Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Τριγμοί στη Νέα Δημοκρατία Αποστάσεις Αβραμόπουλου στην αντι - μνημονιακή τακτική

Τριγμούς προκαλούν στη Ν.Δ. οι αποστάσεις που τηρεί ο αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Δ. Αβραμόπουλος, που τάσσεται υπέρ της συναίνεσης και εκφράζει επιφυλάξεις ως προς την ορθότητα της αντι-μνημονιακής τακτικής.
Ανήμερα της συμπλήρωσης ενός έτους από την ημέρα που ο κ. Αντ. Σαμαράς, εξελέγη πρόεδρος της Ν.Δ., στο εσωτερικό του κόμματος κυριαρχεί η συζήτηση για τη στάση του κ. Αβραμόπουλου. Παράλληλα προβληματισμός υπάρχει και για τις αποστάσεις που τηρεί και ο έτερος αντιπρόεδρος κ. Στ. Δήμας, όπως περιέγραψε χθες «Το Βήμα της Κυριακής».
Ο κ. Αβραμόπουλος σε διαφορετική γραμμή από αυτή του κ. Σαμαρά, που επιμένει στην μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, υπεραμύνεται της ανάγκης για συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων με στόχο την έξοδο από την κρίση. «Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο» λέει συχνά στους συνομιλητές τους, ενώ προτάσσει την ανάγκη να διαμορφωθεί μια «νέα εθνική ατζέντα», απόψεις τις οποίες και περιέγραψε με χθεσινό του άρθρο στην «Καθημερινή» που συζητήθηκε στη Ρηγίλλης.
Σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Π. Παναγιωτόπουλος ανέφερε (Ρ/Σ Real fm) πριν από λίγο, ότι το άρθρο του κ. Αβραμόπουλου ήταν σε γνώση του κ. Σαμαρά, ενώ για τον κ. Δήμα, αναφέρθηκε στον «εξόχως ενεργό ρόλο» που έχει και τόνισε πως ήταν παρών στην τελευταία συνάντηση που είχε η ηγεσία του κόμματος με την τρόικα
Επιχειρώντας να πείσει ότι δεν υπάρχει θέμα με τους κκ. Αβραμόπουλο και Δήμα, αφού είπε ότι είναι εσφαλμένες οποιεσδήποτε άλλες ερμηνείες, τόνισε: «Οι αντιπρόεδροι συν- διαμορφώνουν και βοηθούν στη διαμόρφωση της τελικής γραμμής του κόμματος και όλες οι κινήσεις τους είναι σε γνώση του προέδρου».
«Γαλάζιες εκτιμήσεις»

Νέα πρόσθετα μέτρα προβλέπει η Ρηγίλλης από την παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Στη Ρηγίλλης εκτιμούν ότι η παράταση της αποπληρωμής ισοδυναμεί με αναδιάρθρωση του χρέους και θεωρούν ότι θα υπάρξουν οδυνηρές συνέπειες στην αγορά, στις τράπεζες και στο εξωτερικό εμπόριο της χώρας. «Η παράταση της προθεσμίας της αποπληρωμής του χρέους είναι θετική, αρκεί να μην συνοδεύεται από συμφωνία για νέα επώδυνα μέτρα» σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου