Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ο σεβασμός στο μαθητή με αναπηρία μάλλον είναι πολύ ακριβό σπορ για τη διοίκηση



Εχτές Τρίτη 24/09 συμμετείχαμε στην διαμαρτυρία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του ειδικού δημοτικού σχολίου Χαλκίδας, του Συλλόγου δασκάλων και του Συλλόγου των καθηγητών που έγινε στα γραφεία της πρωτοβάθμιας και ακολούθως της δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης.


Σκοπός της διαμαρτυρίας ήταν να γίνει γνωστή η απαράδεκτη κατάσταση στα σχολεία της Εύβοιας τόσο στη γενική εκπαίδευση όσο και στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής του νομού. Σε προσωπική συνάντηση που είχαμε με τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Συρίμη για τα θέματα της ειδικής αγωγής, εκφράσαμε την αντίθεσή μας στην προσωρινή τοποθέτηση συναδέλφων μόνιμων εκπαιδευτικών στο ειδικό δημοτικό σχολείο Χαλκίδας, αφού δημιουργείται έτσι ένα τεράστιο κενό στα τμήματα ένταξης στα οποία υπηρετούν με οργανικές θέσεις.

Θεωρούμε την απόφαση αυτή αντιπαιδαγωγική και αντισυναδελφική. Αντιπαιδαγωγική γιατί τα παιδιά με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες έχουν ανάγκη τη σταθερότητα και τη μονιμότητα στη μάθηση, πράγμα που δε φάνηκε να λαμβάνει υπόψη της η διοίκηση. Αντισυναδελφική διότι συνάδελφοι τοποθετήθηκαν χωρίς να ερωτηθούν και χωρίς να επιθυμούν σε άλλη σχολική μονάδα, ενώ αναπληρωτές με ειδίκευση στην ειδική αγωγή περιμένουν άνεργοι στα σπίτια τους. 

Στην Ελλάδα των μνημονίων ο σεβασμός στο μαθητή με αναπηρία μάλλον είναι πολύ ακριβό σπορ για τη διοίκηση τόσο του υπουργείου παιδείας, όσο και για τα τους κατα τόπους εκπροσώπους του, που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να βουλώσουν τρύπες με τους πλέον ανήθικους τρόπους.  Σαν αδιόριστοι ειδικοί παιδαγωγοί δηλώνουμε ότι θα σταθούμε πλάι στους συναδέλφους μας αλλά και στους γονείς των μαθητών μας και θα συμμετάσχουμε σε κάθε δράση με στόχο την καλύτερη πρόσβαση των μαθητών με ειδικές ανάγκες στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Οι αναπληρωτές δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής,
μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής
του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου