Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Μέχρι και η Deutsche Bank απειλείται με υποβάθμιση

Ο οίκος αξιολόγησης της Fitch έχει πάρει φόρα και απειλεί με νέες υποβαθμίσεις.
Αυτή την φορά στο στόχαστρο του μπαίνουν 12 τράπεζες, όπως η Deutsche Bank, η βρετανική Barclays και οι γαλλικές BNP Paribas και Societe General, ενώ την ίδια στιγμή υποβαθμίζονται δύο μικρότερες γερμανικές τράπεζες.
Αιτία; Tο «επιχειρηματικό μοντέλο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, που τις καθιστά ευάλωτες στις αυξανόμενες δυσκολίες» αναφέρει ο Fitch.

Σε ανακοίνωσή του οίκου αναφέρεται ότι οι τράπεζες ανήκουν στις μεγαλύτερες του κόσμου. «Η νεότερη ιστορία δείχνει ωστόσο ότι ακόμα και μεγάλες τράπεζες μπορεί να καταρρεύσουν», τονίζεται χαρακτηριστικά.
Και η ανακοίνωση καταλήγει επισημαίνοντας ότι οι σημερινοί κίνδυνοι έχουν μεγάλες ομοιότητες με εκείνους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008.
Υποβάθμιση LBB και Berlin-Hannoversche Hypothekenbank
Για δύο μικρότερες γερμανικές τράπεζες, την Landesbank Berlin και την Berlin-Hannoversche Hypothekenbank η Fitch πραγματοποίησε τις απειλές του προχωρώντας σε υποβάθμισή τους κατά μία μονάδα σε A+, αξιολογώντας ωστόσο ως «σταθερές» τις προοπτικές τους. Όπως ανακοίνωσε ο Fitch το νέο επίπεδο πιστοληπτικής ικανότητας ανταποκρίνεται καλύτερα στην σταθερότητα των τραπεζών αυτών.
Με «αρνητικό πρόσημο» μπαίνουν στο στόχαστρο της Fitch και αμερικανικές τράπεζες όπως η Goldman Sachs και Morgan Stanley, ενώ αρνητικές χαρακτηρίζονται οι προοπτικές για την Bank of America.
Αλώβητες παραμένουν ακόμα δύο μεγάλες αμερικανικές τράπεζες: η CitIgroup και η JPMorgan.
  πήγη Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου