Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Guardian: "Μην εκπλαγείτε αν καεί η Αθήνα" !!

Με τον τίτλο αυτό, ο βρετανικός Guardian αναφέρεται στις κοινωνικο- πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
«Η πλατεία Συντάγματος έχει γίνει η πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον της ευρωπαϊκής λιτότητας. Και καθώς ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πασχίζει πρώτα να κρατήσει τη δουλειά του, και μετά να κερδίσει τη στήριξη των βουλευτών για το πιο ακραίο πακέτο περικοπής δαπανών,
αύξησης φόρων και ιδιωτικοποιήσεων που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ανεπτυγμένη χώρα, ό,τι συμβαίνει ανάμεσα σε αυτή την πλατεία και το κοινοβούλιο έχει σημασία για την υπόλοιπη ευρωζώνη», αναφέρει η εφημερίδα.
Ο ανταποκριτής της βρετανικπης εφημερίδας, αναφέρεται στους «αγανακτισμένους» πολίτες, και διαπιστώνει ότι είναι οργισμένοι αλλά και απογοητευμένοι, λόγω της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα.
«Εδώ βλέπουμε κάτι περισσότερο από τα προσωπικά παράπονα του καθενός. Αποκαλύπτεται μια μεγάλη αλήθεια που οι πολιτικοί σε όλη την Ευρώπη την έχουν αγνοήσει μέχρι τώρα. Στην προσπάθειά τους να συμφωνήσουν σε ένα δεύτερο δάνειο για την Ελλάδα, τα μέλη της ευρωζώνης έχουν επικεντρωθεί στις τεχνικές λεπτομέρειες. Θεωρούν δεδομένο ότι οι Έλληνες (και οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλοι) μπορούν να αντέξουν και άλλη λιτότητα. Αλλά στους δρόμους της Αθήνας ο κόσμος λέει ότι έχει φτάσει στα όριά του», σημειώνει ο ανταποκριτής του Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου