Σάββατο 21 Απριλίου 2012

"Οδηγούμαστε μαθηματικά σε χρεοκοπία"

«Αυτό το μνημόνιο μας οδηγεί μαθηματικά σε χρεοκοπία και οι αγορές ήδη το προεξοφλούν καθώς τα νέα ομόλογα διαπραγματεύονται στο 20% της αξίας τους. Αν οι αγορές και οι εταίροι μας πίστευαν ότι θα βγαίναμε από το αδιέξοδο με αυτό το μνημόνιο θα είχαμε διαφορετική πορεία  στις αγορές.

Μπακογιάννη: Ναι, θα συνεργαστώ με τον Σαμαρά

Τι είπε πριν από λίγη ώρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
(Μετά την δήλωση αυτή της Μπακογιάννη αν φτιάχναμε τώρα την φωτογραφία που έχουμε στην κορυφή (που θα την φτιάξουμε την Δευτέρα) θα προσθέταμε.  Παίρνεις και την Ντόρα Δώρο!! )

Θρίλερ με το ΠΑΣΟΚ στη Φθιώτιδα - Δεν βρίσκει υποψήφιους!

Πριν από δύο χρόνια το ΠΑΣΟΚ είχε 17 αιτήσεις για το ψηφοδέλτιο στη Φθιώτιδα και γενικά γινόταν "σκοτωμός" για το ποιοι θα καταλάβουν τις θέσεις.
Σήμερα λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία από τα 7 ονόματα που πρέπει να καταθέσει στο Πρωτοδικείο Λαμίας έχει μόνο 5 αιτήσεις.

Ας κρατήσουν οι χοροί..


Φτώχια!!

Το μικρό γηπεδάκι του Μίλωνα στην Ν. Σμύρνη, ήταν παλιότερα χώρος για συγκεντρώσεις υποψηφίων βουλευτών. Η επίσημη χωρητικότητά του είναι 1200 άτομα, άντε 1500 αν γεμίσει ασφυκτικά και με κόσμο απ’ έξω.
 Προχθές ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ γέμισε τον εσωτερικό χώρο μετά βίας. Αν μάλιστα αφαιρέσουμε καμιά τρακοσαριά  υποψήφιους βουλευτές, στελέχη κλπ που ήταν εκεί, η εκδήλωση ήταν μάλλον μια εσωτερική υπόθεση.

Συνέντευξη Τύπου του ΚΚΕ ..

Την Δευτέρα 23/4 στις 11 το πρωί οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου για τις εκλογές και τις θέσεις του ΚΚΕ. 

Μήπως, για αυτό βιώνουμε θέματα Εθνικής Ανεξαρτησίας σήμερα;

Διαβάστε τι μεταδίδει το Bloomberg: «Μάχη» στη Μεσόγειο για το φυσικό αέριο.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η «μάχη» στα νερά της Μεσογείου, με φόντο τη σπουδαία ανακάλυψη του Ισραήλ στην Κύπρο, η οποία πιθανώς θα μετατρέψει τον εισαγωγέα φυσικού αερίου

«Οι πληγές της 21ης Απριλίου θα επουλωθούν όταν λήξει η τουρκική κατοχή»

Θλιβερή επέτειος για τη χώρα μας, αλλά και για την Κύπρο, η σημερινή ημέρα. 
Με αυτή την αφορμή, τα κυπριακά κόμματα με ανακοινώσεις τους καταδίκασαν σήμερα το πραξικόπημα των συνταγματαρχών, της 21ης Απριλίου 1967, επισημαίνοντας ότι κατέλυσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και οδήγησε στο πραξικόπημα και στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

0 0 1 «Η Χρυσή Αυγή επέλεξε την 21η Απριλίου για να ασκήσει βία στον Πέτρου Ευθυμίου»

Να καταδικάσουν τα έκτροπα και να προστατεύσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη φραστική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον του υποψήφιου βουλευτή Πέτρου Ευθυμίου, το μεσημέρι του Σαββάτου, στην πλατεία Αμαρουσίου.

ΔΗΜΑΡ: Η "φυσική ηγεσία" του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας είναι, σύμφωνα με το σύνταγμα, η εκάστοτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Με έκπληξη διαβάσαμε την πρόταση του συμπολίτη μας κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων", κου Μαρκόπουλου για "κατάργηση των υπουργείων άμυνας, προστασίας του πολίτη και δικαιοσύνης και απόδοσής τους στις φυσικές ηγεσίες".

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Πλήρες Κείμενο της Συνέντευξης της Προέδρου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκας Τ. Κατσέλη στην εφημερίδα Ναυτεμπορική

1.Κυρία Κατσέλη, ένα ακόμη κόμμα στο κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο. Γιατί τώρα η Κοινωνική Συμφωνία; Υπάρχει πολιτικό κενό που να μπορεί να καλύψει;
Υπάρχει σοβαρό πολιτικό κενό που η Κοινωνική Συμφωνία φιλοδοξεί να καλύψει. Εμείς λέμε ότι ναι, μπορούμε να διατυπώσουμε, εντός της Ευρωζώνης, έναν εναλλακτικό προοδευτικό δρόμο για να βγούμε από την κρίση.

Συνάντηση με συνδικαλιστικά στελέχη του Νομού είχε ο Δ. Αναγνωστάκης

Συνάντηση με απολυμένους και συνδικαλιστικά στελέχη του Νομού μας, είχε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, υποψήφιος με τη Δημοκρατική Αριστερά και ενημερώθηκε για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της εργασίας.

Εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ για την παρουσίασει του ψηφοδελτίου της

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. 

Πολυκομματική Βουλή δείχνουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις Κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό

Είσοδο τουλάχιστον οκτώ κομμάτων στη Βουλή και προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ, με χαμηλά όμως ποσοστά που αποκλείουν αυτοδυναμία, επιβεβαιώνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς από το Σάββατο απαγορεύεται η δημοσιοποίησή τους. Το ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου παραμένει υψηλό.

Το Νοταρα τα τεκνα

Για μια δυο μέρες κορυβαντιούσαν εκστασιασμένοι ορισμένοι δημοσιογράφοι των κεντρικών ΜΜΕ που στηρίζουν τον δικομματισμό για την Επιστολή Βενιζέλου προς Μπαρόζον!
Ούτε οι Επιστολές του Αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους δεν έτυχαν τόσων επαίνων μέσα σε δύο χιλιάδες χρόνια, όσων η επιστολή Βενιζέλου προς Μπαρόζον για δύο ημέρες. (Αν και συνήθως τα ψέματα κρατούν τρεις)...

Τον άφησαν μόνο του, μαζί με τον καφετζή...

Υποψήφιος βουλευτής Έβρου επισκέφθηκε οικισμό του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Δεν παρέλειψε να περάσει μία βόλτα κι από το καφενείο του χωριού, το οποίο εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο. 

‘’Κυβέρνηση της αριστεράς’’: Βασιμότητα, σκοπιμότητα, προσδοκίες και αυταπάτες

του Παναγιώτη Μαυροειδή
Eν όψει των εκλογών της 6ηςΜάη, τίθενται συχνά ερωτήματα αναφορικά με  την ‘’ενότητα της αριστεράς’’. Σύμφωνα τουλάχιστον με το ΣΥΡΙΖΑ,  υπάρχει το χειροπιαστό και ρεαλιστικό ενδεχόμενο,  οι εκλογές να σώσουν τον ελληνικό λαό από το δράμα του. Η επιχειρηματολογία, είναι περίπου η εξής:

Παπατόλιας για το αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

«Νίκησε η διαπλοκή του Κώστα Καρτάλη, του ξενόφερτου και εγκάθετου εκπροσώπου των μεγαλοσυμφερόντων των Αθηνών. Δυστυχώς, έχασε η προοδευτική παράταξη. Έχασε πάνω απ’ όλα η πολιτική ηθική».

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Χώρα πενήτων, γερόντων και ξενιτεμένων


Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Όχι, λυπηθείτε μας, δεν αντέχουμε άλλη ανάπτυξη.Όχι άλλο κάρβουνο, όχι άλλη σπέκουλα πάνω σε μια οικονομία που εκτελέσατε στα τρία μέτρα.Βροχή οι προεκλογικές υποσχέσεις των δύο αιώνιων (;)

Ο Βενιζέλος αδειάζει το “Λεφτά Υπάρχουν” και το “Μνημόνιο 1″ , Αλλά...

Δείτε στο παρακάτω βίντεο απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο MEGA και τους Όλγα Τρέμη και Παύλο Τσίμα.
Προσέξτε ειδικά όσα λέει σχετικά με το Μνημόνιο 1 και μετά διαβάστε παρακάτω.
Εγώ ήμουν απλά Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Εγώ ήμουν εναντίον της προσφυγής στο ΔΝΤ. Το Μνημόνιο Νο. 1 ήταν ελλιπές.”

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΟΔΣΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΩΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ 4071/2012

                                                                 Άρθρο του Δημήτρη Κατσούλη
Πρόσφατα ψηφίστηκε ο Νόμος  4071/2012 (ΦΕΚ Α΄85/11-4-2012) «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ.»,

Η πολιτική πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς

Η Δημοκρατική Αριστερά επεξεργάστηκε και καταθέτει την πολιτική της πρόταση για μια προοδευτική διέξοδο από την κρίση. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, οι υποψήφιοι και τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ θα συζητήσουν και θα αναλύσουν την πρόταση αυτή μαζί με την ελληνική κοινωνία. 

Ουρανία Παπανδρέου συνεχή παρουσία στην Βουλή

Η Κυρία Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης Βουλής, ήταν μέσα στους 10 πιο αποδοτικούς Βουλευτές του Κοινοβουλίου, όσον αφορά το Κοινοβουλευτικό Έργο….

To οικονομκό πρόγραμμα της ΝΔ παρουσιάζει σήμερα ο Α Σαμαράς


O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, θα παρουσιάσει, αύριο, Πέμπτη 19 Απριλίου, στις 12:00, στο Ζάππειο Μέγαρο, το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Οικονομία.

Φώτης Κουβέλης στο FOCUSWEBTV

Ο Φώτης Κουβέλης σε μια συνέντευξη από καρδιάς στην Ειρήνη Νικολοπούλου ,στο FOCUSWEBTV  μιλάει για την ζωή του, την οικογένεια του, την Δημοκρατική Αριστερά αλλά και για το μέλλον αυτής της χώρας.

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Αμετανόητο Αριστερό

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Νέα δημοσκόπηση Marc. Δέκα κόμματα στη Βουλή. Για πρώτη φορά μετρήθηκε το κόμμα της Λούκας Κατσέλη και μπαίνει στην Βουλή με 3,9%

Νέα συρρίκνωση του δικομματισμού καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΠΑΣΟΚ με τέσσερις μονάδες, στην πρόθεση ψήφου, αλλά μαζί μόλις που ξεπερνούν το 30%, ενώ στην εκτίμηση ψήφου στη νέα Βουλή μπαίνουν 10 κόμματα!

Επειδή θα βομβαρδιστούμε από δημοσκοπήσεις...

Μπορώ να εμπιστευτώ τις δημοσκοπήσεις, για το πιθανό εκλογικό αποτέλεσμα;
Η σύντομη απάντηση είναι καθόλου, η εξήγηση της σύντομης απάντησης είναι παρακάτω.
Μια καλή δημοσκόπηση έχει συνήθως δείγμα 1200-1800 ατόμων. Πολλές από τις δημοσκοπήσεις που γίνονται σήμερα δεν έχουν ούτε αυτό, οπότε ότι πούμε παρακάτω ισχύει ακόμα περισσότερο.

.Μιλούσε σαν υποψήφιος και έμαθε ότι ήταν κομμένος σε συγκέντρωση !!

Αντιδράσεις για τον αποκλεισμό του Γιάννη Γιαννέλλη από τους εκλογικούς συνδυασμούς της ΝΔ  !!
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τη Λέσβο και τη Λήμνο και ο αποκλεισμός του ιστορικού στελέχους του κόμματος και επί πολλά χρόνια βουλευτή Γιάννη Γιαννέλλη.

Λούκα Κατσέλη: Κακόγουστο αστείο οι εξαγγελίες του κ. Βενιζέλου


Η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ  Λούκα Τ. Κατσέλη, σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για την κοινωνική πολιτική, έκανε την  ακόλουθη δήλωση:

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Νομό


Μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων από τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για το σύνολο της επικράτειας, σας ανακοινώνουμε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για το  νομό Ευβοίας :

Θρήνος στη πόλη για το 4χρονο αγγελούδι

Κλαίει όλη η Χαλκίδα με την τραγωδία που έγινε πριν από λίγες ώρες 4χρονο αγγελούδι έχασε την μάχη να κρατηθεί στην ζωή ύστερα από τροχαίο ατύχημα.

Στα δύο το Άρμα Πολιτών για τον Καμμένο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Της πλειοψηφίας της Πολιτικής Γραμματείας Άρματος Πολιτών
 Καταδικάζουμε την απόφαση της  ισχνής μειοψηφίας της Πολιτικής Γραμματείας και του προέδρου του Παν. Άρματος Πολιτών, Γιάννη Δημαρά, με την οποία θα συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Πάνο Καμμένο.

Αποχωρήσεις απο το ΔΗΜΑΡ λόγω εκσυγχονιστικού ΠΑΣΟΚ

Αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ η Αννα Φιλίνη λόγω της παρουσίας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ
«Η ΔΗΜΑΡ δίνει πια στέγη σε συντηρητικές και αποτυχημένες πολιτικά ομάδες της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από το λεγόμενο «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ, μιας περιόδου διακυβέρνησης που επισώρευσε σειρά σημαντικών προβλημάτων», τόνισε ανακοινώνοντας την αποχώρησή της.

Να πέσουν 15% οι μισθοί στην Ελλάδα ζητά η Κομισιόν

«Τη μείωση του ονομαστικού κόστους ανά μονάδα εργασίας στον ιδιωτικό τομέα κατά 15% το 2012-2014» θα ζητά από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην έκθεσή της για τη χώρα μας που αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα την Τετάρτη από τον ίδιο τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Τα ονόματα των υποψηφίων του ΚΚΕ...

Κανέλλη Α' Αθήνας, Παφίλης επικεφαλής του Επικρατείας. Στους συνδυασμούς οι ηθοποιοί, Κώστας Καζάκος, Ελένη Γερασιμίδου, Λίλα Καφαντάρη...
Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το ΚΚΕ τα ονόματα των υποψηφίων του Κόμματος σε όλη την επικράτεια, για τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Τα ψηφοδέλτια της 6ης Μαΐου ανακοίνωσε η ΝΔ

Ανανεωμένα κατά το ήμισυ είναι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, τα ψηφοδέλτια για την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου. «Υπήρξε πολύ μεγάλη προσφορά υποψηφιοτήτων σε όλη την Ελλάδα. Δεν ήταν δυνατό, φυσικά, να μπουν όλοι» είπε χαρακτηριστιά ο κ. Μιχελάκης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δήλωση προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρη Καστανίδη.


«Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η υποκριτική διαμάχη μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, με αφορμή την υπόθεση Τσοχατζόπουλου. Χρεώνει ο ένας την ευθύνη στον άλλον, προσποιούνται τους έκπληκτους ή τους αγανακτισμένους για όσα συνέβαιναν στα τέλη της δεκαετίας του 90 και αργότερα.

Ανακοίνωση εκλογικής συνεργασίας

Mε δεδομένη την άνευ προηγουμένου κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και ο λαός μας και εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, κατά την οποία ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει σε μια ιστορική στιγμή για την τύχη της χώρας,  τα κόμματα του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου και της Δημοκρατικής Αναγέννησης αποφάσισαν να συμπράξουν σε μία εκλογική συνεργασία με το όνομα: 

KKE Αλιβερίου Καταγγέλει τον Δήμαρχο Δ. Θωμά


Η Κ. Ο. ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ του ΚΚΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής μας τη Δημοτική αρχή του δήμου Κύμης-Αλιβερίου ότι το Σάββατο 14/4 συνεργεία του Δήμου εκτελώντας εντολές της δημοτικής αρχής κατέβασαν τις αφίσες του ΚΚΕ ενώ έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος.

Κυκλοφορεί το βιβλίο του πατριώτη μας Ανδρέα Ρουμελίωτη «Μπορώ και χωρίς ευρώ».


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Ανδρέα Ρουμελιώτη «Μπορώ και χωρίς ευρώ».
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την αποφράδα μέρα, Σάββατο 21η Απριλίου 2012, στις 12:30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο IANOS, Σταδίου 24.
Ο Ανδρέας Ρουμελιώτης στο  βιβλίο του αναφέρεται στην ανταλλακτική - αλληλέγγυα οικονομία, στις κοινωνικές τράπεζες και στα εναλλακτικά νομίσματα.

Mε σχέδιο «σοκ και δέος» για το Δημόσιο έρχεται η «τρόικα»

Το πρώτο θύμα κάθε πολέμου λένε ότι είναι η αλήθεια. Και το πρώτο θύμα κάθε προεκλογικής περιόδου στην Ελλάδα είναι η αλήθεια για την οικονομία: οι ψηφοφόροι οδηγούνται σε λιγότερο από έναν μήνα στις κάλπες, με τις πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν το Μνημόνιο να συγκαλύπτουν επιμελώς την αλήθεια για τα πρωτοφανούς αγριότητας μέτρα που θα αξιώσει τον Ιούνιο η «τρόικα».

Καλημέρα. Δεν έχει αργία...


Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ο Καμμένος καταγγέλλει Σαμαρά και Βενιζέλο: Συμφωνήσατε με την απαίτηση Τόμσεν για κατάσχεση της πρώτης κατοικίας!

Ο Πρόεδρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έγραψε στο προσωπικό του facebook τα εξής, σχετικά με την εντολή Τόμσεν να αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών, που στην ουσία σημαίνει κατάσχεση της πρώτης κατοικίας:
“Χριστός Ανέστη.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1961 ΟΣΚΑΡ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΣΗΜΕΡΑ 2012 Πέθανε ο Δημήτρης Μητροπάνος Έσβησε μία σπουδαία φωνή



Μία σπουδαία φωνή του ελληνικού πενταγράμμου έσβησε την Τρίτη. Ο Δημήτρης Μητροπάνος «έφυγε» σε ηλικία 64 ετών από ανακοπή καρδιάς, αφήνοντας πίσω μία σπουδαία διαδρομή στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Τα τελευταία χρόνια είχε δώσει σκληρή μάχη για να αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

ΣΗΜΕΡΑ 2012 Πέθανε ο Δημήτρης Μητροπάνος Έσβησε μία σπουδαία φωνή