σχετικής έρευνας, βρήκαμε και το κτίριο για τη στέγαση του σχολείου, το οποίο βρίσκεται στο «Πράσινο». Το κτίριο λοιπόν υπάρχει.

Εσείς από την πλευρά σας θα πρέπει να βγάλετε απόφαση ως δημοτικό συμβούλιο.

Είναι πολύ σημαντικό να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία, καθώς είχε 4 με 5 χρόνια περίπου να γίνει εισήγηση για ίδρυση ειδικού σχολείου.

Μάλιστα, αυτή την στιγμή εκκρεμούν αιτήματα ίδρυσης πανελλαδικά :
Για την Αθμια 173 για Τμήματα Ένταξης (όχι ίδρυση σχολείων που είναι μεγαλύτερη υπόθεση) και 2 για ίδρυση σχολικών μονάδων. Μεταξύ των παραπάνω κανένα δεν είναι από Εύβοια και
Για τη Βθμια 81 αιτήματα για τμήματα ένταξης και 12 για ιδρύσεις σχολείων.
Σήμερα στην Εύβοια λειτουργούν ένα δημοτικό σχολείο, ένα δημοτικό σχολείο Κωφών/Βαρύκοων και ένα νηπιαγωγείο, όλα στη Χαλκίδα.

Από την πρώτη στιγμή στο Υπουργείο δρομολόγησα και επίσπευσα τις διαδικασίες. Προσδοκώ στη συνεργασία σας, ώστε να προχωρήσουμε άμεσα για να προσφέρουμε ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές.

Αναμένω την απόφασή σας, που ελπίζω να είναι ομόφωνη, καθώς πρόκειται για ζήτημα ιδιαίτερης κοινωνικής σημασίας, αφού δείχνουμε το έμπρακτο ενδιαφέρον μας γι’ αυτά τα παιδιά.


Με εκτίμηση,

Συμεών Κεδίκογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου