Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Το στοίχημα του περιφερειάρχη


Η επιλογή του ΚΚΕ να στηρίξει τον Βουλευτή  Γιώργο Μαρίνο ως Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας αλλάζει το «πολιτικό παιγνίδι» για τους Περιφερειάρχες στην Στερεά.
Βέβαιο θεωρείται ότι και η ΝΔ για λόγους εκλογικής τακτικής θα επιλέξει τον κ. Παπαγεωργόπουλο πρώην βουλευτή και διοικητή του ΟΓΑ, με αρκετά ερείσματα στο κεντρώο χώρο. Η επιλογή του Νομάρχη Φθιώτιδας κρίνεται αδύνατη και δεν θα περπατήσει πέρα από την Ευρυτανία και Φθιώτιδα. Ενώ δεν γίνεται ούτε καν συζήτηση για τον βουλευτή κ. Γιαννόπουλο.

Η επιλογή από την ΝΔ και το ΚΚΕ Ευβοέων,  οδηγεί την Ιπποκράτους σε  προβληματισμό το ΠΑΣΟΚ που  πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του την επιλογή περιφερειάρχη από την Εύβοια. Η μη επιλογή Ευβοιώτη περιφερειάρχη είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει, αγανάκτηση στον Ευβοϊκό Λαό και θα δημιουργήσει τάσεις αντισυσπείρωσης στο κεντρώο χώρο του ΠΑΣΟΚ προς την ΝΔ,  και προς το ΚΚΕ από τους αριστερούς ψηφοφόρους του.    

Η κίνηση που έχουν κάνει στελέχη του ΠΑΣΟΚ Ευβοίας να διεκδικήσουν ανοικτά τον περιφερειάρχη κρίνεται, ότι έχει μεγάλη επιτυχία καθότι οι υπογραφές έχουν ανέλθει σε περισσότερες από 1000. Όλα αυτά και με δεδομένη την άρνηση βουλευτού,  φαίνεται ότι δημιουργούν προβληματισμό στην Ιπποκράτους για να στεφθεί με επιτυχία η επιλογή του προσώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου