Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου για την Εργατική Πωτομαγιά

Εμείς οι εργαζόμενοι της Εύβοιας, σήμερα, 126 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών του Σικάγο, συγκεντρωθήκαμε στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στην Χαλκίδα  και στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου στο Αλιβέρι, συμμετέχοντας στις αγωνιστικές εκδηλώσεις της τάξης μας, για να γιορτάσουμε την  ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.
ΤΙΜΑΜΕ  την μνήμη των πρωτοπόρων αγωνιστών της Εργατικής Τάξης, των νεκρών του Σικάγο, του Μάη του 36 στην Θεσσαλονίκη, τους ήρωες της Καισαριανής, όλους τους ανώνυμους μαχητές που
έχυσαν το αίμα τους στον αγώνα για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, για μια καλύτερη ζωή για ένα καλύτερο μέλλον.
Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, αποτελεί  φωτεινό δίδαγμα, αντίστασης και αγώνα, ενάντια στις δυνάμεις του Διεθνούς Κεφαλαίου, που καταργούν δικαιώματα και κατακτήσεις, ισοπεδώνουν την εργατική νομοθεσία και κάθε έννοια κοινωνικού κράτους.
Στο όνομα  της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που οι ίδιοι δημιούργησαν, επιτίθενται στις δυνάμεις της εργασίας, επιβάλλοντας σκληρές και άδικες αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές, οδηγώντας στη  φτώχεια, στην εξαθλίωση και την ανασφάλεια την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Τα θεσμικά όργανα της πλουτοκρατίας και του Διεθνούς Τραπεζικού Συστήματος, το Δ.Ν.Τ., η Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις, έχουν αναλάβει εργολαβικά να ισοπεδώσουν κάθε λαϊκή κατάκτηση, κάθε εργατικό δικαίωμα, κάθε φωνή αντίστασης, δημιουργώντας συνθήκες εθνικής υποτέλειας και απρόσκοπτης λεηλάτισης  των εθνικών πλουτοπαραγωγικών πόρων.
Εμείς οι εργαζόμενοι της Εύβοιας, ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να αποδεχθούμε τα δεσμά που χαλκεύουν  κερδοσκόποι και δανειστές, στο όνομα χρεών και ελλειμμάτων, ενώνοντας τη φωνή μας  με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, που βιώνουν καθημερινά τις επιθέσεις μονεταριστικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που εντείνουν ανισότητες και διακρίσεις , δημιουργούν κρίσεις, συγκρούσεις  και πολέμους, αναζητώντας διέξοδο στην κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.
Α Γ Ω Ν Ι Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε   για να ανατραπούν οι πολιτικές που δημιουργούν ύφεση, ανεργία;, απολύσεις, που καταργούν ασφαλιστικά και κοινωνικά  δικαιώματα, που αποκλείουν τους εργαζόμενους από τα κοινωνικά αγαθά, που ιδιωτικοποιούν τις Δημόσιες Υπηρεσίες, που καταργούν κοινωφελείς οργανισμούς, που ξεπουλούν την Δημόσια περιουσία και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, που υπονομεύουν  την λαϊκή κυριαρχία και την Εθνική  Ανεξαρτησία.
Οι εργαζόμενοι της Εύβοιας, βιώνουν με ιδιαίτερη ένταση τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών, που οδηγούν στην αποβιομηχάνιση, την ανεργία, στις απολύσεις, στην αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων, στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
Σ Υ Μ Π Α Ρ Α Σ Τ Ε Κ Ο Μ Α Σ Τ Ε    στους χιλιάδες απολυμένους  συναδέλφους μας, που βιώνουν χρόνια τώρα την σκληρή πραγματικότητα της χρόνιας ανεργίας, στους νέους απολυμένους της ΣΕΛΜΑΝ.
Στους εργαζόμενους της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ,  που  απειλούνται με  απολύσεις  και κλείσιμο των εργοστασιακών μονάδων.
Στους εργαζόμενους στα S/Μ, που εκβιάζονται και απειλούνται, αποδεχόμενοι 4ωρα και μεσαιωνικούς όρους εργασίας.
Στους εργαζόμενους στην ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ, που δεν γνωρίζουν το εργασιακό τους μέλλον.
Στους συμβασιούχους και εποχιακά εργαζόμενους στους ΟΤΑ, που ζούν μόνιμα σε καθεστώς αβεβαιότητας και ανασφάλειας.
Στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις ΛΕΥΚΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ αλλά και σε δεκάδες άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν για μήνες απλήρωτοι, όπως η ΝΕΟΣΕΤ και πρ.ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ ζούν σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα.
Κ Α Τ Α  Γ Γ  Ε  Λ Λ Ο Υ Μ Ε
Την πρακτική των οικιοθελών αποχωρήσεων, που εφαρμόζει με ιδιαίτερη έμφαση η ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι και την Χαλκίδα, καταργώντας με αυτό τον τρόπο εκατοντάδες θέσεις εργασίας, όπως  στη ΒΕΤ  του ομίλου Στασινόπουλου.
Ε Κ Φ Ρ Α Ζ Ο Υ Μ Ε
Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στην ΔΕΗ και την ΛΑΡΚΟ που αγωνίζονται για να μην ξεπουληθεί ο εθνικός μας πλούτος.
Ζ Η Τ Α Μ Ε
           Την διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδιασμού που θα εντάσσει την Εύβοια στον εθνικό κορμό, θα αξιοποιεί  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και θα οδηγεί στην ανάκαμψη την τοπική οικονομία.


           Την δημιουργία των αναγκαίων υποδομών  για την διευκόλυνση των αναπτυξιακών  κα παραγωγικών δραστηριοτήτων.

           Την άμεση μεταφορά του λιμανιού της Χαλκίδας και την απελευθέρωση  του χώρου για νέες σύγχρονες αναπτυξιακές και κοινωνικές δράσεις.

           Την συνέχιση και εντατικοποίηση των εργασιών ανέγερσης του νέου Νομαρχιακού Νοσοκομείου.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε 
Μια διαφορετική πολιτική με σχέδιο και πρόγραμμα, που θα ενισχύει την ανάπτυξη, θα στηρίζει την απασχόληση, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα διασφαλίζει τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα, τα εργατικά δικαιώματα και την κοινωνική συνοχή.
Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε
Την εφαρμογή μιας πολιτικής που θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι τις αγορές και τα κέρδη τους.
Α Γ Ω Ν Ι Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε
Για να διασφαλίσουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα. Για μια Ευρώπη των πολιτών και όχι των Τραπεζιτών και των Βιομηχάνων.
Α Π Ε Ρ Γ Ο Υ Μ Ε
           Για την ανατροπή των μνημονιακών επιταγών.

           Για να ακυρωθούν τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα.

           Για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν.

Ε  Ξ  Ο  Υ  Σ  Ι  Ο  Δ  Ο  Τ  Ο  Υ  Μ  Ε
Το Προεδρείο του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ να στείλει το ΨΗΦΙΣΜΑ αυτό σε κάθε αρμόδιο.

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Στέφανος     ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                      Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου