Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΘΩΜΑΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ: «ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΟΥΜΑΙ»

Την πρόθεσή του τελικά να ανεξαρτητοποιηθεί και όχι να παραιτηθεί, όπως αρχικά είχε πει, δηλώνει αποκλειστικά στην εφημερίδα "Karfitsa" ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης Θωμάς Ρομπόπουλος. Όπως αναφέρει ο βουλευτής μέσα στο Σαββατοκύριακο θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις καθώς οι πιέσεις που δέχτηκε από τους ψηφοφόρους του, αλλάζουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Ρομπόπουλος μιλώντας στην «K» της προηγούμενης εβδομάδας είχε δώσει το στίγμα των προθέσεων λέγοντας πως «ζούμε τον επίλογο μιας πράξης» ενώ είχε επικρίνει τη στάση της κυβέρνησης που δεν ζητά την άποψη των βουλευτών και τους θέλει απλούς «χειροκροτητές».

«Τη Δευτέρα θα ανακοινώσω αν τελικά θα παραιτηθώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και θα παραχωρήσω την έδρα μου στο κόμμα ή αν θα ανεξαρτητοποιηθώ» σχολιάζει ο ίδιος και συμπληρώνει πως «μόλις ανακοίνωσα τις προθέσεις μου, ο κόσμος με αγκάλιασε, επικοινώνησε μαζί μου και με παρότρυνε να παραμείνω στη Βουλή. Άνθρωποι που με συνάντησαν στο δρόμο μου έλεγαν μη φύγεις. Μέσα στη Βουλή θέλουμε ανθρώπους σαν και εσένα που λες τα πράγματα με το όνομά τους».
Προσωπικοί λόγοι
Όπως ξεκαθαρίζει στην «K» ο κ. Ρομπόπουλος μετά τις δηλώσεις δυσαρέσκειάς του για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κυβέρνηση, κανένας από το ΠΑΣΟΚ δεν επικοινώνησε μαζί του, προκειμένου να του αλλάξει άποψη. «Στο κόμμα είπα πως απομακρύνομαι για προσωπικούς λόγους» σχολιάζει ο κ. Ρομπόπουλος. Χτες πάντως, με δηλώσεις του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» είχε αναφέρει πως θα παραιτηθεί και την θέση του στη Βουλή θα καταλάβει ο πρώτος επιλαχών.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του 2009 στη σειρά κατάταξης βρίσκεται ο εκλιπών πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Νίκος Γιαννόπουλος και ακολουθούν η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Βούλα Τεκτονίδου και η ηθοποιός και δικηγόρος κ. Μαίρη Ακριβοπούλου. Η κ. Τεκτονίδου άφησε να εννοηθεί πως τελικά θα δεχτεί να μπει στη Βουλή.
Φέρνει εκλογές;
Αν τελικά ο κ. Ρομπόπουλος αποφασίσει να ανεξαρτητοποιηθεί και όχι να παραιτηθεί δημιουργείται μείζον πολιτικό ζήτημα και επαναφέρει τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής, καθώς ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει δηλώσει στο παρελθόν πως με 153 βουλευτές δεν πρόκειται να κυβερνήσει.

karfitsa ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου