Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ (Ε.ΤΕ-ΔΕΗ) Άλλαξαν τα πρόσωπα, δεν άλλαξε το προσωπείο.

Η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης αλλά και το Μεσοπρόθεσμο:
Αφού προηγήθηκε ένα τριήμερο «συναινετικής» οπερέτας, φτάσαμε στον «πολυπόθητο» ανασχηματισμό. «Με άπλα λογία άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».
Συνάδελφοι: Δεν μας ενδιαφέρει η σύνθεση της κυβέρνησης, μας ενδιαφέρει η ουσία και το περιεχόμενο της πολιτικής της και η πολιτική της παραμένει ίδια και αναλλοίωτη.

Το πακέτο μέτρων που προετοίμασε η προγενέστερη κυβερνητική επιτροπή, με τις ευλογίες διεθνών οικονομικών οίκων, ψηφίστηκε ήδη επί της αρχής, από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και οδεύει ολοταχώς προς έγκριση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος - Ή αυτοί ή εμείς.
Οι εργαζόμενοι δεν αποπροσανατολίζονται από επικοινωνιακού τύπου ελιγμούς. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Αντιδρούμε στην υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου. Αντιδρούμε στη προσπάθεια να μετατραπεί η χώρα σε προτεκτοράτο του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να μετατρέψει σε αντικείμενο πώλησης τον σημαντικότερο πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. Δεν νομιμοποιείται να παραδώσει βορρά στα επιχειρηματικά συμφέροντα το σπουδαιότερο ενεργειακό πλεονέκτημα που διαθέτει ο τόπος.
Ο κολοσσός της εγχώριας βιομηχανίας δεν είναι λάφυρο προς παραχώρηση. Η ΔΕΗ δεν ανήκει στην κυβέρνηση και τους τοκογλύφους δανειστές. Η ΔΕΗ είναι εθνικό κεφάλαιο και η συμβολή της στην κοινωνία δεν αποτιμάται με αγοραίους χρηματιστηριακούς όρους.
Η ΕΤΕ/ΔΕΗ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκινούν την Κυριακή το βράδυ  στις 20/6/2011, ξημέρωμα Δευτέρας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ενωτικά και συντεταγμένα για να υπερασπίσουμε τα κεκτημένα, να υπερασπίσουμε τη δημόσια περιουσία. ΟΛΟΙ MAZI ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιλαϊκής πολιτικής.


                                                                           ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ  ΕΤΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου