Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Πώς ο Πάγκαλος «ακύρωσε» τον Βενιζέλο

Η...δυναμική που ανέπτυξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά τον ανασχηματισμό, κάτι που αποτυπώνεται και στις δύο δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες το βράδυ, φαίνεται πως «πείραξε» ιδιαίτερα τον Θόδωρο Πάγκαλο που με μια φράση του, ακύρωσε το κλίμα της συναίνεσης που προσπαθούσε να δημιουργήσει ο... πρώτος αντιπρόεδρος! 
Κίνηση που πείραξε ακόμα και τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος καλούσε εσπευσμένα τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να επιστρέψουν στη Βουλή, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς συγγνώμη για τα περί πρώτης δημοκρατικής κυβέρνησης το 1981...

Έντονα δυσαρεστημένος ήταν και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος προσπάθησε δύο φορές χθες (μιλώντας ως υπουργός Οικονομικών και ως αντιπρόεδρος) να στείλει το δικό του μήνυμα εθνικής συνεννόησης, αλλά και νωρίτερα με τις επαφές που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς, όμως όλα κατέπεσαν μέσα σε 10 λεπτά από τον Θόδωρο Πάγκαλο που σημειωτέον καθόταν μαζί με τους βουλευτές και όχι με τους υπουργούς – υφυπουργούς!
Και το πέτυχε όταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, επιστρέφοντας στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, το πρώτο που είπε ήταν το εξής: «Σήμερα έπεσε το προσωπείο της πολυδιαφημισμένης συναίνεσης...».
Είναι σίγουρο πως σήμερα, στο υπουργικό συμβούλιο (αφού δεν συμμετέχει ο Θόδωρος Πάγκαλος στην διυπουργική που θα συνεδριάσει νωρίτερα) θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για αυτή την κίνηση, την οποία δεν γνώριζε κανείς στην κυβέρνηση.
Η ενόχληση του Θόδωρου Πάγκαλου για την τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στη θέση της αντιπροεδρίας φάνηκε ιδιαίτερα και όπως ακούγεται από χθες, θα υπάρξει και συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου