Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

« Έκλεισε » την πόρτα στο ΔΝΤ η ….Αίγυπτος !

«ΔΕΝ τα θέλουμε τα λεφτά σας απάντησαν οι Αιγύπτιοι »! Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβεβαιώνει ότι η Αίγυπτος αρνήθηκε το δάνειο που επρόκειτο να της χορηγηθεί.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβεβαίωσε ότι οι αρχές της Αιγύπτου το έχουν ενημερώσει πως η χώρα δεν θα χρειαστεί να λάβει το δάνειο που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.
Με βάση τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό για το 2011/12 το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας θα περιοριστεί στο 8,6% έναντι 11% που προβλεπόταν αρχικά.
«Λόγω των αλλαγών αυτών οι αρχές δεν θεωρούν ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για μια οικονομική συμφωνία με το ΔΝΤ», είπε ένας εκπρόσωπος του οικονομικού οργανισμού, επιβεβαιώνοντας την ανακοίνωση που είχε κάνει νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Αιγύπτου.

Daily Mail: Άπληστοι, τσαμπατζήδες και χασομέρηδες οι Έλληνες!

Ένα ιδιαίτερα καυστικό και προκλητικό άρθρο φιλοξενεί η βρετανική Daily Mail, η οποία κάνει λόγο για άπληστους, τσαμπατζήδες και χασομέρηδες Έλληνες, αναλύοντας σε βάθος τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας.
Η «έρευνα» και τα κακεντρεχή σχόλια της βρετανικής εφημερίδας πραγματοποιήθηκαν με αφορμή το μετρό της Αθήνας. «Ακόμα και μια αποπνικτικά ζεστή καλοκαιρινή ημέρα, το μετρό της Αθήνας αποτελεί απόλαυση.

‘Ο κερδοσκόπος της κατάρρευσης’


Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα  τα σχόλια, οι αναλύσεις και οι αναφορές στην Ελλάδα με επίκεντρο την ψηφοφορία στη βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την αρνητική στάση του Αντώνη Σαμαρά.
  
‘Ο κερδοσκόπος της κατάρρευσης’, είναι ο τίτλος του ολοσέλιδου θέματος που φιλοξενεί στη δεύτερη σελίδα της η SüddeutscheZeitung του Μονάχου και στον υπότιτλο σημειώνει: «Ανεύθυνος και εγωπαθής: Ο συντηρητικός αρχηγός της αντιπολίτευσης θέλει την εξουσία πάση θυσία».

"Ο δρόμος του Γ. Παπανδρέου προς την Ιθάκη"


«Ο δρόμος του Γ. Παπανδρέου προς την Ιθάκη», είναι ο τίτλος σχολίου της Ελβετικής εφημερίδας Neu Zürcher Zeitung, η οποία επισημαίνει: «Μόλις πριν από ένα χρόνο όλοι πίστευαν ότι τα κόμματα στην Ελλάδα θα ανταποκρίνονταν στα νέα δεδομένα. Πολλοί ήταν πεπεισμένοι ότι η κρίση ήταν μια ευκαιρία για να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις που καθυστέρησαν επί δεκαετίες και για να ενισχυθούν οι προσπάθειες εκσυγχρονισμού της χώρας. Τότε η κυβέρνηση είχε στο πλευρό της μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

Αφαίμαξη των ιδιοκτητών μικρής ακίνητης περιουσίας

Τουλάχιστον βάρβαρη είναι η επιβάρυνση των ιδιοκτητών μικρής ακίνητης περιουσίας όπως αυτή προκύπτει από τον Εφαρμοστικό νόμο, αφού το αφορολόγητο έπεσε στις 200.000 ευρώ, ενώ αυξήθηκαν και οι συντελεστές φορολόγησης. Την ίδια στιγμή το οικονομικό επιτελείο έκρινε ότι οι μεγαλοϊδιοκτήτες δεν θα πρέπει να επιβαρυνθούν επιπλέον και ως εκ τούτου άφησε άθικτους τους συντελεστές στα υψηλότερα κλιμάκια.

Ειδικότερα, το αφορολόγητο επί της συνολικής αξίας της ακίνητης περιουσίας φυσικού προσώπου έπεσε στις 200.000 ευρώ, από 400.000 ευρώ που ήταν προηγουμένως. Ουσιαστικά πρόκειται για μια τιμωρία της ιδιοκατοίκησης, αφού η πλειοψηφία των πολιτών που απλά έχουν ένα σπίτι στην ιδιοκτησία τους, καλούνται να καταβάλλουν φόρο.

Το Μαξίμου χάνει το παιχνίδι με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

 Στην κυβέρνηση πλέον δεν μπορούν να μιλήσουν με σιγουριά για τους βουλευτές που απειλούν να τινάξουν στον αέρα την ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος
Ορατός όσο ποτέ άλλοτε για την κυβέρνηση είναι ο κίνδυνος οι βουλευτές του κόμματος να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Παρά την τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών και την προσωρινή αλλαγή στάσης συγκεκριμένων στελεχών που ανήκουν στο… άρμα του, πλέον «ξεπηδούν» βουλευτές που μετά τον ανασχηματισμό δεν αξιοποιήθηκαν και σηκώνουν μπαϊράκια βάζοντας ωστόσο το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από όλα. 
Και το χειρότερο για τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι πως το Μέγαρο Μαξίμου, αδυνατεί να επικοινωνήσει με τους «αντιεξουσιαστές» βουλευτές που απειλούν να τινάξουν στον αέρα την ψηφοφορία στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Παπαρήγα: Βάζουν τον λαό στη μέγγενη για 50 χρόνια

Τον λαό να απαντήσει στα μέτρα που του επιβάλλονται με πόλεμο, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων, κάλεσε σήμερα από τα Χανιά η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, «πάνω από όλα, η αξιοπρέπεια σήμερα ενός λαού, μεταφράζεται σε, δεν χρωστάω τίποτα, με τον αγώνα μου θα σας τα πάρω όλα».

Νέα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας και έκτακτη εισφορά στα ΙΧ

Κατά 10% ακριβότερα θα είναι τα τέλη κυκλοφορίας που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι ιδιοκτήτες ΙΧ, ενώ έρχεται έκτακτη εισφορά για τους οδηγούς αυτοκινήτων άνω των 1.929 κυβικών


Από τη φοροεπιδρομή που έχει εξαπολύσει το οικονομικό επιτελείο δεν θα μπορούσαν να γλιτώσουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ. Έτσι τα τέλη κυκλοφορίας που θα κληθούν να καταβάλλουν φέτος θα είναι κατά 10% αυξημένα σε σχέση με πέρυσι, ενώ προβλέπεται και επιβολή έκτακτης εισφοράς για τους οδηγούς αυτοκινήτων άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος... ηυτοκτόνησε!

Αναλαμβάνοντας το τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δημιούργησε προσδοκίες- κατεγράφη και από τις δημοσκοπήσεις. Κάποιοι πίστεψαν ότι το φορολογικό καθεστώς θα γινόταν πιο δίκαιο και ότι θα βάρη θα φορτωνόταν σε άλλες πλάτες. Διαψεύστηκαν οικτρά.

Ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος, παρουσιάζοντας τα νέα μέτρα, παραδέχθηκε ότι «είναι μεγάλες οι επιβαρύνσεις και κυρίως για τα μεσαία εισοδήματα που καλούνται να σηκώσουν το μεγάλο βάρος», και συμπλήρωσε: «δεν είμαι ευχαριστημένος, ενέχουν στοιχεία ανισότητας».

Ολόκληρος ο εφαρμοστικός νόμος με την εξειδίκευση των μέτρων-σοκ

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Οικονομικών το κείμενο του εφαρμοστικού νόμου, στο οποίο περιλαμβάνονται τα μέτρα εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου μια πρώτη γεύση για τα οποία έδωσε χθες (Πέμπτη) ο υπουργός Οικονομικών Ευαγ.Βενιζέλος, προκαλώντας σοκ. Για τα πιο σκληρά μέτρα, κυρίως σε ό,τι αφορά τη φορολογία, που έχουν ανακοινωθεί ποτέ έκαναν λόγο οι ειδικοί.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αλιβέρι, 24 Ιουνίου 2011

Αγαπητές και Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Πέρασαν 6 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής και η παράταξή μας απέφυγε μέχρι τώρα να ασκήσει δημόσια κριτική στις πράξεις και παραλείψεις της, δίνοντάς της πίστωση χρόνου και κάνοντας πράξη τη δήλωσή μας στη δεύτερη συνεδρίαση του Δ.Σ. ότι θα είμαστε συναινετικοί, με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται οι κανόνες της ισονομίας-αξιοκρατίας-διαφάνειας και νομιμότητας. Τα γεγονότα, όμως τρέχουν καθημερινά και κινδυνεύουμε να θεωρηθούμε συνυπεύθυνοι σε αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες.

Άλλαξε σήμα το ΛΑΟΣ και συνεχίζει με Καρατζαφέρη


Παίρνουν πίσω το μπόνους των αποδείξεων!

 Απίστευτη ρύθμιση στον εφαρμοστικό νόμο: Το κράτος ζητάει πίσω το μπόνους, που υποτίθεται ότι θα κατέβαλλε σε όλους τους συνεπείς φορολογουμένους που μάζευαν αποδείξεις για έναν χρόνο!
Πλήρη εξαπάτηση των συνεπών φορολογουμένων συνιστά ρύθμιση του εφαρμοστικού νόμου σχετικά με το μπόνους στη συλλογή αποδείξεων. Συγκεκριμένα, το κράτος - με τον πλέον επαίσχυντο τρόπο - παίρνει πίσω το μπόνους 10% επιπλέον από τις δαπάνες που έχτιζαν το αφορολόγητο!
Αναλυτικά η ρύθμιση για τη συλλογή αποδείξεων:

Πώς θα επιβληθεί το νέο χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Οικονομικών το τελικό κείμενο, 73 σελίδων, του εφαρμοστικού νόμου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, που περιλαμβάνει αναλυτικά το νέο πακέτο σκληρώ μέτρων, που ανακοίνωσε χθες ο Ε.Βενιζέλος.

Στο κείμενο προβλέπεται (με ορισμένες εξαιρέσεις) έξτρα χαράτσι για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που καλούνται να πληρώσουν ειδικό τέλος επιτηδεύματος, το οποίο κυμαίνεται στα 400-500 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή δραστηριότητάς τους. Επιπλέον, όσοι έχουν δικές τους επιχειρήσεις και λειτουργούν υποκαταστήματα καλούνται να πληρώσουν επιπλέον τέλος 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα.

Πρόσληψη 23 εποχικών στην Χαλκίδα

Η ∆ιεύθυνση Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, που εδρεύει στο ∆ήµο Χαλκίδας, θα προσλάβει εργατοτεχνικό προσωπικό (23 παγιδοθέτες) µε σύµβαση εργασίας Ιδιωτικού ∆ικαίου ορισµένου χρόνου, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών στο πρόγραµµα καταπολέµησης του δάκου της ελιάς, µε την προϋπόθεση να διαθέτουν µεταφορικό µέσο για την µετάβασή τους στο τόπο εργασίας τους, για το χρονικό διάστηµα από 22-6-2011 µέχρι 30-11-2011 και για µέχρι 60 ηµεροµίσθια, αποκλειόµενης της παράτασης ή ανανέωσης.

Μείον δύο μισθοί από το οικογενειακό πορτοφόλι...

Πόσο επιβαρύνεται από τα νέα μέτρα ένα μέσο ζευγάρι μισθωτών. Από τον άλλο μήνα ξεκινά πιθανότατα η αυξημένη παρακράτηση φόρου

Δύο μισθούς χάνει ένα μέσο ζευγάρι μισθωτών εξαιτίας των νέων φορο-μέτρων! Συνυπολογίζοντας τις επιβαρύνσεις που προκύπτουν για δύο εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, από την επιβολή της εισφοράς, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, τη...
μείωση του αφορολόγητου ορίου στην ακίνητη περιουσία και την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, προκύπτει ότι θα πληρώσουν επιπλέον 2.275 ευρώ τον χρόνο!

18 μήνες ψέματα από τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Θέμα παραμονής στο κυβερνητικό σχήμα του υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου θέτουν πλέον κορυφαίοι υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος δεν είχε ενημερώσει την Τρόικα και τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για τις -επί τω δικαιότερω- αλλαγές που είχε εξαγγείλει ότι θα έκανε στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, εάν παρέμενε στη θέση του στο υπουργείο Οικονομικών.

Έτσι, για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντινου εξέθεσε τη χώρα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό διεθνώς, σε σημείο που πλέον να θεωρείται «κόκκινο πανί» για τους κορυφαίους αξιωματούχους των Βρυξελλών, αλλά και για τους ίδιους τους ανθρώπους της Τρόικας και για την ακρίβεια τους κ.κ. Τομσεν, Μορς και Μαζούχ.

Ο Ρομπόπουλος, ο Αθανασιάδης και ποιος ακόμα;

Θα καταψηφίσει ο Θωμάς Ρομπόπουλος τα νέα μέτρα όπως δήλωσε στον Παπαδάκη και επανέλαβε πριν από λίγη ώρα στον Ν. Χατζηνικολάου. Είναι ο δεύτερος που ανακοινώνει κάτι τέτοιο, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία συρρικνώνεται έτσι στους 153.

Στο Μαξίμου είναι ήδη εξαιρετικά ανήσυχοι ότι το πρόγραμμα με τα νέα πολύ σκληρά μέτρα που υποχρέωσε η τρόικα τον Βενιζέλο να πάρει, μπορεί και να μην περάσει από την ολομέλεια. Ο ίδιος ο Βενιζέλος μάλλον σκέπτεται πως θα ξεφύγει και γι’ αυτό εισηγήθηκε στον Πρωθυπουργό να περάσει τη νέα δανειακή σύμβαση με 180 βουλευτές.

Συμμετέχουν οι έμποροι στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

«To 1 στα 3 μικρά καταστήματα κινδυνεύει με λουκέτο, και αυτό δεν είναι μόνο ζήτημα της κρίσης, αλλά και αποτέλεσμα των επιλογών της κυβέρνησης», σημειώνει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της με την οποία δηλώνει ότι θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για το Μεσοπρόθεσμο, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ζήτημα πολιτικής.

Η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες άνεργοι δεν προσμετρούνται στους ανέργους

Tι κάνει η τρόικα σε ένα Έλληνα πολιτικό που τους λέει την αλήθεια;

Πάνος Παναγιώτου χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής (XrimaNews.gr)

Αν οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στο XrimaNews.gr είναι ακριβείς, τότε η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα με την προώθηση του πακέτου αποκρατικοποιήσεων το οποίο μπορεί να τορπιλίσει ακόμη και αυτήν την, άκρως αμφισβητούμενη, προσπάθεια για μείωση του χρέους και το κυριότερο να δώσει εκ νέου αφορμές στην Τρόικα να κατηγορήσει τη χώρα για ασυνέπεια και αποτυχία.
Χωρίς να μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες, πηγή με άριστη γνώση των προβλημάτων του πακέτου αποκρατικοποιήσεων υποστηρίζει πως πολλά από τα περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνονται σε

Τα μέτρα "κλείδωσαν", το έργο το έχουμε ξαναδεί

Τα μέτρα λοιπόν κλείδωσαν και ο κ. Βενιζέλος τα παρουσίασε με πληθωρικό και αριστοτεχνικά δομημένο πολιτικό λόγο. Όμως τα μέτρα είναι:
-Σκληρότερα από τα αναμενόμενα
-Στρέφονται και πάλι υπερβολικά μονόπλευρα στα έσοδα και όχι στις κρατικές δαπάνες (αναμένεται η εξαγγελία 400 εκατ. ευρώ (μόνο)για μείωση δαπανών) και είναι απίστευτα φορομπηχτικά. Άδικα γιατί επιβάλλονται στους συνεπείς φορολογούμενους και κοινωνικά απαράδεκτα γιατί απομυζούν τις ανύπαρκτες σταγόνες των χαμηλών εισοδημάτων.
Συγκεκριμένα:

Κρίμα Βαγγέλη...

Μπορεί να τα λέει πιο πολιτικά ο Β. Βενιζέλος και να έχει ένα λόγο παρηγορίας καθώς "συντετριμμένος" παρουσίαζε το πρόγραμμμα που "είμαστε υποχρεωμένοι γιατί δεν γίνεται αλλιώς" να εφαρμόσουμε.
Αλλά, το μεσοπρόθεσμο είναι άγρια και άδικη φορολογική επιδρομή κατά τών μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων. Εκτός δε από άδικη θα αποβεί και ατελέσφορη οικονομικά καθώς παγιώνει κλίμα οικονομικής ασφυξίας και βαθειάς ύφεσης.
Ο Β. Βενιζέλος φέρει λοιπόν ακέραια την ευθύνη της εισήγησης και της απόφασης. Δεν υπάρχουν άλλοθι και δικαιολογίες. 

Έρευνα: Το οικογενειακόν ταμείον είναι μείον

Το (οικογενειακόν) ταμείον είναι μείον... Σε δραστική περικοπή των δαπανών - ακόμα και στην αγορά τροφίμων- προβαίνουν 8 στα 10 νοικοκυριά στην Ελλάδα, καθώς έχουν υποστεί μείωση του πραγματικού εισοδήματος, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Focus Bari (διάστημα Σεπτέμβριος 2010 - Μάρτιος 201).
Σε πιο δυσμενή θέση βρίσκονται τα μεσαία, μικρομεσαία και χαμηλά εισοδήματα, ενώ από γεωγραφικής άποψης τις μεγαλύτερες περικοπές κάνουν τα νοικοκυριά στην περιφέρεια.
Σημειώνεται εδώ ότι σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat το εισόδημα των Ελλήνων το 2010 μειώθηκε στα επίπεδα του 2002.

Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ: Το 'στησες; Το' παιξες!

Το καλοκαίρι του 2008, ο ΟΠΑΠ «πόνταρε τα ρέστα του» στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, που μετονομάσθηκε σε Superleague - Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ, προς τιμήν του Μεγάλου Χορηγού.  
Η μεγαλύτερη χορηγία στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, που έφθασε τα 73 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια, καταλήγει σήμερα σε... δάκρυα για τον Οργανισμό, καθώς το ελληνικό ποδόσφαιρο κλονίζεται από το μεγαλύτερο σκάνδαλο στημένων παιχνιδιών στην ελληνική ιστορία.

Που πας ρε Καραμήτρο!

Κάτοικος Αμερικής ετοιμάζεται να γίνει ο Γιάννης Μπουρούσης, αφού μετά το σκάνδαλο με το "φάρμακο" που φέρεται να ζητάει από τον Μάκη Ψωμιάδη και την προσβολή προς του αδερφούς Αγγελόπουλους αποκαλώντας τους "βλάκες", δεν τον χωράει ο τόπος!
Δηλαδή είσαι σίγουρος πως δεν θα τιμωρηθείς έτσι...

Νέες κινητοποιήσεις για την ΠΟΕ ΟΤΑ

 Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011, συζήτησε τη καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία του κλάδου για τη συμμετοχή του στη 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε., στις 28 και 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011, με βασικό αίτημα την ματαίωση της ψήφισης του Μνημονίου Νο 2 και την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης.
Το σύνθημα που φωνάζουμε «ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ» που κινητοποιεί χιλιάδες εργαζόμενους, εργατικά συνδικάτα και το λαό που βρίσκεται στις πλατείες, μας ενώνει και συντονίζει τη δράση του εργατικού κινήματος με το κίνημα των «πλατειών».

Περιοδεία Γιώργου Μαρίνου στους χώρους εργασίας

Κλιμάκιο της Κ.Ο Χαλκίδας, Θήβας, Οινοφύτων, με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ και βουλευτή Ευβοίας περιόδευσε σε εργασιακούς χώρους στη Χαλκίδα και συζήτησε με τους εργαζόμενους.
Συγκεκριμένα , το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε τους απεργούς της ΔΕΗ και εξέφρασε τη στήριξη του κόμματος και του ταξικού κινήματος στον απεργιακό αγώνα , θέτοντας τις θέσεις του ΚΚΕ.
Στην ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος τόνισε μεταξύ των άλλων ότι

«Απαραίτητη η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λίμνης Ευβοίας-Μαλαισίνας»

Με ερώτησή της προς τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κ. Δημήτρη Ρέππα, η Βουλευτής του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπανδρέου, αναφέρεται στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λίμνης στην Εύβοια με τη Μαλεσίνα. 
Συγκεκριμένα : « Από το 2005 έχει ξεκινήσει η προσπάθεια για ακτοπλοϊκή σύνδεση των δήμων Λίμνης Ευβοίας και Μαλαισίνας αλλά μετά από τόσα χρόνια δεν έχει γίνει η παραμικρή πρόοδος.

Ο συνδυασμός του Γιάννη Κούκη δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου

Με ανακοίνωσή του, ο συνδυασμός του Γιάννη Κούκη Δυναμική Πορεία, αναφέρει τους λόγους για τους οποίους δεν συμμετείχε στην  χθεσινή έκτακτη  συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου. 
Συγκεκριμένα: «δεν γίνεται κατανοητός  ο λόγος του κατεπείγοντος, όταν από την ανακοίνωση του Δήμου  ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ  της 22-6-2011 δηλαδή  την προηγούμενη  της Συνεδριάσεως αυτής , διαφαίνεται ξεκάθαρα  ότι το θέμα έχει επιλυθεί.

Γ. Παπαδιόχο; Ο κ. Θωμάς , όντας ανίκανος να υλοποιήσει τις αυθαίρετες κατασκευές του στον χώρο της ΔΕΗ και προσπαθώντας να καλύψει την Δημοτική του ανυπαρξία και ανομοία..

Διαβάστε την επιστολή του Γιώργου Παπαδιόχου, σχετικά με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δ. Θωμάς:

«Με αφορμή το  Δελτίο τύπου της 22/6/2011 του κ. Δ. Θωμά, επιθυμώ να γνωστοποιήσω τα παρακάτω για πληροφόρηση της κοινωνίας του Δημου Κυμης-Αλιβερίου.

Την Τρίτη 21/6/2011 και ωρα 19,30 ευρισκόμενος στην Αθήνα , συμμετέχοντας στην απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με πληροφόρησαν για έκτακτα γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρο στον ιδιωτικό χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ στο Αλιβέρι.

‘Πολίτες της Αυτοδιοίκησης’ και ‘Ενεργών Δημοτών’ Δήμου Κύμης - Αλιβερίου

 Γνωστή διαιρετική πρακτική του κ. Θωμά και τη γνωστή τακτική της επικοινωνιακής του προπαγάνδας θεωρώντας ότι η στάση μας θα συνέβαλε στην επίλυση των προβλημάτων του ΝΟΑ  δηλώνουν οι 'Πολίτες της Αυτοδιοίκησης’ και ‘Ενεργών Δημοτών’   Δήμου Κύμης - Αλιβερίου με Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν

Εκφράζοντας το κοινό αίσθημα της ευρύτερης περιοχής καταθέσαμε την καθολική υποστήριξη μας στο ΝΟΑ Αλιβερίου και τους αθλητές του για την επίλυση του προβλήματος της προετοιμασίας των αγωνιστικών του υποχρεώσεων. Αυτό εκφράστηκε και από τις παρατάξεις μας, οι οποίες θεωρούν το ΝΟΑ απ’ τους πρωτεργάτες του αθλητισμού στη περιοχή μας.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Βαγγέλη, πέτυχε εσύ κι εμείς εδώ είμαστε!...

Θα τα καταφέρει ο Βαγγέλης; Ελπίζουμε πως ναι, αλλά φοβόμαστε πως όχι. Μας αρέσει ο Βαγγέλης όταν μιλάει. Έχει κάτι πάνω του που σε κάνει να κρέμεσαι από τα χείλη του. Αλλά όταν περιμένεις αυτό το κάτι, στη συνέχεια, μένεις με την αίσθηση του ανικανοποίητου. Σαν να σου υποσχέθηκαν μπακλαβά και να σου πρόσφεραν ένα σκέτο από γιουβέτσι.
Ελπίζουμε πως ο Βαγγέλης θα τα καταφέρει. Όποιος κι αν ήταν στην θέση του την ίδια ευχή θα κάναμε. Από την άλλη πλευρά, όμως, νιώθουμε σαν να λέμε περαστικά σε έναν βαριά άρρωστο. Εμείς το κάνουμε το χρέος μας, λέμε τα περαστικά, αλλά ξέρουμε ότι ο ασθενής δεν θα την γλιτώσει.

30% κάτω το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων έως το 2012

Πρόβλεψη ΓΣΕΕ για τα νέα μέτρα - «Κραχ» στην κοινωνία λόγω της λιτότητας και της ευρωπαϊκής πολιτικής
«Κραχ» στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία με μείωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων εργαζομένων τουλάχιστον κατά 30% έως το 2012 προβλέπει η ΓΣΕΕ εξ' αιτίας των μέτρων λιτότητας και της πολιτικής της Ε.Ε. για την έξοδο από την κρίση. Με ψήφισμα προς την αντιπροσωπία της Ε.Ε. στην Αθήνα, η ΓΣΕΕ ζήτησε χθες «αλλαγή πολιτικής με στήριξη της ανάπτυξης, μετατροπή των ομολόγων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε ευρωομόλογα, περιορισμό του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ έως το 2017 και σεβασμό των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων».

Icap Group: Λιγότεροι οι απασχολούμενοι από τους μη οικονoμικά ενεργούς


Για πρώτη φορά οι απασχολούμενοι είναι λιγότεροι από τους μη οικονομικά ενεργούς διαπιστώνει μελέτη της Icap group, την οποία και διενήργησε ο όμιλος με αφορμή την εκτίναξη της ανεργίας σε ύψη ρεκόρ.
Το βασικό αυτό συμπέρασμα της μελέτης προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το εργατικό δυναμικό της χώρας, από τα οποία και διαπιστώνεται τα ακόλουθα άκρως ενδιαφέροντα:
- ο μέσος αριθμός των απασχολουμένων μειώθηκε κατά 2,7% (120 χιλιάδες άτομα) το 2010 σε σχέση με το 2009.

Πώς ο Πάγκαλος «ακύρωσε» τον Βενιζέλο

Η...δυναμική που ανέπτυξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά τον ανασχηματισμό, κάτι που αποτυπώνεται και στις δύο δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες το βράδυ, φαίνεται πως «πείραξε» ιδιαίτερα τον Θόδωρο Πάγκαλο που με μια φράση του, ακύρωσε το κλίμα της συναίνεσης που προσπαθούσε να δημιουργήσει ο... πρώτος αντιπρόεδρος! 
Κίνηση που πείραξε ακόμα και τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος καλούσε εσπευσμένα τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να επιστρέψουν στη Βουλή, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς συγγνώμη για τα περί πρώτης δημοκρατικής κυβέρνησης το 1981...

Aθανασιάδης: «Δεν ψηφίζω το Μεσοπρόθεσμο!»

Σε παρέμβασή του στην εκομπή του ΣΚΑΙ, «Πρώτη Γραμμή» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης, δήλωσε ότι δε θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα εμμένοντας στην άποψη του ότι δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ.

«Για εμένα δεν έχει αλλάξει τίποτε, δεν θα ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο, καθαρές κουβέντες» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασιάδης.

ΕΕ - Χαστούκι στους Σκοπιανούς για το άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου !

Την ώρα που η Ελληνική πολιτική κοιμάται κάποιοι φροντίζουν να κάνουν την δουλειά τους. Χαστούκι Φιούλε προς τους Σκοπιανούς για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Κι ενώ χθες το μεσημέρι οι σκοπιανοί έστηναν στην κεντρική τους πλατεία το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδου η ΕΕ τους “έστελνε” μια... “συγχαρητήρια κάρτα”
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Στέφαν Φιούλε επιφύλασσε μία έκπληξη τόσο για την Σκοπιανή όσο και για την ελληνική διπλωματία.

Να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΛΑΡΚΟ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχοντας την ολόπλευρη στήριξη της ΝΔ και των κομμάτων που κινούνται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχωρά στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση μιας σειράς επιχειρήσεων, μεταξύ αυτών και της ΛΑΡΚΟ
Έχει γίνει ξεκάθαρο περισσότερο από κάθε άλλη φορά πως οι ιδιωτικοποιήσεις και γενικότερα η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται δεν γίνεται για την «σωτηρία της χώρας» όπως λένε αλλά για τη σωτηρία και διεύρυνση των κερδών του κεφαλαίου, τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

«Περιορισμένου χρόνου η κυβέρνηση»

Ο Κώστας Μαρκόπουλοςτονίζει ότι το κόμμα του είναι θετικό στη διενέργεια πρόωρων εκλογών
Tην άποψή του ότι «αυτή η κυβέρνηση είναι περιορισμένου χρόνου και κατά την εκτίμησή μου περιορισμένης ευθύνης πλέον όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα» εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, τονίζοντας ότι το κόμμα του είναι θετικό στη διενέργεια πρόωρων εκλογών.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και ερωτώμενος αν υπάρχει περιθώριο για συνεννόηση σημείωσε: «Βεβαίως υπάρχει μεγάλο έδαφος συνεννόησης από το θεσμικό ρόλο του καθενός. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

Βόμβες Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κατά της ΝΔ

Ο κ. Ζεεχόφερ, αναγγέλλει ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί με τη Νέα Δημοκρατία στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
«Δεν μπορεί, ειδικά το συντηρητικό κόμμα στην Ελλάδα, να μπλοκάρει την εξυγίανση της χώρας» δήλωσε ο Χορστ Ζεεχόφερ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ, ασκώντας σφοδρή κριτική στη στάση της ΝΔ για το πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα.

Ακριβότερο 3,3% το οικογενειακό καλάθι και το Μάιο

Όπως προκύπτει και από την έρευνα της οργάνωσης των καταναλωτών την μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν η στέγαση με αύξηση 9%
Στα 2312,26 ευρώ έφθασε το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου Ελληνικού νοικοκυριού τον Μάιο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσυ, που κόστιζε 2238,62 ευρώ. Σύμφωνα με την έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ) από τα στοιχεία προκύπτει αύξηση 73,64 ευρώ, δηλαδή ποσοστό 3,3%.

Μύλος με τον υπολογισμό της έκτακτης εισφοράς

Τη στιγμή που το ερώτημα «πώς θα επιβληθεί η έκτακτη εισφορά;» εξακολουθεί να βασανίζει τους φορολογούμενους, ακόμα ένα σενάριο, το οποίο δεν είχε συζητηθεί μέχρι σήμερα, έκανε την εμφάνισή του και μάλιστα θεωρείται το επικρατέστερο για την επιβολή του κεφαλικού φόρου.

Καταρχάς, από το οικονομικό επιτελείο επιβεβαιώνεται ότι η έκτακτη εισφορά θα επιβληθεί στο σύνολο του εισοδήματος και όχι πάνω από το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Από τις 12.000 ευρώ έως τις 20.000 ευρώ ο συντελεστής θα είναι 1%, από τις 20.000 ευρώ έως τις 50.000 ευρώ θα είναι 2% και από τις 50.000 ευρώ και πάνω ο συντελεστής θα είναι 3%.

Η μεγάλη διαφορά του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα

Το νέο πακέτο θα είναι και αυτό πάνω από 100 δισ. ευρώ, αλλά, σε σχέση με το πρώτο, κομίζει μία διαφοροποίηση που αλλάζει τα δεδομένα προς το θετικότερο.
Τρία 24ωρα, πριν από την σύγκλιση της κρισιμότατης για τα ελληνικά συμφέροντα, Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών και το τοπίο, σχετικά με το μείζον ζήτημα της πρόσθετης βοήθειας προς τη χώρα μας, αρχίζει να ξεκαθαρίζει.

Μέχρι 7 έτη μπορούν να αναγνωρίζουν οι εργαζόμενοι για ταχύτερη συνταξιοδότηση

Νομοσχέδιο-σκούπα για τον ιδιωτικό τομέα
Ευνοϊκές αλλαγές στην εξαγορά του πλασµατικού χρόνου για ταχύτερη συνταξιοδότηση στον ιδιωτικό τοµέα, προβλέπει το νοµοσχέδιο-«σκούπα» του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα Τα Νέα, το νοµοσχέδιο παρέχεται η δυνατότητα εξαγοράς έως πέντε πλασµατικών ετών για τη γέννηση παιδιών και στον ιδιωτικό τοµέα.Με τις αναγνωρίσεις πλασµατικών χρόνων που το 2015 θα φτάνουν τα 7 στον ιδιωτικό τοµέα και τα 12 στον δηµόσιο, οι ασφαλισµένοι θα µπορούν να συνταξιοδοτηθούν µε χαµηλότερα όρια ηλικίας απ' αυτά που προβλέπουνοι τελευταίοι ασφαλιστικοί νόµοι.

Έκρηξη ΔΑΚΕ - ΔΕΗ κατά Κυριάκου: «Είσαι πλουσιόπαιδο του μπαμπά!»

Σκληρή απάντηση στα όσα είπε νωρίτερα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης νωρίτερα σήμερα έδωσε η ΔΑΚΕ ΔΕΗ με γραπτή της ανακοίνωση.
Ευτυχώς ο κ. Μητσοτάκης ενοχλήθηκε από την αφίσα μας… Το πρόβλημα της παράταξής μας θα ήταν να μην ενοχληθεί το … πλουσιόπαιδο του μπαμπά! Ας μας πει όμως, ποιές είναι οι θέσεις της Ν.Δ. και αν τελικά η Ν.Δ. είναι συνοικιακό μαγαζί που αλλάζει θέσεις όπως αλλάζει πουκάμισα ο κ. Μητσοτάκης.

Τέρμα τα γκρίζα μαλλιά χωρίς βαφές!

Σε μια εποχή που η αιωνία νεότητα για τους περισσότερους αποτελεί ζητούμενο, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα αναζητεί μανιωδώς τρόπους «εξαφάνισης» των σημαδιών του χρόνου.
Ανάμεσα στις ενδείξεις γήρανσης φιγουράρουν οι λευκές και οι γκρίζες τρίχες. Κι ας μοιάζει σαν να έχει πέσει ασημόσκονη, μεταμορφώνοντας τα αλλοτινά σκουρόχρωμα κρανία σε ασημί. Κι ας θεωρούνται οι ασημένιοι κρόταφοι και τα ασημί μαλλιά πιστοποιητικό γοητείας, ένδειξη σοφίας και απόδειξη εμπειρίας. Τουλάχιστον για τους άντρες, σύμφωνα με το 72% των γυναικών.

Eμβόλιο κατά του καρκίνου του προστάτη δοκιμάστηκε με επιτυχία

Ένα νέου είδους πειραματικό εμβόλιο κατά του καρκίνου του προστάτη, το οποίο χρησιμοποιεί μια γενετική «βιβλιοθήκη DNA», δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ποντίκια και στο μέλλον θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους ανθρώπους, όπως ανακοίνωσαν Βρετανοί και Αμερικανοί επιστήμονες.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Λιντς, σε συνεργασία με την κλινική Μάγιο των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον καθηγητή 'Αλαν Μέλτσερ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό “Nature Medicine”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, βασίστηκαν σε μια «βιβλιοθήκη» γενετικού υλικού, το οποίο έχει ληφθεί από τα όργανα όπου αναπτύσσονται οι καρκινικοί όγκοι. Το εμβόλιο εκμεταλλεύεται την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε να καταστρέψει τον όγκο.

Σήμερα η μεγαλύτερη ημέρα του έτους ! Aπό αύρια μικραίνει!!

Όπως μας πληροφορεί το Αστεροσκοπείο ,Σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου και ώρα 20:16 ώρα Ελλάδος (ή 17:16 U.T.) αρχίζει επίσημα το καλοκαίρι.
Αστρονομικά η εποχή του καλοκαιριού αρχίζει όταν ο Ήλιος βρίσκεται στη μέγιστη βόρεια απόκλιση πάνω στην ουράνια σφαίρα και λέγεται θερινό ηλιοστάσιο ή θερινή τροπή. Δηλαδή κατά το θερινό ηλιοστάσιο ο ήλιος φαίνεται ότι βρίσκεται στη μεγαλύτερη απόσταση προς βοράν του ουράνιου ισημερινού.

Guardian: "Μην εκπλαγείτε αν καεί η Αθήνα" !!

Με τον τίτλο αυτό, ο βρετανικός Guardian αναφέρεται στις κοινωνικο- πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
«Η πλατεία Συντάγματος έχει γίνει η πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον της ευρωπαϊκής λιτότητας. Και καθώς ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πασχίζει πρώτα να κρατήσει τη δουλειά του, και μετά να κερδίσει τη στήριξη των βουλευτών για το πιο ακραίο πακέτο περικοπής δαπανών,

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Συγχωνεύσεις νοσοκομείων και περικοπές επιδομάτων εξήγγειλε ο Λοβέρδος

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ λιγότερα αναμένεται να δοθούν φέτος για προνοιακά επιδόματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδ. Λοβέρδος, ο οποίος γνωστοποίησε και τις προθέσεις του για την διοικητική ενοποίηση δεκάδων νοσοκομείων.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός είπε ότι ο νέος υφυπουργός κ.Μάρκος Μπόλαρης, θα αναλάβει αποκλειστικά τον τομέα της πρόνοιας, καθώς όλα τα προνοιακά επιδόματα που χορηγούνται από διαφορετικά υπουργεία θα συγκεντρωθούν στο Υγείας. Εκτιμάται ότι περί τα 48 εκ. ευρώ λιγότερα θα δοθούν φέτος για προνοιακά επιδόματα με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και αναφέρουν ότι εξακολουθούν να λαμβάνουν επιδόματα άνθρωποι που δεν τα διακαιούνται.

Wall Street Journal: “Σε περίπτωση που η Ελλάδα δήλωνε την πρόθεσή της να χρεοκοπήσει, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρούσε σε τεράστιους συμβιβασμούς ή ακόμα και θα διέγραφε το χρέος της!”

Wall Street Journal: “Σε περίπτωση που η Ελλάδα δήλωνε την πρόθεσή της να χρεοκοπήσει, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρούσε σε τεράστιους συμβιβασμούς ή ακόμα και θα διέγραφε το χρέος της!”
“Επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαπραγματεύονται σκληρά το σχέδιο για την ελληνική οικονομία, ο Alen Mattich διερωτάται τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα έπαιρνε την απόφαση ότι δεν θέλει να διασωθεί.

Τώρα πού θα τρέχει με τα Prada στα βουνά...

Τώρα πού θα τρέχει με τα Prada στα βουνά...
Η ανάρτηση αυτή είναι από το newpost. Εμείς το δημοσιεύουμε όχι για κουτσομπολίστικους λόγους. Αλλά γιατί μέσα από την καθημερινή ζωή και δράση "κορυφαίων" στελεχών του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι το κόμμα αυτό αφομοιώθηκε σε όλες τους τις δράσεις και πτυχές από αυτό που αποκαλούμε σύστημα. 
Στελέχη του αντί με την καθημερινή τους συμπεριφορά και δράση να δείχνουν μια ελάχιστη αντίσταση στο καταναλωτισμό , ώστε να γίνουν τα ιδάλματα τις κοινωνίας, έγινα ταγοί και πρότυπα μιμητισμού και καταναλωνισμού κύριας αιτίας της σημερινής κρίσης. 

Το μπρόκολο επιτίθεται και σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα

Επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον ανακάλυψαν πως μία ουσία που περιέχει το μπρόκολο επιτίθεται επιλεκτικά και σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, αφήνοντας ανέπαφα τα υγιή.  
Η ουσία είναι η σουλφοραφάνη και υπάρχει σε όλα τα σταυρανθή λαχανικά (στην ίδια οικογένεια ανήκει και το κουνουπίδι). Αν και η αντικαρκινική δράση της σουλφοραφάνης έχει τεκμηριωθεί και από άλλες μελέτες, η παρούσα είναι η πρώτη που αποδεικνύει πως η ουσία δρα ως αναστολέας της ιστονικής διακετυλάσης (HDAC) – ενός ενζύμου το οποίο ρυθμίζει την έκφραση γονιδίων που καταστέλλουν τους όγκους.

Σήμερα η ανάρτηση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μπαίνει τη Δευτέρα με την ανάρτηση των βαθμολογιών στα Λύκεια.

Εν τω μεταξύ, «τρέχει» η προθεσμία συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων, προθεσμία η οποία λήγει στις 28 Ιουνίου.

Σαμαράς - Καρατζαφέρης: Απίστευτος διάλογος στη Βουλή

….Διάβασε το μυθιστόρημα της γιαγιάς σου Πηνελόπης Δέλτα «Ο Τρελαντώνης»!!!
Ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης επιτέθηκε και στον ΛΑΟΣ.
«Σας είπα να τον κάνετε υπουργό τον Καρατζαφέρη κι εσείς τον κάνατε κοινοβουλευτικό σας εκπρόσωπο» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.
«Αυτό είναι το ήθος του ανδρός» απάντησε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, που στη συνέχεια πρόσθεσε: «άπαξ προδότης πάντα προδότης»!

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΩ ΠΙΣΩ ΜΟΥ!

Αμετανόητος ο Παπακωνσταντίνου. Μέχρι και τώρα, στην παράδοση... - παραλαβή του υπουργείου του μιλάει για "επιτυχίες στην οικονομική πολιτική"(!) και για "πορεία που έφερε αποτελέσματα"! Είπε ότι αισθάνεται υπερήφανος γι αυτό που αφήνει πίσω του(!) και ότι η πορεία της... οικονομίας αφήνει τα συσσωρευμένα προβλήματα πίσω της!

Για την Τίνα

Τώρα, που όλες οι φυλές του Ισραήλ εκπροσωπούνται στη νέα κυβέρνηση Παπανδρέου, έχοντας θεσμική ευθύνη…

Τώρα, που η κυβέρνηση και η χώρα αποκτούν ξανά μια μικρή πίστωση χρόνου…

Τώρα, που η πολιτική και οι πολιτικοί, έστω και για δαρβινικούς λόγους, αμύνθηκαν με σχετική επιτυχία, χωρίς να ξεχνάμε πως υπάρχει πάντα μια ρεβάνς

Η επανάληψη ως μητέρα και ως πάθηση -Το «γιατί » στα χρόνια των κρίσεων

Δεν πάει άλλο». Η επανάληψη αυτής της φράσης ακολουθεί το εργατικό κίνημα σαν φάντασμα ανά τους αιώνες .
«Δεν πάει άλλο» φώναζαν το 1879 οι εργάτες ξύλου των ναυπηγείων της Σύρου όταν δημιουργούσαν ένα από τα πρώτα συνδικάτα και απαιτούσαν μείωση των ωρών εργασίας.
«Δεν πάει άλλο» φώναζαν στην Αθήνα οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην πρώτη εργατική πρωτομαγιά

Spiegel - Πρωτοσέλιδο με "επικήδειο" για το ευρώ !!

Με πρωτοσέλιδο τίτλο τον επικήδειο για ευρώ κυκλοφορεί σήμερα  Δευτέρα το νέο τεύχος της εβδομαδιαίας πολιτικής επιθεώρησης "Der Spiegel".
"Ξαφνικά και αναμενόμενα" είναι ο τίτλος της έκδοσης και ο υπότιτλος "Επικήδειος για ένα κοινό νόμισμα". Στο εξώφυλλο απεικονίζεται το ευρώ με με μαύρη ταινία πένθους πάνω σε φέρετρο σκεπασμένο με την ελληνική σημαία.

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ (Ε.ΤΕ-ΔΕΗ) Άλλαξαν τα πρόσωπα, δεν άλλαξε το προσωπείο.

Η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης αλλά και το Μεσοπρόθεσμο:
Αφού προηγήθηκε ένα τριήμερο «συναινετικής» οπερέτας, φτάσαμε στον «πολυπόθητο» ανασχηματισμό. «Με άπλα λογία άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».
Συνάδελφοι: Δεν μας ενδιαφέρει η σύνθεση της κυβέρνησης, μας ενδιαφέρει η ουσία και το περιεχόμενο της πολιτικής της και η πολιτική της παραμένει ίδια και αναλλοίωτη.

. «Ένα καράβι για τη Γάζα» μεταφέρει το παγκόσμιο αίτημα της ελευθερίας


Το Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς εκφράζει ομόφωνα τη συμπαράστασή του στο νέο εγχείρημα της διεθνούς συμμαχίας και των Ελλήνων ακτιβιστών για το σπάσιμο του αποκλεισμού της Γάζας.  
Παρά τις απειλές των Ισραηλινών και την στάση της ελληνικής κυβέρνησης που προκαλεί συνεχώς εμπόδια στο φόρτωμα των υλικών της ανθρωπιστικής βοήθειας στο πλοίο και στον απόπλου της ελληνικής αποστολής.

Δ.Α.Κ.Ε. Π. Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στην ελληνική κοινωνία η καταστροφική δημοσιονομική συνταγή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2011-2015 που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης Παπανδρέου και προωθεί προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο την 28η Ιουνίου 2011.
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αισθάνονται «προδομένοι» και νιώθουν απελπισία και απαισιοδοξία για το μέλλον γιατί βλέπουν ότι οι θυσίες τους πάνε χαμένες.

«ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε»


ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ προβάλλουν τα ελληνικά προϊόντα
Μετά από πρόταση του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ – καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» τα περισσότερα μεγάλα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ δέχτηκαν το αίτημα να στηρίξουν ενεργά τον αγώνα μας για την προτίμηση των ελληνικών προϊόντων.
Συγκεκριμένα τα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, MY MARKET,
ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΑΛΑΞΙΑΣ, ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ
αποφάσισαν όπως εντός του Ιουνίου

Επειδή ούτε και εμείς δεν το πιστεύουμε....

Επειδή ούτε και εμείς δεν το πιστεύουμε ότι μέσα σε 24 ώρες,  η παρακάτω ανάρτηση " Σώσον κύριε τον λαό σου"   θα είχε τέτοια ανάγνωση και θα γράφοντα  τόσα σχόλια...

Επειδή ούτε και εμείς δεν το είχαμε φαντασθεί πόσο μεγάλη είναι η αγωνία σας, η αγωνία όλων μας,  σας ευχαριστήσουμε που μαζί μπορούμε …….

Γι αυτό . 

Επειδή  το θέμα δεν είναι μόνο τι λέμε.  Τώρα πλέον το θέμα είναι και τι κάνουμε…