Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Εκπαιδευτικοί με ανησυχίες

ΣΤΗΝ Αθήνα, στις περιοχές Αμπελοκήπων-Ερυθρού-Πολυγώνου, οι σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων οργανώνουν για αύριο εκδήλωση διαμαρτυρίας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται Σάββατο, μη εργάσιμη μέρα για τους εκπαιδευτικούς.
Αντικείμενο της διαμαρτυρίας δεν είναι η αποκοπή των μισθών τους, ούτε οι κλίμακες εισδοχής, ούτε το εφάπαξ τους, αλλά όσα συμβαίνουν στα σχολεία σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ένας γονιός αυτοκτόνησε μη αντέχοντας την ανεργία, ενώ τελευταία παρατηρήθηκαν μέχρι και λιποθυμίες μικρών μαθητών από ασιτία. 


«Είναι επιτακτική η ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού όλων των σωματείων και φορέων της περιοχής για την ανάσχεση της λαίλαπας των αντιλαϊκών μέτρων», αναφέρει η ανακοίνωση. Τα μέλη του Συλλόγου δεσμεύονται, επίσης, «να προωθήσουν τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης, ώστε να αντιμετωπίζονται τα πρακτικά προβλήματα επιβίωσης συμπολιτών που εξαθλιώνονται, αλλά και τα προβλήματα των νέων που σήμερα στοχοποιούνται από τους μηχανισμούς καταστολής».

Οι εκπαιδευτικοί της εν λόγω περιοχής καλούν τους συναδέλφους τους και τους Συλλόγους Γονέων σε κάθε σχολικό συγκρότημα, να προχωρήσουν σε συγκρότηση επιτροπών αλληλεγγύης και να καταρτίσουν κοινά προγράμματα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τη στήριξη παιδιών και οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα».
 
Όταν φτάσει ο μαθητής σου να λιποθυμά μπροστά σου γιατί έχει μέρες να φάει, όταν χάνει τον πατέρα του γιατί δεν άντεξε χωρίς δουλειά, φυσικά κινητοποιούνται όλες σου οι ευαισθησίες. Δεν μπορείς εσύ ο εκπαιδευτικός να μετράς τα 100 ευρώ που θα χάσεις από τα 2.000. Δεν μπορείς να βλέπεις αυτά τα φαινόμενα και να λες «ας φορολογηθούν οι πλούσιοι».

Δεν είναι ανάγκη όμως να φτάσει η χώρα σε τέτοια τραγική κατάντια για να ευαισθητοποιηθούμε και να σταματήσουμε να μετράμε ο καθένας τα δικά του κουκιά. Να κατεβαίνουμε στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα λίγα που θα χάσουμε όταν πολλοί τα χάνουν όλα. Το να φορολογηθούν οι πλούσιοι είναι ένα αιώνιο αίτημα που δεν θα επιτευχθεί με το να απέχουν οι εκπαιδευτικοί από τις όποιες εξωδιδακτικές δραστηριότητες. Οι ευαισθησίες θα πρέπει να επιδεικνύονται πριν φτάσουν να λιποθυμούν μαθητές από την πείνα. 
 
Από την στήλη  ΕΦΗΜΕΡΑ  Της Χρυστάλλας Χατζηδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου