Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Παίρνουν πίσω το μπόνους των αποδείξεων!

 Απίστευτη ρύθμιση στον εφαρμοστικό νόμο: Το κράτος ζητάει πίσω το μπόνους, που υποτίθεται ότι θα κατέβαλλε σε όλους τους συνεπείς φορολογουμένους που μάζευαν αποδείξεις για έναν χρόνο!
Πλήρη εξαπάτηση των συνεπών φορολογουμένων συνιστά ρύθμιση του εφαρμοστικού νόμου σχετικά με το μπόνους στη συλλογή αποδείξεων. Συγκεκριμένα, το κράτος - με τον πλέον επαίσχυντο τρόπο - παίρνει πίσω το μπόνους 10% επιπλέον από τις δαπάνες που έχτιζαν το αφορολόγητο!
Αναλυτικά η ρύθμιση για τη συλλογή αποδείξεων:

!«Το ποσό των αποδείξεων δαπανών, που απαιτείται να προσκομισθούν, ορίζεται, σε ποσοστό είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) του ατομικού εισοδήματος  του φορολογουμένου του  δηλούμενου και φορολογούμενου   σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις και για ποσό εισοδήματος μέχρι εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ. Αν το ποσό των προσκομιζόμενων αποδείξεων δαπανών του φορολογουμένου υπολείπεται του πιο πάνω ποσού, τότε επί της διαφοράς επιβάλλεται φόρος με συντελεστή δέκα τοις εκατό (10%). Οι δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί υπολογίζονται αθροιστικά και για τους δύο συζύγους μόνον εφόσον έχουν περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση και επιμερίζονται μεταξύ των συζύγων ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις ατομικό εισόδημα της εμπρόθεσμης δήλωσής τους.»
1.Το ποσό του φόρου που εκπίπτει από  τον συνολικό φόρο  που προκύπτει με βάση  τη φορολογική κλίμακα σύμφωνα με τις διατάξεις του όγδοου  εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του ν. 2238/1994 περί αποδείξεων, όπως ισχύει για το οικονομικό έτος 2011, δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ ανά φορολογούμενο. Στις περιπτώσεις που έχει γίνει εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011 και έχει συμψηφιστεί φόρος μεγαλύτερος από τριακόσια (300) ευρώ,  ο  επί πλέον αυτός φόρος βεβαιώνεται με την ειδική εισφορά  φυσικών προσώπων σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 4 και 5 του παρόντος άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου