Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Στο «συνταγματικό τόξο» ανήκαν όσοι μας βολεύουν κάθε φορά;

Τι είναι αυτό το περιλάλητο συνταγματικό τόξο; Όσοι χρησιμοποιούν τον όρο στην καθημερινή πολιτική αντιπαράθεση εννοούν ότι αφορά τα κόμματα και τις συλλογικότητες που σέβονται τους θεσμούς, τους νόμους και το Σύνταγμα.
 Οι στόχοι τους, η δράση τους και η λειτουργία τους πρέπει να κινούνται εντός του πλαισίου μιας ευνομούμενης Πολιτείας. Αν ακολουθήσουμε τη συλλογιστική του πρωθυπουργικού συμβούλου και των συμμάχων του στη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, τραβώντας την όμως έως τις έσχατες συνέπειες της, θα έχουμε τα εξής:

Αμερικανοί έδωσαν μίζα 95.000 δολ. σε εφοριακό γιατί «έτσι συνηθίζεται στην Ελλάδα»!

Αμερικανοί έδωσαν μίζα 95.000 δολ. σε εφοριακό γιατί «έτσι συνηθίζεται στην Ελλάδα»!
Στο μικροσκόπιο εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται μίζα 95.000 δολαρίων που καταγγέλθηκε ότι πήρε μία εφοριακός της Θεσσαλονίκης από εκπροσώπους εταιρείας προϊόντων καπνού των ΗΠΑ. Την υπόθεση έφερε στο φως η αμερικανική υπηρεσία για την πάταξη της διαφθοράς.

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΡΕΖΙΛΙ στο BLOOMBERG!


Οι δημοσιογράφοι του Bloomberg ξαφνιάστηκαν ακούγοντας τον υπουργό της πτωχευμένης και εξαθλιωμένης Ελλάδας να επαναλαμβάνει σαν ανδροειδές το ίδιο μοτίβο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα! Τον έβαλαν στη θέση του και ξαφνιάστηκε αυτός μετά (6:00) ενώ έγινε και ρεζίλι.

Έκκληση για άνοιγμα των Πανεπιστημίων αλλά και δημόσιο διάλογο από τον Πρύτανη του ΕΜΠ


simopoulos-570Έκκληση για άνοιγμα των πανεπιστημίων –με την προϋπόθεση όμως πως η πολιτεία θα καλέσει τις πρυτανικές Αρχές σε άμεσο διάλογο- απηύθυνε την Πέμπτη ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σίμος Σιμόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τους κοσμήτορες του ιδρύματος, την οποία και παρακολούθησαν εκατοντάδες διοικητικοί υπάλληλοι φορώντας –συμβολικά- λευκές μάσκες.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την Τρόικα για τα ΕΑΣ & ΕΛΒΟ – Ποιο το βασικό «αγκάθι» . Αύριο τα νεώτερα για την ΛΑΡΚΟ

Βασικό «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για το μέλλον των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ αποτελεί η μελλοντική βιωσιμότητα του στρατιωτικού σκέλους (μετά την απόσχιση και το κλείσιμο του πολιτικού σκέλους) των δύο επιχειρήσεων.

Kόρη γνωστού πολιτικού, τραγουδάει στους δρόμους της Αθήνας !!

Πρόκειται για την κόρη πρώην υπουργού, η οποία διάλεξε έναν διαφορετικό τρόπο έκφρασης... Η 23χρονη τραγουδίστρια δοκίμασε τις ικανότητές της στο street performance, τραγουδώντας μαζί με φίλους της στους δρόμους της Αθήνας. 

Ακροβατικά αεροπόρων που …κόβουν την ανάσα στο Τατόι

Ακροβατικά που κόβουν την ανάσα, χαμηλές διελεύσεις πολεμικών αεροσκαφών, ελικόπτερα που στροβιλίζονται στον αέρα με εκκωφαντικό θόρυβο, ελαφρά αεροσκάφη σε άψογους σχηματισμούς, καθώς και ρίψεις αλεξιπτωτιστών ελεύθερης πτώσης, θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν όσοι παραβρεθούν στο δεύτερο διεθνές αεροπορικό σόου με τίτλο Athens Flying Week, που θα διεξαχθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τατοΐου, από την Παρασκευή 27 μέχρι και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.

10 λόγοι για τους οποιους το 6,8% της Χρυσής Αυγής είναι υψηλό ποσοστό

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά το φονικό στο Κερατσίνι την οποία παρουσίασε το Newsit, έδειξε μια σαφή κάμψη των ποσοστών της Χρυσής Αυγής. Το 6,8% είναι χαμηλό σε σχέση με τις προσδοκίες που οι χρυσαυγίτες είχαν δημιουργήσει στους οπαδούς τους θεωρώντας το διψήφιο εκλογικό ποσοστό κάτι παραπάνω από βέβαιο.

Βαγ. Αποστόλου Όργιο παρανομιών στις επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού στην Εύβοια



Του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Αποστόλου, στις απαντήσεις των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Οικονομικών και Τουρισμού στην ερώτηση του με θέμα:
Όργιο παρανομιών στις επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού στην Εύβοια.

Οι προληπτικοί έλεγχοι στους χώρους εργασίας καταντούν εργαλεία επιβράβευσης των αυθαιρεσιών.

Αποζημιώσεις ελαιοπαραγωγών Δήμου Κύμης



Αναφορά κατάθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης σχετικά με επιστολή του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου για την αποζημίωση ελαιοπαραγωγών λόγω καταστροφών στην παραγωγή τους.

Ο σεβασμός στο μαθητή με αναπηρία μάλλον είναι πολύ ακριβό σπορ για τη διοίκηση



Εχτές Τρίτη 24/09 συμμετείχαμε στην διαμαρτυρία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του ειδικού δημοτικού σχολίου Χαλκίδας, του Συλλόγου δασκάλων και του Συλλόγου των καθηγητών που έγινε στα γραφεία της πρωτοβάθμιας και ακολούθως της δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης.

Προστασία επισφαλών – κόκκινων δανείων από ξένα συμφέροντα».



Ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών, κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης με θέμα την προστασία των πολιτών από τις μαζικές πωλήσεις ¨κόκκινων¨ δανείων σε ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η άνοδος του Ναζισμού στις συνθήκες οικονομικής κρίσης

Συμπολίτες / συμπολίτισσες 
Με αφορμή την πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 17 Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι από το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, σας καλούμε στην εκδήλωση – συζήτηση που συνδιοργανώνει ο Δήμος Χαλκιδέων, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο Χαλκίδας με πρωτοβουλία του Δικτύου Αντίστασης & Αλληλεγγύης Χαλκίδας σε κεντρική ομιλία με θέμα « η άνοδος του νεοναζισμού στις συνθήκες οικονομικής κρίσης της χώρας μας » που θα πραγματοποιηθεί στην

πλατεία Αγ. Νικολάου Χαλκίδας,
την Πέμπτη 26 / 9 / 2013 και ώρα 7.00 μ.μ. 


Ομιλητές :

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Σύλληψη αστυνομικού στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο

Σοβαρή εξέλιξη νωρίτερα σήμερα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο, που να θυμίσουμε βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το Αστυνομικό Μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας.

και νέο Success Story: Κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν για ύφεση 4%

Οι εκπρόσωποι της τρόικας και το υπουργείο Οικονομικών κατέληξαν στο πως η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 4% μέχρι το τέλος του έτους, όπως μεταδίδει το Reuters.

Success Story συνέχεια: Μείωση παραγωγής στη βιομηχανία τροφίμων για 5ο συνεχόμενο έτος

Κατακόρυφη πτώση στον κλάδο σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το 2012. 
Για 5η συναπτή χρονιά σημειώνεται μείωση της παραγωγής τροφίμων στη χώρα μας, με συνέπεια να βρίσκεται πλέον σε επίπεδα που είναι κατά 11% χαμηλότερα από τα αντίστοιχα του έτους 2005.

Financial Times:Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας και όχι Σλάβος όπως οι Σκοπιανοί

Άρθρο- κόλαφος για τα επιχειρήματα των Σκοπιανών δημοσιεύουν οι Financial Times στο οποίο ξεκαθαρίζεται πως οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ δεν έχουν καμμία εθνολογική συγγένεια με τους αρχαίους Μακεδόνες και κατά συνέπεια με τον Μέγα Αλέξανδρο.

Πλεόνασμα μέχρι να βγει η ψυχή μας


Δεν ξέρω πόσο θα είναι τελικώς το πρωτογενές πλεόνασμα, φοβούμαι όμως ότι, αν αποδειχθεί «βιώσιμο» (άλλως, «διατηρήσιμο») με τον τρόπο που τώρα επιτυγχάνεται, θα έχει καταστεί οριστικά αβίωτη η ζωή στη χώρα. 

Το μαζικό έγκλημα της ηγεσίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Αμάσεια στις 21 Σεπτεμβρίου 1921.

pontiaki_omada_pontos_414608558.jpg Γράφει ο Φάνης Μαλκίδης
Η γενοκτονία των Ελλήνων που ζούσαν σε χώρους με μακραίωνη και σημαντική παρουσία, στην Μικρά Ασία, στον Πόντο, στη Θράκη, φτάνοντας μέχρι τις ημέρες μας στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο, Τένεδο και στην Κύπρο,

Εκρηκτική η κατάσταση στα ΑΕΙ

Αναβρασμός επικρατεί και στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ δύο από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας να δηλώνουν αδυναμία ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις τους.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ δύο νέα έργα



Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά δύο νέες  αποφάσεις ένταξης για τη χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 - 2013» των έργων:
«Δημιουργική Απασχόληση και Ανάπτυξη Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας», με δικαιούχο την Α.Σ. "ΒΟΙΩΤΩΝ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" ΑΜΚΕ, προϋπολογισμό 216.000,00 € και αριθμό ωφελουμένων 90 άτομα και

Στις «ορέξεις» των συστημικών τραπεζών η ρευστότητα στον αγροτικό τομέα διαμηνύει η μνημονιακή κυβέρνηση.



Απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά και Βαγγέλη Αποστόλου σχετικά με το πρόβλημα ρευστότητας του αγροτικού πτηνοτροφικού συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος», ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε:

Ο Αναγνωστάκης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Ερέτριας



Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, στο πλαίσιο των επαφών του με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραβρέθηκε χθες 23-9-2013 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερέτριας και ενημερώθηκε για όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το συγκεκριμένο Δήμο, τόσο από τον Δήμαρχο κ. Β. Βελέντζα όσο και από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΣΥΡΙΖΑ: Απαιτείται η άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των παραγωγών τομάτας στην Εύβοια



Η εξωγενής φυτοπαθολογική προσβολή που εμφανίστηκε στην καλλιέργεια ντομάτας στην Εύβοια, εξαπλώνεται δυστυχώς με τη μορφή επιδημίας. Την εντοπίσαμε στους Στρόπωνες πριν λίγες μέρες και πρόσφατα στο Δύστο.

Προσλήψεις 8 εποχικών στο ΝΠΔΔ ο "Δαφνηφόρος Απόλλων"

Το ΝΠΔΔ ο «Δαφνηφόρος Απόλλων» ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά οκτώ ατόμων (8) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

48ωρη απεργία προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ Ευβοίας για την Τρίτη και Τετάρτη 24-25 Σεπτεμβρίου

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ευβοίας, κατά τη προγραμματισμένη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21/9, αποφάσισε τη συνέχιση των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ Ευβοίας και το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων:

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΤΩΝΤΑ

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 07:00μ.μ., ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Βατώντα, με αφορμή την επέτειο των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, θα πραγματοποιήσει Εκδήλωση με Βυζαντινούς Ύμνους και Ψαλτοτράγουδα, εντός του Ιερού Ναού.

Χιλιάδες επισκέπτες στην πρώτη ημέρα της “Agrotierra 2013”



Χιλιάδες επισκέπτες – επιβάτες του Μετρό έδωσαν το παρόν κατά την πρώτη ημέρα διεξαγωγής της έκθεσης τροφίμων «Agrotierra 2013», που πραγματοποιείται από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, στο Μετρό Συντάγματος.
Επισκέπτες κάθε ηλικίας και εθνικότητας γεύτηκαν ποιοτικά προϊόντα, αποκομίζοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων.
Κατά τη σημερινή ημέρα πραγματοποιήθηκαν και τα επίσημα εγκαίνια, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Γιώργου Ανέστη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με ΠΣΑΠ

Η Νεολαία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στο πλαίσιο της επικοινωνίας με όλους τους φορείς της κοινωνίας, πραγματοποίησε μια πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΠΣΑΠ, Κώστα Πούλιο, Σάκη Δημόπουλος και Σταμάτη Συρίγο.

Εγκαινιάζεται η έκθεση “Agrotierra 2013”



Εγκαινιάζεται το απόγευμα στις 6 η έκθεση τροφίμων “Agrotierra 2013”, στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή το διάστημα από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Αποτελέσματα εκλογών για Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κεντρικής Εύβοιας

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή των μελών μας, που επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά το κλίμα ενότητας και ομοψυχίας που επικρατεί στο κίνημά μας, διεξήχθησαν την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 οι εκλογές για τη νέα συντονιστική επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κεντρικής Εύβοιας.
 Από την εκλογική διαδικασία εκλέχθηκαν οι:

Επίσκεψη Β.Αποστόλου στην Καστοριά

Διήμερη περιοδεία σήμερα Δευτέρα 23/9/2013 και αύριο Τρίτη 24/9/2013 πραγματοποιεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Νομό της Καστοριάς.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ. Πάει για συνέδριο ποιοι είναι στις επιτροπές.

Στο τέλος των εργασιών, η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την εισήγηση του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη. Επίσης προσδιόρισε για τα μέσα Δεκεμβρίου τη διεξαγωγή του 2ου Συνεδρίου του κόμματος και συγκρότησε την Επιτροπή Θέσεων καθώς και την Οργανωτική Επιτροπή.
Οι επιτροπές αποτελούνται από τους εξής:

Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!!!

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ-ΧΑΛΚΙΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ.
Η επιβολή διοδίων στον  δρόμο Σχηματάρι – Χαλκίδα, επανήλθε αυτές τις ημέρες στο προσκήνιο  με αφορμή απάντηση του Υπουργείου Υποδομών στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Είναι γνωστό επίσης ότι τα έσοδα των διοδίων αυτών θα χρηματοδοτήσουν την κατασκευή της Ιονίας Οδού.