Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Αποθέωση για τον Αλέξη Τσίπρα από τους μαθητές Νέας Ιωνίας

1968565
Την αποθέωση των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας το οποίο επισκέφθηκε για τον καθιερωμένο αγιασμό γνώρισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος διαβεβαίωσε τους μαθητές πως «θα γυρίσουμε πίσω τους καθηγητές σας που έβγαλαν σε διαθεσιμότητα».
H επίσκεψη στο συγκεκριμένο σχολείο ήταν συμβολική αφού και εκεί εφαρμόζεται η διαθεσιμότητα.

ΠΟΕΔΗΝ: 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας αύριο


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας μετά την 4ωρη στάση εργασίας της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) αύριο Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίοθ από τις 11π.μ. έως τις 3μ.μ.

Τέλος και επισήμως ο 902- Αρχισε να εκπέμπει το Etv - Πρώτο δελτίο σήμερα με τον Γιώργο Καραμέρο

Την προβολή προγράμματος άρχισε και επισήμως το Etv, το νέο κανάλι το οποίο αντικατέστησε τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του ΚΚΕ [1], τον 902, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει ανακοινώσει κάποια εκπομπή.
Το Etv, μέχρι στιγμής προβάλλει μόνο ταινίες προβάλλοντας το μεσημέρι της Τετάρτης την ταινία «Nobody's fooled», ενώ και στα διαφημιστικά σποτ μέχρι τώρα γίνεται αναφορά σε νέες ταινίες που θα προβληθούν.

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Pulse για «Το Ποντίκι»

Προηγείται της Νέας Δημοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ με 1,5%  διαφορά, σε νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η Pulse για την εφημερίδα «Το Ποντίκι» που θα κυκλοφορήσει αύριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ επικτρατεί με 20,5% έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει ποσοστό 19%.

Σύσκεψη αύριο στο χώρο του κτιρίου της υπό κατάληψη Αντιπεριφέρειας

Σε κατάληψη του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας Εύβοιας, έχουν προχωρήσει από την Δευτέρα το πρωί, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και τα Σωματεία των ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, της ΣΕΛΜΑΝ, της ΙΝΤΕΡΚΕΜ, της ΝΕΟΣΕΤ, του πρ. ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ , των ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ



Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής  Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων του Νομού, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Εύβοιας, που από το πρωί της Δευτέρας 9/9/2013 βρίσκεται υπό κατάληψη, από το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία των ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, της ΙΝΤΕΡΚΕΜ, της ΝΕΟΣΕΤ, του πρώην ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ, των ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ και των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

ΣΥΡΙΖΑ: Φέρνουν ΄΄κινητικότητα΄΄ και διαθεσιμότητα και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Διαλύουν αντί να αναβαθμίσουν τα ολοήμερα σχολεία

Με μια εγκύκλιο που θεσμοθετεί την αύξηση της αναλογίας των μαθητών και μαθητριών ανά εκπαιδευτικό κατά 10% σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, η κυβέρνηση προετοιμάζει και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση την ΄΄κινητικότητα΄΄ που έχει επιβάλλει στη δευτεροβάθμια.

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Το πρώτο κουδούνι για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2013 – 2014 σήμανε σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στα σχολεία της Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ερέτριας.

ΕΚΘΕΣΗ AGROTIERRA



Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η προετοιμασία της έκθεσης “Agrotierra 2013”, που θα πραγματοποιηθεί στο σταθμό Μετρό Συντάγματος, από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Μήνυμα του Περιφερειάρχη στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς



Το ξεκίνημα κάθε νέας μαθητικής χρονιάς, σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή για μαθητές, γονείς, δάσκαλους και καθηγητές. Σηματοδοτεί μια διαδρομή πλούσια σε εμπειρίες, γόνιμη σε γνώση, δημιουργική σε στόχους και προσδοκίες.

Επίσκεψη στο Δημοτικό Σφαγείο Αράχωβας

Επίσκεψη στο Δημοτικό Σφαγείο Αράχωβας έκανε ο Αντιπεριφρειάρχης  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Βουρδάνος Δημήτριος.

Επίσκεψη του Συμεών Κεδίκογλου στα Γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας



Τα Γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας  επισκέφθηκε  το απόγευμα της Κυριακής (8 Σεπτεμβρίου) ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κύριος Συμεών Κεδίκογλου, κατά της διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης.

Ξεκινάει τη λειτουργία του στη Χαλκίδα το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ενηλίκων



Ο Δήμος Χαλκιδέων και το Υπουργείο (μέσω της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) ανακοινώνουν την ίδρυση και έναρξη λειτουργίας Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Χαλκίδας, με σκοπό την εφαρμογή προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.

Πολύς ο κόσμος, μεγάλο το ενδιαφέρον στην εκδήλωση παρουσίασης των ευρημάτων της αρχαιολογικής έρευνας στον αρχαίο οικισμό της Ξερόπολης



Με εξαιρετική επιτυχία διοργανώθηκε, το βράδυ της Κυριακής (8ης Σεπτεμβρίου) στο Λευκαντί, από το Δήμο Χαλκιδέων, σε συνεργασία με την ΙΑ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων ( ΕΠΚΑ) και την 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (ΕΒΑ), η εκδήλωση παρουσίασης του πολυετούς ανασκαφικού έργου και στον αρχαίο οικισμό της Ξερόπολης.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Η σφαγή των νηπίων;



Σύμφωνα με πληροφορίες μας, φαίνεται ότι οι τοπικοί άρχοντες, δημοτικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, θεσμικοί φορείς ακόμη και διευθυντές υπηρεσιών, έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα για "επιλογή" νηπίων, χωρίς κανένα κοινωνικό κριτήριο, παρά εκείνο της εξυπηρέτησης των ψηφοφόρων τους.

Ο Σαμαράς “απειλεί” με εκλογές

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Μεγάλη πλάκα έχουν αυτοί οι απίθανοι πολιτικοί καραγκιόζηδες της κυβέρνησης με επικεφαλής τον Σαμαρά. Καθώς έχουν ταμπουρωθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν και να έρθουν σε επαφή με πραγματικούς ανθρώπους, συναναστρέφονται αποκλειστικά μόνο τους αυλοκόλακες , τα τρωκτικά και τους πράκτορες.

Πριν από λίγο μόνο στο eviapost: «Έφαγαν» τα θρησκευτικά από τη Γ΄Λυκείου

Αφαιρείται το μάθημα των θρησκευτικών στην Γ' τάξη Λυκείου των ΕΠΑΛ, στο νομοσχέδιο για νέο λύκειο που κατατίθεται προς ψήφιση αύριο στη Βουλή.
Στις νομοτεχνικές βελτιώσεις  που εντάχθηκαν σήμερα στο προς ψήφιση νομοσχέδιο, δεν υπάρχει πλέον η διδασκαλία των θρησκευτικών, όπως προβλεπόταν αρχικά.

Συγκλονιστική επιστολή 19χρονου στον Σαμαρά: Αν δεν κυνηγούσαμε το success story δεν θα αυτοκτονούσε ο πατέρας μου

Τον γύρο των ελληνικών social media κάνει η συγκλονιστική επιστολή ενός 19χρονου αγοριού του οποίου ο πατέρας αυτοκτόνησε, προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Ο πατέρας του νεαρού αυτοκτόνησε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο.

Σύνταξη στα 50 για 700.000 ασφαλισμένους – Αναλυτικά οι κατηγορίες των δικαιούχων

Σύνταξη ακόμα και από τα 50 μπορούν να πάρουν οι ασφαλισμένοι γονείς, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στα Ταμεία μισθωτών (Δημόσιο, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, Τραπεζών), με παιδιά είτε ανήλικα είτε ενήλικα.

Η ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Άρθρο του Δημήτρη Ι. Κατσούλη
τ. Δημάρχου Αυλώνος Ευβοίας
Με πρωτοβουλία προφανώς του Δήμου Μαντουδίου  Λίμνης και Αγίας Άννας δόθηκαν στη δημοσιότητα, στο πλαίσιο της  ουσιαστικής δημόσιας  διαβούλευσης  που οργανώνει ο Δήμος αυτός,  οι μελέτες της πρώτης φάσης του ΣΧΟΟΑΠ Νηλέως και των ΓΠΣ Κηρέως και Ελυμνίων.

Δυσκολίες στη λειτουργία των Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογίας



Κοινή ερώτηση κατέθεσαν, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης και  Ασημίνα Ξηροτύρη- Αικατερινάρη, με θέμα την αναστολή λειτουργίας εφοριών στα νησιά της χώρας.

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ- Τεχνικό Πρόγραμμα 2014-Έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής

Το προσχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ερέτριας για το 2014, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το απόγευμα της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου 2013 στο κτήριο του Ειρηνοδικείου Ερέτριας.
Ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας παρουσίασε τα τεχνικά  έργα που υλοποιούνται και θα υλοποιηθούν το 2014 σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου.

Χαιρετισμοί προς τον Τίμιο Σταυρό

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 6:00μ.μ., στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος με αφορμή την Μεγάλη Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, θα τελεσθεί η ακολουθία του Εσπερινού & οι Χαιρετισμοί προς τον Τίμιο Σταυρό.

Δελτίο τύπου για την ανάδειξη νέου Περιφερειακού Εφόρου Ευβοίας και έναρξη περιόδου εγγραφών στα Προσκοπικά τμήματα

Πριν λίγες εβδομάδες έληξε η θητεία του Δημήτρη Καψούλη ως Περιφερειακού Εφόρου Προσκόπων Ευβοίας. Ο Δημήτρης που αναδείχθηκε δύο φορές παμψηφεί στο τιμόνι του Ευβοϊκού Προσκοπισμού, εργάστηκε με αγάπη και οργανωτική διάθεση και πέτυχε με τους συνεργάτες του, τους νέους εθελοντές και εθελόντριες της Προσκοπικής Κίνησης,  την ανάπτυξη του τοπικού Προσκοπισμού.

Οι ΑΝ.ΕΛΛ. Φθιώτιδας και Εύβοιας στηρίζουν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ



Οι Συντονιστικές Επιτροπές Φθιώτιδας και Εύβοιας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»  εκφράζουν την αλληλεγγύη τους  και στηρίζουν  το δίκαιο αγώνα των   εργαζομένων  της  Μεταλλευτικής ΛΑΡΚΟ, που αγωνίζονται διεκδικώντας όχι μόνο την επιβίωση αλλά και την αξιοπρέπειά τους.

Ο αγώνας για το δικαίωμα στην εργασία και τη κοινωνική αξιοπρέπεια συνεχίζεται - Κανείς απολυμένος ούτε στα ΕΑΣ ούτε στην ΗΜΚ



Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντισταθεί στα κυβερνητικά σχέδια για την σαλαμοποίηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και την διάλυσή της.
Καλεί τους εργαζόμενους των αμυντικών βιομηχανιών να συνευρεθούν με τους άλλους κλάδους (καθηγητές, γιατρούς, εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα κ.α.), σε έναν αγώνα για μια Ελλάδα της παραγωγής και της προκοπής, χωρίς μνημόνια και τρόικες, που μπορεί να αποτρέψει και την εκκαθάριση» της αμυντικής βιομηχανίας.

Εκδηλώσεις στην Χαλκίδα για την παγκόσμια ημέρα της νόσου Αλτσχάιμερ 2013



"Έχεις συμπτώματα Αλτσχάιμερ;"  Κάνε το τεστ για να μάθεις.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας Αλτσχάιμερ η “Εταιρεία  όσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Χαλκίδας”

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

8 Σεπτεμβρίου 1944, εκτελείται μια από τις πιο ευγενικές μορφές της Αντίστασης, η Λέλα Καραγιάννη, μητέρα 7 παιδιών.

8 Σεπτεμβρίου 1944, εκτελείται μια από τις πιο ευγενικές μορφές της Ελληνικής Αντίστασης, η Λέλα Καραγιάννη.
Η Λέλα Καραγιάννη, γεννημένη στη Λίμνη Ευβοίας το 1898, υπήρξε αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και αρχηγός της αντιναζιστικής οργάνωσης "Μπουμπουλίνα".

Σαμαράς στη ΔΕΘ 2012 Vs Σαμαράς στη ΔΕΘ 2013

Κυριακή πρωί, πρωινό, καφές στο μπαλκόνι με τον υπολογιστή, και αντί να κάθομαι να ακούω καμιά μουσική ή να παίζω που λέει ο λόγος κανένα παιχνίδι για να περάσει ευχάριστα η ώρα, εγώ κάθομαι και διαβάζω αρχικά την περσινή (2012) ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ και έπειτα τη φετινή (2013) (όπως αυτές είναι δημοσιευμένες στο επίσημο site της Νέας Δημοκρατίας), ελπίζοντας πως θα βρω καμιά πολύ χτυπητή αντίφαση στα περσινά και τα φετινά λεγόμενα του πρωθυπουργού, μπας και προκύψει άλλο ένα επεισόδιο της σειράς «καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς».

Ναι, οκ. Είναι ο ορισμός του καψίματος, το κάψα τελείως ...

Οι άγνωστοι συντελεστές των εκλογών στην Γερμανία

Ο προεκλογικός αγώνας είναι από τους πιο ανιαρούς στην μεταπολεμική ιστορία της Γερμανίας. Η Μέρκελ προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά η σύνθεση του επόμενου συνασπισμού παραμένει άγνωστος Χ.

Προσευχή για τη Συρία

Μία πρωτοβουλία που προκαλεί αίσθηση παγκοσμίως: Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει κηρύξει τη σημερινή ημέρα «ημέρα νηστείας και προσευχής για τη Συρία». Ανησυχία για τις εξελίξεις στη χριστιανική μειονότητα της χώρας.

Οι 20 φορείς Δημοσίου που κλείνουν στα τέλη Σεπτέμβρη

Ακόμη 20 φορείς του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου φορέα αναμένεται να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν στο άμεσο μέλλον. Αυτές είναι οι αποφάσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της ηγεσίας του.

Έρχονται οι κατασχέσεις καταθέσεων με ένα απλό e-mail

Ηλεκτρονικά κατασχετήρια από τον ερχόμενο Οκτώβριο. Τα κατασχεθέντα ποσά θα αποδίδονται στα κρατικά ταμεία το αργότερο εντός 10 ημερών. Στο στόχαστρο μισθοί, συντάξεις, ενοίκια, επιδοτήσεις. 
Τι θα ισχύσει αναλυτικά