Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ΠΑΣΟΚ: Απόφαση γρίφος για τον Περιφερειάρχη

Δείχνει να τραβάει μακριά η υπόθεση της επιλογής Περιφερειάρχη για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. παρά το γεγονός ότι από τους 4 νομούς δείχνουν να υπάρχουν «ταυτόσημες απόψεις».
Λίγο πριν την ολοκλήρωση των διαδικασιών ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την ανάδειξη για περιφερειάρχης στην Στερεά η απόφαση δείχνει να είναι δύσκολη.

Η συζήτηση
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στην Λαμία στην Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, καταρχήν τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. επιχείρησαν να λύσουν κάποια επιμέρους ζητήματα σε ό,τι αφορά την ομοιομορφία της διαδικασίας σε όλους τους νομούς. Διέγνωσαν ότι υπάρχουν προβλήματα σε αρκετές περιοχές τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την έκφραση των τοπικών κοινωνιών αλλά και τη θέληση ορισμένων περιοχών να στήσουν ακόμη και κάλπες.

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Το στοίχημα του περιφερειάρχη


Η επιλογή του ΚΚΕ να στηρίξει τον Βουλευτή  Γιώργο Μαρίνο ως Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας αλλάζει το «πολιτικό παιγνίδι» για τους Περιφερειάρχες στην Στερεά.
Βέβαιο θεωρείται ότι και η ΝΔ για λόγους εκλογικής τακτικής θα επιλέξει τον κ. Παπαγεωργόπουλο πρώην βουλευτή και διοικητή του ΟΓΑ, με αρκετά ερείσματα στο κεντρώο χώρο. Η επιλογή του Νομάρχη Φθιώτιδας κρίνεται αδύνατη και δεν θα περπατήσει πέρα από την Ευρυτανία και Φθιώτιδα. Ενώ δεν γίνεται ούτε καν συζήτηση για τον βουλευτή κ. Γιαννόπουλο.

Η επιλογή από την ΝΔ και το ΚΚΕ Ευβοέων,  οδηγεί την Ιπποκράτους σε  προβληματισμό το ΠΑΣΟΚ που  πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του την επιλογή περιφερειάρχη από την Εύβοια. Η μη επιλογή Ευβοιώτη περιφερειάρχη είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει, αγανάκτηση στον Ευβοϊκό Λαό και θα δημιουργήσει τάσεις αντισυσπείρωσης στο κεντρώο χώρο του ΠΑΣΟΚ προς την ΝΔ,  και προς το ΚΚΕ από τους αριστερούς ψηφοφόρους του.    

Η κίνηση που έχουν κάνει στελέχη του ΠΑΣΟΚ Ευβοίας να διεκδικήσουν ανοικτά τον περιφερειάρχη κρίνεται, ότι έχει μεγάλη επιτυχία καθότι οι υπογραφές έχουν ανέλθει σε περισσότερες από 1000. Όλα αυτά και με δεδομένη την άρνηση βουλευτού,  φαίνεται ότι δημιουργούν προβληματισμό στην Ιπποκράτους για να στεφθεί με επιτυχία η επιλογή του προσώπου.

Το πρώτο όνομα περιφερειάρχη στην Στερεά

 Τον Γιώργο Μαρίνο, βουλευτή Εύβοιας, θα στηρίξει το ΚΚΕ για υποψήφιο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το ΚΚΕ ανακοίνωσε όλους τους υποψήφιους για τις 13 περιφέρειες της χώρας, που θα στηρίξει με τους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης", στις εκλογές του Νοέμβρη.
O  Γιώργος Μαρίνος είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Εύβοιας. Γεννημένος το 1954. Ναυτεργάτης ασυρματιστής. Επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ του σωματείου Ασυρματιστών, με συνδικαλιστική δράση στο ναυτεργατικό κίνημα. Εκλέχτηκε βουλευτής Εύβοιας στις εκλογές του 2007 και 2009.

Συγκροτήθηκε σε σώμα η ΝΟΔΕ Εύβοιας,

Συγκροτήθηκε σε σώμα η ΝΟΔΕ Εύβοιας, Νέας Δημοκρατίας από τα 17 εκλεγμένα μέλη της, με την εκλογή του Αντιπροέδρου, του Γενικού Γραμματέα της και του Ταμία της, οι οποίοι συναπαρτίζουν μαζί με τον Πρόεδρο τής ΝΟ.Δ.Ε. το Προεδρείο της καθώς και το Προεδρείο της Νομαρχιακής Εκτελεστικής Επιτροπής (ΝΟΜ.ΕΚ.Ε.). Στη συνέχεια η ΝΟ.Δ.Ε. εξέλεξε τρία από τα μέλη της προκειμένου να μετέχουν στην ΝΟΜ.ΕΚ.Ε.
Η συγκρότηση του Προεδρείου της ΝΟ.Δ.Ε. και της ΝΟΜ.ΕΚ.Ε. έχει ως εξής:1. Βασίλης Δεμερτζής – Πρόεδρος
2. Ιωάννης Αναστασίου – Αντιπρόεδρος
3. Κωνσταντίνος Μάλλιαρης – Γεν. Γραμματέας
4. Κωνσταντίνα Σανδραβέλη – Ταμίας

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Ψάχνουν ακόμη διοικήσεις!!!


Εννέα μήνες μετά τις εκλογές, Οργανισμοί, Νοσοκομεία και Ταμεία έχουν σημαντικές ελλείψεις στις επιτελικές θέσεις.
Ακέφαλοι οργανισμοί, φορείς που παραμένουν ακόμη υπό την ηγεσία «γαλάζιων» επιλογών και δεκάδες άκαρπες προσκλήσεις ενδιαφέροντος στο opengov συνθέτουν μεγάλο μέρος του σκηνικού στη δημόσια διοίκηση εννέα μήνες μετά τις εθνικές εκλογές. Νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, ερευνητικά κέντρα αλλά και εταιρείες και αρχές παραμένουν στην... ορφάνια ή διοικούνται από παραιτηθέντες(!) προέδρους, γεγονός που επιβραδύνει την ήδη προβληματική δημόσια μηχανή. Μοναδικό ελαφρυντικό στην εικόνα της στατικότητας, οι επικείμενες συγχωνεύσεις ή καταργήσεις φορέων που έχει προαναγγείλει η αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Αργούν γιατί θέλουν να τους καταργήσουν.
Σε δεκάδες οργανισμούς και φορείς από τους συνολικά 2.060- νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, καθώς και εταιρείες - που υπάρχουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα σκοντάφτει η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.
Ο χώρος που δοκιμάζεται πραγματικά είναι αυτός της Υγείας καθώς πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα δεν διαθέτουν προέδρους και διοικητικά συμβούλια. Ακέφαλα μεταξύ άλλων είναι το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ο Αγιος Σάββας, το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, το Ασκληπιείο Βούλας και το Κοργιαλένειο-Μπενάκειο. Χωρίς διοικητικό κορμό, αφού στερούνται ΔΣ, παραμένουν το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, το Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων και το Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών. 
Εδώ Εύβοια,  Εννέα μήνες Τους ψάχνανε με το λυχνάρι!!!

Γενικός Γραμματέας των ευρωπαϊκών συνδικάτων "Η λιτότητα θα καταστρέψει τις ελπίδες για ανάπτυξη, Ζοφερός εργασιακός χειμώνας"

«Τα μέτρα λιτότητας που υιοθετήθηκαν από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ρισκάρουν να καταστρέψουν κάθε ελπίδα για ανάπτυξη», δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας των ευρωπαϊκών συνδικάτων κ. Τζον Μονκς (John Monks), εκφράζοντας την ανησυχία του για το μέλλον των εργασιακών σχέσεων και των κεκτημένων των ευρωπαίων εργατών που καταστρατηγούνται μέσα στη λαίλαπα της περικοπής δαπανών που σαρώνει όλη την ήπειρο. η Ευρωπαϊκή Ένωση Συνδικάτων είχε προειδοποιήσει ότι η περικοπή των δαπανών, τη στιγμή που η χαμηλή ανάπτυξη και η υψηλή ανεργία ταλανίζουν τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, είναι μία τρέλα. Είναι το ίδιο πράγμα που έκαναν οι πολιτικοί ηγέτες το 1931

Ο Γενικός Γραμματέας των ευρωπαϊκών συνδικάτων, πέρα από τους φόβους του για την απώλεια μακροχρόνιων κατακτήσεων των εργατών, εκφράζει και την απαισιοδοξία του για την αποτελεσματικότητα αυτών των μέτρων άγριας λιτότητας.

ΧΡΟΝΗΣ ΜΙΣΣΙΟΣ "Ειλικρινά δεν ξέρω αν υπάρχει Αριστερά"


Εμβληματική μορφή της Αριστεράς, συγγραφέας, σήμερα, στα 80 του, εξακολουθεί να αναζητεί έναν καινούργιο δρόμο και μιλάει για την κρίση, το ΔΝΤ, τις διασπάσεις και τις επαναδιασπάσεις του αριστερού χώρου .
«Ο Μανόλης Αναγνωστάκης μου έμαθε γράμματα στη φυλακή, ήμασταν θανατοποινίτες στο Γεντί Κουλέ» λέει ο Χρόνης Μίσσιος στο «ΒΗΜΑ»  Εμβληματική φυσιογνωμία της Αριστεράς, συγκλόνισε το πανελλήνιο το 1985,όταν αποκάλυψε τη διαδρομή της ζωής του, από τα 17 ως τα 43 του χρόνια σε φυλακές και εξορίες (1947-1973), στο αυτοβιογραφικό βιβλίο «Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς». Στα 80 του ζει πλέον αποτραβηγμένος με τη σύζυγό του Ρηνιώ και τα τρία σκυλιά τους σε ένα αγροτόσπιτο, περιτριγυρισμένο από νεοελληνικές βίλες.
- Τι σημαίνει για εσάς αυτή η κρίση;   «Πιστεύω ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, είναι καθολική και παγκόσμια. Ο πλανήτης μας είναι πλέον μια μικρή γειτονιά γεμάτη κινδύνους και εγκληματικές συμμορίες που δεν γνωρίζουν σύνορα. Πιστεύω πως κανένας λαός, καμία χώρα δεν μπορεί να ονειρευτεί μια κοινωνία ισόνομη, ελεύθερη και ειρηνική».

- Γιατί; «Πολλά θα μπορούσε να αναφέρει κανείς: για τον κίνδυνο του πυρηνικού ολέθρου, για την καταστροφή του περιβάλλοντος, για τον χρηματιστηριακό ιμπεριαλισμό κτλ. Πρόσφατο παράδειγμα έχουμε το έγκλημα της ΒΡ. Κι όμως κανένας δεν θα τιμωρηθεί, κανένας δεν ζητάει να σταματήσουν οι εξορύξεις στα βάθη του ωκεανού. Όλοι μιλούν για το πόσα σεντς έπεσε η μετοχή της. Η ανάγκη συνεργασίας των λαών είναι επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε. Η ανάγκη μιας παγκόσμιας δράσης για να αλλάξουμε τους κοινωνικούς θεσμούς, τις αξίες μας και τη συμπεριφορά μας απέναντι στη φύση και στον συνάνθρωπό μας είναι στοιχειώδης προϋπόθεση».