Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με ΠΣΑΠ

Η Νεολαία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στο πλαίσιο της επικοινωνίας με όλους τους φορείς της κοινωνίας, πραγματοποίησε μια πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΠΣΑΠ, Κώστα Πούλιο, Σάκη Δημόπουλος και Σταμάτη Συρίγο.
Η Νεολαία εκπροσωπήθηκε από το Μανώλη Παντελίδη, Υπεύθυνο τομέα Αθλητισμού, και από τον Αργύρη Γιαννόπουλο Υπεύθυνο τομέα Εργασίας. Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε ανάλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και για τις προοπτικές που αυτό έχει.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα των ποδοσφαιριστών, τόσο για τα θέματα της ασφάλειάς τους εντός και εκτός γηπέδων, όσο και για τις αμοιβές τους, ιδιαιτέρως σε αυτήν την κρίσιμη και δύσκολη εποχή, τόσο για τη χώρα μας, όσο και για το χώρο του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού, όπου η κρίση είχε χτυπήσει νωρίτερα την πόρτα. Ειδική αναφορά, έγινε στο ζήτημα της συνταξιοδότησης των ποδοσφαιριστών, το οποίο χρήζει ειδικής διαχείρισης. Επίσης, έγινε μια πολύ χρήσιμη κουβέντα για την καταπολέμηση των φαινομένων της βίας όπου και αντηλλάγησαν ουσιαστικές και χρήσιμες προτάσεις και από τις δύο πλευρές. Θα πρέπει να επισημάνουμε και να επιβραβεύσουμε το σπουδαίο έργο και τις σημαντικές αλλαγές που έχει επιτύχει ο ΠΣΑΠ, σε επίπεδο ασφάλισης και εργασιακών δικαιωμάτων για τους ποδοσφαιριστές.
Η Νεολαία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αντιλαμβάνεται πλήρως τον ουσιαστικό ρόλο που πρέπει και οφείλει να διαδραματίσει το ποδόσφαιρο αλλά και ο αθλητισμός γενικά στην ελληνική κοινωνία και στη νέα γενιά. Δεν πρέπει να λησμονούμε τις μεγάλες επιτυχίες που έχει χαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο τόσο σε συλλογικό όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων τα τελευταία χρόνια. Οφείλουμε να βοηθήσουμε, ώστε τα πρόσωπα αυτά και οι επιτυχίες τους να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τη νέα γενιά και πολλοί από τους πρωταγωνιστές των μικρών κατηγοριών ή και των μεγαλύτερων να αποτελούν πρότυπα για τους νέους ανθρώπους. Ο αθλητισμός εν γένει και το ποδόσφαιρο ως το πιο μαζικό άθλημα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα ισχυρό αντίδοτο στη μάστιγα των ναρκωτικών, που, ειδικά τώρα, στα χρόνια της φτώχειας και της κρίσης, έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η συνεργασία μεταξύ ΠΣΑΠ και Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι απαραίτητη και θα είναι δεδομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου