Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Το success story, του κ. Σαμαρά, του κ. Στουρνάρα και «των άλλων παιδιών» αποδεικνύεται tragic story για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Οι προσπάθειες της συγκυβέρνησης του Μνημονίου, Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ, για παρουσίαση πρωτογενούς πλεονάσματος της Κεντρικής Κυβέρνησης, για θετικό ισοζύγιο προσλήψεων, μέσω του συστήματος «Εργάνη» το τελευταίο 8μηνο, ενώ η ανεργία με τα επίσημα ωραιοποιημένα στοιχεία, σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, πέφτουν στο κενό από τη θλιβερή για όλους μας πραγματικότητα.
Στη φαντασία τους και στα πλασματικά νούμερα, η Ελλάδα, έχει πλεονασματικό προϋπολογισμό, μειώνεται η ανεργία και, αν δεν υπήρχε η ύφεση, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού, θα είχαμε παγκόσμιο ρεκόρ στα επίπεδα του πλεονάσματος.
Έλα, όμως που, τα στοιχεία τους είναι κίβδηλα και οι πολιτικές που εφαρμόζουν είναι καταστροφικές, πρώτα για την κοινωνία και δευτερευόντως για την οικονομία. Τελευταίο «θύμα» των Μνημονιακών πολιτικών, που κατ’ εντολήν του Βερολίνου και της τρόικας, εφαρμόζουν οι συγκυβερνήτες Σαμαράς – Βενιζέλος, είναι η Βιοχάλκο. Η Βιοχάλκο αποτελούσε το μεγαλύτερο ελληνικό βιομηχανικό εξαγωγικό όμιλο, αλλά οδηγήθηκε στην απόφαση μεταφοράς της έδρας της στο Βέλγιο, συνεχίζοντας στο δρόμο που χάραξαν η CocaCola3Ε , η ΦΑΓΕ, η S & PΒιομηχανικά Ορυκτά, η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ. Η Βιοχάλκο, έχοντας 10 εργοστάσια και 7.500 εργαζομένους συνολικά αποχωρεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και μεταφέρεται στο Βέλγιο με στόχο να απορροφηθεί από την βέλγικη εταιρεία ViohalcoSA, η οποία και θα εισαχθεί με τη σειρά της στο χρηματιστήριο των Βρυξελλών. Μέχρι στιγμής, οι μετοχές των θυγατρικών της εταιρειών δεν διακινδυνεύουν σύμφωνα με ενημέρωση της ίδιας της εταιρείας, αλλά μέχρι πότε είναι το ζήτημα. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με τα 10 εργοστάσια και τους 7.500 εργαζόμενους της εταιρείας. Δεν γίνεται, κύριοι, να συνεχίσετε να κρύβεστε πίσω από τους πλασματικούς αριθμούς. Οι κίνδυνοι για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, όσο συνεχίζονται οι πολιτικές του Μνημονίου, είναι τεράστιες. Όπως επισημαίνει ο ΣΕΒ σε ανακοίνωσή του, το τελευταίο χρόνο όλο και περισσότερες βιομηχανίες  αποφασίζουν ή εξετάζουν την πιθανότητα να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό, μη αντέχοντας άλλο την έλλειψη ρευστότητας, την υπερφορολόγηση, το αβάσταχτο κόστος ενέργειας και το αντιεπενδυτικό περιβάλλον.  
Χωρίς μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, την δημιουργία ενιαίου και σταθερού φορολογικού συστήματος αλλά  και της ύπαρξης σταθερών εργασιακών σχέσεων που θα καταστήσουν όχι μόνο την οικονομία αλλά και την κοινωνία μας ανταγωνιστική, θα συνεχίζουμε να μετράμε «λουκέτα» και «ανέργους».
Η Νεολαία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, θα είναι μπροστά στον αγώνα για τον τερματισμό των πολιτικών αυτών και καλεί όλη την ελληνική κοινωνία σε συστράτευση σε έναν αγώνα για την καταδίκη και τη δημοκρατική ανατροπή των πολιτικών του Μνημονίου, που δεν έχουν στόχο την ανάπτυξη, ούτε την διαφάνεια για να μπει «τάξη» στο δημόσιο, παρά μόνο την πλήρη κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, για να είμαστε μια ζωή «αιχμάλωτοι» των δανείων και της δήθεν βοήθειας των δανειστών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου