Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ΠΑΣΟΚ: Απόφαση γρίφος για τον Περιφερειάρχη

Δείχνει να τραβάει μακριά η υπόθεση της επιλογής Περιφερειάρχη για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. παρά το γεγονός ότι από τους 4 νομούς δείχνουν να υπάρχουν «ταυτόσημες απόψεις».
Λίγο πριν την ολοκλήρωση των διαδικασιών ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την ανάδειξη για περιφερειάρχης στην Στερεά η απόφαση δείχνει να είναι δύσκολη.

Η συζήτηση
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στην Λαμία στην Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, καταρχήν τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. επιχείρησαν να λύσουν κάποια επιμέρους ζητήματα σε ό,τι αφορά την ομοιομορφία της διαδικασίας σε όλους τους νομούς. Διέγνωσαν ότι υπάρχουν προβλήματα σε αρκετές περιοχές τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την έκφραση των τοπικών κοινωνιών αλλά και τη θέληση ορισμένων περιοχών να στήσουν ακόμη και κάλπες.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρουσιάστηκε ένα «μπλοκ» υπέρ της υποψηφιότητας του νομάρχη Βοιωτίας κ. Κλέαρχου Περγαντά. πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι 4 νομαρχιακές επιτροπές έχουν προκρίνει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Πρόκειται για τις νομαρχιακές επιτροπές Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας. Βέβαια η συζήτηση και οι αποφάσεις ορισμένων ΝΕ είναι σχεδόν άκαιρες καθότι πάρθηκαν αποφάσεις όχι υπέρ των πραγματικών υποψηφίων αλλά υπέρ του δίπολου Περγαντάς-Τόνια Αντωνίου και εδώ είναι απορίας άξιον πως ΝΕ, πάνε και βάζουν θέμα συζήτησης ανύπαρκτες υποψηφιότητες και δή να τίθεται για συζήτηση υποψηφιότητα μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου και αυτό να θεωρείται "έγκυρη¨. Επίσης η συζήτηση και απόφαση που πάρθηκε από Νομαρχιακή όχι με πολιτικά κριτήρια άλλα με βάση γεωγραφικά όπως ότι οι δύο νομοί συνορεύουν και άρα θα έχουμε καλύτερη αντιμετώπιση.
Σε ό,τι αφορά τη Νομαρχιακή επιτροπή της Εύβοιας κατέθεσαν ένα διαφορετικό σκεπτικό, κάτι που άλλωστε προκύπτει και από τις πολλαπλές ανακοινώσεις που έχουν δεί στη δημοσιότητα  από στελέχη της Εύβοιας.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και μεταξύ των στελεχών της Εύβοιας υπάρχουν αποκλίνουσες απόψεις. Έγκυρες πηγές σημειώνουν ότι αυτές ενισχύονται σε όλα τα επίπεδα είτε σε τοπικό είτε σε περιφερειακό επίπεδο, πολύ δε περισσότερο στην Ιπποκράτους.
Ωστόσο η Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν μπορεί πολιτικά να αποτύπωση και να «συγκλίνει» στην υποψηφιότητα του νομάρχη Βοιωτίας καθότι καθαρή θέση έχει όπως αναφέραμε πάρα τις τρίπλες που κάνει ο Γραμματέας της που κατάγεται από την Βοιωτία,
Οι συσχετισμοί :
Υπέρ του Περγαντά πέντε μέλη της ΠΕ, δύο από την Βοιωτία δύο από την Ευρυτανία και ένα από την Φθιώτιδα.
Υπέρ της υποψηφιότητας από την Εύβοια έχουν τα τέσσερα μέλη της ΠΕ που κατάγονται από την Εύβοια και ένα από την Φθιώτιδα.
Ενώ δύο μέλη έχουν ταχθεί υπέρ και του Περγαντά αλλά και υπέρ Ευβοιώτη. Ένα μέλος θα πάρει θέση κεντρικά και το πέμπτο μέλος από την Εύβοια έχει ταχθεί υπέρ του κ. Μίχα!!!
Τι μέλει  γενέσθαι.
Τα επιχειρήματα των στελεχών της ΠΕ από την Εύβοια το πολιτικό σκεπτικό τους αναπτύσσεται, παρά τα επιμέρους στοιχεία και κυρίως το δίπολο μεταξύ Λαμίας και Χαλκίδας υπογραμμίζοντας θετικά και αρνητικά στοιχεία σε όλη αυτή την εξέλιξη όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο αλλά αφήνουν να διαφανούν και πιθανή φόβοι στη διαχείριση αυτής της συγκεκριμένης υπόθεσης με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.
Επιμένουν ωστόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Λαμία έγινε γνωστό ότι η κίνηση των στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που εκδηλώθηκε το προηγούμενο διάστημα έχει ήδη συλλέξει 853 υπογραφές κομματικών στελεχών στην κατεύθυνση ενίσχυσης υποψηφιότητας για την περιφέρεια από την Εύβοια. Αξίζει να θυμίσουμε ότι πριν από 10 μέρες περίπου εκδηλώθηκε η συγκεκριμένη κίνηση και ήδη έχει
ενεργοποιηθεί σε όλα τα επίπεδα.
Η ανακοίνωση
Κεντρική στόχευση είναι η επιλογή του περιφερειάρχη να είναι από την Εύβοια. «Πιστεύουμε ότι η πρόταση έχει μόνο ένα στόχο, την ισοβαρή ανάπτυξη της Περιφέρειας και τίποτα περισσότερο» υπογραμμίζουν σε τους ανακοίνωση προσδιορίζοντας με σαφήνεια τη στόχευσή τους. Συγχρόνως κάνουν λόγο για σύνθεση τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «η σύνθεση κτίζεται μέσα από την ισοπολιτεία με κεντρικό στόχο την ανάπτυξη και τη στρατηγική της νίκης των προοδευτικών δυνάμεων τις επερχόμενες εκλογές».
Η τελευταία αυτή φράση από μόνη της περιλαμβάνει και ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την στρατηγική νίκης κάτι που άλλωστε επανέλαβαν αρκετές φορές στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τα στελέχη που μετέχουν σε αυτή και που κατάγονται από την Εύβοια.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το σκηνικό έχει δημιουργήσει ισχυρά μπλοκ πλέον σε όλα τα επίπεδα γεγονός το οποίο από μόνο του καθιστά την οποιαδήποτε επιλογή σταυρόλεξο για δύσκολους λύτες.
ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΛΑΜΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου