Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Στο πλευρό των εργαζομένων στους ΟΤΑ οι γιατροί

Ενώση Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. 
"Ο κ. Λοβέρδος θυμάται τη δημόσια υγεία μόνον όταν πρόκειται για τους μετανάστες και τους εργαζόμενους. 
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τη γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, είτε πρόκειται για μολυσματικά προϊόντα που διακινούν ξένες αλυσίδες πολυκαταστημάτων, είτε πρόκειται για οικογένειες που βρίσκονται σε ανεργία και το μόνο που σκέφτονται είναι η ανώδυνη αυτοχειρία.

Δελτίον Κρίσης του Γιάννη Βαρουφάκη

Κάθε Παρασκευή, το Δελτίον Κρίσης του protagon.gr παρουσιάζει ένα απάνθισμα νέων και σχολίων από το ευρωπαϊκό/παγκόσμιο μέτωπο της Κρίσης. 
Προφανώς δεν καταφέρνει να καλύπτει όλα τα γεγονότα και όλες τις απόψεις. Αυτό που υπόσχεται είναι μια σύνοψη όσων διάβασα, είδα, (μερικές φορές) είπα ή άκουσα την εβδομάδα που πέρασε και τα οποία ίσως έχουν ενδιαφέρον για όσους παρακολουθούν την εξελισσόμενη Κρίση – ιδίως την Ευρωπαϊκή και διεθνή της διάσταση.

Η Μάχη της Επανακεφαλαιοποίησης

Προς διαγραφή η Κατσέλη;;!!!

Στη διαγραφή της Λούκας Κατσέλη προσανατολίζεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου εφόσον η πρώην υπουργός Οικονομίας και Εργασίας κάνει πράξη την πρόθεσή της να καταψηφίσει τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει το πάγωμα της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων. Το περιβόητο άρθρο 37.
Οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού εκτιμούν ότι έστω και οριακά, το πολυνομοσχέδιο θα περάσειαπό τη Βουλή, και έτσι θα αποτραπούν δραματικές εξελίξεις για τη χώρα, από τη στιγμή που η εκταμίευση της 6ης δόσης έχει συνδεθεί ευθέως με τα συγκεκριμένα μέτρα.

Έκκληση της ΠΑΣΚΕ Δημοσίου...

Απόσυρση του πολυνομοσχεδίου ή πτώση της κυβέρνησης
«Υποχρεώστε την κυβέρνηση να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο και αν αρνηθεί να το πράξει, καταψηφίστε το. Μη συμπράξετε στην απόλυτη εξαθλίωση της χώρας μας. Το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ είναι στα χέρια σας."
Η έκκληση των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚ-Δημοσίου) προς τους συντρόφους τους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης «έστω και την ύστατη ώρα να σταματήσουν τον κατήφορο της κυβέρνησης και να διασώσουν την τιμή και το κύρος της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης»,

OHE: “Τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα ίσως να παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα”

Tα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα ίσως να παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, λέει εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ, Cephas Lumina εμπειρογνώμονας των Ηνωμένων Εθνών για το εξωτερικό χρέος και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο  ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας στα Ηνωμένα Έθνη ειδικος για το εξωτερικό χρέος και τα ανθρώπινα δικαιώματα προειδοποίησε ότι τα μέτρα λιτότητας

Όλο το Παρασκήνιο στις εκλογές της ΠΕΔ Στερεάς

Όλοι "Χόρευαν στη  "παράγκα"  του Θωμά.
Το παρασκήνιο κυριάρχησε στις χθεσινές εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ). Ακόμη και την τελευταία στιγμή οι «μεγάλοι» συνδυασμοί προσπαθούσαν να πειθαρχήσουν στην όρεξη των μικρών, οι αξιώσεις των οποίων ήταν καθοριστικές ακόμη και σε ό,τι αφορά την εξέλιξη και τη σύνθεση του Δ.Σ.
Οι πρώτες εκλογές για την Περιφερειακή Ένωση των Δήμων σημαδεύτηκαν από κινήσεις τακτικής, έντονο παρασκήνιο, ανταλλαγές θέσεων και πολύ δε περισσότερο σημαδεύτηκαν  από έναν ανύπαρκτο πολιτικό  λόγο και από μια προσπάθεια αναζήτησης πολιτικής δικαιολογίας απ’ όλες τις πλευρές.

Ο Βαγγέλης υποδύεται τον Γιώργο.

O κ. Βενιζέλος οικειοθελώς, αυτοβούλως και με πλήρη συνείδηση επέλεξε να καταθέσει το πολιτικό του κεφάλαιο (κατά τα λεγόμενα του) για τη σωτηρία της χώρας. Ήδη μεσα σε τρείς μήνες το εξάντλησε. Ο κοινός και στοιχειώδης πολιτικός νούς το ανέμενε, το είχε προεξοφλήσει.
 Το αναπάντεχο, στην περίπτωση του κ. Βενιζέλου είναι η εξάντληση της ευφυϊας του. Οι συνεχείς αναφορές του σε άδικα και σκληρά μέτρα, οι κυνικά επαναλαμβανόμενες

Τι προβλέπεται μέχρι στιγμής στο πολυνομοσχέδιο σύμφωνα με τις έως τώρα αλλαγές!!!

-Το νέο Μισθολόγιο βαθμολόγιο θα εφαρμοστεί στους κληρικούς αλλά όχι στους αρχιερείς που εντάσσονται στα ειδικά μισθολόγια.
-Θα περικοπεί το επίδομα γάμου σε 285.000 περίπου υπαλλήλους των ειδικών μισθολογίων και θα αποδίδεται οικογενειακή παροχή. 
Η οικογενειακή παροχή θα οριστεί στα 50 ευρώ για ένα παιδί, στα 70 ευρώ για 2 παιδιά, στα 120 ευρώ για 3 παιδιά, στα 170 ευρώ για τέσσερα παιδιά και θα αυξάνεται κατά 70 ευρώ για κάθε επιπλεόν παιδί.

H Δήλωση:


Επειδή ο πρωθυπουργός κρύβεται και δεν προβλέπεται κάποια νέα ατάκα του, ας βολευτούμε με κάτι πιο απτό και προσεγγίσιμο.  Τι θα λέγατε, να γίνουμε η "Σομαλία του Βορρά";  

"Η ΝΔ δεν θέλει πραγματικά να προκαλέσει εκλογές"

Όχι σε πρόωρες εκλογές, ναι σε εθνική συνεννόηση για να βγει η Ελλάδα από το σημερινό αδιέξοδο, τονίζει σε συνέντευξή του προς τη DW ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Ντουίσμπουργκ/Έσσεν Χ. Γ. Άξτ
Ο καθηγητής Χάιντς Γιούργκεν Aξτ θεωρείται πολύ καλός γνώστης της ελληνικής πολιτικής και ειδικότερα της πορείας του κυβερνώντος κόμματος: «Εάν πιστέψει κανείς τις δημοσκοπήσεις, τότε η ΝΔ φέρεται να προηγείται με περίπου 10 %. Ωστόσο ένα ποσοστό της τάξης του 30 % δεν αρκεί για μια ευρεία κυβερνητική πλειοψηφία

Φάκελος με σφαίρες στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Μια άκρως ανησυχητική είδηση βγήκε στο φως της δημοσιότητας το πρωί του Σαββάτου, καθώς, αποκαλύφθηκε ότι την Τρίτη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν σε φάκελο που εστάλη ταχυδρομικώς, 3 σφαίρες, διαμετρήματος 9 χιλιοστών, οι οποίες συνοδεύονταν από σημείωμα το οποίο έγραφε : " υπάρχουν και άλλες για τους προδότες βουλετές ".
Αμέσως προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση και , υπό το φόβο κάποιου τρομοκρατικού χτυπήματος ειδοποιήθηκε η Ελληνικά Αστυνομία και η Κρατική Ασφάλεια.

ΘΩΜΑΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ: «ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΟΥΜΑΙ»

Την πρόθεσή του τελικά να ανεξαρτητοποιηθεί και όχι να παραιτηθεί, όπως αρχικά είχε πει, δηλώνει αποκλειστικά στην εφημερίδα "Karfitsa" ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης Θωμάς Ρομπόπουλος. Όπως αναφέρει ο βουλευτής μέσα στο Σαββατοκύριακο θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις καθώς οι πιέσεις που δέχτηκε από τους ψηφοφόρους του, αλλάζουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Ρομπόπουλος μιλώντας στην «K» της προηγούμενης εβδομάδας είχε δώσει το στίγμα των προθέσεων λέγοντας πως «ζούμε τον επίλογο μιας πράξης» ενώ είχε επικρίνει τη στάση της κυβέρνησης που δεν ζητά την άποψη των βουλευτών και τους θέλει απλούς «χειροκροτητές».

Θα τρελάνει κόσμο ο Θωμάς!! Δεν θα δούμε την Μαίρη!!

Ρομπόπουλος:"Δεν παραιτούμαι..... Ανεξαρτητοποιούμαι ! ! !

 "Δεν παραιτούμαι. Ανεξαρτητοποιούμαι.. δηλώνη τώρα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομποπουλους στο αυριανο φύλλο της εφημερίδας "Karfitsa". Όπως μας πληροφόρησαν τα παιδιά από την "Karfitsa"

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Γιατί κάποιες τροφές φέρνουν αέρια;

Είναι γνωστό σε όλους πως υπάρχουν κάποιες τροφές που προκαλούν…θορυβώδη και βρωμερά αέρια!
Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχουν υψηλό αριθμό σακχάρων που ο οργανισμός δεν μπορεί να χωνέψει.
Όταν τα σάκχαρα φτάνουν στα έντερά μας, αρχίζουν να παράγουν μεγάλες ποσότητες αερίων.
Στην παραγωγή αερίων βοηθούν επίσης ο αέρας που αναπνέουμε και φτάνει στα έντερα μεσω του αίματος, αλλά και το σάλιο που αντιδρά με τα οξέα του στομαχιού μας και σχηματίζει διοξείδιο του άνθρακα.

Το Top-10 των τροφών που προκαλούν…θόρυβο !

Τέλος τα Media Markt και τα Saturn απο την Ελλάδα!

Εκατοντάδες θέσεις εργασίας αναμένεται να χαθούν καθώς η μια μετά την άλλη απο τις επιχειρήσεις μεγαθήρια στην Ελλάδα κλείνουν τα καταστήματα τους και αποχωρούν απο την Ελληνική αγορά. Στις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί το κλείσιμο δύο πολυκαταστημάτων της πολυεθνικής MediaMarkt.  
Το πρώτο είναι το πολυκατάστημα στο Παλαιό Φάληρο και το δεύτερο στην Πυλαία Θεσσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται πλήρης αποχώρηση της εταιρείας εώς την Άνοιξη.

Καλσόν για "άνδρες" για τις "δύσκολες ώρες"!!!


Τα πενάκια της ημέρας!!!


Λαγκάρντ προς Αβραμόπουλο: Ανάγκη ευρύτερης πολιτικής συναίνεσης

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης ΑβραμόπουλοςΑιφνιδιαστική και εκτός επίσημου προγράμματος συνάντηση με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ είχε στην Ουάσινγκτον ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος. 
Ενώ αρνήθηκε να φωτογραφηθεί μαζί του
 «Να υπάρξει έστω και τώρα προσέγγιση των δυο κομμάτων εξουσίας και υιοθέτηση κοινών θέσεων που θα αποπνέουν αίσθηση συνέχειας στη διαχείριση της κρίσης χρέους», ζήτησε η Κριστίν Λαγκάρντ από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο κατά την 45λεπτη συνάντηση που είχαν χθες στην έδρα του ΔΝΤ.

Εκπαιδευτικοί με ανησυχίες

ΣΤΗΝ Αθήνα, στις περιοχές Αμπελοκήπων-Ερυθρού-Πολυγώνου, οι σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων οργανώνουν για αύριο εκδήλωση διαμαρτυρίας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται Σάββατο, μη εργάσιμη μέρα για τους εκπαιδευτικούς.
Αντικείμενο της διαμαρτυρίας δεν είναι η αποκοπή των μισθών τους, ούτε οι κλίμακες εισδοχής, ούτε το εφάπαξ τους, αλλά όσα συμβαίνουν στα σχολεία σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ένας γονιός αυτοκτόνησε μη αντέχοντας την ανεργία, ενώ τελευταία παρατηρήθηκαν μέχρι και λιποθυμίες μικρών μαθητών από ασιτία. 

ΚΟΣΜΟΣ Παραιτήθηκε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, Λίαμ Φοξ, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τους στενούς δεσμούς που διατηρούσε με επιχειρηματία.

Κατέβηκε και από το τραίνο του ΠΑΣΟΚ και η ΠΑΣΚΕ Αυτοδιοίκησης

Την αποχώρηση της ΠΑΣΚΕ Αυτοδιοίκησης από το «σημερινό ΠΑΣΟΚ» ανακοίνωσε  ο Θέμης Μπαλασόπουλος, γραμματέας της κλαδικής οργάνωσης του κόμματος και πρόεδρος  της Ομοσπονδίας των 70.000 εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Πρόκειται για την δεύτερη αποχώρηση συνδικαλιστών από το κυβερνών κόμμα μετά την αποχώρηση της ΠΑΣΚΕ Σιδηροδρομικών πριν από λίγες μέρες. Ο κ. Μπαλασόπουλος, διοικητικός υπάλληλος του Δήμου Γλυφάδας, με 28 χρόνια υπηρεσίας έδωσε συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία όπου εξηγεί τι σηματοδοτεί η απόφαση της ΠΑΣΚΕ για αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ.
Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Διέγραψε η Ν.Δ. τον Θύμιο Λυμπερόπουλο

Τη διαγραφή του προέδρου των ιδιοκτητών ταξί ανακοίνωσε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μετά από δηλώσεις του Θ.Λυμπερόπουλου, ο οποίος απείλησε ότι «θα λιώσει» τον διοικητή του ΙΚΑ, με αφορμή το ζήτημα της καταβολής των εισφορών των οδηγών ταξί από τους ιδιοκτήτες τις ημέρες των απεργιών.
«Του είπα ότι είναι το μεγαλύτερο φασισταριό. Του είπα ότι εγώ δεν πίνω ούζα στις πλατείες και στις παραλίες. Του είπα ότι θα τον λιώσω μαζί με εσάς την επόμενη φορά που δεν θα πάρει πίσω αυτήν εγκύκλιο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση των ιδιοκτητών ταξί.

Ρομπόπουλε παραιτήσου, για ν' ανέβει το ηθικό μας!

Μετά τις δηλώσεις του βουλευτή του Πασοκ Θωμά Ρομπόπουλου, περί παραιτήσεώς του την Δευτέρα, περιμένουμε πώς και πώς την αντικαταστάτριά του κ.Μαίρη Ακριβοπούλου στη Θεσ/κη

Εκβιάζει και απειλεί...


Σκληραίνει τη θέση της η κυβέρνηση και υπογράφει διάταξη για απόλυση των εργαζομένων στους ΟΤΑ (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) αν το Σαββατοκύριακο δεν συνδράμουν  τους ιδιώτες να μαζεύψουν τα σκουπίδια.

Νωρίτερα το πλαφόν στα καύσιμα...Αποκλειστικό

Πλαφόν στις τιμές των καυσίμων  τελικά πριν από λίγο επέβαλλε πριν από λίγο το ΥΠΑΝ για όσο διαρκέσει η απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων επιβάλλει το υπουργείο Ανάπτυξης για να προλάβει τυχόν κρούσματα κερδοσκοπίας.


Οι ανώτατες τιμές καταναλωτή ανά νομό έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://www.fuelprices.gr. 
Το πλαφόν θα αφορά καύσιμα παντός τύπου και θα αντιστοιχεί στη μέση τιμή για την Εύβοια είναι

Σίγησαν τα BlackBerry ..

Στην αρχή σίγησαν τα BlackBerry σε Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή. Χιλιάδες χρήστες σε αυτές τις περιοχές ανέφεραν προβλήματα στις υπηρεσίες email και instant messaging
Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι η κατάσταση είχε αρχίσει να βαίνει προς ομαλοποίηση, τα προβλήματα επεκτάθηκαν και στη Νότια Αμερική. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η λαίλαπα χτύπησε την Τετάρτη και τη Βόρεια Αμερική.

Προληπτικό πλαφόν στα καύσιμα

Πλαφόν στις τιμές των καυσίμων από τα μεσάνυχτα και για όσο διαρκέσει η απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων επιβάλλει το υπουργείο Ανάπτυξης για να προλάβει τυχόν κρούσματα κερδοσκοπίας.


Το πλαφόν θα αφορά καύσιμα παντός τύπου και θα αντιστοιχεί στη μέση τιμή που καταγράφηκε χθες, Πέμπτη, σε κάθε νομό της χώρας.

Άσκηση και δίαιτα για υπέρταση

Η αυξημένη αρτηριακή πίεση ή αλλιώς υπέρταση, αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα (εγκεφαλικά επεισόδια, στεφανιαία νόσο κτλ) και … πιστεύεται ότι προσβάλλει περισσότερο από το ένα τρίτο του ενήλικου πληθυσμού.
Όσο υψηλότερη είναι μάλιστα η αρτηριακή πίεση, τόσο αυξάνεται και ο κίνδυνος εμφάνισης των νοσημάτων αυτών. Δυστυχώς, η αυξημένη αρτηριακή πίεση δεν προκαλεί κάποιο άμεσο σύμπτωμα, ώστε να ανησυχήσει κανείς. Από τη στιγμή που θα εμφανισθεί, προσλαμβάνει το χαρακτήρα χρόνιας κατάστασης.

Μέχρι και η Deutsche Bank απειλείται με υποβάθμιση

Ο οίκος αξιολόγησης της Fitch έχει πάρει φόρα και απειλεί με νέες υποβαθμίσεις.
Αυτή την φορά στο στόχαστρο του μπαίνουν 12 τράπεζες, όπως η Deutsche Bank, η βρετανική Barclays και οι γαλλικές BNP Paribas και Societe General, ενώ την ίδια στιγμή υποβαθμίζονται δύο μικρότερες γερμανικές τράπεζες.
Αιτία; Tο «επιχειρηματικό μοντέλο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, που τις καθιστά ευάλωτες στις αυξανόμενες δυσκολίες» αναφέρει ο Fitch.

Κατά του μεγαλύτερου «κουρέματος» ο Σάλλας

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας με ανακοίνωση του τάσσεται κατά του επιπλέον «κουρέματος» του ελληνικού χρέους .
Ο κ. Σάλλας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτοί που υποστηρίζουν το μεγάλο «κούρεμα» των Ελληνικών Ομολόγων, δηλαδή το πάνω από 21%, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
Στην πρώτη ανήκουν εκείνοι που δεν έχουν να χάσουν τίποτα, ούτε από την κατάρρευση της Ελλάδας και φυσικά ούτε από τα χαρτοφυλάκια τους.

Ανοίγει ο δρόμος για την «επιστράτευση» των απεργών στο τομέα της καθαριότητας

Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε το μεσημέρι επείγουσα υγειονομική διάταξη για τα σκουπίδια, κίνηση που ανοίγει τον δρόμο για την «επιστράτευση» των απεργών στον τομέα της καθαριότητας.
Πλέον αναμένεται σχετική απόφαση από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών , Ελένης Ράικου με βάση την υγειονομική διάταξη έτσι ώστε να παρέμβουν οι αστυνομικές Αρχές και να ανοίξουν οι ΧΥΤΑ.

Εφιαλτικές προβλέψεις από την Εθνική για ύφεση, ανεργία και εισοδήματα

Πολύ μεγαλύτερη ύφεση και ανεργία προβλέπουν οι αναλυτές της Εθνικής Τράπεζας, επισημαίνοντας ότι η τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή που επιχειρείται εν μέσω αρνητικού οικονομικού περιβάλλοντος θα αφήσει βαθιά τα σημάδια της.
Γι' αυτό, άλλωστε, οι αναλυτές της Τράπεζας σημειώνουν ότι το βάρος θα πρέπει να πέσει εφεξής σε δράσεις όπως η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και οι περικοπές των δημόσιων δαπανών, έτσι ώστε και μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή να έχουν τα μέτρα αλλά και να μη χαθεί το τρένο της ανάπτυξης.

Τα χειρότερα είναι μπροστά... Θα πληρώσουμε μαζεμένους τρεις κεφαλικούς φόρους!


Τα μισά λεφτά από όσα θα βγάλουν (αν έχουν δουλειά) οι έλληνες πολίτες το 2012 θέλει να αρπάξει άμεσα το Κράτος, μέσα στο 2012.

Για να το καταφέρει, το υπουργείο Οικονομικών επινόησε μια νέα «μηχανή αφαίμαξης»: θα επιβάλλει άμεσους φόρους στο εισόδημα που συνολικά φτάνουν έως και στο 60% των εισοδημάτων της χρονιάς! Διαβάστε αναλυτικά τι θα μας πάρει η εφορία!!

ΠΑΓΩΜΑ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ «ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ»

Οι διορθώσεις που έκανε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος, με τροπολογίες στη Βουλή, στο επίμαχο νομοσχέδιο κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων, της εφεδρείας και των νέων περικοπών στις συντάξεις, προβλέπεται ότι οι συνταξιούχοι δεν θα ξαναπάρουν αύξηση μέχρι και το 2015, μέχρι το ίδιο έτος παρατείνεται και η εφεδρεία, ενώ οι κλαδικές συμβάσεις δεν θα επεκτείνονται καθ' όλη τη διάρκεια του Μεσοπρόθεσμου, το οποίο, εντελώς ξαφνικά, θα διαρκέσει μέχρι το 2015, αν και η χώρα, υποτίθεται, ότι θα βγει στις αγορές να δανειστεί το 2014. Αρα θα έχει διορθώσει το δημόσια οικονομικά της....

Κατάθεση Κουσελά στον εισαγγελέα για τη λίστα οφειλετών

Στον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη κατέθεσε το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς για την υπόθεση της λίστας των φοροφυγάδων που, όπως ο ίδιος φέρεται να έχει υποστηρίξει, είχε παραδώσει στο υπουργείο Οικονομικών κατά την υποχώρησή του.
Παρά το γεγονός ότι ο κ. Κουσελάς ανασκεύασε αργότερα τις δηλώσεις του, ο εισαγγελέας τον είχε ήδη καλέσει προκειμένου να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις τις οποίες και φέρεται να έδωσε.

"Επιδημία" τυφλών και βαρέως αναπήρων στη Βοιωτία

«Επιδημία» τυφλών και βαρέως αναπήρων φαίνεται ότι πλήττει τέσσερις περιοχές της χώρας! Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος, Βοιωτία και Κόρινθος παρουσιάζουν την τελευταία τριετία εντυπωσιακή αύξηση στον αριθμό των ατόμων που δικαιούνται επίδομα λόγω αναπηρίας και τυφλότητας, γεγονός που έχει ήδη κινητοποιήσει τον αρμόδιο ελεγκτικό μηχανισμό του ΙΚΑ και του υπουργείου Υγείας.

Την ΔευτέραΗ υποδοχή της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Μεγαλομάτας

Για δέκατη ένατη συνεχή χρονιά, πρόκειται να πραγματοποιηθούν, με τη Χάρη του Θεού, στην Πόλη της Χαλκίδος και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, οι εορταστικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Προστάτου μας Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ».
Στις Εκδηλώσεις αυτές, έχουμε την ευλογημένη παράδοση να μεταφέρεται από κάποια Ενορία της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας κυρίως, μία από τις ιστορικές και σεβάσμιες Ιερές Εικόνες της Παναγίας μας, για να συνεορτάσει με τον Άγιο Δημήτριο

ΓΙΑΤΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ;


Η απόφαση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου να αναθέσει μελέτες για την χωροθέτηση δύο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στα όρια του δήμου προκειμένου να μεταφορτώνονται και να μεταφέρονται στα απορρίμματα στον άγνωστο ΧΥΤΥ ή ΧΥΤΑ δεν φαίνεται να βασίζεται σε κάποια μελέτη σκοπιμότητας, σε οικονομοτεχνική μελέτη κόστους οφέλους και πολύ περισσότερο δεν φαίνεται να συνδέεται με την χωροθέτηση του ΧΥΤΥ στην Νότια Εύβοια ή την διάθεση των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ της Χαλκίδας ή αλλού.

Σύσκεψη για απλούστευση διαδικασιών στη χορήγηση άδειας


Σύσκεψη για το θέμα «Άδειας χρήσης νερού» που αφορά τους αγρότες πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη περιβάλλοντος Νίκου Μπέτσιου στα γραφεία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
Παρόντες ήταν ο Διευθυντής και οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης και των τμημάτων των περιφερειακών ενοτήτων περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας, καθώς επίσης και ο Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος .

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Τα Σκουπίδια


Οι αποχωρήσεις ολόκληρων οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται ...

Οι αποχωρήσεις ολόκληρων οργανώσεων  του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται και φέρνουν το Κίνημα στα πρόθυρα της διάλυσης! Η αριστερή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ διασπάται, δίχως να παραδίδει τα σύμβολα και τις σφραγίδες της στο κόμμα του Καρχιμάκη και του Παπανδρέου.  
Υψώνουν τις κοκκινοπράσινες σημαίες, που αναφέρονται στην καταγωγή του ΠΑΣΟΚ από το ΠΑΚ και δηλώνουν ανένδοτο αγώνα ανατροπής της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΠΑΣΚ καθηγητών Βοιωτίας.
Ακολουθεί το κείμενο τους :
Ανοικτή επιστολή εκπαιδευτικών – συνδικαλιστών Π.Α.Σ.Κ. Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας

Αναστολή των κλαδικών συμβάσεων έως το 2014 ανακοίνωσε ο Ευ.Βενιζέλος

Την αναστολή των κλαδικών συμβάσεων έως το τέλος του Μεσοπρόθεσμου ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης της συλλογικής σύμβασης, αλλά ξεκαθάρισε ότι προϋπόθεση για την καταβολή της 6ης δόσης αποτελεί η υπερψήφιση του άρθρου 37, που αφορά το πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων.

Επέτειος της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς

Σαν σήμερα, πριν από 67 χρόνια (12/10/1944) σήμανε το τέλος της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, με τους Γερμανούς να αποχωρούν από την Αθήνα. ήμερα, η Ελλάδα θεωρητικά είναι ελεύθερη, οι Γερμανοί, όμως είναι εδώ και δεν σκοπεύουν να φύγουν σύντομα.
Το 1944 οι Αθηναίοι πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους, έπειτα από την υποστολή της ναζιστικής σημαίας στην Ακρόπολη που έφερε τέλος στην κατοχή των 1.625 ημερών. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει, η «σύγχρονη» Ελλάδα εξελίχθηκε (;) σε μία ευρωπαϊκή χώρα, συμμετέχοντας στην ενιαία Ευρώπη ως ισότιμος (;) εταίρος.

Καταρρέει πλέον το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις!!!

Πάνω από 11 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΠΑΣΟΚ στη δημοσκόπηση της VPRC για τα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ"...
Ριζικές αλλαγές αναμένονται στο πολιτικό σκηνικό που μέσα σε ένα εκρηκτικό κοινωνικό κλίμα, βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους αναδιάρθρωσης. Ο μεταπολιτευτικός δικομματισμός –το εργαλείο λειτουργίας, δηλαδή, του πολιτικού συστήματος– φαίνεται να αποτελεί παρελθόν. Το ΠΑΣΟΚ, το σημαντικότερο κομματικό φαινόμενο της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας, βρίσκεται μια ανάσα πριν από τη δραματική και ανεπίστρεπτη συρρίκνωση.

Είναι οι καταθέσεις μας, είναι σίγουρες;

Οι περισσότεροι, μεγαλώσαμε με την ιδέα πως οι καταθέσεις μας, στις Τράπεζες, είναι σίγουρες.

Είναι όμως έτσι;

Μια ματιά στα στοιχεία, σε συνδυασμό με την κοινή λογική, μας αποδεικνύει πως η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Κάθε άλλο παρά σίγουρες, είναι οι καταθέσεις στις Τράπεζες.

Ας υποθέσουμε, το πιο πιθανό, πως έχετε καταθέσεις σε Ελληνικές τράπεζες. Σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, υποτίθεται πως θα μας αποζημιώσει το ταμείο εγγύησης καταθέσεων. 

Έλληνες επιχειρηματίες καταδίδουν την χώρα στην Τρόικα!!!

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και μαζί και η ΓΣΕΒΕΕ κατήγγειλαν χθες στη Βουλή παρεμβάσεις επιχειρηματικών και εξωθεσμικών κύκλων προς την τρόικα, προκειμένου να αποδυναμωθεί ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Επιτέλους, έπρεπε να διαλυθούν τα πάντα για να ξυπνήσουν τα συνδικάτα και να καταδικάσουν το σχέδιο της κυβέρνησης για «κολεγιά» με τους νταβατζήδες και τα μεγάλα συμφέροντα.

Η κυβερνηση ίδρυσε …

Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι...

Οι 77 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ VS  30000 ΕΦΕΔΡΙΕΣ 

Άμα λέμε  εδώ ότι οι περισσότεροι υπουργοί παίρνουν τα λεφτα της τρόικα και την κοροϊδεύουν και  το μοναδικό πλάνο τους είναι να συνεχίσουν να τα παίρνουν και να βολέψουν κάνα κολλητό!!!
Ποια εθνική οικονομία τώρα πότε Έλληνες υπουργοί νοιάστηκαν για την εθνική οικονομία; Σε αυτή την χώρα είναι γνωστό ότι λεφτά υπάρχουν… 
 Η ΝΔ τον Αύγουστο είχε καταγγείλει την ίδρυση 77 νέων οργανισμών, Γενικών και Ειδικών Γραμματειών.

128 εκατ. ευρώ τα χρέη της ΝΔ

Στο ποσό των 128 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη της ΝΔ, όπως παραδέχτηκε ο γενικός διευθυντής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θανάσης Σκορδάς, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα FM 99,5.
«Είναι ακριβές ότι η ΝΔ έχει ένα μεγάλο χρέος, που αγγίζει τα 128 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει όμως να τονιστεί ότι τον τελευταίο χρόνο έχουμε πετύχει μια μεγάλη μείωση στις λειτουργικές μας δαπάνες κατά 46%», είπε, ενώ αναγνώρισε καθυστερήσεις στην καταβολή των αμοιβών των εργαζομένων στο κόμμα.

Λούκα Κατσέλη: Δεν θα ψηφίσω το άρθρο για τις εργασιακές συμβάσεις

«Δεν μπορώ να ψηφίσω το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που αφορά τις συμβάσεις εργασίας με την σημερινή του μορφή», δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξή της στο δελτίο ειδήσεων του Mega.
Η κυρία Κατσέλη είπε ότι η ίδια ως υπουργός Εργασίας είχε βρει συμβιβαστική λύση για το θέμα των κλαδικών συμβάσεων με την τρόικα και υπογράμμισε ότι η λύση αυτή δεν πρέπει να ανατραπεί.