Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Πρόωρες εκλογές και στο βάθος ΣΥΡΙΖΑ

Δεδομένη χαρακτηρίζουν γερμανοί αναλυτές την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μετά την επίσπευση της προεδρικής εκλογής στην Ελλάδα. Ποια τα σενάρια της επόμενης ημέρας σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ;
Η επίσπευση της προεδρικής εκλογής στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τον πολιτικό κόσμο της Γερμανίας. Οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν δεδομένο ότι η Ελλάδα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές καθώς οι συσχετισμοί δυνάμεων στην παρούσα βουλή απλώς δεν επιτρέπουν την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως είπε προς τη Deutsche Welle o πολιτικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Βόννης Λάζαρος Μηλιόπουλος

Οι διάλογοι από το ηχητικό ντοκουμέντο που έδωσε στις δικαστικές αρχές ο Παύλος Χαϊκάλης

Οι διάλογοι από το ηχητικό ντοκουμέντο που έδωσε στις δικαστικές αρχές ο Παύλος Χαϊκάλης
Το ηχητικό ντοκουμέντο διάρκειας 9 λεπτών της συνομιλίας Χαϊκάλη - Αποστολόπουλου που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο παρουσιάζουν αποκλειστικά τα parapolitika.gr.

Ο Αποστολόπουλος ευθέως αναφέρεται σε ποσό 600-700 χιλιάδων ευρώ τονίζοντας : «Στα φέρνω και στ΄ακουμπάω στα ποδαράκια σου».

Ποιος είναι ο Γιώργος Αποστολόπουλος o οποίος εμφανίζεται ως μεσάζοντας στην απόπειρα δωροδοκίας του Π.Χαϊκάλη

Ο Γιώργος ΑποσΟ Γιώργος Αποστολόπουλος ο οποίος φέρεται ως μεσάζοντας στην απόπειρα χρηματισμού του Παύλου Χαικάλη, εργάστηκε για διάφορα ξένα funds και την Deutsche Bank.
Λίγο πριν την άφιξη του ΔΝΤ στην Ελλάδα, παίρνει μέρος σε κλειστές συσκέψεις υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, που αφορούσαν την κρίση. Μετά την ένταξη στο μνημόνιο, ο Αποστολόπουλος εμφανίζεται στο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά. Ο ίδιος ο Σαμαράς τον συστήνει στον Πάνο Καμμένο ο οποίος ήταν τότε στη ΝΔ, ως τον άνθρωπο που θα κάνει αποκαλύψεις για το θέμα των CDS και  την εμπλοκή της οικογένειας Παπανδρέου

Σταυρούλα Οικονομέα, για τον Γιώργο Παπανδρέου, Το ότι είσαι βιολογικό παιδί του Ανδρέα .. Δεν το έχεις..


Η  ''αθωότητα''  και  η  ''παρθενογέννηση''  του  Γιώργου  που  θέλει  να  παρουσιάσει  ο  ίδιος,  δεν  πείθει  νομίζω  κανέναν,  πέραν  κάποιων  πραγματικά  ''εγκλωβισμένων  συναισθηματικά  αγνών  ανθρώπων'' που  συνειρμικά  και  ελέω  ονόματος  συμμετέχουν  σ  αυτές  τις  μαζώξεις....

Δημήτρης Αναγνωστάκης:Εκβιασμός της Δ.Ε.Η στους πολίτες και τον εμπορικό κόσμο του Αυλωναρίου



Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης  Αναγνωστάκης, καταθέτει ως αναφορά, την  με  ημερομηνία 16/12/2014, επιστολή του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Αυλώνος, με την οποία καταγγέλλεται η μαζική και απροειδοποίητη παρέμβαση εργολαβικών συνεργείων της Δ.Ε.Η. για άμεση διακοπή ρεύματος αν δεν πραγματοποιηθεί ρύθμιση εντός της ίδιας μέρας.

Δημοτική κίνηση Καρύστου "Aλλιώς" για το ζήτημα του ιδιοκτησιακού Καρύστου



Με αφορμή την επανακατάθεση της τροπολογίας για το φλέγον ζήτημα του ιδιοκτησιακού, θέλουμε να υπενθυμίσουμε την πάγια θέση μας για αμέριστη συμπαράσταση στο δίκαιο αίτημα των ιδιοκτητών γης της Νοτίου Ευβοίας για την επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.

Πολιτική δράση- παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις από την ΚΟ Ανατολικής Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ



Πολιτική δράση - παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις με συγκεντρώσεις σε δήμους και χώρους δουλειάς καθώς και με άλλες πολύμορφες δραστηριότητες οργανώνει η Κομματική Οργάνωση Ανατολικής Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ. 
Πέμπτη 18/12
2.00 μ.μ. Περιοδεία- εξόρμηση κατά την αλλαγή της βάρδιας στην πύλη της ΛΑΡΚΟ, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Πολίτη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αν. Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ.

Επιστολή Ν. Μανώλη προς τον Πρωθυπουργέ, για την επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος της Νότιας Καρυστίας

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή επανέρχομαι για πολλοστή φορά  στο μείζον, για την βιωσιμότητα και ανάπτυξη της περιοχής της Νότιας Καρυστίας, ζήτημα του ιδιοκτησιακού. Κατά το πρόσφατο παρελθόν, σας έχω γνωστοποιήσει τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου, την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας και τα απαραίτητα νομικά και ιστορικά έγγραφα που αποδεικνύουν το δίκαιο των ιδιοκτητών και τον παραλογισμό της Πολιτείας.

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Κάντο όπως και στα διόδια!!!

Μετά τα διόδια ήρθε και η ώρα της ηλεκτρομηχανικής Κύμης να twiteaρουν οι «άρχοντες» τις Εύβοιας!!! Μαζί τους και ο Μπακογιάννης!! Όλοι μαζί είναι αυτή την ώρα, στην αίθουσα του «μεγάρου» και  τουιτάρουν τις θέσεις τους !!
Το κάνουν όπως και στα διόδια!!!

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Με 160 υπέρ της εκλογής του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε η πρώτη ψηφοφορία

Με ψήφους 160 υπέρ της εκλογής του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε η πρώτη ψηφοφορία. Ο κ. Δήμας δεν εκλέγεται γιατί χρειάζονται 200 ψήφοι.
Η επόμενη ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 23 Δεκεμβρίου, όπου και σε αυτή απαιτούνται 200 ψήφοι.

ΣΥΡΙΖΑ Υπέυθυνη τη Δημοτική Αρχή της πόλης για την παράδοση του ΔΑΡΙΝΓΚ σε ιδιωτικά χέρια.



Η οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκίδας θεωρεί υπέυθυνη τη Δημοτική Αρχή της πόλης για την παράδοση του ΔΑΡΙΝΓΚ σε ιδιωτικά χέρια.
Ένα άριστο οικόπεδο στο κέντρο της πόλης μας που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, ξεπουλήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και πέρασε πλέον σε ιδιώτη χωρίς ο Δήμος να το διεκδικήσει.

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟΥ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ο βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος επανεκατέθεσε την τροπολογία που αφορά την επίλυση του ιδιοκτησιακού προβλήματος που αντιμετωπίζουν κυρίως οι κάτοικοι της Νότιας Εύβοιας, σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής το οποίο πρόκειται να συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 19  και Σάββατο 20 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Παγώνης συκοφαντεί μόνος του τον εαυτό του

Παρά το γεγονός ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τονίσαμε στον κ. Δήμαρχο Χαλκιδέων ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», αυτός συνεχίζει να προκαλεί, στέλνοντας δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρεται σε «επίθεση λάσπης» που δέχεται, καταγγέλλοντας ως «συκοφαντικά και ανυπόστατα» όσα όπως συγκεκριμένα είπε «έχουν λεχθεί και γραφεί», για την εξαγορά της εκτάσεως της ΔΑΡΙΓΚ από την Τράπεζα Πειραιώς.

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον κ. Περιφερειάρχη Για τη δημιουργία ΦοΔΣΑ Α.Ε. στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας



Στα δημοτικά συμβούλια της Στερεάς Ελλάδας, συζητιέται αυτή την περίοδο η συγκρότηση Ανώνυμης Εταιρείας στην οποία θα μετέχουν όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας, με αντικείμενο την διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Αιτήματα Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ

 Ο βουλευτής Εύβοιας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης, καταθέτει ως Αναφορά, Επιστολή του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ.
Στην επιστολή του το Σωματείο επισημαίνοντας τη συνεχή υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας ζητά αναφορικά με τις συντάξεις:

Εκδήλωση του Εργαστηρίου Καλλιτεχνικής Παιδείας στο Βασιλικό



Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Εργαστηρίου Καλλιτεχνικής Παιδείας στο Βασιλικό, σε συνεργασία με το Δ. Χαλκιδέων, το Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ., όλα τα σχολεία και τους συλλόγους του τόπου, την ομάδα ποδοσφαίρου «Λήλας»,

«ΣΩΘΗΚΕ Η ΠΑΡΤΙΔΑ».

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ.
Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας δεν υιοθέτησε την εισήγηση της κ. Θαλασσινού από το  Νομικό Τμήμα Εύβοιας να παρασταθεί υπέρ των συμφερόντων του Επιχειρηματία

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ανάκληση Opel Astra J για προληπτικό έλεγχο

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε., γενική εισαγωγέας αυτοκινήτων OPEL στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων OPEL τύπου Astra J.

Η ανάκληση αφορά 5059 οχήματα, παραγωγής από έτη 2010 έως 2012. Όλα τα οχήματα βρίσκονται στην κατοχή των καταναλωτών.

Αναδρομικά πρόστιμα χιλιάδων ευρώ σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ

Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών έχουν εισέλθει πάνω από 230.000 ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αποστέλλοντας πρόστιμα που αφορούν και κάποιες περιπτώσεις 10ετίας!

Μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις οι ιδιώτες καταναλωτές δεν έχουν ιδέα για τις υποτιμολογήσεις των αυτοκινήτων τους και ουδέποτε έχουν μεταβεί στο εξωτερικό για να αποκτήσουν κάποιο αυτοκίνητο καθώς τα οχήματα τα έχουν δει και παραγγείλει από εμπορίες αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

«Βροχή» από παραιτήσεις στελεχών της κυβέρνησης!

 Τι και αν το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να περάσει προς τα έξω ένα κλίμα συσπείρωσης, αλλά και βεβαιότητας για την εκλογή του Σταύρου Δήμα, οι κινήσεις αυτές εκθέτουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αφού μέσα σε λίγα 24ωρα οι παραιτήσεις στελεχών της κυβέρνησης πέφτουν βροχή, σαν να προδικάζουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  


Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2014 ΚΑΙ ΩΡΑ   7:30   ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ  ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΜΕ ΘΕΜΑ:     «Οι Προγραμματικές Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Διήμερη Εκδήλωση στο Θέατρο Παπαδημητρίου για τα σχολεία



Ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Γονέων , Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ «Άνθρωπος-Ελπίδα – Πολιτισμός» για την   Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Αναπηρίας προσκάλεσε τα σχολεία Α΄/βαθμίου  και Β΄/βαθμίου Εκπαιδεύσεως να παρακολουθήσουν τη Θεατρική Παράσταση «Ο Ψαράς και η Ψυχή του» του  Όσκαρ Ουάϊλντ  στο Θέατρο Παπαδημητρίου , όπου  δόθηκαν 4 πρωινές  παραστάσεις  στις 2 και 3 Δεκεμβρίου.

Δελτίο Τύπου: Να μην υιοθετηθεί η προκλητική εισήγηση του Γραφείου Νομικής Υπηρεσίας της Π.Ε Εύβοιας για την εγκατάσταση Ναυπηγείου στον όρμο της Καρύστου.


Σας κοινοποιούμε επιστολή που κατέθεσε η παράταξη μας «Η Στερεά σε Νέα Τροχιά» στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, σε σχέση με την ανεξήγητη συμπεριφορά του Γραφείου Νομικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας για το εν λόγω θέμα της εγκατάστασης Ναυπηγείου στον όρμο της Καρύστου παρά τις αρνητικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου Καρύστου, των φορέων της περιοχής, της τοπικής κοινωνίας, ακόμα και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.      

Ανάγκη προστασίας πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς


Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου να μην παρατείνει την αναστολή πλειστηριασμών για ένα ακόμα έτος.

Δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης.



Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014, στο Υπουργείο Οικονομικών, του προεδρείου των εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης με τον Υπουργό Οικονομικών, το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, κ. Βαγγέλη Αποστόλου και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, κ. Στέφανου Μπασινά,

ΔΑΚΕ Καθηγητών: Εκλογές για το ΔΣ της ΕΛΜΕ N. Ευβοίας & Ψηφοδέλτιο ΔΑΚΕ Δ.Ε.



Oι εκλογές για το ΔΣ της ΕΛΜΕ γίνονται σε μία κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο μας. Η αύξηση του ωραρίου, η υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών ανά την Ελλάδα, οι διαθεσιμότητες και η αβέβαιη προοπτική των συναδέλφων συνθέτουν μία δυσοίωνη πραγματικότητα για τον κλάδο.
Απέναντι στην αδικαιολόγητη και άδικη πολιτική της κυβέρνησης, αντιπαρατίθεται η αριστερή πλειοψηφία της ΟΛΜΕ με τον άκρατο λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό ως παντιέρα αντίστασης. 

Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ευβοίας, ζητά την διατήρηση και τον οριστικό χαρακτηρισμό της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας ως ιστορικό μνημείο .



Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ν. Ευβοίας, μετά την από 11.12.2014 ανοικτή συνεδρίασή του με θέμα τη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, προσεγγίζοντας το ζήτημα με σεβασμό στο γεγονός ότι το συγκρότημα στο σύνολό του αποτελεί ουσιώδες τεκμήριο της αρχιτεκτονικής και πολεοδομικής φυσιογνωμίας της Χαλκίδας, λαμβάνοντας υπόψη αφενός τους προηγούμενους χαρακτηρισμούς των ΚΣΝΜ και ΚΑΣ των 2006 και 2014 και αφετέρου τις απόψεις πολλών μελών του αλλά και τις θέσεις πολλών φορέων, διατυπώνει τις θέσεις του ως κάτωθι:

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

To ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε πλειοδότρια για 50 χρόνια με 16.600 το έτος για ακίνητο στην Βυτίνα!!!!

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την αξιοποίηση ομάδας ακινήτων με σκοπό την ανάπτυξή τους σε τουριστικές μονάδες ιδιαίτερης αισθητικής (Boutique Hotels) και συγκεκριμένα για το ακίνητο Σανατόριο Μάνα στη Βυτίνα Αρκαδίας, το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε πλειοδότρια

Πτώση τζίρου στην πλειονότητα των κλάδων υπηρεσιών. Το ελληνικό Success Story είναι γεγονός!!!

Απογοητευτική εικόνα παρουσίασε ο τζίρος στoν τομέα των υπηρεσιών κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους.
Όπως προκύπτει από τα προσωρινά και διορθωμένα, ως προς τον πραγματικό αριθμό εργάσιμων ημερών, στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στον τομέα των υπηρεσιών κατέγραψε επιδείνωση το γ΄ τρίμηνο του 2014, με 12 από τους 14 επιμέρους κλάδους να εμφανίζουν αρνητική μεταβολή.

Αναλυτικά:

Στο 50% έφθασε η μείωση των μισθών

«Η υψηλή ανεργία και τα μνημόνια, με τις παρεμβάσεις πού έγιναν στην εργατική νομοθεσία( μείωση κατώτατου μισθού,ατομικές συμβάσεις, κατάργηση μετενέργειας), "ευθύνονται" για την δραματική μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η γενιά των 300 ευρώ».

Οι τιμές των διοδίων που θα ισχύουν στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου από την 01/01/2015. Θέλεις μια περιουσία να πας Θεσσαλονίκη!!!

H Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. προς ενημέρωση των ταξιδιωτών που χρησιμοποιούν τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου ανακοινώνει τα ακόλουθα:
Την Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 00:01 θα ισχύσει η τιμαριθμική αναπροσαρμογή των τιμών των διοδίων σε όλους τους Σταθμούς Διοδίων που διαχειρίζεται η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.

Δεν είναι δηλώσεις αυτές κύριε Στουρνάρα!



Stournaras_IoannisΔεν είναι αυτές δηλώσεις! Δεν μπορεί ο κεντρικός τραπεζίτης να λέει ότι μειώνεται η ρευστότητα στην αγορά με ταχύ ρυθμό. Δεν το λέει ένας επιπόλαιος πολιτικός. Το λέει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Έχουν τεράστια ευθύνη για το κλίμα που διαμορφώνεται.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 1. ΕΚΑΤ. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ!!!

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ MEGA
Νέος πονοκέφαλος, ο ισχυρότερος ίσως για την κυβέρνηση Σαμαρά από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της χώρας και αφορά περισσότερους από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους, έρχεται για το...
Μαξίμου και το υπ. Οικονομικών. Οι συνταξιούχοι αυτοί αναμένεται θα δουν τις επικουρικές συντάξεις τους να ψαλιδίζονται και άλλο αρκετά από τις αρχές του 2015!
Σύμφωνα με την αποκάλυψη του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, υπάρχει έγγραφο-ντοκουμέντο το οποίο προβλέπει τη μείωση των επικουρικών συντάξεων περίπου 1.050.000 συνταξιούχων του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής ασφάλισης, ενώ το ψαλίδι ενδέχεται να φθάσει το 7%-8%.

Ολοταχώς για εκλογές !!! Παραιτήθηκαν για να πολιτευτούν οι πρόεδροι του ΕΚΑΒ και του ΟΚΑΝΑ.

Αποχωρούν για να πολιτευθούν σε πιθανές πρόωρες εκλογές οι πρόεδροι του ΕΚΑΒ και του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) κ.κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης και Μιχάλης Κατρίνης, οι οποίοι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη.

Σύσταση Εταιρείας από την Περειτφέρεια για το καλάθι της Στερεάς.



Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Γ. Κελαϊδίτη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 στο Επιμελητήριο Βοιωτίας, ενημερωτική εκδήλωση-συζήτηση για τη σύσταση Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (Α.Μ.Κ.Ε.) με την επωνυμία «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

ΠΟΤΑΜΙ λέει όχι στις εκλογές. Θεωρεί ότι δεν θα δώσουν λύση στα προβλήματα της χώρας!!! Πόσο ρηχό είναι !!!!

Στην ανοικτή εκδήλωση που διοργάνωσε το ΠΟΤΑΜΙ ΕΥΒΟΙΑΣ και οι εθελοντές του, την Κυριακή στις 14/12 και ώρα 13.00, στο χώρο του Δημοτικού Μεγάρου παραλίας Χαλκίδας, με καλεσμένο ομιλητή τον Ανεξάρτητο Δημοκρατικό Βουλευτή Π. Τατσόπουλο, μέλος της Επιτροπής Διαλόγου του ΠΟΤΑΜΙΟΥ,

Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας για το ΔΑΡΙΓΚ



Από την αρχή του προβλήματος με τις απολύσεις και το κλείσιμο του εργοστασίου ΔΑΡΙΓΚ προειδοποιήσαμε για τις αρνητικές εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων  εξ αιτίας των αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Όλα αυτά τα χρόνια στηρίξαμε τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και τις διεκδικήσεις των αποζημιώσεων και των δεδουλευμένων τους.

Πολιτική δράση- παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις από την ΚΟ Ανατολικής Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ



Πολιτική δράση - παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις με συγκεντρώσεις σε δήμους και χώρους δουλειάς καθώς και με άλλες πολύμορφες δραστηριότητες οργανώνει η Κομματική Οργάνωση Ανατολικής Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ με σύνθημα: «Λαϊκή παρέμβαση τώρα. Δυνατό ΚΚΕ στο λαό και στη Βουλή».

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΑΝ. ΕΛΛ ΝΙΚΟΥ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ



Εχθές 10.12.2014, και ώρα 16:00 - 17:00, ήμουν ο ΜΟΝΟΣ (δυστυχώς), που βρισκόμουν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, όπου διεξαγόταν ο πλειστηριασμός του ακινήτου ΔΑΡΙΓΚ με τιμή πρώτης προσφοράς 3.679.600 €. ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ ΩΣΤΟΣΟ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ο Δήμος Χαλκιδέων και η νυν δημοτική αρχή και έτσι εμφανίσθηκε ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ η Τράπεζα Πειραιώς προσφέροντας 3.680.000 € με τραπεζική επιταγή της και ΑΠΕΚΤΗΣΕ το εν λόγω ακίνητο, ΧΩΡΙΣ να έχει κατά τα φαινόμενα προετοιμασθεί για μεγαλύτερο ποσό, πιθανόν υποπτευόμενη....την απουσία άλλου ενδιαφέροντος.

ΣΥΡΙΖΑ : «Λόγος Τιμής» άμεσων λύσεων στο αγροτικό πρόβλημα της Στερεάς Ελλάδας



των Βασίλη Τσιτσιρίγκου- Νίκου  Στουπή-Σπύρου  Ρίζου-Αλέκου  Κουτσούρη*
  Η κρίση στον Ελληνικό αγροτικό τομέα δεν είναι σημερινή…Ζήσαμε σταδιακά  τα χαρακτηριστικά  που τη σηματοδότησαν : Ξεκλήρισμα μικρομεσαίας αγροτιάς, ενίσχυση Βιομηχανικής Γεωργίας, διείσδυση μεγάλων επιχειρηματικών σχημάτων στην παραγωγική διαδικασία, αλλαγή χεριών στον αγροτικό κλήρο…Κυριαρχία επί τριάντα (30) χρόνια της επιδοματικής πολιτικής, χαμηλός βαθμός μεταποίησης-

Δυο μικρά σχόλια, για δυο μεγάλα ζητήματα της πόλης μας..

Πρωτίστως ως πολίτης, δευτερευόντως ως πρώην Δήμαρχος και τελευταία με την ιδιότητα του βουλευτή του Νομού μας, υποχρεούμαι να καταθέσω την άποψή μου, "δια όσην αξία έχει", για δυο ζητήματα, που τα διαχειρίστηκα ως ένα βαθμό και που απασχολούν πάλι την τοπική μας κοινωνία.
Ζήτημα 1ο: ΔΑΡΙΓΚ

Όχι στην ιδιωτικοποίηση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης



Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης, καταθέτει ως αναφορά, την  με  ημερομηνία 05/12/2014, επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης, σχετικά με διατάξεις που περιέχονται στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου ¨Ρυθμίσεις Θεμάτων μεταφορών, τηλεπικοινωνιών και δημοσίων έργων¨, όπου επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των δικτύων νερού και αποχέτευσης με έμμεσο τρόπο.