Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Το φανταζόσασταν ότι στα 86 χρόνια σας θα χρειαζόταν να ετοιμαστείτε πάλι για πόλεμο;


Δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου. Εκείνο που με απασχολεί, με προβληματίζει και με στεναχωρεί είναι το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός σχεδόν στο σύνολό του γνωρίζει πια πολύ καλά τους εχθρούς του και είναι έτοιμος να τους πολεμήσει, όμως βρίσκεται σε αδυναμία να το κάνει, γιατί δεν υπάρχει η ηγετική δύναμη που θα τον οδηγήσει στον νέο αγώνα του. 

Σκόρπιες φωνές υπάρχουν, από δω και από κει, όμως δεν αρκούν. Γιατί ο λαός, πολύ σωστά, εκτιμά ότι βρίσκεται μπροστά σε ένα πρόβλημα ιστορικού μεγέθους. Και δεν πρόκειται να εμπιστευτεί παρά μόνο όταν πειστεί ότι υπάρχει η ανάλογη ηγεσία και οργάνωση με την ανάλογη δύναμη και σοβαρότητα, με το ανάλογο κύρος, θέληση, ικανότητα και αποφασιστικότητα για να αναλάβει αυτόν τον καινούργιο αγώνα που η σημασία του μπορεί να συγκριθεί μόνο με κείνον της γερμανικής κατοχής.
 
Σημ. eviapost 
Η Παραπάνω συνέντευξη δόθηκε  στην Πόλυ Κρημνιώτη στην ΑΥΓΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ από τον Μίκη Θεοδωράκη.
Διαβάζοντας  το άρθρο του Γιάννη Τριάντη στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ ίσως πολύ από εμάς αλλάξουμε γνώμη για τους ανθρώπους  της Ελλάδας και αναγνωρίσουμε τον λόγο τους ανεξάρτητα αν διαφωνούμε και ας ανοίξουμε το μυαλό , μας σε κάθε ερέθισμα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου