Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Νέο σχέδιο ανατροπής Βενιζέλου;

Στο προσκήνιο επανέρχεται ένα νέο σχέδιο ανατροπής του Ευάγγελου Βενιζέλου από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», η πλειονότητα της Κοινοβουλευτικής ομάδας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και αναζητά λύσεις απεγκλωβισμού του κόμματος από τη θανάσιμη παγίδα της κυβερνητικής εμπλοκής, ώστε, σε περίπτωση προσφυγής στις κάλπες, να παρουσιάσει μια άλλη ηγεσία, ικανή να συσπειρώσει τη διαλυμένη εκλογική του βάση.

Στουρνάρας: Ζητά απολύσεις για να πάρουμε τις επόμενες δόσεις

Περισσότερο… ωμά δεν θα μπορούσε να το πει. Με συνέντευξή του στην εφημερίδα του Ομίλου Κουρή-Χατζηνικολάου “Real News”, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Αποκαλύπτει ότι η συνέχιση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος του Μνημονίου, εξαρτάται απόλυτα από το κατά πόσο η κυβέρνηση θα φανεί συνεπής στη δέσμευσή της να προχωρήσει σε απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

Δήλωση του ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ για τη σύλληψη στη Χίο γερμανού με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Τουρκίας



Ο Βουλευτής Επικρατειάς των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, έκανε την εξής δήλωση:
«Ανακοινώθηκε ότι στη Χίο συνελήφθη Γερμανός υπήκοος με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ των Τούρκων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα τέσσερα τελευταία χρόνια διέμενε μόνιμα στο νησί, φωτογραφίζοντας στρατόπεδα και άλλες υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων και κοινωφελών οργανισμών, όπως ΔΕΗ, λιμάνια, γέφυρες κλπ.

Μία παραδοσιακή γιορτή για φιλανθρωπικό σκοπό στην Ερέτρια

Μία παραδοσιακή γιορτή για φιλανθρωπικό σκοπό, γεμάτη συγκινήσεις αλλά και την υπόσχεση ότι οι εθελοντές, ο ανθρωπιστικός «στρατός» του Συλλόγου Αγάπης και Αλληλεγγύης που δραστηριοποιείται στο Δήμο Ερέτριας θα συνεχίσει το πολυσχιδές έργο του, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013 στην Αμάρυνθο.

Ερώτηση του Β. Αποστόλου για τα Ναυπηγεία Χαλκίδας


Μεγάλη οικολογική καταστροφή σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 6 Ιούλη στη θαλάσσια περιοχή των Ναυπηγείων Χαλκίδας που έχουν βαρύ παρελθόν στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος, στην ασφάλεια των εγκαταστάσεών τους  αλλά και στην αντεργατική πολιτική. 

Το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας

Το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας έχει από καιρό αναπτύξει δράσεις για συλλογή ρούχων και τροφίμων για την ενίσχυση άπορων οικογενειών της πόλης μας.  
Σας ενημερώνουμε ότι τα τρόφιμα που συγκεντρώνουμε διατίθενται σε περίπου 25 οικογένειες που είναι και άπορες, αλλά και σε πολλές από αυτές υπάρχουν συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Απάντηση υπουργείου σε ερώτηση του Β. Αποστόλου για τα δάνεια πυρόπληκτων.

Σε ερώτηση του Β.Αποστόλου και οκτώ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με θέμα την αναγκαιότητα άμεσης ρύθμισης των δανείων των επιχειρήσεων των Νομών που επλήγησαν από πυρκαγιές το 2007 και άμεσης κατάργησης του άρθρου 20 του Ν. 4151/2013 για τα πυρόπληκτα δάνεια.
Το Υπουργείο Οικονομικών σε πρόσφατη απάντησή του αρνείται να δεχτεί τα προηγούμενα αιτήματα και επιπρόσθετα αναφέρει ότι το πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης έχει μηδενικό όριο παροχής νέων εγγυήσεων.

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για το ζήτημα της κινητικότητας



Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση υλοποιεί το μέτρο της κινητικότητας δεν αποτελεί μεταρρύθμιση και δεν υπηρετεί τη λειτουργία του δημοσίου τομέα, ούτε την αναγκαία ανασυγκρότησή του. Αντιθέτως, προκαλεί απόλυτη ανασφάλεια  στο προσωπικό και, εντέλει, αποδιοργανώνει πλήρως μια σειρά από υπηρεσίες απολύτως χρήσιμες στον πολίτη.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΤΟ Basketball Camp, Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ και Ο ΑΟ ΚΥΜΗΣ



Με ευχάριστη έκπληξη λάβαμε γνώση της μεγάλης επιτυχίας και των πολλών «happenings» της διοργάνωσης του 1ου Basketball Camp που υλοποίησε ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου μετά από σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε.
Με ευχάριστη έκπληξη διότι υπήρξε μια εκδήλωση που φαίνεται ότι γνώριζαν μόνον ατομα  έχοντας στενή σχέση, αλλα και πολύ στενοι  συνεργάτες του κ. Θωμά.

«Κόβουμε δρόμο» για την παράκαμψη Χαλκίδας Κοντά στην ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με στόχο την άμεση δημοπράτηση



Σε επικοινωνία του Συμεών Κεδίκογλου με τον Υπουργό Υποδομών κ. Χρυσοχοϊδη, συζητήθηκε η ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών του έργου, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί το έργο της παράκαμψης της Χαλκίδας αμέσως μόλις ξεκινήσει η επόμενη προγραμματική περίοδος.

Ειδική άδεια αλιείας μεγάλων πελαγικών ψαριών για το έτος 2014



Το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Εύβοιας ενημερώνει ότι σύμφωνα με την αριθ. 5088/78186/25-06-2013 Υ.Α. , ΑΔΑ : ΒΛ41Β-8ΛΥ / (ΦΕΚ 1680 / Β / 9-7-2013 ), ρυθμίζεται η αλιεία των μεγάλων πελαγικών ψαριών (ερυθρός τόνος, μακρύπτερος τόνος και ξιφίας)...

Όχι στους πλειστηριασμούς - Όχι στις οριζόντιες απολύσεις



Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, τοποθετούμενος στην ολομέλεια της Βουλής,  ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης δόμησης - Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις», μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:

Παράταση για την καταγραφή του επαγγελματικού εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων

 Θετική ανταπόκριση είχε η παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  κ.Βουρδάνου Δημητρίου προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την καταγραφή του επαγγελματικού εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων.

Συνάντηση του Συμεών Κεδίκογλου με την Ένωση Διευθυντών Εκπαίδευσης



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Εκπαίδευσης (Π.Ε.Δ.Ε.) είδε ο Συμεών Κεδίκογλου στο γραφείο του την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013, όπου συζήτησαν το χρονοδιάγραμμα και τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Παραιτήθηκε η σύντροφος του Κεδίκογλου, Αδαμαντία Κόλλια

BQWzz3FCUAAjINb.jpg_largeΠαραιτήθηκε από τη θέση της η Αδαμαντία Κόλλια, σύντροφος του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, μετά την αποκάλυψη ότι είχε προσληφθεί ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου, δηλαδή στο γραφείου του συντρόφου της.
Η αποκάλυψη-βόμβα έγινε από το www.koutipandoras.gr το οποίο έγραψε ότι η Αδαμαντία Κόλλια διορίστηκε πρόσφατα στο πολιτικό γραφείο του κ. Κεδίκογλου, ως μετακλητή υπάλληλος.

Tζήμερος: «O Κεδίκογλου γιατί δεν παραιτήθηκε;»

Συνεχίζονται τα σχόλια , ειδικά στα social media, για τον διορισμό της συντρόφου του Σίμου Κεδίκογλου. Τα σχόλια πολύ επικριτικά και άκρως ειρωνικά. Ο πρόεδρος της Δημιουργίας, το πήγς ένα βήμα παρακάτω και ζήτησε την παραίτηση του Σίμου Κεδίκογλου, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά:

Κοροϊδία με τον ΦΠΑ πότε και σε ποια προϊόντα θα ισχύει ο συντελεστής 13%

Διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13% στα προϊόντα και στις υπηρεσίες εστίασης δίνει με εγκύκλιό του ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων Χάρης Θεοχάρης.
Το μέτρο του μειωμένου συντελεστή,  θα ισχύει από την Πέμπτη 1η Αυγούστου και η εγκύκλιος ξεκαθαρίζει σε ποια προϊόντα και ποιες υπηρεσίες θα εφαρμόζεται ο μειωμένος συντελεστής.

ΕΦΕΤ: Ανάκληση 19 προϊόντων

Την ύπαρξη μη ασφαλών προϊόντων τα οποία περιέχουν τη χρωστική Ε120 (κοχενίλη, καρμινικό οξύ, καρμίνες), πρόσθετο μη επιτρεπόμενο στα συγκεκριμένα είδη τροφίμων, διαπίστωσαν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο εξέτασης καταγγελίας.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τα εξής προϊόντα:

Πτώση στον δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα

Η υποχώρηση συνεχίζεται για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Πτωτικά κινήθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής την Τρίτη. Το φαινόμενο οφείλεται κυρίως στην επιδείνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Τοποθέτηση Β.Αποστόλου για τα αυθαίρετα



«Θα ήθελα να συζητήσουμε το θέμα των τροπολογιών, διότι έχουμε μία τροπολογία η οποία με προεδρικά διατάγματα, θα έλεγα ότι υποκαθιστά τη Βουλή στο νομοθετικό της έργο σχετικά με τους Οργανισμούς. Είναι πολύ σοβαρή και νομίζω πως πρέπει να τύχει διεξοδικής συζήτησης και στην Επιτροπή και στην Ολομέλεια.

Ερώτηση για εκμετάλλευση των εργαζομένων από «Γαληνός-Λαουτάρης», από τον Β. Αποστόλου.



Η επιχείρηση Σούπερ- Μάρκετ «Γαληνός Λαουτάρης» απασχολεί περίπου 300 εργαζόμενους, για τους οποίους δεν καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές ενώ οι εργαζόμενοι εκβιάζονται να προμηθεύονται είδη από την επιχείρηση, σημαντικού ποσού μηνιαίως, ώστε να συμψηφίζονται με τα οφειλόμενα.
Η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, με το Τμήμα Αλιείας της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Φθιώτιδας, σε συνεργασία με Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, μετά την εμφάνιση  μεγάλου αριθμού μεδουσών στις ακτές του Μαλιακού και του Β. Ευβοϊκού κόλπου, πληροφορεί τους κολυμβητές  για τα είδη των μεδουσών που εμφανίζονται στις ελληνικές θάλασσες καθώς επίσης και τους τρόπους αντιμετώπισης των τσιμπημάτων από αυτές.

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Εύβοιας σας καλεί να παρευρεθείτε στην συνέντευξη τύπου που θα δώσει την Τρίτη 30 Ιουλίου 2013 στις 10.30πμ, στα Γραφεία της Ένωσης, Μιαούλη 2, 2ος όροφος.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Υδάτινος "στίβος" στο βόρειο Ευβοϊκό



Συναρπαστικοί αγώνες Κανόε - Καγιάκ με τη συμμετοχή 180 αθλητών
Αποκλειστικό 
Ρεπορτάζ: Γιώτα Περήφανου

Πλούσιο υδάτινο υπερθέαμα πανελλαδικού επιπέδου με 180 αθλητές στη βόρεια Εύβοια, στο 10ο Διασυλλογικό Αγώνα Κανόε - Καγιάκ του
Ναυτικού Ομίλου της Λίμνης (Ν.Ο.Λ.). στα πλαίσια του Πολιτιστικού Φεστιβάλ "Ελύμνια 2013" του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας - Τιμητική η συμμετοχή της Ομάδας των Special Olympics του ΕΝΟΑ...

BusinessWeek:“Νέοι, Έλληνες και άνεργοι”...

Για μία ακόμη φορά η οικτρά τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, λόγω του ασφυκτικού πλαισίου της Δημοσιονομικής Προσαρμογής γίνεται πρωρτοσέλιδο. Για την ακρίβεια: εξώφυλλο. 

Πείρε παράταση η έκτακτη εισφορά "αλληλεγγύης" μέχρι και το 2016


Tην παράταση για ένα χρόνο ακόμη χρόνο, μέχρι και το 2016 της εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, προβλέπει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα μαζί με την έκθεση της Κομισιόν για την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ Η Υγεία του Λαού δεν είναι εμπόρευμα να αντιμετωπίζεται με Δημοσιονομικούς όρους

Οι μεθοδευμένες επιθέσεις που δέχεται το δημόσιο σύστημα υγείας από τις νεοφιλελεύθερες αντικοινωνικές πολιτικές που εφαρμόζει η μνημονιακή  δικομματική συγκυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Όργιο παρανομιών στις επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού στην Εύβοια

Από τους πρόσφατους ελέγχους, που διενήργησαν κλιμάκια του ΙΚΑ, του ΣΕΠΕ και του ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε πληθώρα παραβάσεων σε βάρος εργαζόμενων σε τουριστικές επιχειρήσεις.

Περί ουτοπικού ρεαλισμού

Βαγγέλης Αντωνίου
Δίνοντας συνέχεια σ’ αυτήν την ενδιαφέρουσα, όπως εξελίσσεται, δημόσια αντιπαράθεση με τον κ. Χαϊνά, θα επιχειρήσω εδώ να σχολιάσω τις θέσεις και απαντήσεις του, όπως καταγράφονται στο άρθρο του με τίτλο «Πενία επιχειρημάτων τεχνάσματα κατεργάζεται», που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του στις 24/7/2013 και αναπαράχθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα της «Ευβοϊκής Γνώμης» στις 25/7/13. Παρέχοντας, κατ’ αρχάς, απευθυνόμενος - ας μου επιτραπεί - σε δεύτερο πρόσωπο στον ίδιο, ορισμένες απαραίτητες διευκρινίσεις:

... Κουμπάρος ανέλαβε να λειτουργήσει την Δημόσια Τηλεόραση ...

Μέχρι τις 15 Αυγούστου αναμένεται να εκπέμπει πιο… "σοβαρό" πρόγραμμα η Δημόσια Τηλεόραση, καθώς όπως αποκαλύπτει ο “Βηματοδότης” του “Βήματος της Κυριακής”, μέχρι τότε αναμένεται να έχει διαμορφωθεί πρόγραμμα με δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές.

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Οι υποψήφιοι δήλωσαν αντί για σχολή... πόλη


Δεν δήλωσαν σχολή αλλά... πόλη. Οι περισσότεροι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων έθεσαν σε δεύτερη μοίρα αυτό που πρωτίστως επιθυμούσαν να σπουδάσουν, με γνώμονα την αποφυγή του υψηλού κόστους σπουδών.

Οδηγίες για τον καύσωνα

kafsonas12344Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο από αύριο Δευτέρα 29/7, με πιο ζεστή ημέρα την Τρίτη 30/7.
Ενδεικτικά οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας που θα σημειωθούν θα είναι οι παρακάτω:

Ριζικές αλλαγές στο Λύκειο

Σχέδιο νόμου με το οποίο έρχονται τα πάνω κάτω στο λύκειο και στις πανελλαδικές εξετάσεις καταθέτει στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής που παρουσιάζει το σχέδιο νόμου, στόχος είναι οι αλλαγές να ισχύσουν απο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

«Πόλεμος» Χατζηνικολάου – Γ. Παπανδρέου

Έντονη αντιπαράθεση Γ. Παπανδρέου και Ν. Χατζηνικολάου ξέσπασε μετά το πρωτοσέλιδο της σημερινής Real News σχετικά με την έρευνα του ΣΔΟΕ στο ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου. 
Ανακοίνωση για το πρώτο θέμα της Realnews, εξέδωσε ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, πράγματι έγινε έλεγχος του ΣΔΟΕ στο Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και ο «έλεγχος έδειξε ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα».

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΦΙΛΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Η΄ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ; Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

 Άρθρο του Δημήτρη Κατσούλη
τ. Δημάρχου Αυλώνος Ευβοιας
Από καιρό είχα προγραμματίσει να γράψω στο ιστολόγιο αυτό, το ΕΥΒΟΙΑ 2020, για την σημασία του αναπτυξιακού χώρου της Ανατολικής Εύβοιας, στο πλαίσιο μίας ανταλλαγής προβληματισμών, διαπιστώσεων και ιδεών που είχε ξεκινήσει με την συνέντευξη του Αρχιτέκτονα – Χωροτάκτη Λίνου Τριανταφυλλίδη και του Πολιτικού Μηχανικού - Συγκοινωνιολόγου Νίκου Τράκου (βλ http://www.evia2020.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html ).

Κάλεσμα από το Δίκτυο για Δευτέρα βράδυ!


Προσκαλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του Δικτύου Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας να έρθουν αυτή τη Δευτέρα 29/7 στις 10 το βράδυ στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου στην οδό Χαϊνά 9. Θα υπάρχουν μεζεδάκια και όποιος θέλει μπορεί να ετοιμάσει κάτι στο σπίτι του και να το φέρει.  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Μαζική και δυναμική ήταν η παρουσία των σωματείων που συγκροτούν την Λαϊκή Επιτροπή Περιοχής Αλιβερίου στην συγκέντρωση του Συντονιστικού για την Υγεία Ανατολικής και Κεντρικής Εύβοιας και Σκύρου στη μεγάλη αγωνιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24-7 στην πλατειά της Κύμης.

«Στείρι - Πολιτιστικός Αύγουστος 2013»


3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου « Δίστομο 2013»



Η επιτροπή επιλογής και η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ « Δίστομο 2013» ευχαριστούν θερμά τους θιάσους που δήλωσαν υποψηφιότητα και κείνους που λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν αλλά δήλωσαν τη συμπαράστασή τους. 

Συμεών Κεδίκογλου: Σχετικά με τη συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας για τα νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με θέμα το μέλλον των νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης. Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε καθησυχαστικός προς τους πολίτες της Εύβοιας λέγοντας ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ σε σχέση με την έκθεση του ΔΝΤ για την ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας.



Η περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και η  μείωση του κόστους εργασίας είναι απειλητική, όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για την οικονομία της χώρας μας.

AN.EΛΣυλλογή υπογραφών για την καταστροφή του οικοσυστήματος της Σκύρου



Με μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες της Χαλκίδας πραγματοποιήθηκε η δράση των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κεντρικής Εύβοιας το τριήμερο 24, 25 και 26 Ιουλίου για την συλλογή υπογραφών προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα της κατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας.

Ορισμός Συντονιστή της Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κ. Εύβοιας

Μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κινήματος «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» για τον ορισμό ως Υπευθύνου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  κ. Χρήστου Θεοδουλίδη και λόγω του ασυμβίβαστου των θέσεων του Επικεφαλής