Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ Μπιζνες, κουμπάροι και κουτσομπολιά

Ο Υπουργός άμυνας της Βρετανίας Λίαμ Φοξ εδώ και λίγα 24ωρα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα λόγω των σχέσεων του με τον κουμπάρο του Ανταμ Γουέριτι, ο οποίος τον συνόδευε ακόμα και σε υπηρεσιακά ταξίδια στο εξωτερικό, εμφανιζόμενος ως σύμβουλος του υπουργού
Ο Γουέριτι είναι επιχειρηματίας και φέρεται πως η σχέση του με τον υπουργό τον διευκόλυνε στις δραστηριότητες του. Ωστόσο έχουν προκύψει και άλλες φήμες γύρω από την σχέση των δύο ανδρών αφού συχνά ο Φοξ παρέτεινε την παραμονή του στο εξωτερικό και διέμενε σε πολυτελή ξενοδοχεία με τον κουμπάρο του.

Επίσης μόλις χθες προέκυψε ακόμα ένα θέμα σε σχέση με διάρρηξη που είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του 2010 στην οικία  του Φοξ. Τότε είχε δηλωθεί πως στο σπίτι ήταν μόνος του. Ωστόσο αποκαλύφθηκε ότι στην κρεβατοκάμαρα της οικίας του Φοξ βρισκόταν κάποιος άνδρας την ταυτότητα του οποίου αρνείτε να αποκαλύψει ο υπουργός.
θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκείνη την περίοδο η σύζυγος του Λίαμ Φοξ βρισκόταν στο εξωτερικό και είχε αποκλεισθεί λόγω της ακύρωσης πτήσεων που επιβλήθηκαν από ηφαιστιακή τέφρα.
Ο Λίαμ Φοξ δηλώνει πως ο ίδιος ποτέ δεν είχε ισχυριστεί ότι βρισκόταν μόνος στο σπίτι και υποστήριξε ότι φιλοξενούσε κάποιον φίλο του ο οποίος είχε πιει και δεν μπορούσε να οδηγήσει.
Ο υπουργός απασχόλησης της Βρετανικής Κυβέρνησης παραδέχθηκε ότι κυκλοφορούν διάφορες φήμες για την σεξουαλικότητα του υπουργού άμυνας, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες.

Ο κουμπάρος και οι μπίζνες

Ο βρετανός υπουργός Άμυνας Λίαμ Φοξ, κατηγορείται ότι παρενέβη τους υπουργικούς κανόνες στις συναλλαγές του με τον κουμπάρο του  που έχει επιχειρηματικά συμφέροντα στον αμυντικό τομέα. Σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου σημειώνεται πως ο Φοξ διέπραξε "σοβαρά λάθη".

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον απαντούσε στα ευρήματα μίας προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τη σχέση του Φοξ με τον Άνταμ Γουέριτι, κουμπάρο του και επιχειρηματία. Ο βρετανός υπουργός δέχεται πιέσεις τον τελευταίο καιρό καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι παραβίασε τους υπουργικούς κανόνες και έβαλε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας προσφέροντας στον Γουέριτι, που δεν έχει επίσημη θέση στο υπουργείο, πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες.

"Είναι ξεκάθαρο, όπως το δήλωσε ο Λίαμ Φοξ, ότι έγιναν σοβαρά λάθη καθώς δεν διαχώρισε ξεκάθαρα τις επαγγελματικές του ευθύνες από τις προσωπικές του σχέσεις και αυτό έχει προφανώς εγείρει ερωτήματα σχετικά με ενδεχόμενες απρέπειες και την πιθανότητα σύγκρουσης συμφερόντων", δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Κάμερον.

Ο ίδιος ο Φοξ είχε ζητήσει την Παρασκευή από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Άμυνας να ερευνήσει τις κατηγορίες, ότι οι σχέσεις του με τον Γουέριτι έθεσαν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Βρετανίας.  Οι ισχυρισμοί αυτοί ήρθαν στο φως της δημοσιότητας όταν έγινε γνωστό ότι ο Γουέριτι, που είναι και κουμπάρος του Φοξ, επισκέφθηκε τον υπουργό 14 φορές τους τελευταίους 16 μήνες στο υπουργείο στο κεντρικό Λονδίνο. 
Επιπλέον δημοσιεύθηκε και μία φωτογραφία του Γουέριτι με τον Φοξ στη Σρι Λάνκα, όπου ο βρετανός υπουργός πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη. Μάλιστα αν και ο Γουέριτι δεν είναι υπάλληλος του υπουργείου φέρεται να μοιράζει κάρτες στις οποίες χαρακτηρίζει τον εαυτό του "σύμβουλο" του υπουργού. 
Ο Φοξ από τη μεριά του έχει αρνηθεί ότι βοήθησε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Γουέριτι προσφέροντάς του πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες , αλλά και ότι επωφελήθηκε προσωπικά από τη σχέση τους.  

Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου