Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Επέτειος της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς

Σαν σήμερα, πριν από 67 χρόνια (12/10/1944) σήμανε το τέλος της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, με τους Γερμανούς να αποχωρούν από την Αθήνα. ήμερα, η Ελλάδα θεωρητικά είναι ελεύθερη, οι Γερμανοί, όμως είναι εδώ και δεν σκοπεύουν να φύγουν σύντομα.
Το 1944 οι Αθηναίοι πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους, έπειτα από την υποστολή της ναζιστικής σημαίας στην Ακρόπολη που έφερε τέλος στην κατοχή των 1.625 ημερών. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει, η «σύγχρονη» Ελλάδα εξελίχθηκε (;) σε μία ευρωπαϊκή χώρα, συμμετέχοντας στην ενιαία Ευρώπη ως ισότιμος (;) εταίρος.

Παρ’ όλα αυτά, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά σήμερα, αφού υπό την απειλή της χρεοκοπίας και όχι των όπλων πλέον, η χώρα μας βρίσκεται σε συνθήκες που θυμίζουν οικονομική κατοχή. 
 Πολύ πιο ύπουλη, αργή και βασανιστική για τους έλληνες πολίτες. Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι υπό τον έλεγχο του Βερολίνου, εξαρτώμενη από τα σχέδια της Μέρκελ και κυρίως, των τραπεζικών ιδρυμάτων της ισχυρότερης οικονομίας της Ε.Ε.

Μία ακόμη αντίθεση ιστορικής σημασίας; Ο παππούς του νυν πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γεώργιος Παπανδρέου, έφτασε στην Αθήνα έξι μέρες αργότερα, επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, ενώ σήμερα ο εγγονός του, Γιώργος Παπανδρέου κατηγορείται ότι παρέδωσε τη χώρα στα χέρια των Γερμανών, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου