Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΟΝΕΙΡΟ

ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ

ΧΑΛΑΡΑ

Ένας λεφτάς ήθελε να ανοίξει επιχειρήσεις με οίκους ανοχής -κοινώς μπουρδέλα- ...
Σαν σωστός επιχειριματίας έκανε "διασπορά κινδύνου" δηλ. στο ένα μπουρδέλο  έβαλε μοντέλα, στο άλλο νοικοκυρές, και στο τρίτο καθηγήτριες.
Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας, τα μοντέλα έβγαλαν 1.000 ευρώ, οι νοικοκυρές έβγαλαν 1.000 ευρώ, ενώ  οι καθηγήτριες 2.000 ευρώ.
Την δεύτερη εβδομάδα τα μοντέλα και οι νοικοκυρές έβγαλαν  2.000 ευρώ, ενώ  οι καθηγήτριες 8.000 ευρώ.

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Άρθρο Φωτιά....για ΠΑΣΟΚ

Το eviapost έλαβε με e-mail το παρακάτω άρθρο σχετικά με όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ μετά τις δημοτικές εκλογές.
Μας ζητήθηκε να μη ανακοινωθεί το όνομα του, τα στοιχεία του τα έχουμε στην διάθεση μας.

Ένας μήνα μετά τις εκλογές και στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να δουν το "ΑΥΡΙΟ". Συνεδριάζουν με ¨ψεύτικες¨ διαθέσεις να βρουν τα αίτια του «στραπάτσου» των εκλογών. Η αρχή έγινε με την συνεδριάζει η ΝΕ πριν μέρες. Οι τοποθετήσεις των μελών της,  οι παρουσίες  και οι απουσίες των θεσμικών οργάνων στην κρίσιμη αυτή συνεδρίαση ήταν χαρακτηριστική και μαρτυρούσε πολλά.

Κουιζ


Ποιός "φρέσκος" θεσμικός δεν θα είναι σήμερα στους "ΔΡΟΜΟΥΣ" και γιατί;

Bloomberg Aναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ακόμα και αν γίνει επιμήκυνση


Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Ελλάδα ενδέχεται να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, ακόμη και σε περίπτωση επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, εξαιτίας της βαθιάς ύφεσης της ελληνικής οικονομίας.
«Θα κάνατε λάθος εάν αποκλείατε την πιθανότητα αναδιάρθρωσης χρέους σε κάποιο [σ.σ. χρονικό] σημείο», σχολίασε στο Bloomberg o Τζον Στόπφορντ, επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων σταθερού εισοδήματος της Investec Asset Management, που διαχειρίζεται κεφάλαια 65 δισ. ευρώ.

Απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων του Τ. Μαντέλη

Απόκλιση των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Τάσου Μαντέλη έφερε στο φως η διασταύρωση των οικογενειακών του καταθέσεων με τις δηλώσεις πόθεν έσχες που κατέθεσε στη Βουλή. Η έρευνα των ορκωτών λογιστών στο διάστημα 1985 -2006 έδειξε ότι οι οικογενειακοί λογαριασμοί που αναγράφονται στο Πόθεν Έσχες με τις καταθέσεις που υπάρχουν στα βιβλιάρια έχουν διαφορά περίπου 17,7 εκ.. δραχ μέχρι το 2001 και 144.000 ευρώ το 2001-2006.

Το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Βουλή

Την αγανάκτηση των κατοίκων της Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας, λόγω του γεγονότος ότι για ακόμη μία φορά η πολιτεία παρά τις μακροχρόνιες και όπως αποδεικνύεται χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις, σχετικά με το Πανεπιστήμιο Στερεάς, μετέφερε υπό μορφή ερώτησης, στη Βουλή, η βουλευτής του "ΛΑΟΣ¨ κα Παπανδρέου.

Δεν πρέπει να θιγούν τα δικαιώματα των πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών


Επίκαιρη ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Γεώργιο Παπακωνσταντίνου και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, κατέθεσε η βουλευτής του ¨ΛΑΟΣ¨ Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη με θέμα τις περικοπές στα επιδόματα των Πολυτέκνων και Τριτέκνων οικογενειών. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Θρησκευτικές εκδηλώσεις για την εορτή Αγίου Νικολάου

Στις 6 Δεκεμβρίου εορτάζει ο καθεδρικός Ναός του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: 
Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 6:00 μ.μ.: Μέγας Εσπερινός. 
Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 7:00 μ.μ.: Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και ώρα 5:30 μ.μ. θα λάβει χώρα η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και στη συνέχεια το κτιτορικό μνημόσυνο.

Την Κυριακή ψηφίζουν οι Τρίτεκνοι της Εύβοιας

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, θα γίνει η γενική συνέλευση του ''Συλλόγου Γονέων με 3 Τέκνα Ν. Ευβοίας''.
Στη συνέλευση θα γίνει απολογισμός των πεπραγμένων για το 2010, και εκλογή νέων μελών για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2221027568, Τρίτη και Πέμπτη πρωί, καθώς και με την πρόεδρο του Συλλόγου κα. Βαρβάρου Έφη στο τηλ. 6974438562.

Σ. Οικονομέα οι δήμοι έπεσαν από τους ¨Γενίτσαρους¨ που άνοιξαν την κερκόπορτα.

Με μια πρωτοφανή σκληρή δήλωση που έστειλε το μέλος της ΠΕ Σ. Οικονομέα απαντάει για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες με τις ανακοινώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου. Και μιλά για όλους αυτούς που ταπείνωσαν το κόμμα , οι οποίοι με την σημαία του, ζούσαν και ζουν και καταλήγει ότι την απάντηση , θα δώσει  σε 3,5 χρόνια ενωμένο το ΠΑΣΟΚ, σε όλους αυτούς, που στις αυτοδιοικητικές εκλογές το "πολέμησαν" για προσωπικές φιλοδοξίες. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Οι Δρόμοι του Κρασιού φέρνουν στην Χαλκίδα τον Κώστα Σκανδαλίδη.


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης θα εγκαινιάσει τους «ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», που ξεκινούν αύριο Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στις 7,00 το απόγευμα στην «Εστία Γνώσης & Πολιτισμού», στο «Κόκκινο Σπίτι» στη Χαλκίδα και θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010.

Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για την ρύπανση στην Αυλίδα και την απόπειρα τρομοκράτησης όσων αντιδρούν

Πριν από μερικές μέρες, ο σύλλογος «Ενεργοί πολίτες Αυλίδας», κατέθεσε κείμενο διαμαρτυρίας με υπογραφές 500 κατοίκων, με το οποίο κατήγγειλαν τις συνθήκες λειτουργίας δύο επιχειρήσεων των «Ναυπηγείων Χαλκίδας» και της «Νεοχημικής» και ζητούσαν να ελεγχθεί η δραστηριότητα τους, σύμφωνα με τη νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος. Πρόεδρος του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου είναι ο Κώστας Δαύλιας, μέλος του Αυτοδιοικητικού κινήματος. Η διαμαρτυρία κατατέθηκε στους Δήμους Αυλίδας και Χαλκίδας, στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον Εισαγγελέα Χαλκίδας.

Συνέλευση του Αυτοδιοικητικού κινήματος στην Φωκίδα το Σάββατο 4/12

Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς ευχαριστεί τους πολίτες της Φωκίδας για την εμπιστοσύνη με την οποία το περιέβαλαν στην πρώτη εκλογική παρέμβαση στις Περιφερειακές εκλογές.
Για μας οι εκλογές είναι μόνο μία στιγμή της δράσης μας, δεν είναι αυτοσκοπός. Συνεχίζουμε μέσα από τα κινήματα των πολιτών για να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες συνθέσεις που θα δίνουν την δυνατότητα να αλλάξουμε την ζωή και τον τόπο μας.

Δρόμοι του Κρασιού συναντιόνται στην Χαλκίδα από 3-5 Δεκεμβρίου

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εντείνοντας τις προσπάθειές της για την τόνωση της τοπικής οικονομίας, θεσμοθετεί τους "Δρόμους του Κρασιού Στερεάς Ελλάδας". Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδος (ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε.) για πρώτη φορά και θα περιλαμβάνει την έκδοση οδηγού, πλήθος εκδηλώσεων, σεμινάρια γευσιγνωσίας κρασιού από ειδικούς, ομιλίες, προβολή ντοκιμαντέρ και άλλες δραστηριότητες.
Πρώτος σταθμός αυτού του νέου θεσμού θα είναι φέτος η Χαλκίδα.

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Βρήκαν το ελιξήριο της νεότητας!

Η μεγαλύτερη ανακάλυψη στην ιστορία της ιατρικής επιστήμης είναι γεγονός. Μετά από έρευνες δεκαετιών, δίνεται επιτέλους απάντηση στο μακραίωνο πρόβλημα του ανθρώπινου είδους, που δεν είναι άλλο από την αναζήτηση του φινάλε των γηρατειών και ό,τι αυτά συνεπάγονται.
Και φυσικά το πρόβλημα δεν είναι η ομορφιά, ή τουλάχιστον όχι μόνον αυτή. Το πρόβλημα είναι η απώλεια της ποιότητας ζωής, που έρχεται μαζί με τα γεράματα.

Καλοκαίρι μέχρι και το Γενάρη!

Ζεστός και ξηρός ο καιρός
Ζεστός για την εποχή και ξηρός αναμένεται να είναι ο καιρός μέχρι και το τέλος του ερχομένου Ιανουαρίου, για Κύπρο, Κρήτη, και πολλές περιοχές της Νότιας Ελλάδας σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης των τριών μηνών, Αμερικανικών και Αγγλικών Πανεπιστημίων, το οποίο προβλέπει μειωμένη βροχόπτωση κατά ένα πολύ σημαντικό ποσοστό, της τάξης του 20%, σε σχέση με τη μέση βροχόπτωση των αντίστοιχων μηνών της τελευταίας τριακονταετίας, καθώς και άνοδο της θερμοκρασίας κατά μισό περίπου βαθμό Κελσίου. 

Το έγγραφο του Wikileak για το Αιγαίο! (Μεταφρασμένο)

Η μετάφραση έγινε με αυτόματο μεταφραστεί και ζητάμε συγνώμη για την μη σωστή απόδοση του αγγλικού κειμένου
CRS Report for Congress
Received through the CRS Web
97-799 F
Greece and Turkey:
Aegean Issues — Background and
Recent Developments
August 21, 1997
Carol Migdalovitz
Specialist in Middle Eastern Affairs
Foreign Affairs and National Defense Division
http://wikileaks.org/wiki/CRS-97-799

Ελλάδα και Τουρκία: Αιγαίο Θέματα - Ιστορικό και Πρόσφατες Εξελίξεις

Περίληψη
Για πολλά χρόνια,οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ Ελλάδα και Τουρκία έχουν αντιπάλότητα σε διμερείς διαφορές που έχουν παράγει κρίσεις, ακόμη και στο χείλος του πόλεμου.
Μια σειρά διαφορών που συμπεριλαμβάνει το Αιγαίο και τα θαλάσσια σύνορα. Οι δύο διαφωνούν πάνω από τα εναέρια σύνορα, την υφαλοκρηπίδα, τα χωρικά ύδατα,το καθεστώς των νήσων του Αιγαίου, και την κυριότητα των νησίδων.

Πλησιάζει ο καιρός που θα απαγορευτούν οι ιδιωτικοί κήποι και στην Ελλάδα ;

Κρατείστε το: S.510. Eίναι Αμερικανικός νόμος για την ασφάλεια των τροφίμων. Για την ακρίβεια ο πλήρης τίτλος:
"S.510 - FDA Food Safety Modernization Act To amend the Federal Food, Drug, and Cosmetic Act to improve the safety of food in the global market, and for other purposes."
Ήδη, πολύ μεγάλη μερίδα των Αμερικανικών social media ασχολείται με το θέμα, ως επί το πλείστον, στα πλαίσια της θεωρίας ότι πρόκειται για μια "παγκόσμια συνομωσία της βιομηχανίας τροφίμων" και ειδικά της εταιρείας που ελέγχει τους σπόρους Monsanto.
Το νομοσχέδιο εισήχθη στις 8 Ιουνίου του 2009 και με πολλές δυσκολίες έφτασε στο Κογκρέσσο για ψήφιση.

ΕΕ: Απαγόρευση μπιμπερό που περιέχουν την ουσία δισφαινόλη A (BPA)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την απαγόρευση από τον Μάρτιο του 2011 της παραγωγής των μπιμπερό που περιέχουν δισφαινόλη Α (BPA), μία αμφιλεγόμενη χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών δοχείων για τρόφιμα, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 
Οι ειδικοί της ΕΕ που είναι αρμόδιοι για το ζήτημα κατέληξαν σε συμφωνία με ειδική πλειοψηφία σε μία πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απαγόρευση της δισφαινόλης Α στα μπιμπερό», ανέφερε η ανακοίνωση της Επιτροπής.
 

Ιδρύεται Εθνικός Φορέας Έρευνας Υδρογονανθράκων

Την κατάθεση νομοσχεδίου, πολύ σύντομα, με το οποίο θα ιδρύεται Εθνικός Φορέας Έρευνας Υδρογονανθράκων, προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης. Ο Φορέας θα προκηρύξει δημόσιους διαγωνισμούς ώστε να γίνουν έρευνες στη χώρα και στο βαθμό που αυτές αποδειχθούν θετικές στη συνέχεια θα προχωρήσει η αξιοποίηση και εκμετάλλευση κοιτασμάτων είτε πετρελαίου, είτε φυσικού αερίου.

Για μαύρο χαβιάρι θα πληρώσει 5 κατσίκες και 2 γουρούνια ο αγρότης

Αγρότης 71 ετών, γέννημα θρέμμα του Καλλίδρομου, για τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είναι «φοροφυγάς» και θα πρέπει να καταβάλει μέσω της περαίωσης το ποσό των 3.500 ευρώ. Για τους συγχωριανούς του είναι ο πιο φτωχός άνθρωπος στο χωριό.

Οι έδρες στη Στερεά. Άλλαξαν τα δεδομένα μετά την επίσημη καταμέτρηση από το Πωτοδικείο

Μετακομίζει στην Εύβοια ο Θ. Χειμάρας,  10 έδρες τελικά ο Κλ. Περγαντάς εκτός ο Βεργέτης, ανακατατάξεις στον Ν. Παπανδρέου που παίρνει έδρα στην Φθιώτιδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο της Λαμίας, χθες αργά το βράδυ.  Αναλυτικά πως διαφοροποιήθηκε η κατανομή των εδρών στη Στερεά Ελλάδα:

Σ. Οικονομέα προσωπικά είμαι πάντα παρούσα


Από το μέλος της ΠΕ ΠΑΣΟΚ Ευβοίας πήραμε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας για όσα γράψαμε χθες και την παραθέτουμε:
Καλημέρα. Ειναι αδικο αυτο που γραψατε οτι προεκλογικα ειμασταν εξαφανισμένοι και δεν στηριζαμε εμπρακτως τα ψηφοδελτια του Πασοκ στους δημους της Ευβοιας και οτι τωρα μετεκλογικα κανουμε δηλώσεις.

Σ. Οικονομέα όποιος επισημαίνει την, ενοχλητική για κάποιους, αλήθεια, κάθε άλλο παρά ''αυτόκλητος Κομματικός Εισαγγελέας'' έχει αναγορευτεί.


Η εσωστρέφεια καλά κρατεί στο ΠΑΣΟΚ 20 μέρες μετά τις εκλογές.  Με δηλώσεις των στελεχών του,  που η μια διαδέχεται την άλλη και το ένα στέλεχος μέσω του τύπου βάλει κατά του άλλου. Προχθες ο Παν Καταραχιάς στα ΝΕΑ. Χθες ο Γραμματέας της ΝΕ στην Ευβοιικη Γνώμη. Σήμερα έχουμε συνέχεια.... Αλήθεια την προεκλογική περίοδο που ήταν δεν είχα βγει ούτε με κείμενα ούτε με συνεντεύξεις, ούτε με ουσιαστικές ενέργειες να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια. Μήπως όλα ήταν σχεδιασμένα να χάσου; 
Το μέλος της ΠΕ ΠΑΣΟΚ Στερεάς Σ. Οικονομέα απαντάει στον Π. Καταραχιάοποίος με επιστολή του στα ΝΕΑ απαντούσε σε σχόλιο του μικροπολιτικού. Όπως εμείς σας είχαμε ενημερώσει τα γεγονότα συνέβηκαν 24/11/2010 και 27/11/2010. Η απάντηση της Σ. Οικονομέας στα ΝΕΑ είναι η παρακάτω:

Οριστικά τέλος το Νέο Νοσοκομεία της Χαλκίδας σύμφωνα με τον Καλλικράτη στην Υγεία

Απόρρητη μελέτη για «Καλλικράτη» σε 121 δημόσια νοσοκομεία.  Συγχωνεύσεις νοσοκομείων, καταργήσεις κλινικών και αλλαγές στη χρήση των μονάδων του ΕΣΥ έρχονται τους επόμενους μήνες κατ’ εντολή της τρόικας, σύμφωνα με την αποκαλύπτει μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας.  Η μεγάλη «σφαγή» των νοσοκομείων αναμένεται ν’ αλλάξει ριζικά τον υγειονομικό χάρτη της χώρας προβλέπεται κυρίως σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας της Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς,  ενώ αλλαγές-σοκ θα επέλθουν και σε νοσοκομεία της Αττικής λόγω διαχειριστικών και διοικητικών προβλημάτων.

Ο «Καλλικράτης» κάνει τα πρώτα του βήματα

Η Κατερίνα Διαμαντοπούλου θα είναι μία από τις επτά γενικούς γραμματείς των 7 αποκεντρωμένων διοικήσεων θα διοριστούν από την κυβέρνηση και θα αναλάβουν κατ' αρχήν τον συντονισμό του περιφερειακού σχεδιασμού;
Η έναρξη λειτουργίας των νέων υπηρεσιών δήμων και περιφερειών, τα νέα όργανα διοίκησης καθώς και η οικονομική διαχείριση των νέων αυτοδιοικητικών αρχών περιγράφονται αναλυτικά στον «Οδικό Χάρτη Αμεσων Ενεργειών» για τον Καλλικράτη που συνέταξε το υπουργείο Εσωτερικών με τη συμβολή της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Κομισιόν: Χωρίς δουλειά 750.000 Έλληνες το 2011


Εκτίναξη της ανεργίας στο 15% το 2011 και ακόμη υψηλότερα, στο 15,2% το 2012, προβλέπει η Κομισιόν για την Ελλάδα. Στις φθινοπωρινές προβλέψεις της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι το δημόσιο έλλειμμα θα φτάσει στο 7,4% του ΑΕΠ το 2011 και στο 7,6% το 2012. Προβλέπει ύφεση 3% για το 2011 και επιστροφή στην ανάπτυξη από το 2012.

Βελτίωση του οικονομικού κλίματος, εκτιμάται ότι θα παρατηρηθεί από το δεύτερο εξάμηνο του 2011, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Έκλεψαν τα μετάλλια της Νίκης Ξάνθου

Καλά ενημερωμένοι αποδείχτηκαν οι ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι της πρώην άλτριας μήκους Νίκης Ξάνθου, τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου.Οι άγνωστοι δράστες αποφάσισαν να μην αφαιρέσουν χρήματα ή χρυσαφικά από το σπίτι της - ως είθισται - αλλά τα μετάλλια που κέρδισε στην πολύχρονη καριέρα της στους στίβους, όπως και άλλα προσωπικά της αντικείμενα. Οι κλέφτες μεταξύ άλλων αφαίρεσαν και τα τρία μετάλλια που κέρδισε η άλτρια σε μεγάλες διοργανώσεις.

Απεργούν Τρίτη και Τετάρτη οι γιατροί του ΙΚΑ

Μόνο έκτακτα περιστατικά θα δέχονται την Τρίτη και την Τετάρτη οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς θα λειτουργούν μόνο με προσωπικό ασφαλείας λόγω της 48ωρης απεργίας των γιατρών.
Αιτήματα της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΙΚΑ είναι η ανανέωση των συμβάσεων όλων των υπηρετούντων γιατρών με σύμβαση έργου και η προκήρυξη αντίστοιχων θέσεων συμβάσεων αορίστου χρόνου, με κύριο κριτήριο την προϋπηρεσία στο ΙΚΑ.
Παράλληλα, ζητούν την κάλυψη των κενών που έχουν προκύψει από την αποχώρηση πολλών γιατρών και την εφαρμογή επιστημονικού βαθμολογίου από το υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο δεν λειτουργεί τους τελευταίους έξι μήνες.

«Μαύρη τρύπα» 51,4 εκατ. ευρώ στον δήμο Θεσσαλονίκης

Σε 51,4 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το τελικό πόρισμα που κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης η οικονομική επιθεωρήτρια, Αναστασία Τσεμπερά. Στην πολυσέλιδη πορισματική της αναφορά, που ξεπερνάει σε όγκο της 800 σελίδες, η κα. Τσεμπερά εμπλέκει στην υπόθεση συνολικά 24 άτομα.

Σε δύο Ρώσους το Νόμπελ Φυσικής 2010


Δύο Ρώσοι επιστήμονες, καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, κέρδισαν το φετινό Νόμπελ Φυσικής για την «επαναστατική» τους δουλειά με το καινούργιο υλικό γραφένιο, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Νόμπελ στη Στοκχόλμη.Πρόκειται για τους Αντρέι Γκέιμ, 51 ετών (με ολλανδική υπηκοότητα) και Κονσταντίν Νοβοσέλοφ, 36 ετών (με ρωσική και βρετανική υπηκοότητα), που ειδικεύονται στην επιστήμη υλικών και την κβαντική φυσική.

Στοχοποίηση της Ελλάδας για εθνική αποδόμηση!


Του ΠΕΡΙΚΛΗ ΝΕΑΡΧΟΥ Πρέσβη ε.τ...

Καταλύτης η ανεξέλεγκτη μαζική λαθρομετανάστευση

«Ακόμη και λαοί με μεγάλη ιστορική πείρα χάνουν το γεωπολιτικό τους ένστικτο, τότε μάλιστα που το χρειάζονται περισσότερο». Τα λόγια αυτά του αείμνηστου Παναγιώτη Κονδύλη στο βιβλίο του «Περί Πολέμου» μοιάζουν να έχουν τέλεια εφαρμογή σ’ αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας.

“Η Κρήτη θα σώσει την Ελλάδα από την κρίση”-Εντοπίστηκαν τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου...

Μεγέθους... Αλάσκας είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες τα κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης.Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος ισχυρίζεται ότι είναι καιρός η Ελλάδα να ξεκινήσει την εκμετάλλευση των τεράστιων φυσικών... της πόρων. Σύμφωνα με τον καθηγητή τα κοιτάσματα σε Αιγαίο, Νότια Κρήτη και Ιόνιο μετά τις μελέτες Νορβηγών, Αμερικανών και Γάλλων μπορούν να χαρακτηριστούν ως τα μεγαλύτερα στον ευρωπαϊκό χώρο.

Τριγμοί στη Νέα Δημοκρατία Αποστάσεις Αβραμόπουλου στην αντι - μνημονιακή τακτική

Τριγμούς προκαλούν στη Ν.Δ. οι αποστάσεις που τηρεί ο αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Δ. Αβραμόπουλος, που τάσσεται υπέρ της συναίνεσης και εκφράζει επιφυλάξεις ως προς την ορθότητα της αντι-μνημονιακής τακτικής.
Ανήμερα της συμπλήρωσης ενός έτους από την ημέρα που ο κ. Αντ. Σαμαράς, εξελέγη πρόεδρος της Ν.Δ., στο εσωτερικό του κόμματος κυριαρχεί η συζήτηση για τη στάση του κ. Αβραμόπουλου. Παράλληλα προβληματισμός υπάρχει και για τις αποστάσεις που τηρεί και ο έτερος αντιπρόεδρος κ. Στ. Δήμας, όπως περιέγραψε χθες «Το Βήμα της Κυριακής».

Wikileaks: 1.700 έγγραφα για την Ελλάδα - Η Κλίντον ζητούσε να κατασκοπεύουν τον ΓΓ του ΟΗΕ...

Τα τηλεγραφήματα φανερώνουν τους παγκόσμιους φόβους των ΗΠΑ- και ταυτόχρονα, το πώς χρησιμοποιούν τις πρεσβείες τους στο πλαίσιο ενός παγκόσμιου δικτύου κατασκοπείας. Μεταξύ άλλων, αποκαλύπτεται πως τον Ιούλιο του 2009, δόθηκαν... σε αμερικανούς διπλωμάτες εμπιστευτικές οδηγίες με την υπογραφή της Χίλαρι Κλίντον, να κατασκοπεύουν ηγετικά στελέχη και διπλωμάτες του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένου του γ.γ. Μπαν Κι Μουν.

Αποκαλυπτική απάντηση του κ. Αλμούνια προς τον Μ. Τρεμόπουλο για τον ΟΣΕ

Επικίνδυνες γκρίζες ζώνες στην ευρωπαϊκή πολιτική αποκαλύπτει η απάντηση του Επιτρόπου κ. Αλμούνια, αρμόδιου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, σε πρόσφατη ερώτηση του ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου για τον ακρωτηριασμό του ΟΣΕ.
Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων είχε επισημάνει στην ερώτησή του τις εμφανείς αντιθέσεις ανάμεσα στην κάλυψη της Κομισιόν για το νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ που μόλις είχε κατατεθεί και στην απάντηση που είχε λάβει πριν ένα χρόνο από τον προηγούμενο Επίτροπο Μεταφορών (και σημερινό αντιπρόεδρο της Κομισιόν) σε ερώτησή του για τις περικοπές δρομολογίων στα ελληνικά τρένα. Στην απάντησή του ο κ. Αλμούνια:

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Καταπληκτικό!!!


Καταπληκτικό σκίτσο  του Ηλία Μακρή στην σημερινή Καθημερινή της Κυριακής. 
Η Ντόρα Μπακογιάννη ψάχνει στον κάδο απορριμάτων έξω από την Ρηγίλλης για να μαζέψει μερικούς βουλευτές-σκουπίδια που τους θέλει στο κόμμα της. Προσέξτε το... ύφος του Σαμαρά και την γάτα ακριβώς δίπλα της!... H τσάντα γράφει ΔΗΣΥ

Πωλείται εκκλησία στα Μουδανιά της Τουρκίας προς 400 χιλιάδες τουρκικές λίρες (περίπου200 χιλιάδες ευρώ).!!

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, πρόκειται για την τρίτη παλαιότερη ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο, η οποία βγαίνει στο «σφυρί» από τον ιδιοκτήτη της.

Η Εκκλησία των Ταξιαρχών  βρίσκεται στο χωριό Κούμγιακα και χρονολογείται από τον 8ο αιώνα, επί αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου (780-797).

Ομαδα Δρασης Χαλκίδας "Εκτός Σχεδίου"

 Δευτέρα 29 Νοέμβρη και ώρα 19.00 στην συνεδριακή αίθουσα της ΔΗΚΕΧ [Αβάντων 50], θα γίνει προβολή της ταινίας «cultures of resistance» και συζήτηση με την βραζιλιανοκορεάτικης καταγωγής ακτιβίστρια και σκηνοθέτιδα της ταινίας Iara Lee. 
Σας περιμενουμε!!!
Ομαδα Δρασης Χαλκίδας "Εκτός Σχεδίου"

Ε. Καντονά: "Επανάσταση! Στις 7 Δεκεμβρίου θα αποσύρουμε όλοι τις καταθέσεις μας από τις τράπεζες".

Ε. Καντονά: Πάρτε τα χρήματα από τις τράπεζες και θα γίνει επανάσταση Ο Ερίκ Καντονά, ζωντανός θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάλεσε τον κόσμο να κάνει την επανάσταση του ενάντια στις τράπεζες αποσύροντας τα χρήματα του στις 7 Δεκέμβρη με σκοπό να καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα.

Ο Ερίκ Καντονά μετά από την καριέρα του σαν ποδοσφαιριστής, οπού συνδέθηκε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και την προσπάθεια που έκανε σαν ηθοποιός, ηγείται πλέον μιας προσπάθειας μιας Γαλλικής οργάνωσης να αλλάξει τον κόσμο με τον τρόπο που τον γνωρίζουμε.

Κ. Μαρκόπουλος: «Η ΛΑΡΚΟ έγινε όχημα εκλογής του εκλεκτού του ΠΑΣΟΚ κ. Μπουροδήμου»

Ο Βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος  σε δελτίο τύπου, αναφέρεται στην εταιρία ΛΑΡΚΟ και μεταξύ άλλων, στην πώληση του 55% του μετοχικού της κεφαλαίου που ανήκει στο κράτος.
Συγκεκριμένα ο Βουλευτής αναφέρει: «Η Κυβέρνηση έχει συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό 2011, είσοδο στρατηγικού επενδυτή στη ΛΑΡΚΟ με πώληση του 55% του μετοχικού της κεφαλαίου που ανήκει στο κράτος.
Η θέση αυτή προκαλεί ερωτήματα που περιμένουν απαντήσεις: