Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

«Περιορισμένου χρόνου η κυβέρνηση»

Ο Κώστας Μαρκόπουλοςτονίζει ότι το κόμμα του είναι θετικό στη διενέργεια πρόωρων εκλογών
Tην άποψή του ότι «αυτή η κυβέρνηση είναι περιορισμένου χρόνου και κατά την εκτίμησή μου περιορισμένης ευθύνης πλέον όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα» εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, τονίζοντας ότι το κόμμα του είναι θετικό στη διενέργεια πρόωρων εκλογών.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και ερωτώμενος αν υπάρχει περιθώριο για συνεννόηση σημείωσε: «Βεβαίως υπάρχει μεγάλο έδαφος συνεννόησης από το θεσμικό ρόλο του καθενός. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό το έδαφος είναι το πιο γόνιμο, διότι αν καταργήσουμε την αξιωματική αντιπολίτευση και πάμε σε ένα κόμμα συγκυβέρνησης, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έδειξε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει τον κακό του εαυτό και την παράδοσή του, τελείωσε άδοξα το κεφάλαιο αυτό για τον τόπο. Όμως εμείς θα βάλουμε πλάτη, όπως βάζουμε μέχρι τώρα πλάτη σε αυτά που συμφωνούμε από την θεσμική θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης»,

Εξήγησε, δε, ότι σε όσα σημεία η ΝΔ συμφωνεί θα υπερψηφίσει τον εφαρμοστικό νόμο.  «Γιατί δεν αρέσει αυτό το πράγμα; Γιατί δηλαδή κάποιοι επιθυμούν οπωσδήποτε να εξαφανιστεί το μεγάλο κόμμα της αντιπολίτευσης και να αφεθεί η αντιπολίτευση στη χώρα στην Αριστερά; Αυτό δεν μου αρέσει καθόλου. Κάποιοι θέλουν να υποδουλώσουν τη φωνή της ΝΔ. Δεν μπορεί να γίνει αυτό».

«Σε φάσεις κρίσης για την πατρίδα, οι συνεννοήσεις των πολιτικών δυνάμεων πρέπει να είναι φανερές και πάνω από το τραπέζι. Διότι εδώ απεκαλύφθησαν οι πραγματικοί σκοποί του καθενός. Το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε συνεργασία. Να μας βάλει στο κοτέτσι με τις κότες ήθελε, να κλείσει και την πόρτα και να πάμε όλοι φούντο. Ε, δεν γίνεται έτσι», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου