Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ε, ας το πράξουμε!

Την Κυριακή ψηφίζουμε......

Περισσότερο κι από την επιλογή κάποιου κόμματος ικανού για να κυβερνήσει, η κάλπη θα δείξει αν ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να στηρίζει τα όσα ντροπιαστικά και οδυνηρά αντιπροσωπεύει το σημερινό πολιτικό σύστημα. 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ: Ο νεοφιλελεύθερος εκβιασμός του Βενιζέλου στην Κατσέλη!!!

Γράφει ο Σείριος
20 Οκτώβριου 2011: Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ο Γ. Παπανδρέου, καλεί σε συνάντηση την Λούκα Κατσέλη και τον Β. Βενιζέλο, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μεταπειστεί η Λούκα και να υπερψηφίσει το περιβόητο άρθρο 37 του πολυνομοσχέδιου για τα εργασιακά.

Καλό βόλι.

Ο Γιάννος, είναι ένα παλικαράκι ζήτημα αν έχει ακουμπήσει τα 25, μετανάστης στην Κύπρο. Ήρθε εδώ κατευθείαν από κάποια ελληνική επαρχία με τη θητεία του, κι’ όταν τελείωσε το στρατιωτικό του, έμεινε.
Ψηλός, λεπτός, εξαιρετικά ευγενική φυσιογνωμία, πάντα χαμογελαστός και πολύ σωστός, καλότροπος επαγγελματίας με τους πελάτες, στο κατάστημα που δουλεύει.

Η σύντροφος του Οδυσσέα Ελύτη ζητά την απόσυρση του σποτ της Ν.Δ.

Από  REAL
Κραδασμούς προκάλεσε η τελευταία προεκλογική διαφήμιση της ΝΔ. Έντονη ήταν η αντίδραση της συντρόφου του Οδυσσέα Ελύτη Ιουλίτας Ηλιοπούλου για την προεκλογική διαφήμιση της ΝΔ στην οποία χρησιμοποιούνται στίχοι του και εμφανίζεται φωτογραφία του κατά τη βράβευσή του με Νόμπελ.

Ο κόσμος της Αριστεράς μπορεί

 Από ΑΥΓΗ του Δημήτρη Γιατζόγλου
Για πρώτη φορά μεταπολεμικά, η Αριστερά έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας. Η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να αναδείξει αυτήν την ευκαιρία ως ρεαλιστικό ενδεχόμενο. Αυτό, από μόνο του, συνιστά πολιτική μεταβολή ιστορικής κλίμακας.

«Σας ακούμε, προχωράμε μαζί»

 Από το ΠΟΝΤΙΚΙ
Με σύνθημα «Σας ακούμε, προχω­ράμε μαζί» η Κοινωνική Συμφω­νία της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη επιθυμεί να εκφράσει το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ και να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε στον χώρο της Κε­ντροαριστεράς έπειτα από τη διολίσθηση του ΠΑΣΟΚ στις πολιτικές του μνημονίου.

Το αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει τον πολιτικό χάρτη των τελευταίων 35 ετών

Με έντονο το αίσθημα του θυμού και της πικρίας προσέρχονται στις κάλπες οι ψηφοφόροι κάτι που, σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, θα μεταφραστεί σε ένα άνευ προηγουμένου εκλογικό αποτέλεσμα.

TRAGIC

Υπάρχουν άνθρωποι που, παρ' όλη την εξυπνάδα τους,  δεν μαθαίνουν από τα παθήματά τους. Ο Β. Βενιζέλος ξέχασε γρήγορα, αν ποτέ κατάλαβε, πόσο του στοίχισε εκείνο το πρωτοσέλιδο με την παραίνεση «παραιτηθείτε κ. Πρόεδρε» που απευθυνόταν στον Γ. Παπανδρέου, την εποχή της εσωτερικής διαμάχης για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Με διεθνές… άρωμα η συγκέντρωση Βενιζέλου στο Σύνταγμα


Πολλά σχόλια, ακόμη και μεταξύ των οπαδών του ΠΑΣΟΚ που ήταν στη συγκέντρωση του Ευ. Βενιζέλου στο Σύνταγμα, προκάλεσε η έντονη παρουσία μεταναστών με τις σημαίες στο χέρι! Στις φωτογραφίες φαίνονται ξεκάθαρα μετανάστες που κρατούν τη σημαία και αποθεώνουν τον Ευ. Βενιζέλο στην ομιλία του.

Ανδρέας Ρουμελιώτης: Μόνο όσοι γλωσσοφίλησαν τον Βελζεβούλ μπορούν να διανοηθούν τι μας επιφυλάσσει…

Ο Χαλκιδαίος δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου “μπορώ και χωρίς ευρώ” μιλά στο kano-oikonomia.gr
Συνέντευξη στην Ελένη Λαζάρου
Μπορεί κάποιος να ζήσει σήμερα στην Ελλάδα  χωρίς ευρώ;
Ναι απαντάει ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Αδρέας Ρουμελιώτης… Το πώς το εξηγεί στο τελευταίο του βιβλίο στο οποίο αναφέρεται στην ανταλλακτική-αλληλέγγυα οικονομία, τις κοινωνικές τράπεζες και στα εναλλακτικά νομίσματα,

ΔΝΤ: «Βγάλτε κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το Μνημόνιο» ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ

Λίαν προσεκτικά διατυπωμένο αλλά μάλλον σαφές ήταν το μήνυμα που έστειλε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα λίγο πριν τις εκλογές, αφήνοντας να φανεί ο προβληματισμός που υπάρχει στην Ουάσινγκτον για το μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα.

Αποκαλύφτηκαν οι φιλάργυροι bloggers.

Όπως πολύ ορθά παρατήρησε φίλος αναγνώστης/αναγνώστρια μας, αυτές οι εκλογές, εκτός των άλλων, έκαναν και ένα άλλο μεγάλο καλό για τους ανθρώπους του διαδικτύου.

Χαμός στο διαδίκτυο με τον "Κηπουρό που ήθελε να γίνει πρωθυπουργός"!

Από τον Βασίλη Μπόνιο 
O Xρήστος Βερελής σε μια παλαιότερη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» είχε περιγράψει ως εξής μια νέα γενιά πολιτικών: Θα έχετε προσέξει ότι υπάρχουν πολιτικοί που έχουν κάνει σημαντικές καριέρες, χωρίς να έχουν ενοχλήσει κανέναν. Είναι μια κατηγορία που προσωπικά την ονομάζω «ω, τον αγαπητό».

Καλημέρα


Εκλογές της 6ης Μαΐου, μια νέα πραγματικότητα για τη χώρα

Άρθρο του Τάσου Γέραλη
Αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ»
Η ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο του «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΙΙ» αποτελεί μια νέα Εθνική και Κοινωνική πραγματικότητα. Τα μέτρα και οι πολιτικές λιτότητας που επέβαλε εγείρουν εθνικά, πολιτικά, Κοινωνικά και επιστημονικά  ερωτήματα για την δυνατότητά τους να πετύχουν την ανασυγκρότηση της Ελληνικής οικονομίας, καθώς εντείνουν την ύφεση, οδηγούν σε εξαθλίωση μεγάλα τμήματα του Ελληνικού λαού βάζοντας σε δοκιμασία την κοινωνική συνοχή και οδηγούν την οικονομία στα βράχια.

Ανακοίνωση - Πρόσκληση του συλλόγου χιονοδρόμων ορειβατών Στειρίου και του εκπολιτιστικού συλλόγου Στειρίου για πεζοπορία την Κυριακή 13 Μαΐου 2012.


Ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Στειρίου σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Στειρίου διοργανώνουν   πεζοπορία στο Ορθόρεμα, την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 και σας προσκαλούν να απολαύσετε την διαδρομή η οποία θα είναι:

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προεκλογική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας της
Εύβοιας με κύριο ομιλητή τον κ. Βασίλειο Μιχαλολιάκο, Δήμαρχο Πειραιά,
παρουσία όλων των υποψηφίων βουλευτών του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας του νομού μας ,κομματικών στελεχών και πλήθος κόσμου.

ΔΗΜΑΡ Οι πολίτες να καθορίσουν το μέλλον του τόπου μας

Δημοκρατική Αριστερά με όλες τις δυνάμεις της θα δώσει τη μάχη όχι μόνο για τα πολύ μεγάλα θέματα της δημοκρατίας, της οικονομίας και της κοινωνίας αλλά και για όλα εκείνα τα πολύ μεγάλα θέματα της Εύβοιας:

Σ. Κεδίκογλου Απευθύνομαι σε σένα προσωπικά…


Φίλη, Φίλε,
Βρισκόμαστε δυο μόλις μέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές. Το μέλλον της χώρας βρίσκεται στα χέρια μας. Την Κυριακή επιλέγουμε ποια Ελλάδα θέλουμε. Ποια θέλουμε να είναι η θέση μας στην Ευρώπη και ποια κυβέρνηση μπορεί να μας οδηγήσει με τρόπο υπεύθυνο και ασφαλή. Τώρα είναι η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΚΑ-ΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΤΙΜΗ 14,50/5 ΛΙΤΡΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΚΑ-ΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΙΑ...ΣΤΑΣΗ.
Με εντυπωσιακή παρουσία των νέων ανθρώπων έγινε την Πέμπτη το βράδυ στην Χαλκίδα ( στο κέντρο "Mostar" στην παλιά γέφυρα ) το πάρτι που διοργάνωσε ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Πάνος Κολιοπάνος

Oι συναντήσεις του Δημήτρη Αναγνωστάκη

Την ευρύτερη περιοχή του Ληλαντίου επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 2 Μαίου, ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης και συγκεκριμένα το Αφράτι, τα Φύλλα και το Βασιλικό, όπου συναντήθηκε και συζήτησε με αρκετούς πολίτες. 

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Τέσσερις νέοι υπάλληλοι

Τέσσερις νέοι υπάλληλοι εντάχθηκαν από την 1η Μαΐου στο Σώμα της Δημοτικής Αστυνομίας Ερέτριας προκειμένου να ενισχύσουν το έργο της. Η εξάμηνη απόσπαση των Δημοτικών Αστυνομικών στο Δήμο Ερέτριας έγινε για να ενισχύσουν το Δήμο κατά την τουριστική περίοδο, όπου θα ασκούν καθήκοντα σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες.

Παπανδρέου: Επί πρωθυτπουργίας μου «Ήμασταν το πειραματόζωο»

Ο ΓΑΠ βρίσκεται δυο βήματα μακριά από το να ξεστομίσει πάλι τα λόγια του 2007. “Έμαθα αποφάσισα άλλαξα”. Στην συνέχεια  θα καταγγείλει τον υπονομευτή Στρος Καν και να ξαναπάρει τον δρόμο για την σωτηρία της χώρας ανακράζοντας “λεφτά υπάρχουν … Δισεκατομμύρια τρισεκατομμύρια”.

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ. "ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ" ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ

Οι μνημονιακές δεσμεύσεις της Ελλάδας και η πορεία εφαρμογής τους τίθενται επί τάπητος στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη , λίγα μόλις 24ωρα πριν την εκλογική αναμέτρηση.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ: ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Με τις θέσεις των έξι κομμάτων της Αριστεράς για την Αυτοδιοίκηση ξεκινά την αντίστροφη μέτρηση προς τις εκλογές η aftodioikisi.gr. Στο ρεπορτάζ αποτυπώνονται οι θέσεις των ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημοκρατική Αριστερά, Κοινωνική Συμφωνία, Οικολόγοι, και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΔΗΜΑΡ Δεν λέει όχι σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ...

Μιλώντας πριν από λίγο στην Κάτια Μακρή (REAL FM), o Ανδρέας Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, ανέφερε πως "δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ" .

Κούρεμα κατά 50% των δανείων προτείνει η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Τ. Κατσέλη.

Η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Τ. Κατσέλη συναντήθηκε το πρωί με τον Πρόεδρο Ευάγγελο Κρητικό και τα μέλη του Δ.Σ. της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών Δανειοληπτών.

Φαν του Σαμαρά και η Παναρίτη!

Που τους έβρισκε ο ΓΑΠ ;
Ρεαλιστικές προτάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν και να έχουν αποτέλεσμα είναι οι προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά και το πρόγραμμά του για την οικονομία για την Έλενα Παναρίτη, Βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ !!!

Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012 και ώρα 20:30 στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Χαινά 93  στη Χαλκίδα θα πραγματοποιηθεί η Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Σήμερα η προεκλογική συγκέντρωση του Συμεών Κεδίκογλου στην Ιστιαία

Ο Συμεών Κεδίκογλου, από την αρχή της έντονης προεκλογικής του δραστηριότητας, έπιασε κάθε γωνιά του νομού συναντώντας πολίτες και συζητώντας μαζί τους για τις μεγάλες αγωνίες τους και τα τοπικά θέματα ανά περιοχή.
Την προηγούμενη Τετάρτη οι συμπολίτες του τον τίμησαν και γέμισαν την αίθουσα του Λούσυ, όπου μίλησε για όλα κοιτώντας τους στα μάτια.

Λάδι από την Σπάρτη στην Χαλκίδα


Η Εθελοντική ομάδα "Μία ...ΣΤΑΣΗ"  της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών,  ενημερώνει τους καταναλωτές ότι ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΜΑΙΟΥ 2012  από τις  10.00 το πρωί  έως τις 12.00 το μεσημέρι  θα διατεθεί η ποσότητα Παρθένου Ελαιολάδου Λακωνίας στην τιμή των 14,5 ευρώ το 5 Λίτρο, στο χώρο του Πάρκου του Λαού. 

Επίσκεψη της κας Σαλή-Παπασαλή Αναστασίας από τη Νέα Δημοκρατία, στην Εύβοια

H κα Σαλή-Παπασαλή Αναστασία υποψήφια Επικρατείας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στο νομό μας και περιοδεύει.

Το πετυχημένο PSI που ... απέτυχε

Του Νίκου Καρούτζου
Το PSI πέτυχε αλλά μπορεί να αποδειχτεί αποτυχημένο. Και ο λόγος είναι τα ομόλογα ξένου δικαίου όπου παρά τις προσπάθειες που έγιναν στο προσκήνιο αλλά και το παρασκήνιο το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να κριθεί ως επιτυχημένο.

Ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου για την Εργατική Πωτομαγιά

Εμείς οι εργαζόμενοι της Εύβοιας, σήμερα, 126 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών του Σικάγο, συγκεντρωθήκαμε στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στην Χαλκίδα  και στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου στο Αλιβέρι, συμμετέχοντας στις αγωνιστικές εκδηλώσεις της τάξης μας, για να γιορτάσουμε την  ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.

Δύσκολες ώρες για την Μαρίκα…

Επιδεινώθηκε τις τελευταίες ώρες η κατάσταση της υγείας της Μαρίκας Μητσοτάκη, η οποία νοσηλεύεται στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο απο τις 17 Απριλίου 2012. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, η κυρία Μητσοτάκη

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Aνοικτή ομιλία του Συμεών Κεδίκογλου στην Ιστιαία


Επόμενος σταθμός στη μακρά προεκλογική περιοδεία του Συμεών Κεδίκογλου η Ιστιαία, αύριο Τετάρτη, όπου θα πραγματοποιήσει και τη μεγάλη ανοικτή ομιλία του (στις 7μμ, στην αίθουσα του Κυνηγετικού Συλλόγου).

Στην Κάρυστο o Δημήτρης Αναγνωστάκης

Στην Κάρυστο βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα 30 Απριλίου, ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης  και επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της πόλης όπου συνάντησε και συζήτησε με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Κάλεσμα του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Εύβοιας στην απεργιακή συγκέντρωση των Σωματείων

Το Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Εύβοιας απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους Συνταξιούχους, τους Ανέργους καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στη πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση.

Η πρωτομαγιά στην ποίηση (Ρίτσος, Σεφέρης, Βάρναλης)

Γιάννης Ρίτσος – Ἐπιτάφιος (ἀποσπάσματα)
(Θεσσαλονίκη. Μάης τοῦ 1936. Μιὰ μάνα, καταμεσὶς τοῦ δρόμου,
μοιρολογάει τὸ σκοτωμένο παιδί της. Γύρω της καὶ πάνω της,
βουΐζουν καὶ σπάζουν τὰ κύματα τῶν διαδηλωτῶν – τῶν ἀπερ-
γῶν καπνεργατῶν. Ἐκείνη συνεχίζει τὸ θρῆνο της):

H καθιέρωση της 1ης Μάη ως παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης

Πώς και γιατί το εργατικό κίνημα καθιέρωσε την 1η Μάη ως παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης; Στις 20 Ιουλίου 1889, το ιδρυτικό συνέδριο της Δεύτερης Διεθνούς πήρε την εξής απόφαση:

Η ιστορία της Πρωτομαγιάς των λουλουδιών και το πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Γνωστός στους διάφορους πολιτισμούς με διαφορετικά ονόματα, ο Μάιος ονομάστηκε έτσι από τη ρωμαϊκή θεότητα Maia (Μάγια) της οποίας το όνομα προήλθε με τη σειρά του από την ελληνική λέξη Μαία, τροφός και μητέρα.

ήθη και έθιμα του Μαϊου

Μάιος. Πιστεύεται ότι πήρε το όνομά του από την μητέρα του Ερμή, τη Μαία. Απεικονίζεται με ένα νέο άνδρα που φέρει στο κεφάλι καλάθι γεμάτο λουλούδια. Ο λαός μας, συσχετίζοντας παρετυμολογικά το όνομα του Μαΐου με τα μάγια, τον θεωρεί μαγεμένο μήνα.

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

68 χρόνια από την εκτέλεση των «200» στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του '44

Πρωτομαγιά 1944-Πρωτομαγιά 2012: Εξήντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ηρωική θυσία των 200 πατριωτών στην Καισαριανή μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα των ναζί.

Η... ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!


Το... χειροφίλημα ενός οπαδού του ΠΑΣΟΚ στον Ευάγγελο Βενιζέλο, κάνει το γύρο του διαδικτύου ενώ "πρωταγωνιστεί" στον Τύπο, κάτι που έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην Ιπποκράτους.

«Σταυροφόροι του Μνημονίου στο Mega»

Επίθεση κατά του Mega εξαπέλυσε μιλώντας στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων των 8 του σταθμού η Πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη
Η κα Κατσέλη χαρακτήρισε σταυροφόρους του μνημονίου πολλούς από τους δημοσιογράφους του καναλιού. Στην αντίδραση του Νίκου Στραβελάκη που παρουσίαζε το δελτίο επέμεινε στη θέση της επισημαίνοντας ότι ο κόσμος ξέρει και έφερε σειρά παραδειγμάτων.

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ : Συνεχίζει...


Καθώς είμαστε στην τελική ευθεία των εκλογών, ο Συμεών Κεδίκογλου συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις περιοδείες του στην Εύβοια πάντα κοντά στον πολίτη. Έτσι, σήμερα και αύριο θα επισκεφθεί την Σκύρο και την Τετάρτη θα έχει την μεγάλη ανοικτή ομιλία του στην Ιστιαία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


 «Αν σας περνάει η ιδέα στα σοβαρά πως με τις κρεμάλες σας μπορείτε να σταματήσετε τον αγώνα εκατομμυρίων εργατών, που αν και γονατισμένοι από την καταπίεση εξεγείρονται, είστε, μα την αλήθεια, φτωχοί τω πνεύματι. Να περιμένετε το τέλος.

Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012 και ώρα 20:30 στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Χαινά 93  στη Χαλκίδα θα πραγματοποιηθεί η Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Η ΔΗΜΑΡ στην Κύμη

Το εργοστάσιο της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ επισκέφθηκε αμέσως μετά το Νοσοκομείο Κύμης και κατά την διάρκεια της περιοδείας του την Τετάρτη 25/4 στην ανατολική Εύβοια ο υποψήφιος με την Δημοκρατική Αριστερά, οικονομολόγος Ανδρέας Παπανδρέου.

Περιοδεία της ΔΗΜΑΡ στο Μαντούδι

Κλιμάκιο της ΔΗΜ.ΑΡ. αποτελούμενο από τους Αναγνωστάκη Δημήτρη, Καπράλο Ηλία και Παύλοβιτς Άλκη,
επισκέφθησαν την Παρασκευή 27 Απριλίου περιοχές του Δήμου ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ - ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ.