Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Ανασχηματισμός: Κυβέρνηση οργής !!!

Σαφή  ακούσματα στα «θεσμικά» κελεύσματα, είχε τελικά ο ανασχηματισμός.  Ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να προσδώσει και  να σφραγίσει την σταδιακή στροφή του από τον «ριζοσπαστισμό» του ΣΥΡΙΖΑ ,  προς τον  μεσαίο χώρο που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015, με όπλα την γενιά του και την εξουσία.

Θέλοντας να παίξει τον «αντι»-κατεστημένο  ριζοσπάστη, χωρίς όμως να φέρνει ή να αναζητά αλλαγές προς όφελος του λαού, ο Πρωθυπουργός  προχώρησε σε αυτό  τον ανασχηματισμό με μόνο στόχο του,   να πάρει μια ανάσα «ανάπτυξης»  από τους θεσμούς, ελπίζωντας να στριμώξει την ΝΔ , ώστε να  πάρει ξανά «τον κόσμο στα χέρια του»  και να πάει στις εκλογές  με αξιώσεις  και ο κόσμος να μπορεί να  επιλέξει ανάμεσα στο «μη χείρον»

Αριστερά: τρόπος ζωής ή οικονομικό μοντέλο φτωχοποίησης;

"Γλυτώσαμε ΣΥΡΙΖΑ". Αυτό το σχόλιο φίλου που ειπώθηκε πέρσι το καλοκαίρι, μετά τα δραματικά συμβάντα, μου έρχεται συνέχεια στο νου τις τελευταίες εβδομάδες με όσα δυσάρεστα διαδραματίζονται στη Βενεζουέλα. Έχοντας απομακρυνθεί αρκετά απ΄ τη βάση των γεγονότων και τη φόρτιση που δημιουργούν, γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτό ότι το ευφυολόγημά του, μάλλον απέδωσε την πραγματικότητα. Με άλλα λόγια δηλαδή θα μπορούσε η χώρα μας να είναι σήμερα στη θέση της Βενεζουέλας.