Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Παραιτήθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο ο Μανώλης Γλέζος

Παραιτήθηκε από την θέση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Γλέζος, καθώς συμπλήρωσε τον ένα χρόνο παραμονής στις Βρυξέλλες, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά. Η παραίτηση ενεργοποιείται από τις 8 Ιουλίου ενώ ο ίδιος σε ανακοίνωση του διευκρινίζει πως μέχρι τότε παραμένει ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.

Ο ρόλος των μαζών στη πολιτική πραγματικότητα

Του Αντώνη Γαλανόπουλου
Το «Κράτος, Μάζες και Πολιτική», που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2014, αποτελεί το τρίτο βιβλίο των δυναμικών εκδόσεων Εκτός Γραμμής και περιλαμβάνει μια συλλογή θεωρητικών και πολιτικών παρεμβάσεων του Ετιέν Μπαλιμπάρ από τις δεκαετίες του 1970 και 1980.

Απαγορευμένη συζήτηση;

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ στο ΕΘΝΟΣ
Στα τέλη της δεκαετίας του '80 η Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη που ετέθη σε ισχύ το 1992, η οποία καταργούσε τον αποκλειστικό έλεγχο του Δημοσίου σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και υποδομές όπως οι Σιδηρόδρομοι στο όνομα της συνεχούς διεύρυνσης της αγοράς που ήταν ...

Έξοδος από το ευρώ, σημαίνει και έξοδος από την ΕΕ...

 Nεες απειλές από Σουλτς...
Οι σοσιαλδημοκράτες της ΕΕ οι ποιο εχθρικοί για την χώρα!!!
Η Ελλάδα θα μπορούσε τελικά να βρεθεί όχι μονό εκτός του ευρώ, αλλά και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στουρνάρας συμβάλλει στο ασφυκτικό πλαίσιο...

..ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση...
"Με τη σημερινή του έκθεση για τη νομισματική πολιτική ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μόνο ξεπερνά τα όρια της θεσμικής του ιδιότητας" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεφώνησε τον Γιούνκερ, παρουσία του πρωθυπουργού: "Χάσαμε δις ευρώ από σένα με το σκάνδαλο του Λουξεμβούργου"

«Ο κ. Γιούνκερ σήμερα αξιώνει την υποταγή του ελληνικού λαού, προφασισμένος μάλιστα ότι το κάνει και για το καλό του. Παρασιωπά, όμως, ότι επί πρωθυπουργίας του συγκροτήθηκε στο Λουξεμβούργο ένα σκανδαλώδες πλαίσιο φοροαποφυγής, που πρόσφατα μόλις αποκαλύφθηκε, με τη διαβόητη υπόθεση Luxleaks,

Η Ραχήλ Μακρή καταθέτει μήνυση εναντίον του Στουρνάρα

Η Ραχήλ Μακρή προτίθεται να καταθέσει μήνυση αύριο Πέμπτη εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα.Σε σχετική δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος ότι προωθεί το Grexit και ότι με τις δηλώσεις του διασαλεύει το δημοκρατικό πολίτευμα. Παράλληλα τονίζει ότι «οι Γερμανοί εκτελούσαν τους ταγματασφαλίτες, όταν πλέον δεν τους χρειάζονταν".

Ζωή σε Στουρνάρα: Έχεις… πακέτο

 "Η επιστολή επιστρέφεται ως απαράδεκτη"
Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή την ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ που έφτασε σήμερα στο Κοινοβούλιο, και προβλέπει χρεοκοπία της Ελλάδας, στην περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές της χώρας.

Απολύσεις, τρομοκρατία, ασυδοσία από την εταιρία KERNEOS στα μεταλλεία βωξίτη της Φωκίδα



Όλο το αντιλαϊκό- αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που στήθηκε την τελευταία πενταετία και που ενισχύεται από τη σημερινή συγκυβέρνηση, αξιοποιεί το τελευταίο διάστημα η εταιρία KERNEOS σε βάρος των εργατών στα μεταλλεία βωξίτη της Φωκίδας, προκειμένου να αυξήσει ακόμη περισσότερο την παραγωγικότητα άρα και τα κέρδη της ως μονοπωλιακός όμιλος.

Όχι στη νέα συμφωνία -μνημόνιο, διακοπή των διαπραγματεύσεων, ρήξη τώρα με Ευρώ-ΕΕ-Κεφάλαιο

Η δημοσιοποίηση των δύο σχεδίων συμφωνίας που έχουν κατατεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από την κυβέρνηση και τους δανειστές δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αυταπάτες σχετικά με το πλαίσιο που διεξάγεται η διαπραγμάτευση.

Εκδήλωση Μνήμης για το κάψιμο του Στειρίου και της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής « 24 Ιουνίου 1944 - 24 Ιουνίου 2015 » 71 χρόνια από την καταστροφή


Στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας ο Αγώνας Ολυμπιακού Χαλκίδας και Πειραιώς. Τα έσοδα θα διατεθούν στο ειδικό Σχολείο Χαλκίδας