Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Υδάτινος "στίβος" στο βόρειο Ευβοϊκό



Συναρπαστικοί αγώνες Κανόε - Καγιάκ με τη συμμετοχή 180 αθλητών
Αποκλειστικό 
Ρεπορτάζ: Γιώτα Περήφανου

Πλούσιο υδάτινο υπερθέαμα πανελλαδικού επιπέδου με 180 αθλητές στη βόρεια Εύβοια, στο 10ο Διασυλλογικό Αγώνα Κανόε - Καγιάκ του
Ναυτικού Ομίλου της Λίμνης (Ν.Ο.Λ.). στα πλαίσια του Πολιτιστικού Φεστιβάλ "Ελύμνια 2013" του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας - Τιμητική η συμμετοχή της Ομάδας των Special Olympics του ΕΝΟΑ...


Σε καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, στα δροσερά νερά του βόρειου Ευβοϊκού, το περασμένο Σάββατο (20 Ιουλίου) καταγράψαμε καρέ καρέ τις προσπάθειες 180 νεαρών αθλητών σε αγώνες Κανόε -Καγιάκ. 

Ταχύτητα και δύναμη είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του ιδιαίτερου αθλήματος
Οικοδεσπότης σε αυτή την πολύ πετυχημένη σημαντική αθλητική διοργάνωση ήταν ο ιστορικός Ναυτικός Όμιλος της Λίμνης. Πάντα πρωτοπόρος και με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του φιλοξένησε αθλητές και αθλήτριες από Συλλόγους - Ομίλους (σχεδόν) όλης της Ελλάδας.

Η Ομάδα του Ν.Ο.Λ. με τον προπονητή τους Κ. Πορτοκαλίδη
Το πρωί του Σαββάτου οι συμμετέχοντες Όμιλοι μετά τη καθιερωμένη τεχνική σύσκεψη και αφού τσέκαραν και την παραμικρή λεπτομέρεια αναχώρησαν με τα Κανόε - Καγιάκ τους για την παραλία της Λίμνης. 

Γέμισε νιάτα και ζωντάνια η παραλία της Λίμνης





Κατά τη διάρκεια των αγώνων...
Οι αθλητές συγκεντρώθηκαν στο δυτικό άκρο της κωμόπολης και νωρίς το μεσημέρι δόθηκε η εκκίνηση. Ήταν πραγματικά ιδιαίτερο το θέαμα και τα παιδιά επέδειξαν άριστες επιδόσεις, αποσπώντας πολλά και ζεστά χειροκροτήματα από τον κόσμο που παρακολουθούσε τους αγώνες, ακροβολισμένος κατά μήκος του παραλιακού δρόμου...


Οι αγωνιζόμενοι κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και πέτυχαν πολύ καλούς χρόνους τερματισμού. Είχαν δύναμη, ταχύτητα, καλή φυσική κατάσταση, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους τυχερούς απόλαυσαν αυτό το ιδιαίτερο σπορ. 

Κανόε - Καγιάκ σπρίντ σε ήρεμα νερά...
Άλλωστε αυτό που διακρίνει έναν αθλητή του Κανόε - Καγιάκ είναι η δύναμη του και το σπριντ που αναπτύσσει στα ήρεμα νερά ώστε να φτάσει πρώτος στο τερματισμό.
Οι αγώνες έγιναν με την εποπτεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε - Καγιάκ η οποία εκπροσωπήθηκε στη διοργάνωση από τον Έφορο Εθνικών Ομάδων κ. Μπάμπο Βασίλη.
Μετά τους πανηγυρισμούς των νικητών, επιστρέψαμε στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Λ. και λίγο πριν τις απονομές… μιλήσαμε για τη μαγεία του αθλήματος (και όχι μόνο…) με τον «Καπετάνιο» - Πρόεδρο του Ομίλου κ. Διαμαντή Διαμαντή

Ο Προέδρος του Ν.Ο.Λ. κ. Διαμαντής Διαμαντής μίλησε για τον ιστορικό Ναυτικό Όμιλο της Λίμνης και  τη "μαγεία" του αθλήματος Κανόε - Καγιάκ
«Η φετινή μας, 10η διοργάνωση είναι η πιο πλούσια μέχρι τώρα σε συμμετοχές. Μας τίμησαν με την παρουσία τους 180 αθλητές. Αν και ερχόμαστε από Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (την προηγούμενη εβδομάδα με επίσης 180 συμμετοχές) και υπήρχαν έξοδα πολλά για τους Ομίλους ως προς τη μετακίνηση τους, παρ’ όλα αυτά μας τίμησαν με την παρουσία τους Σύλλογοι από τα Χανιά μέχρι τη
Θεσσαλονίκη και είχαμε έναν πολύ ωραίο αγώνα. 

«Πιστεύουμε πως ικανοποιήσαμε τους αθλητές, τους Ομίλους αλλά και τη τοπική κοινωνία. Υπέροχη η ατμόσφαιρα, εξαιρετικοί όλοι γεμάτοι ζωντάνια χάρισαν δυνατές αθλητικές συγκινήσεις. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Απολαύσαμε ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός σε μια άκρως καλοκαιρινή πόλη, τη ναυτική μας Λίμνη».
Ο κ. Διαμαντής αναφέρθηκε στους συμμετέχοντες αθλητές που εκπροσωπούσαν το Ναυτικό Όμιλο της Λίμνης, οι οποίοι απέσπασαν πολλά μετάλλια στους αγώνες…
«Οι δικοί μας αθλητές είναι ηλικίας από εννέα έως 16 - 17 ετών και αγωνίστηκαν σε μονά και διπλά σκάφη (Κ1 και Κ2).


Τιμητική η παρουσία της Ομάδας των Special Olympics του ΕΝΟΑ που χάρισε σε όλους έναν ξεχωριστό αγώνα στα καθάρια νερά του βόρειου ευβοϊκού - Αθλητές και προπονητής με χαμόγελα επιτυχίας αποκλειστικά στο φακό μας!
« Σε αυτή τη διοργάνωση ιδιαίτερη ήταν η παρουσία της Ομάδας των Special Olympics του ΕΝΟΑ η οποία ήρθε με εννέα αθλητές και τους συνοδούς τους και έλαβαν μέρος σε έναν ενδιαφέροντα αγώνα.

Υδάτινο υπερθέαμα ανέβασε την αδρεναλίνη στα ύψη!
«Όσον αφορά στα τεχνικά ζητήματα και στο διαδικαστικό, είχαμε 41 σειρές αθλημάτων, οι οποίες κατηγοριοποιούνται σε γενικές κατηγορίες στο Κ1 δηλαδή σκάφος ενός αθλητή, στα Κ2 δύο αθλητών και στα Κ4 τεσσάρων αθλητών. Υπήρχαν κορασίδων, νεανίδων, παίδων, αρχαρίων (ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο εκπαίδευσης που έχουν τα παιδιά).
Το Κανόε - Καγιάκ απαιτεί καλή φυσική κατάσταση για να αντέχουν οι αθλητές το σπριντ αγώνα. Σε αυτό το διασυλλογικό τα παιδιά αγωνίστηκαν σε 200 μέτρα γεμάτα ένταση και ταχύτητα με τεχνική στην ισορροπία και κωπηλασία.

Ο κ. Διαμαντής μαζί με τις Εφόρους Κανόε - Καγιάκ κ.κ. Νατάσα Ζαφειροπούλου Ντάνη, Άννα Αγιασοφίτη Καταραχιά και τη Γενική Γραμματέα του Ν.Ο.Λ. Αθηνά Μαθά
« Ως Πρόεδρος του Ν.Ο.Λ. αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος καθώς το τελευταίο Διοικητικό μας Συμβούλιο έχει δύο εκλεκτές κυρίες που είναι συνέφοροι στο Καγιάκ, τις κ.κ. Νατάσα Ζαφειροπούλου Ντάνη και Άννα Αγιασοφίτη Καταραχιά, οι οποίες μαζί με τον κ. Κώστα Πορτοκαλίδη, τον προπονητή μας, έκαναν καταπληκτική δουλειά.
Σε αυτούς τους Αγώνες πετύχαμε πολλές διακρίσεις, αν και δεν είναι ο αυτοσκοπός μας. Πάνω από όλα προσπαθούμε να αναπτύξουμε το άθλημα και έπειτα τον πρωταθλητισμό και τα μετάλλια. Οι αθλητές μας παρά το γεγονός πως είναι είναι μια νέα Ομάδα μας έχει κάνει ήδη πολύ περήφανους. 

Η Ομάδα Κανόε - Καγιάκ του Γυμναστικού Ναυτικού Ομίλου της Σαλαμίνας
«Να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους φιλοξενούμενους φίλους Συλλόγους που ήρθαν από μακριά… το Ναυτικό Όμιλο Χανίων, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης, το Ναυτικό Αθλητικό Σύνδεσμο, το Ναυτικό Όμιλο Μεθάνων "Νηριής", τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών, το Γυμναστικό Ναυτικό Όμιλο Σαλαμίνας και φυσικά από το Νομό Ευβοίας, το Ναυτικό Όμιλο Χαλκίδας και το Ναυτικό Όμιλο Διαύλου Ωρεών».

Αθλητές από το Ναυτικό Όμιλο Χανίων
Άριστη η διοργάνωση από το ζεστό οικοδεσπότη Ν.Ο.Λ. όπως πάντα άλλωστε πετυχημένες είναι όλες οι αθλητικές δραστηριότητες του εδώ και πολλά πολλά χρόνια… Το μυστικό της επιτυχίας του… «η αγάπη για το άθλημα, η ζεστασιά των πολιτών της Λίμνης που περιβάλλει τον Όμιλο και φυσικά η προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι εμείς χωρίς να υπολογίζουμε την κούραση και το άγχος. Τα χαμόγελα των παιδιών μας αποζημιώνουν και με το παραπάνω…», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Διαμαντής.

«Επόμενος αθλητικός στόχος του Ν.Ο.Λ. είναι η συμμετοχή - στήριγμα με την Ομάδα του Καγιάκ ενός νεοσυσταθέντα Όμιλου στη Λακωνία, στον πρώτο αγώνα που διοργανώνει (ο εν λόγω Όμιλος) στις 27 Ιουλίου. Θα είμαστε όλοι εκεί. Μόνο έτσι μπορούμε να βοηθήσουμε το άθλημα, να του δώσουμε την ώθηση που πρέπει. Μόνο αν βοηθάμε ο ένας τον άλλον».

Στόχος η πρόκριση  νέων αθλητών στην Εθνική Ομάδα
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στους μεγάλους Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες του Ναυτικού Ομίλου της Λίμνης που είναι ήδη προγραμματισμένοι για το Σεπτέμβριο και πρόκειται αναμφίβολα για ένα πολύ δυνατό αθλητικό γεγονός με πληθώρα συμμετοχών πανελλαδικού επιπέδου.

Στόχος του Ν.Ο.Λ. είναι - σε ο,τι αφορά στην Ομάδα του Καγιάκ - να προκριθούν αθλητές στην Εθνική Ομάδα. Όπως εξήγησε ο κ. Διαμαντής «κάποια από τα παιδιά που ξεπετιούνται από το φυτώριο των αθλητών μας θέλουμε να τα επιλέξουμε, να τα ξεχωρίσουμε, να τους δώσουμε τη δυνατότητα και την ευκαιρία να συμπεριληφθούν στην Εθνική Ομάδα Κανόε - Καγιάκ. Ο Όμιλος μας έχει στη οικογένεια του σπουδαίους αθλητές, πανελληνιονίκες. Επίσης με τη μοριοδότηση (που έχει ξαναρχίσει) για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αρκετοί αθλητές του Ομίλου μας έχουν βοηθηθεί στις σπουδές τους καθώς πέρασαν σε ανώτερες και ανώτατες Σχολές που επιθυμούσαν».

Ο ιστορικός Ν.Ο.Λ. με πληθώρα διακρίσεων…

Στο Αρχηγείο... (στις εγκαταστάσεις) του Ν.Ο.Λ. μετρήσαμε ατελειώτες διακρίσεις, βραβεύσεις και μετάλλια
Ο Ναυτικός Όμιλος της Λίμνης από το 1952, γράφει τη δική του ναυτική - αθλητική ιστορία στα ιστιοπλοϊκά δρώμενα της χώρας.
«Ιδιαίτερα στην περιφέρεια - στην Κεντρική Ελλάδα - έχει βοηθήσει και εξακολουθεί να βοηθάει την ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας και είναι πάντα παρόν σε όλες τις διοργανώσεις. Μέχρι τώρα μετράει στο ενεργητικό του πολλές και σημαντικές βραβεύσεις αλλά και μεγάλους αθλητές ακόμη και στην Εθνική Ομάδα. Αθλήτρια του ΝΟΛ ήταν η Κατερίνα Κουτσούγιερα, η οποία έκανε τα πρώτα της βήματα στο βόρειο ευβοϊκό και έφτασε να είναι πρώτη πανευρωπαϊκά», επεσήμανε ο κ. Διαμαντής και
συνέχισε με μια μικρή αναδρομή σε κάποιες ακόμη επιτυχίες του Ομίλου…

Από το 1952 σημειώνει χρυσές επιτυχίες...
«Ξεκινήσαμε με διακρίσεις σε σκάφη ανοιχτής θάλασσας και μεταπήδησαμε στα σκαφάκια για μικρά παιδιά. Αυτή τη στιγμή οι αθλητές μας είναι από επτά έως 18 ετών σε τρία τμήματα ιστιοπλοΐας, καγιάκ και κολύμβησης. Έχουμε παιδικά τμήματα, εφηβικά, νέων ανδρών και γυναικών.

Λίγο πριν τις απονομές, μπροστά από τα γραφεία του Ν.Ο.Λ.
«Ο Σύλλογος διαθέτει επίσης τμήμα ειδικά για ενήλικες που αφορά στην ιστιοπλοΐα σε ανοιχτή θάλασσα με τα ιδιόκτητα σκάφη των μελών. Επιπλέον λειτουργούν και Σχολές για άτομα άνω των 18 ετών τα οποία συμμετέχουν σε αγώνες με εξίσου πολλές διακρίσεις.
Το σκάφος ΖΕΦΥΡΟΣ του συντοπίτη μας κ. Δημήτρη Χρυσομάλλη σε αγώνες της REGATΤA έφερε πρώτες διακρίσεις μεταξύ άλλων σκαφών από όλο τον κόσμο».


Καλοκαιρινές αθλητικές στιγμές Κανόε - Καγιάκ 2013 - Και του χρόνου!
Όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να ζήσουν από κοντά τη μαγεία του νερού και τις δυνατές συγκινήσεις αυτών των αθλημάτων μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου της Λίμνης και να ενημερωθούν σχετικά.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Διαμαντής «ένα παιδάκι που ξέρει κολύμβηση έχει τη δυνατότητα να έρθει στον Όμιλο μας από επτά χρονών και να ξεκινήσει τα μαθήματα. Παράλληλα λειτουργούν και καλοκαιρινά τμήματα μάθησης και κολύμβησης, αρχαρίων καγιάκ και αρχαρίων ιστιοπλοϊας.
Επίσης όσα παιδιά μένουν μόνιμα Αθήνα και επισκέπτονται μόνο κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου τη Λίμνη Ευβοίας, μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά - αυτό το χρονικό διάστημα - με το σπορ της αρεσκείας τους στη θάλασσα.


Για περισσότερες πληροφορίες - εγγραφές οι
ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Ν.Ο.Λ. ή και μέσω διαδικτύου:
Ναυτικός Όμιλος Λίμνης: 22270 - 31900

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου